Strach z porážek. Ten Nadala žene za výhrami

12. 6. 2012, 00:15
Aktuality 124
Na pařížské antuce Rafael Nadal neúnavně klouže, bojuje a je téměř neporazitelný. Je s nadsázkou nadčlověkem, letošní sedmý titul za osm uplynulých let ostatně hovoří za vše. Mimo kurt je ale Španěl obyčejný, skromný.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Nevím, jestli jsem nebo nejsem nejlepší?" pokrčil Nadal rameny po finále, roztaženém kvůli dešti do dvou dnů. Nad Novakem Djokovičem vyhrál 6-4 6-3 2-6 7-5 a získal sedmý titul, čímž překonal v rekordních tabulkách Roland Garros Björna Borga. "Je bez okolků nejlepší v historii na tomto povrchu. Výsledky to dokládají," řekl Djokovič. 

Přestože má Nadal za osm let v Paříži bilanci 52 výher a jednu prohru, měl před finále pochyby. S Djokovičem ztratil tři grandslamová finále za sebou a v neděli večer i dnes před dohrávkou myslel na možnou porážku. "Člověk nikdy neví, co se stane. Příležitosti nám utíkají a čtvrtou prohru bych těžko snášel," řekl Nadal.

Dokonce i na otázku, proč je na antuce nejlepší, nevypočítal Nadal své přednosti, Nevyzdvihl podle expertů perfektní přeliftovaný forhend, bojovnost ani famózní pohyb. "Vždycky se hlavně bojím porážky," řekl rodák z Mallorky, co ho žene od výhry k výhře. "Proto mám před každým soupeřem velký respekt a hraju vždy na maximum," dodal.

Nakonec přece jen Nadal připomněl jednu vlastnost, proč je na antuce nezdolný. Ocenil svou psychickou odolnost. "Na antuce je to to nejdůležitější. Na tomhle povrchu se více běhá, více strádá, je více času na údery a hlava to musí zvládnout. Vyhrál jsem toho tolik na antuce, protože jsem se dokázal osm let soustředit."

Po mečbolu Nadal tentokrát nelehl na antuku na záda, ale poklekl za základní čarou a skryl obličej do dlaní. U sítě si podal ruku s Djokovičem a spěchal do hlediště ke svým nejbližším. Zvláště se objal se strýcem a trenérem Tonim. "Tohle finále jsem chtěl strašně moc vyhrát, musel jsem si ho zasloužit, proto ty emoce," řekl.

Skoro se dá říci, že po sedmém pařížském titulu se Nadal ocitl v sedmém nebi. "Určitě je pro mě velmi důležitý, protože nikdo jiný jich tolik nemá," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

124
Přidat komentář
Heather_Fedex
ja jsem jeste nasla jisteho cloveka jmenem nosrebelk- urcite si vzpominate, jak pocas turnaje v miami letos kydal hnuj na rogera. a podivejte, co psal 2 roky pred tim:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/video-vysmati-federer-s-nadalem-zvou-na-charitativni-utkani-6605/
Reagovat
smazaný uživatel
Tupec Kleberson...jak se vždycky kasal, že Nadal smete Rogera a pak se neukázal půl roku. :-)))))
Reagovat
a.magerova
http://foto.osobnosti.cz/novak-djokovic-269097
Reagovat
Sonja
Nole je k sežrání no, o tom nic:-))))
Reagovat
carolyn
máš tam níže odpověd, jak ses ptal na toho Kranyze
Reagovat
spaniel
Dik, cetl jsem. Kranyz je typek, ten mel tipy...
Reagovat
carolyn
Jj hlavně na biatlon
Reagovat
spaniel
Ted koukam na ty jeho 70tisicove tikety, je to frajer :) Skoro jsem dostal chut se na to znova dat.
Reagovat
Heather_Fedex
ted vam doporucuji pustit nova sport
Reagovat
smazaný uživatel
Dozvíme se tedy pravdu o tom, proč Brož propaguje satelity? Jistě to bude něco pikantního, jelikož kdyby to byl nějaký obvyklý důvod, tak byste se tak šibalsky nesmály a nenechaly nás tipovat. .-)))
Reagovat
a.magerova
Teda já tu teď hodinu nebyla, tak nevím co má konkrétně carolyn na mysli, že by tu fotku, kterou objevil uživatel pes?!
http://setrpes.rajce.idnes.cz/Obrazky/#parabola-broz.jpg
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to jasné. :-)))))
Reagovat
carolyn
ano, je to ta fotka, bylo to jeho tajemství, ale už je vyzrazeno :-)
já tu ted taky chvilku nebyla.....
Reagovat
a.magerova
Já ty historické věci nemůžu číst bo bych toho Broze i začala nemít ráda :-)))
http://www.tenisportal.cz/zpravy/nadal-zvysil-naskok-v-cele-zebricku-djokovic-dotahuje-federera-3591/pridat-komentar/#add
Reagovat
Fandina
To jsou hezké spekulace, firma Broz je možná dopsána na fotkách od psa počítačově ne? Ale v odkaze tady dole na články jsem našla nick Brož ne Broz a ten Brož zřejmě fanda Nadala nebude, tak nevím jak to je ... úsměv

http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-zacal-suverenne-nadal-ztratil-set-1948/
Reagovat
carolyn
my ale mluvíme o nicku Broz - který tu je od začátku

jestli to je na fotce dopsaný nebo ne, je úplně jedno, hlavně že jsem se zasmáli
Reagovat
Fandina
V poho, jen že oba nicky Brož i Broz se tu vyskytují. Ale ten Brož asi dřív a dopsané to být nemusí, ale taky může, obojí je na zamyšlenou a dá se o tom bavit ... samo s úsměvem ... úsměv
Reagovat
carolyn
netuším jak to tu ted je, nebo kdo tu je nebo není, jak jsem napsala, už několik let komenty nečtu.
Ale pokud je tu ted klídek, nechodí sem ti provokatéři, možná zas občas zajdu
Reagovat
carolyn
To s tím háčkem v nicku nechápu, kdes vylovila. Mám pocit že háčky a čárky při registru njdou - ale osobně mi je to fuk :-* Hlavně to kolik Brozů nebo Brožů tu je nebo není
Reagovat
Fandina
Ten článek s háčkem viz můj odkaz výše, je z roku 2008 tak třeba tenkrát se tak zaregistrovat šlo. :-) Ale třeba další záhada k Broz. Brož podle toho článku Nadalovi spíš nefandil. Ale že má něco Brož Broz společného se satelitem, o tom nepochybuji. Těžko by sem třeba jen tak dával číselné údaje pro nastavení kanálů pro jednotlivé turnaje, kdyby to nějak nevyužíval, nebo nepotřeboval jinde. Ale taky to je třeba jen jeho hobby ... úsměv
Reagovat
carolyn
Však sem tu psala že dřív nadalovi nadával a pak najednou mu začal fandit, hele mě je to jedno.
já se regla taky v r.2008 a nevím že by kdy šli háčky,čárky
Reagovat
Fandina
Já myslím, že se Broz každou chvilku přihlásí a ozve tady ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
je postavička už 10 let, před lety se vyskytoval na tipovani.cz. Než to tam šlo zcela do haje...je to fanaticky milovnik a nejvetši fanda Federera..jenom to nechce přiznat..Zaujala me tady jeden stary přispevek kdy nadava i na Nadala..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si ho pamatuju ještě z Idnes.cz a tam se prezentuje jako fanda Nadala. To, že by byl fandou Federera, je pro mě věc nová. Tedy to může být pravda a nemusí. Záleží na slohu, jakým psal, jak ty tvrdíš, na tipovani.cz.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta 99.9 byla dost kontroverzní a památná
Reagovat
smazaný uživatel
Ten magor je tady pořád...
Reagovat
Roger_Federer
ja to myslel jako v tip a recesi,že je fanda federera a tady nas mystifikuje..tak sory
Reagovat
smazaný uživatel
:) ale dobře tipovala
Reagovat
smazaný uživatel
Aha...ale nepopíráš, že existuje web tipovani.cz? :-)))))
Reagovat
carolyn
na idnes.cz míval nick R.Broz - no to on se přeorientoval, nejdřív byl nadal pavián a různě mu nadával, pak v období kdy nadal nehrál, si prý zvykl na jeho hru a od té doby mu fandí osto6 :-))
Reagovat
carolyn
Když už jsme u Brože, myslím že neustále dluží Dináře básničku :-D Pokud si vzpomínám měl jí složit báseň, ale neučinil tak :-/
Reagovat
Heather_Fedex
broz je kapitola sama o sobe
Reagovat
carolyn
No tak to řvu :-D
i já sem tam perlila,
pamatuju i na přerotované míče nadala, co měl Brožík rád
Reagovat
carolyn
my už s Magerovou přišly na to, proč Brož neustále propaguje ty satelity, tomu neuvěříte :-D
Chce si někdo tipnout??
Reagovat
spaniel
Cau...dela pro Skyling?
Reagovat
Stan_Borowitz
To ne, on proti Skylimku dost brojí. V tom bude něco jiného...
Reagovat
spaniel
Tak potom bych si tipl, ze byl v Den D se svym vynalezem, coz musela byt samoinstalacni sada obsahujici talir s motorkem, ktery jej nataci a dalkove ovladani, na kterem si prepinas jednotlive tenisove stanice. Jako bonus k tomu byla krabicka, ktera te poucuje o gramatice.
Reagovat
carolyn
spaniel
:-DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
dobrej tip :-)
Reagovat
smazaný uživatel
WÉČKO - pažit - FINÁLE 2012 - Kevin Anderson vs John Isner. Sázím froté ponožky babolat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je hustý :)))) Chazy v roce 2009.

Od: Chazy 10.09.2009 11:07

Jinak kdyz je tu tak vasniva diskuze diky Barneymu, co vlastne vy "Fedexofilove" vidite na tom fandeni mu?:)) Chapu, co vidite na nem, ale na tom fandeni. Vzdyt to musi byt neuveritelna nuda, ustavicne vyhrava, 95% zapasu je predem rozhodnutych. Z myho pohledu ma byt sport vzruseni, patri do nej spousta emoci, vcetne tech zapornych a fandeni Federerovi je jako jit do kina na film, o kterym vite, jak dopadne. Kdyz to vezmu kolem a kolem, za cely Garros mel jediny problemovy zapas s Haasem, za cely Wimbledon finale s Roddickem. Co z toho muze jeho fanousek mit?, vzdyt ani nemate nervy, ze neco nezvladne:))) Vy proste nezazijete to poradny vzruseni ze zapasu, maximalne kdyz hraje finale s Nadalem, jenze tam to vzruseni ze zapasu zazije kazdy, ne jen jeho fanousek:)).. Stejne jako nechapu lidi, co fandili Realu Madrid za dob Franca, nebo Isinbaeve v atletice. Respektovat, uznavat kvality a nevericne zirat na uspechy, to jo, ale fandit?:) musi byt neuveritelna nuda..

A teď mu fandí. Dobrá proměna :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tomasinhovy příspěvky začínající AJDE NOLE jsou taky zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
:D No jo, to byla doba. rád na ni vzpomínám. Jsme se celkek oba proměnili, i když já neměl k Murraymu třeba takový odpor. Ale i tak to byla šílená změna, hlavně rok 2010.
Reagovat
gigin
Fakt ?? Zařvi mi to tady, jen tak cvičně .. prosím :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, tak u mě šlo prostě o to, že se Federer zhoršil, najednou mu to nešlo, nic nevyhrával, mluvilo se ve smyslu, že jeho éra končí, nikdy nevyhraje GS atp. A člověk, i když mu nikdy nefandil, tak mu takovej konec nepřál. Najednou mi ho bylo líto, patří k celýmu mýmu tenisovýmu mládí a vždycky tam byl, tak jsem nechtěl, aby zmizel. Taková nostalgie. A najednou je z toho fanatický fandění.

U Nadala to asi bude stejný, až mu bude 30 :))) Ale ty a Nole, to je hustý, fandíš mu roky, trpíš ty jeho výstřelky a zatratíš ho půl roku předtím, než se stane jedničkou :D
Reagovat
gigin
Jo a proč jsi přešel ?? Pro pár špinavých zlaťáků .. Jak může člověk, zradit člověka :-OO :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
AJDE NOLE! :D

Jinak Chazy věř mi, tak nějak mi ta doba chybí, přijde mi, že jsem si tenis užíval více, možná proto, že jsem mu rozuměl méně než nyní (tím nechci říct, že jsem nějaký odborník). Jo, začal jsem mu fandit v roce 2007 tuším, předtím jsem měl rád hlavně Roddicka a Hewitta.

Prošel jsem vlastně zajímavými změnami. Nejprve jsem Federera jako menší nesníšel, protože mi pořád porážel Roddicka. Pak jsem ho začal uznávat a přát mu proti Nadalovi, který se mi nelíbil. Pak jsem měl období, asi od jara 2009, kdy jsem jej opět neměl rád a přál jsem více Nadalovi, tak nějak mi ho jak píšeš líto kvůli zranění. A pak se to zase obrátilo, jsem dost divný, abych řekl pravdu.

Zpět k přeměně Djokovič-Murray. Ono, já byl fakt fanatický fanda Djokera, ty zápasy jsem neskutečně prožíval, ale v roce 2010 jsem začal mít poměrně dost těch výstřelků, jak tomu říkáš. Strašně moc zápasů tak jako nijakých, někdy i dá se říct odchozených, a mé počáteční nadšení z jeho emocionality vyprchávalo. To Murraymu jsem přál jako mladému, v letech 07 a 08, pak mě štvalo, že porážel Federera i Djokoviče a že tak něak pinká. Rok 2009 jsem byl tedy proti němu.

Přišel rok 2010 a na Asutralian Open si mě začínal získavat, během sezony jsme mu přál, i když byl stále Nole č. 1. A vše se tak nějak překlenulo na podzim, nevím, jestli to Davis Cupem nebo čím, ale prostě jsme od emocionálně napjatých zážitků u sledování Djokoviče utíkal k nudnému Murraymu. Definitvně se to přelomilo na Turnaji mistrů, kde mi byla porážka Djokoviče s Federerem v SF lhostejná a zápas Murrayho s Nadalem mě pak bolel jako málokterý zatím.

Přišel rok 2011, který už jsem regulérně začínal jako Murray fan. Došlo až na finále AO, ve kterém se mé 2 ´modly´ utkaly spolu. Byl jsem rozladěn tím, jak Murray hraje, částečně jsem byl rád, že vyhrál alespoň Djokovič. Nakonec jsem si ale nepomohl, Nole zažil nejlepší sezonu a Murray, i když neměl výrazné výpadky, doplatil v důležitých zápasech na svou psychiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovičovi ale pořád přeju, ve většině zápasech jsem na jeho straně, ale není to to, co bývalo a i když jsem možná někdy zalitoval, nezměním to a neovlivním, stejně jako jsem to neovlivnil předtím. Vyloženě proti němu jsem byl letos jen ve 2 zápas, v semi AO a v semi IW proti Izzymu.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD já z tebe nemůžu tyvole, to je kariéra fanouška. Ani nevím, žes měl dřív rád Roddicka a Hewitta. Já vždycky preferoval Lleytona, Roddick byl takovej fracek.
Reagovat
gigin
Děkuji ti moc. Za pokřik a za vysvětlení .... Fakt díky.
Reagovat
a.magerova
Jo a taky nechápu kam zmizlo Tvoje "dvojče" Nicy, ta by pro Noleho dýchala, vyměňovala fandění Rogerovi za to, že bude Nole No1 :-)))
A už tehdá jsme tu měli i módní okénko :-)))
No moc pěkné vzpomínání... kur.a ten čas letí....
Reagovat
smazaný uživatel
Teď koukám na ty uživatele, co tehdy psali.

Olfess, nicy, abudabi, mercury, majjkaa, SakalCT, D.A.N, skott, vajicko, viktor, nepofata, Soob, Moonique, romismak, Inferior, weak, Matej... a největší legenda alltime Vapet :D... atd :)))

Takoví vytrvalostní jsme tu vlastně jen my dva, amagerka, VIS, Brož. Vymizelo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ta byla roztomilá :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ten čas fakt letí. Módní okénka byly, ale ti uživatelé mi taky chybí, tak nějak vymizeli všichni. Na Vapeta si dobře pamatuju, to byl dobrý šoumen :D

Jinak nicy jsem si fakt oblíbil, dokonce ji mám ještě i na FB v přátelích, ale naposledy jsme se bavili snad před rokem a půl, možná více.

Chazy, co se týče Roddicka a Hewitta, já tehdy tenis nesledoval ještě tak moc, abych je oba nějak extra znal, ale Hewitta jsem vždy obdivoval, tu jeho nezdolnou vůli, ten chtíč, bojovnost. Z jeho pohledu pamatuju na neuvěřitelný turnaj v Melbourne 2005, to jsem viděl záznamy jeho zápasů od 4. kola až do finále. 5 setů s mladým Rafou, 5 setů s Nalbou, semi s Roddickem. A finále, mlj ty bože s Maratem, na toho bych ve svém výčtu zapomněl :D

Roddicka jsem si ani nevím proč oblíbil, byl mladý, dravý, když jsem jako malý vstával ráno do školy při US Open 2003, tak jsem sledoval jeho výsledky na teletextu. A mrzelo mě, jak prohrál dvě finále s Federerem v řadě ve Wimbledonu. Je pravda, že když jsem to začal víc sledovat, už se mi až tak nelíbil a našel jsem k němu cestu pod Stefankim, právě finále Wimbledonu 2009 patří k dalším zápasů, které mě vzaly.
Reagovat
Fandina
zajímavé a hezké čtení a poučné. A a.magerova, já vlastné nevím jak se to s tvým fanděním, kdo je nej, všechno tady nečtu, tak nevím, dík za odpověď ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak z těch jmen jsem pravidelně v kontaktu s romismake přes FB.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
Od: Barney
Inferior
tady je stručný přehled zdejších fanatických elegánovců, pro lepší orientaci .))

1. skupina - vyšinutí fanatici (Rogírek, Rogírek a jedině Rogírek) + kreténi na N tou

- viktor (největší ubožák webu, zoufalec, stupid a lůzr - no comment)
- Soob (mele pátý přes devátý a přitom neví která bije)
- vata (hlupáček)
- vapet (hlupáček č.2)
- krbik13 (fanatický dráteník)
- vajíčko (trochu víc mimo)

2.skupina - vyšinutí fanatici, zarputile si stojí jen za svým Rogírečkem

- Mercury
- abudabi (těžce neunesl, že Nadal byl n1 - nádával mu do sviní vychcaných apod.)
- D.A.N
- Temiha

3. skupina - pubertální vyšinuté fanatičky, pro které je nejpodstatnější to, jaký má elegán tričko, nohy, výtrusnici, upravený vlasy, na které straně ho momentálně má apod.

- a.magorová (šéfka puboš klanu)
- majjkaa (hloupoučká až to bolí .)))
- Holy
- yavanna
- Mina

Od nikoho z tohoto seznamu nečekej objektivní názor, absolutně nemá smysl s nimi cokoliv řešit, jeden vedle druhýho jsou elegošem postižení a zaslepení tak, že i kdyby elegoš někoho zabil, tak je to ten největší gentleman a elegán, pan bezchybný a dokonalý, pan úžasňák atd atd. a určitě za to nemohl - prostě tenisový odpad!

Omlouvám se všem fanatikům, na které jsem v tomto seznamu zapomněl (popř. doplním)

Na druhou stranu jsou tu kupodivu i vyjímky - normální fandové Federera, jako např. Vojtiiik, který má soudnost a objektivní názory.. čest všem těmto vyjímkám!
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, člověk s časem zapomene, jak nesnesitelnej člověk to byl :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Můj ty bože, teď jsem zjistil, že mám Nicy na FB uvedenou jako sestru :D A na Barneyho si vzpomínám, ten Turnaj mistrů byl z mého pohledu, alespoň základních skupin, zatím nejlepší ze všech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proč ne, vždyť jste jako ségry působily!

Napiš jí, ať se vrátí.
Reagovat
a.magerova
Tak ať sestra laskavě přijde, že se po ní ptám !!! :-)))
Reagovat
carolyn
naposledy mi psala že se dala na fotbal, tak nevím zda se vrátí
Reagovat
Fandina
Je tak to je super přehled, seš hvězda ... a jsem v očekávání :-) co na to jednotliví elegoši ... já jsem taky fanda Rogera ... tak si hledám v tvém seznamu místo :-) odbornice to určitě nebude, tak uvidím :-) joooooo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, carolyn, tak tebe připisuju do seznamu těch vytrvalostních uživatelů :)))
Reagovat
carolyn
noo jsem tu od začátku, ale už pár let tu komenty nečtu z jistých důvodů, ted mě sem pozvala Magiii, ale zjištuju že vzpomínáte na doby co už šly mimo mě :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, já si tě pamatuju z úplnejch začátků svejch, je fakt, že už moc nepřispíváš. A teda doby před rokem 2008 si ani nepamatuju, ani si nejsem jistej, jak dlouho TP vůbec funguje :)
Reagovat
carolyn
asi tak od r.2008, to jsem sem nějak přišla v létě a bylo tu asi tak 8 lidí, tys měl jinej nick? Nepamatuju si tenhle
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, na mě si snad pamatuješ ne? Já tehdy v úvodu nepřispíval, ale tuším, že tady byli ještě Secaa, Mario jako Nadalovci co?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
carolyn
Byl tu Broz, secca, Kefarak, Dolar, Nepofata, D.A.N.(Marius nebo jak) ,skott, já a snad Hancuska. Pak dorazili Zek a Kranyz,(Tak to byl základ TP) po nich přišla hned banda kterénů.
a dnes si říkám co tady sakra ještě dělám???
Reagovat
carolyn
Jojo, v každém příspěvku napsal: Vamos Rafa" my jsem si ho zato dobítali, ale pak se sním fajn kecalo - jeden z těch co utekli kůli těm blbům tady, co je tu admin nechával vládnout :-(
Reagovat
carolyn
Bohužel, tvůj nick si pamatuju, ale né ze začátků TP, asi si přispíval, když už tu byla Magerka a další....Saskia nebo jak
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, píšu, že nejsem od začátku. Ale od toho roku 2009 tu asi jsem cca.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příběh je zajímavý. Nejvíc mě ale zaujalo to, jak jsi najednou začal fandit AM. Vlastně to muselo být hrozně těžké. Tlačils Djoka od doby, co se trochu proslavil, všechno s ním prožíval, no a po letech, kdy měla za jeho a tvou trpělivost přijít odměna, tak ses stal ortodoxním fandou jiného hráče. No a místo toho, aby sis ted´ užíval, tak se trápíš s Andym. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem myslel, že saskia přišla na přelomu let 2009/10.
Reagovat
smazaný uživatel
Ironie osudu, co ti k tomu mám říct. Já sám tenhle přerod ani nechtěl, tak nějak to přišlo samo.
Reagovat
carolyn
kdy dorazila Saskia netuším, ale to už byli doby kdy jsem tu četla jen občas něco, a později jsem komenty už nečetla vůbec
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně jste mě dostali s tím Barneyem, vzpomínám, až bych brečel (smíchy). :-)))) Co to byl za zjev, to se tady jen tak neobjeví. Pan mistr v penaltách (zasvěcení vědí). :D
Reagovat
carolyn
Tak když už jste u toho vzpomínání, tak tu nesmí chybět tohle:-D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/vaidisova-znovu-neuhrala-set-v-parizi-konci-i-kvitova-3172/pridat-komentar/#add

a našla jsem i článek kde Federer i Okoun vědí jak na Rafu:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-vim-jak-s-rafou-hrat-3451/pridat-komentar/#add

Koukám chodil jsem i šroubovák na toho bych úplně zapoměla
Reagovat
Pe3k
Všem co tu jsou od začátku, to musí byl masakr pročítat všechny ty komentáře. Bárnyho seznam je asi highlights tothoto serveru.
Zajímavé momenty ( které nikdo neviděl :D) z RG 2012

http://www.youtube.com/watch?v=YatBliE858Y&feature=g-all-u
Reagovat
spaniel
Čau carolyn ;) Jak se mas? Ty nechodis sem, ja zas uz na diskusi...A kranyz jsem jeste chodi?
Reagovat
carolyn
sem už nechodím, do diskuze sporadicky(spíše ne), Zek a Kranyz jen občas, ale spíše taky ne a ty naše webky, už půl roku nikdo nenavštívil, nějak nemáme nikdo čas, ale se Zekem jsem v kontaktu pořád
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já byl vždycky Chazy. Ale tehdy jsem nepřispíval tak často, takže se ani nedivím.
Reagovat
Skeec
RAFA VAMOS!!!
Reagovat
carolyn
:-)))))
starý dobrý známí se vracejí...něčím to ale bude, že se tu pořád držíme, je to divný, ale vracíme se sem stále ...
Reagovat
smazaný uživatel
absolutne nesuhlasim stvrdenim ze rafa je silny po mentalnej stranke! akonahle sa zapas zacal obracat, vedel som ze zapas je na djokovej strane! skoda toho prerusenia, inak by ho s urcitosou dostal! nadal sa strasne potiii a pri dlhsej hre, kde je evidentne vela stresu mu zacina vykonnost evidentne viac klesat ako djokovi. myslim ze djoko si je toho vedomi a preto ten koment ohladne prerusenia! wimbledon bude teraz velmi klucovy pre feda a djoka!
Reagovat
pepi
samozrejme ze je mentalne velmi silny,jinak by nebyl tam kde je.tim nerikam ze je silnejsi nez novak.novak ma podle me nejvetsi sebevedomi a diky tomu je schopny vyhrat cokoliv. otazkou je jak to bude s jeho formou,od zacatku sezony pomalu klesa...
Reagovat
Padme
Souhlas. Novak je teď první díky tomu, že si neuvěřitelně věří. Z toho pramenily ty dvojchyby v důležitých momentech. Kdyby dal servis najistotu, tak některé gemy nemusel prohrát. Forma není nijak oslnivá, ale zabere, když musí.
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodom, už keď ide ten Wimbledon.

Moje obľúbené video hráča, ktorý bol podľa mnohých na tráve najväčším pánom.

http://www.youtube.com/watch?v=emPy439hmCQ
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy som tvrdil, že pri porážkach od Djokoviča, Rafa trpel vždy najviac na servise, resp. rezal ho Noleho return, to bol ten rozdielový úder zápasu. Pri včerajšom víťazstva to až tak nebilo do očí, ale práve v tomto smere sa Nadal dokázal na svojho súpera ako tak dotiahnuť, resp. najväčšiu prednosť súpera obmedzoval podaním

..Ak si to rozmeníme na drobné, vo finále v NY mal Rafa 2. servis v priemere 129km/hod, vyhrával 42% bodov, v Austrálii to bolo už 136km/hod, vyhrával 44% bodov. A včera to bolo už 143km/hod a vyhral 53% bodov..Pred Wimbledonom je mimoriadne pozitívnou správou, že Rafov servis má vzostupnú tendenciu....Čím viac sa v týchto ukazovateľoch Rafa dokáže priblížiť svojmu súperovi, tým väčšiu šancu ho má zdolať.

Nenašiel som bohužiaľ štatistiky z US Open 2010, kde Rafa podľa môjho názoru predviedol životný turnaj na servise..Veľmi rád by som bol, ak by práve tie čísla dokázal Nadal ešte niekedy zopakovať..Najlepšie proti Djokovičovi, prirodzene...
Reagovat
gigin
Já jsem si taky něco rozměnil na drobné. Novak 2010 - počet driblingů před servisem - 48. 2011 - 35, 2012 - 20. Počítám, že za dva roky už bude naprostý blesk !!! :-O
Reagovat
Berny
prosim te kde beres ty statistiky ? moc rad si je taky prectu, hod odkaz pls diky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal už toho moc nevyhraje, má před sebou max dva roky, pak ho smete nová generace tenistů, protože do dvou let bude fyzicky mimo a bez dobré fyzičky holt nevyhraje ani prd
Reagovat
Heather_Fedex
tohle tady uz bylo pred dvedama roky
Reagovat
gigin
dveda vševěda :-)))
Reagovat
tito
to čtu, co sem chodím. Konec úspěchu Rafy za 2 roky se píše již několik let. :-))). A co třeba Andre Agassi. Ten nestál na místě, hrál z obrany a poslední titul získal v 35. Ještě ve 33 zvítězil na AO....Určitě si bude Rafa postupně ubírat ale grand slamy je schopný hrát na špičkové úrovni dalších 5 let. Nebo dokud si nesplní další metu. A tou může být právě překonání Rogera v celkovém počtu titulů z GS. Můžu se mýlit ale odepisovat ho do dvou let je opravdu nesmysl.
Reagovat
tito
Ejhle, gigin!
Reagovat
gigin
:-))) Lížu si rány, tak se aspoň dívám na žebř a dolary :-DD Jo a
http://www.q3.cz/images/71nole_masha.jpg
:-DDD
Reagovat
Matti
Vy loni tři, my jeden, letos vy jeden a my tři? Co? Ne? Prooooooč? :-))
Reagovat
gigin
Rožérkovi nedáš nic ?? :-DDDD
Reagovat
Matti
Máš pocit, že má málo :-))
Reagovat
gigin
Dolarů má dost, to je fakt :-)))) Nevím, nevím Matti. Je to tak nabušené a překvapivé, že ti nejsem schopen říct nic seriozního. Nezapomínejme na další hráče ... Sám jsem v pnutí. A jak říkám - moc nerozdávej, ať ti nepochybí :-DDD
Reagovat
Matti
Bylo to samozřejmě myšleno jako velká nadsázka. Každá sezona, kdy se vyhraje nějaký grandslam je úspěšná. Pokud se něco přidá, bylo by super. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
pred dvema
Reagovat
smazaný uživatel
před dvěma lety to říkali ti, co tenisu nerozumí, ale já mu rozumím, Nadal je bez šance a v překonání RF v počtu GS jak o tom někteří snílcí sní je naprosto bez šance, bude rád za max 3, ale ani to už se mu nepodaří
Reagovat
Heather_Fedex
a proc byne? je to univerzalni hrac, mentalne silny, tezko najit slabinu...a jeho vyhoda spociva v tom, ze se dokazal prosadit na gs jako velmi mladej, narozdil od rogera. a navic pokud se rogerovi nepodari porazit aspon jedneho z borcu nad nim na 3 sety, jeho sance na dalsi gs je miziva...
Reagovat
smazaný uživatel
jedina slabina jsou jeho kolena, kdyz vydrzi alespon pristi 3 roky, tak jeho 10 nasobny triumf v Rolland Garros nebude uz nikdy asi k prekonani.
Reagovat
Stan_Borowitz
že Borg v roce 1977 vynechal French Open, mohlo to být letos teprve vyrovnané a mohli jsme být zvědaví na příští rok...
Reagovat
spaniel
Skoda ze skoncil v 25 letech...
Reagovat
smazaný uživatel
Borg inak skoncil v 26 rokoch zda sa mi..V 25 len vyhral posledny GS..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ztratil motivaci, herně i fyzicky na tom byl pořád skvěle, ale tenis ho přestal bavit. Navíc se objevila nová generace hráčů, kteří už znali jeho styl a naučili se proti němu hrát. To druhé se vlastně děje i Nadalovi - dnes je s ním schopen hrát a vyhrávat Djokovič, zítra to může být delPotro nebo někdo jiný. Mám pocit, že nejde ani tak o věk, ale o léta strávená ve špičkovém tenisu. Borg do něj vstoupil také hodně brzy. No, uvidíme...
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz a jakou dáváš šanci Berdychovi, třeba teď na trávě?
Reagovat
Stan_Borowitz
Docela velkou. Doufám, že nebude ve Federerově části pavouka...
Reagovat
carolyn
http://www.zimbio.com/photos/Rafael+Nadal/Rafael+Nadal+Poses+New+Trophy/dqsp0VRHKhM
Reagovat
Matti
Myslím, že emočně Rafa to vítězství prožíval snad nejvíce ze všech svých titulu. (Já osobně taky, plus wimbledon 2008) Přece jen většinu grandslamových finále vyhrál a teď najednou tři za sebou a nic a navíc proti jednomu hráči. Jak už zmínil Forehand prohrát s Djokem i včera, bylo by zle nedobře pro další vývoj jeho kariéry. A jak sám Rafa v rozhovoru podotknul, na letos má už splněno a bude hrát uvolněněji a bez tlaku v další části sezony. V koutku duše doufám, v hattrick na Wimbledonu. I na trávě umí, ale bude hodně záležet na losu.
Reagovat
Matti
Wimbledon samozřejmě myslím celkově po třetí. Ne za sebou jako hattrick.
Reagovat
Madrileno
Co vic dodat, mas pravdu. Presne, Rafa vi, ze ma splneno a muze to byt jen lepsi. Samozrejme by to chtelo Wimbledon, ale radsi buch mu pral 2 mety:
1) Konecne Turnaj Mistru
2) prekonat Mustera a Villase v poctu vyhranych turnaju na antuce, v horizontu 2 let by to mohlo klapnout ;-)
Reagovat
fazil
bez problemu
Reagovat
tito
Obávám se, že TM je nedobytná tvrz Rogera. Jinak se vším ve vlákně souhlas
Reagovat
Pesek12
Turnaj mistrů je podle mě turnaj především pro diváky a komentátory. Sezóna končí, každý si potřebuje oddychnout a připravit se tak na další sezónu. Opravdu pro top hráče jsou důležité jen GS turnaje a jak tvrdil Lendl, vše ostatní je jen příprava na tyto turnaje. Důležitý cíl Nadala to tak asi nebude. Asi by byl pro něj důležitější i vítězství na OH.
Reagovat
Stan_Borowitz
Titul z OH už má, kdežto z TM ne. A protože každý tenista chce posbírat tituly z co nejvíce velkých turnajů, určitě Nadal titul z TM chce mít a má pro pohár z TM na poličce rezervované místo. A GS turnaje jsou samozřejmě nejdůležitější, ale tvrdit, že "pro top hráče jsou důležité jen GS turnaje" je nesmysl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist