Strýcová by chtěla doma hrát, termín však podle ní není ideální. Váhá i ohledně US Open

3. 7. 2020, 10:07
Aktuality 13
Tenisová sezona se sice po pauze, která trvá od března, zase v srpnu rozjede, nicméně Barbora Strýcová má stejně jako další spousta hráček dilema, na které turnaje se vydat. Nový termín turnaje WTA v pražské Stromovce jí do plánů příliš nezapadá. Bývalá deblová světová jednička momentálně ani netuší, zda se vydá do New Yorku na grandslamové US Open.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Strýcová se během koronavirové přestávky několikrát vyjádřila, že jen těžko hledá motivaci k tréninku. Některé nejistoty od té doby opadly, teď se účastní českých exhibičních turnajů a ví, že svou přípravu má směřovat k srpnovému návratu na mezinárodní turnaje.

Jenže rodačka z Plzně stejně jako spousta jejích kolegů stále netuší, které turnaje bude hrát. "Jo, vyčkávám. Asi nám ani nic jiného nezbývá," uvedla pro deník.cz.

Nerada by zmeškala domácí akci WTA, která proběhne od 10. do 15. srpna na antuce v pražské Stromovce. Termín podle Strýcové není ideální, jelikož týden po jeho skončení se má v newyorském areálu ve Flushing Meadows hrát ze Cincinnati přesunutý podnik Masters a poté grandslamové US Open. "Ten turnaj je hodně těsně před US Open, není to úplně ideální. Miluju hrát turnaj v Praze, doma, ale ještě úplně nevím, jak to naplánuju, je to hodně složité. Musím taky dbát na moje zdraví."

Strýcová se ještě nerozhodla ani ohledně US Open. To se nakonec uskuteční v plánovaném termínu od 31. srpna do 13. září. "Musíme nad tím pořád přemýšlet. Přeci jen je to US Open, spousta bodů, největší turnaj. Já si úplně nemyslím, že v Americe mají všechno pod kontrolou. Já se tam svým způsobem i bojím letět. Ale už tolik trénuji, že mi přijde škoda zůstat doma. Je to tak padesát na padesát."

Účastníci amerického grandslamu budou muset turnaj absolvovat za velmi přísných podmínek a bez podpory diváků. Do areálu si budou moci vzít jen jednoho člověka a veškerý čas budou de facto trávit jen v areálu nebo na hotelu. Pokud by se novým typem koronaviru někdo nakazil, musel by do 14denní karantény. Strýcová ani nemá strach o vlastní zdraví, ale představa, že by nemoc musela porazit mimo domov, se jí příliš nezamlouvá.

Bývalá deblová světová jednička proto bude situaci bedlivě sledovat a pak se rozhodne. "Samozřejmě, když se ta situace zlepší, tak asi poletím. Ale pokud se to bude zhoršovat, tak to bude těžké rozhodnutí."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
blixa
Bára právě po deváté dnes zdolala Špičák na Šumavě. Ještě jeden výšlap je před ní a jejím přítelem ;-) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A po desáté!!:))
Reagovat
blixa
Jo ! ;-)
Reagovat
misa
Marie Bouzková vs. C. C. Bellis. Dívám se, že se hraje v Nicholasville, Kentucky tj. ve stejném městě jako byl únorový ITF turnaj, na kterém Maruška nevyužila mečbol. No a proti Bellis letos taky jeden ztratila v Hobartu. Takže taková malá odveta.
https://www.eventbrite.com/e/young-kings-scholarship-tournament-tickets-108989289900
Reagovat
misa
zrušeno :(
Reagovat
sojka1
kvuli Marusce? Bellis dnes hrala...
Reagovat
misa
Asi nějaká změna programu, protože od půlnoci mají Bouzková/Bellis zatím naplánovanou společnou čtyřhru. Možné další zápasy v sobotu a neděli už nemám čas sledovat, takže kdy Marii uvidím hrát je ve hvězdách. Snad ne až v roce 2021 :)
Reagovat
sojka1
nejak to pohazeli, debl take zruseny, ale vsechny holky tam jsou a Maruska dnes ve 20:00 s Cate McN, mozna juknu za tebe... :-)
Reagovat
tommr
Bára si trochu protiřečí. Pokud váhá nad tím jestli pojede na USO tak by pro ní měl být termín pražskýho turnaje naopak ideální, protože by po Praze mohla plynule přejít na velký antukový turnaje v Evropě ...
Spíš si ale myslím že jen dělá drahoty jak je ted mezi top-hráči módou a na USO stejně pojede ...
Reagovat
paddy
Turnaj v bydlišti je ideální, ale zajímalo by mě, jestli hráči budou v US v karanténě, protože pak by Prahu museli vynechat.

Bez ohledu na to je rozumné se před UO rozehrát v Cincy a zbytečně se nemrzačit na nevýznamné antuce v Praze.

V US se rozjíždí druhá vlna, zatím mimo NY, takže je dost pravděpodobné, že rozhodnutí za hráče udělá někdo jiný :)
Reagovat
lvicek
Osobne mi pripada o dost pravdepodobnejsi, ze se usporada turnaj kategorie International v Praze nez grandslam v NY, uz jen treba pro to, ze verim, ze odpovidajici obsazeni do Prahy se najde celkem snadno (par hracek prvni tricitky napr.), zatimco pro grandslam by bylo potreba, aby se ucastnila vetsina top100 a dopravili se z nejruznejsich koutu sveta... A pro Barcu by to mohla byt sance ziskat titul, mozna? No, uvidime. Prece jen je snazsi se ucastnit turnaje v Praze, v podstate bez nejakeho usili (cestovani, testy atd.) nez turnaje v NY. A pokud by pak prece jen bylo FO a predchazejici antukove turnaje, nemusi to byt tak spatna volba. V USA zatim k nejakemu velkemu uklidneni situace nedochazi.
Reagovat
lvicek
Vlastne kdyz o tom tak premyslim, tak jet do USA jen kvuli dvema turnajum (byt velkym) se mi zda pro evropske hracky v soucasne situaci celkem diskutabilni a jeste vic treba pro ty, ktere jsou niz na zebricku a mohly by je cekat jen dve prohry...
Reagovat
tommr
taky si to myslím. Z našich top-hráček má za těchto okolností smysl jet do Ameriky jen pro ty opravdu nejlepší tzn. pro Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou, Markétu Vondroušovou a Karolínu Muchovou. Ostatním se to nevyplatí a může to být pro ně dokonce kontraproduktivní. Argumentem pro může být u některých jedině vidina úspěchu v deblu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist