Strýcová se Hsieh v Brisbane vybojovaly šestou společnou trofej

12. 1. 2020, 04:51
Aktuality 14
WTA BRISBANE - Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh se hned na úvodním turnaji sezony v australském Brisbane radují z titulu. Nasazené jedničky v těsném finále v super-tiebreaku a po odvráceném mečbolu přetlačily australsko-nizozemskou dvojici Ashleigh Bartyová, Kiki Bertensová a získaly šestou společnou trofej.
Su-Wei Hsieh a B. Strýcová (© AFP)

Barbora Strýcová neměla důvod pro letošní sezonu měnit parťačku. Se Su-Wei Hsieh se loni ve Wimbledonu dočkala premiérového grandslamového triumfu a tchajwanská hráčka jí také pomohla k postu deblové světové jedničky.

Česko-tchajwanský tandem pokračuje ve fantastické formě a hned v úvodním týdnu letošní sezony slaví šestý společný titul. Nasazené jedničky v Brisbane bez ztráty setu prošly až do finále, ve kterém dnes přetlačily 3-6 7-6(7) 10-8 australsko-nizozemskou dvojici Ashleigh Bartyová, Kiki Bertensová.

Strýcová se Hsieh nejprve prohrávaly o set a brejk, ale poté už se soupeřkami dokázaly držet krok. Za stavu 5-4 měly možnost srovnat na 1-1 na sety, jenže setbol nevyužily a nakonec musel rozhodnout tie-break. V něm nejvýše nasazený pár ztrácel už 2-5 a musel likvidovat mečbol, nakonec přece jen skóre utkání srovnal. V super tie-breaku měly naopak dlouho navrch Strýcová se Hsieh, promarnily však náskok 6-1 a ještě se pořádně zapotily.

"Myslím, že jsem tady nehrála příliš dobře. Ale díky Barboře jsme našly cestu k vítězství, ona nám hodně pomohl k titulu," řekla Su-Wei Hsieh.

"Je dobré takhle začít sezonu. Nikdy nevíte, co čekat, když máte za sebou měsíc volna. Navíc jsme společně prakticky netrénovaly. Takže je skvělé, že do Melbourne pojedeme s tímto vítězstvím," prohlásila Strýcová.

Pro 33letou rodačku z Plzně se jedná o 28. kariérní titul ve čtyřhře, o rok starší Hsieh má po dnešním vítězství na kontě o tři deblové trofeje méně.

Českým tenistkám se deblové soutěže v úvodním týdnu vydařily náramně. V čínském Shenzhenu triumfovaly Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
blixa
Tady je názorně vidět, že je čtryřhra zcela svébytná a neprávem opomíjená disciplína. Ani dvě naprosto špičkové singlistky (1 a 10) nedokáží porazit deblové specialistky. Je zcela liché tvrzení, že kdyby se singlová špička hrála i debla (jak tomu bývalo kdysi), že by dnešní top deblistky neměly vůbec šanci.
Reagovat
sojka1
to bych teda rozporovala, kdyby cela singlova spicka hrala debla pravidelne a ja chapu, proc ho nehraje, tech par figlu na saku a loby by jim rychle presly do krve a zase by se prosadila jejich kvalita, tomu ver!
Reagovat
EllNino
typickým příkladem Lucka Šafi, vyloženě nedeblový typ :) ... a byla jedničkou
Reagovat
blixa
Lucka nemohla hrát debla s kýmkoliv, ale právě spojení s ultimátní síťařkou Bětkou vytvořilo geniální kombinaci. Vždycky je to o rolích.
Reagovat
blixa
Nevěřím :-D Netvrdím, že by se neprosazovaly, ale rozhodně by deblistky - specialistky neválcovaly.
Reagovat
sojka1
ano, debl je i o mentalite, pravdu mas v tom, ze je to svebytna disciplina, ale debliste rozhodne nejsou lepsimi tenisty a cely kurt jim proto byva prilis veliky, kdezto singlista se na tom svem placku rychle zorientuje.... jenze to vetsinou nema zapotrebi a navic debl ho ani nebavi, tak to nedela... :-)
Reagovat
blixa
To bych netvrdil že nebaví. Navíc je to výtečný trénink hry na síti a šikovnosti vůbec. Ale v dnešním fyzicky náročném tenisu to prostě nejde zvládat obojí.
Reagovat
rybicka
A nevešly by se časově do termínů. Kdyby všechny hrály oboje.
Reagovat
EllNino
proč ne?
Reagovat
rybicka
I bez toho, že by doposud všechny hrály oboje, je občas časový problém. Zcela jistě by v případech, kdy třeba z časového tlaku hrají dva singly za den, by asi nevycházelo.
Reagovat
sojka1
ale tak jako bokovku trening to i vyuzivaji.... a samozrejme, ze si to koliduje. Jinak vychazim z toho individualismu spickovych singlistu, z jejich bubliny, na ty kolektivni veci vetsinou nejsou proste... :-))
Reagovat
tommr
obecně s tebou vlastně souhlasím, ale uvedenej příklad není zrovna povedenej. Bára a Hsieh nejsou typický deblový specialistky, ale hrají na vysoký úrovni i singl (i když jsou v něm samozřejmě o něco horší než Barty a Bertens). Barty a Bertens zase kromě singlu hrajou často i debla na velmi vysoký úrovni ...
Reagovat
Fandina
Přesně a především Barty byla nejdřív lepší deblistkou než singlistkou a v podstatě i Bertens, má v deblu i víc titulů než v singlu.
Reagovat
tommr
cenná výhra po napínavý bitvě se štastným koncem. Hsieh/Strýcová v MTB málem prohospodařily vedení 6:1, ale nakonec to dobře dopadlo. Jsem rád, že to dotáhly, protože soupeřky působily dost namachrovaně ...
Bára si touto výhrou ještě víc upevnila pozici světový jedničky. Na AO o ní ale nejspíš stejně příjde a na trůnu jí vystřídá její spoluhráčka ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist