Sunshine Double? Rybakinovou v Miami od něj dělí už jen jedna výhra

31. 3. 2023, 09:37
Aktuality 12
WTA MIAMI - Jelena Rybakinová v Miami porazila na třetí pokus domácí světovou trojku Jessicu Pegulaovou, vyhrála 13. utkání v řadě a už jen jedna výhra ji dělí od zkompletování výjimečného Sunshine Doublu. Ve finále třiadvacetiletá Kazaška čeká na vítězku zápasu mezi Petrou Kvitovou a Soranou Cirsteaovou.
Profily hráčů
Jelena Rybakinová (© Profimedia)

Jelena Rybakinová se loni ve Wimbledonu stala první grandslamovou vítězkou reprezentující Kazachstán, letos na Australian Open si zahrála druhé grandslamové finále a před týdnem v Indian Wells poprvé vyhrála turnaj WTA 1000.

A nyní v Miami,
kde až dosud nikdy nebyla ani v osmifinále, má jako teprve pátá tenistka v historii šanci zkompletovat březnový Sunshine Double. Pět ze šesti kroků k tomu už na Floridě udělala, naposledy si v semifinále poradila s domácí Jessicou Pegulaovou.

23letá Kazaška narozená v Moskvě v prvních dvou vzájemných duelech prohrála, na třetí pokus už ale o necelých šest let starší Američanku zdolala. Přestože v průběhu zápasu celkem pětkrát dotahovala manko brejku a soupeřka dvakrát podávala na zisk úvodní sady, nečelila jedinému brejkbolu a zvítězila ve dvou setech 7-6 6-4.

"Jessica hrála v některých momentech opravdu dobře. Není snadné s ní hrát, protože míček drží velmi nízko a je těžké to změnit," komentovala Rybakinová. "Já dnes hrála lépe ve chvílích, kdy jsem prohrávala. To jsem pak dělala správná rozhodnutí. Zřejmě jsem byla trochu naštvaná a snažila se víc prosadit a hrát agresivněji."



Rybakinová si pomohla 11 esy a už v pátém zápase po sobě nastřílela minimálně deset nechytatelných servisů. Naposledy se to povedlo před sedmi lety Sereně Williamsové.

Svou neporazitelnost světová sedmička protáhla na 13 zápasů, letošní bilanci vylepšila na 21-3 a zaznamenala nejvíc výher v sezoně.

Vyhrát oba prestižní březnové podniky v USA během jedné sezony dokázaly dosud jen Polka Iga Šwiateková (2022),
Viktoria Azarenková (2016), Belgičanka Kim Clijstersová (2005) a dvakrát Němka Steffi Grafová (1994 a 1996).

V celkově 13. finále bude Rybakinová usilovat o 5. titul proti české tenistce Petře Kvitové, nebo Rumunce Soraně Cirsteaové. Vyhrát dva turnaje během jedné sezony může poprvé v kariéře.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 03. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Rybakinová (7-Kaz.) - Pegulaová (3-USA) 7-6(8) 6-4
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kvitová (15-ČR) - Alexandrovová (18) 6-4 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Tennis_Lover
Královna. Jednoznačná vítězka IW i Miami. Rybičkinka je smile
Reagovat
Tennis_Lover
Kvitová ani Cirstea na ni nemají. Ani ze 40%.
Reagovat
Liverpool22
Nikdo nic nemá dopředu jistý - ani Rybka. Petra je schopná vystřílet kohokoliv, když má den a Sorana je tady na vlně - věří si. smile
Reagovat
lenka258
Jj, Petra Rybku už letos porazila, ano, hned na začátku sezony a nejde to asi brát jako věrohodný výsledek s dnešní formou Rybky, ale proč ne, tak bych ji ve finále nezahazovala..kdyby se tam Peťa dostala :). Ala jasně, muselo by to být obří překvápko.
Reagovat
aape
mě nepřišlo, že by ten výkon Rybakiny v zápase s Pegulou byl tak oslňující, spíš Pegula nedokázala využít skvěle rozehrané oba sety, šance byla
Reagovat
aape
možná do toho hodil vidle i déšť ..
Reagovat
Liverpool22
Déšť pomohl spíš Peggy. Přerušilo se to po 1.setu, který brala Rybka a byla psychicky nahoře.
Po dešti šla Peggy do vedení 3:0, pak 4:2 nebo-li Rybce chvilku trvalo než znovu seřídila mířidla - musela se i trošku naštvat a pak už dominovala viz. 6:4 tedy 4 hry v řadě.....
Reagovat
tommr
no je to možný vzhledem k tomu že Rybakina bude mít oproti vítězce dnešního semifinále den odpočinku navíc ...
Reagovat
Petra86
Tenis se hraje až do posledního míčku. A vyhraje ta, která má. Já doufám, že Petra. Bylo by pěkné kdyby na skoro konci kariéry vyhrála turnaj kde se jí dlouhodobě nedařilo dostat do posledních kol.
Reagovat
Liverpool22
dnes opět super výkon smile a přesně jak říkala, když prohrávala, tak byla schopná zvednout úroveň hry. Krásně to bylo vidět za stavu 1:3 a 2:4, kdy vypustila i trochu emocí, zdravě se naštvala a poté co snížila na 3:4 už Peggy k ničemu nepustila. Dnes se taky ukázalo jak velkou zbraní je pro Rybku servis viz. 11es - bylo to vidět hlavně na konci zápasu, kdy jakmile se dostala do psychické pohody, tak za stavu 5:4 zápas v klídku doservírovala. smile
Reagovat
soloo
a preto dážd neskutočne zmeni psychicke nastavenie hráčok , vychladnú atd
Reagovat
Krisboy
Jelena je moc sympatická a hraje parádní tenis a za normálních okolností bych ji to přál.
Jenže okolnosti jsou takové, že v pavouku je ještě Petra a té to přeju ještě víc. Pokud by do finále postoupila Sorana, věru nevím, které bych fandil. Hlavně ať je to pěknej tenis, což je při účasti Jeleny téměř zaručeno. smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist