Šwiateková poprvé nenastoupí k zápasu. Z Bad Homburgu odstoupila kvůli horečce

30. 6. 2023, 12:05
Aktuality 9
Světová jednička Iga Šwiateková (22) si necelé dva měsíce po své vůbec první skreči rozehraného zápasu připisuje další nechtěnou premiéru. V německém Bad Homburgu den po úspěšném debutu ve čtvrtfinále na trávě poprvé v kariéře odstoupila z rozehraného turnaje mezi zápasy, tři dny před startem Wimbledonu nenastoupí do dnešního semifinále proti Italce Lucii Bronzettiové kvůli horečce způsobené zřejmě otravou jídlem.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© Profimedia)

Iga Šwiateková se v Bad Homburgu představila poprvé od triumfu na antukovém Roland Garros. Na první akci na trávě od loňského Wimbledonu si poprvé zahrála čtvrtfinále na zeleném pažitu a po výhrách nad Tatjanou Mariaovou, Jil Teichmannovou a Annou Blinkovovou postoupila na sedmém z osmi posledních turnajů do semifinále.

Do něj ale dnes nenastoupí. Dvaadvacetiletá Polka oznámila, že kvůli horečce a probdělé noci není schopná hrát.

"Měla jsem hroznou noc, mám horečku a možná otravu z jídla. Nejsem dneska schopna podat žádný výkon, musím se o sebe postarat. Doufám, že bude brzy líp," napsala Šwiateková tři dny před startem Wimbledonu. Do něj vstoupí za tři, nebo čtyři dny soubojem s Číňankou Lin Zhu.

Z rozehraného turnaje odstoupila teprve podruhé v kariéře a na druhé ze tří posledních akcí. V květnu na antuce v Římě kvůli svalovému zranění poprvé skrečovala rozehraný zápas, dnes poprvé odstupuje mezi jednotlivými koly.

Šwiateková má v All England Clubu útočit na čtvrtý grandslamový titul, travnatý povrch jí ale sedí méně. Jejím maximem ve Wimbledonu je předloňské osmifinále, před rokem vypadla ve třetím kole.

24letá Bronzettiová po odstoupení polské favoritky postoupila bez boje do svého třetího finále a prvního mimo antuku. O druhý titul si zahraje s Češkou Kateřinou Siniakovou.

Článek původně publikován pro Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Mantra
jako trénink jí stačilo, nač se trápit do konce ("musela" by vyhrát) a za rok nemusí ani jezdit.
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Swiatek se stala obětí vymítání ďábla, tzv.exorcismu. Kněz, který tomu měl licenci od svého biskupa, zvolal "Odstup, satane!" A Swiatek odstoupila. smilesmile
Reagovat
aape
trapný smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
odstoupení Swiatekový dává velkou šanci na titul vítězce dohrávky Siniaková vs Samsonová ...
Reagovat
aape
to by člověk čekal spíš v nějaké jižnější destinaci, ale zdá se, že Německo už dávno není, co bývalo, .. otrávit světovou jedničku jídlem smile
Reagovat
tommr
z Německa se pomalu ale jistě stává Germanistán ... smile
Reagovat
aape
njn, pokrok nezastavíš smile
Reagovat
Petr_Fisk
Nějaký obohacovač asi v restauraci blbě umyl nádobí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist