Šwiateková s přehledem postoupila do finále v Indian Wells, Gauffová nestačila na Sakkariovou

16. 3., 09:48
Aktuality 13
Světová jednička Iga Šwiateková (22) v semifinále turnaje v Indian Wells potvrdila roli favoritky proti rozjeté Ukrajince Martě Kosťukové (21) a zvítězila drtivě 6:2, 6:1. O svůj 8. titul z podniků WTA 1000 si zahraje s Marrií Sakkariovou (28), která ukončila vítěznou sérii Coco Gauffové (20) na domácích betonech.
Šwitateková porazila ve formě hrající Kosťukovou a je ve finále Indiana Wells. (@ Profimedia)

Šwiateková – Kosťuková 6:2, 6:1

Iga Šwiateková na konci března v Dubaji prohrála semifinále s Annou Kalinskou a poprvé po 11 měsících a sérii 74 zápasů neuhrála set. V Indian Wells už ale zase vítězí a navíc přesvědčivě. S žádnou ze čtyř soupeřek neztratila víc jak čtyři gamy.

Polka v semifinále potvrdila roli favoritky proti rozjeté Ukrajince Martě Kosťukové a postoupila do svého druhého finále v tenisovém ráji, kde bude usilovat o svůj 8. titul z podniků WTA 1000. Světová jednička si během zápasu neprohrála podání a mladé Ukrajince, která letos hraje v úžasné formě, povolila jen tři hry.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Gauffová – Sakkariová 4:6, 7:6, 2:6

Marria Sakkariová vyhrála pod novým trenérem Davidem Wittem i pátý zápas. V prvním letošním semifinále přemohla domácí Coco Gauffovou po náročné bitvě a ukončila její vítězné tažení na americké půdě. Řecká hráčka postoupila do finále a dorovnala zdejší maximum z roku 2022.

První set rozhodla Sakkariové až v závěru ziskem tří gamů v řadě a navrch měla i v začátku druhého setu do stavu 5:2. Od té chvíle začala dominovat dvacetiletá Američanka. která otočila skóre, set získala v tie-breaku poměrem 7:5 a vynutila si rozhodující sadu.

Ve třetím setu byla jasně lepší starší Sakkariová, která se velmi rychle oklepala ze stráty podání v prvním hře rozhodujícího setu. Finalistka z roku 2022 získala 6 ze 7 následujících gamů a Gauffové, která ve středu oslavila 20. narozeniny, uštědřila první poražku na americké půdě po téměř roce.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

V repríze zdejšího finále z roku 2022 bude Sakkariová bojovat o druhý titul z akcí WTA 1000. Tehdy vyhrála Šwiateková ve dvou setech, ale vzájemnou bilanci vede světová devítka poměrem 3:2.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

13
Přidat komentář
hanz
Maria Sakča dostal dáreček v podobě kanárka...
Reagovat
Krisboy
No co, třeba je amatérská ornitoložka, tak proč ne?
Reagovat
Nola
LOL, vy sa tej Sakkari nezbavite tak lahko.... ale nedivim sa, ze porazila Cori

nevidela som ju hrat, ale Coco ano, ked bol preruseny Alkacov zapas s rojom vciel, spominam si, ze v tom zapase s Cinankou vyrobila v 1.sete cca 10 dvojchyb a to v jednej hre tusim 4, dalsi set som uz nesledovala, tolko chyb co tam vyrabali......
Reagovat
Mony
Ta Hsieh je kouzelnice
Reagovat
Stybnat
Reagovat
aape
Jak se zdá, Sakkari se zase o trochu víc pochlapila
Reagovat
annah
Ramena teda má jak zápasník.
Reagovat
elsky
Jako jo, ve fitku se vyskytuju dvacet let, ale takovýhle ramena jsem tam u ženské ještě neviděl..
Reagovat
turista
To fakt není normálně možný u ženský.
Reagovat
Nola
si pozri trebars sutaze fitnesiek , Sakkari ma siroke ramena, ako lekar by si mal vediet, ze je to dedicna predispozicia, stale nevyzera ako Serena.....
Reagovat
bardunek666
No nic, Iguško, trhej. Přece nenecháš vyhrát to řecké uřvané stvoření
Reagovat
Stippy
Reagovat
Stybnat
Sakkari jede Sakkari
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist