Tak to byla jízda! Vandewegheová smetla Muguruzaovou a čeká ji americké derby proti Venus

24. 1. 2017, 04:57
Aktuality 63
AUSTRALIAN OPEN - Neuvěřitelný výkon předvedla ve druhém čtvrtfinále dnešního programu Coco Vandewegheová. Americká tenistka smetla 6-4 6-0 světovou sedmičku Garbiñe Muguruzaovou a poprvé v kariéře postoupila na grandslamovém turnaji mezi nejlepší čtyři. O finálovou premiéru se utká s krajankou Venus Williamsovou.
Coco Vandewegheová

Coco Vandewegheová předvádí během letošního ročníku Australian Open svůj nejlepší tenis. Těsná výhra ve třetím kole nad Eugenií Bouchardovou jakoby Američance dodala neuvěřitelnou porci sebevědomí, jelikož v osmifinále smetla světovou jedničku a obhájkyni titulu Angelique Kerberovou.

Recept na agresivní hru Vandewegheové nenašla ani vítězka loňského French Open Garbiñe Muguruzaová. Španělka navíc schytala potupného kanára a uhrála o jeden game méně než Kerberová.

Statistiky zápasu
Vandewegheová - Muguruzaová
52% 1. servis do kurtu 56%
5 esa 3
3 dvojchyby 4
26 vítězné míče 11
17 nevynucené chyby 12
4/13 brejkboly 0/2
5/5 hra na síti 6/10
čas 1:23

V úvodní sadě byla jednoznačně aktivnější a lepší hráčkou Vandewegheová. Američanka si suverénně držela servis, po kterém ztratila jen osm fiftýnů, a světovou sedmičku trápila i na returnu.

35. hráčka světa měla v prvním setu celkem devět brejkbolů. Proměnila jediný, a to v sedmém gamu díky druhé dvojchybě Muguruzaové. Španělka měla v závěrečné hře první brejkbol, Vandewegheová však hrozbu odvrátila esem a třemi body v řadě vývoj gamu otočila, čímž úvodní dějství získala.

Přestože Američanka hrála s přehledem a Muguruzaová byla na kurtu absolutně bezradná, nikdo asi nečekal, že Vandewegheová ve druhé sadě soupeřce nadělí potupného kanára. Američanka i nadále excelovala a rozdávala vítězné míče. Muguruzaové povolila za celý set jen deset fiftýnů.

"Na kurtu jsem se necítila moc dobře, byla jsem hodně nervózní. Snažila jsem se hrát co nejlépe. V prvním setu se mi dlouho nedařilo soupeřku zlomit, ale nakonec se mi to povedlo. A pak už jsem jela jak vlak, který nelze zastavit," komentovala utkání Vandewegheová.

Pětadvacetiletá Američanka je tak poprvé v kariéře v grandslamovém semifinále. Jejím dosavadním maximem byla před letošním Australian Open dva roky stará čtvrtfinálová účast ve Wimbledonu.

V semifinále čeká diváky americké derby. Vandewegheová totiž vyzve Venus Williamsovou, s níž jediný dosavadní duel prohrála. Williamsová postoupila v Melbourne do semifinále po 14 letech, když vyřadila Anastasii Pavljučenkovovou.

"Venus jsem sledovala jako malá a bude mi ctí si s tak skvělou šampionkou zahrát. Jako malá jsem hrozně chtěla její podpis, ale nedostala jsem se k ní přes další fanoušky. Byly jsme spolu i v americkém fedcupovém týmu, trochu se známe," řekla o své další soupeřce.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 50,000.000 dolarů
úterní výsledky (24. 1. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Vandewegheová (USA) - Muguruzaová (7-Šp.) 6-4 6-0
V. Williamsová (13-USA) - Pavljučenkovová (24-Rus.) 6-4 7-6(3)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

63
Přidat komentář
patriks
Coco je neuvěřitelná, většina tenistek takovýto výkon předvede maximálně jednou a pak odpadnou. Takovýmto stylem by porazila i Serenu.
Reagovat
Krisboy
Mazec.
Reagovat
Fandina
Terka Smitková porazila ve Francii Soler-Espinosu. Tak doufám, že se po neúspěšné Austrálii chytne alespoň na nižších soutěžích. Tohle dobrý skalp a bylo o by potřeba, aby si Terka už vzpomněla na rok 2014 kdy tak super postupovala ve Wimbledonu a dokázala tak, že to nebyla náhoda. Terko pojď!
Reagovat
VlS
No, tak Soller bych za velkej skalp nepovažoval.
Reagovat
Fandina
Nekaž mi radost, že vyhrála nad ne úplně no name.
Reagovat
VlS
Tak jí dáme bobříka za brečení
Reagovat
Fandina
To právě ne, právě se musí naučit nebrečet.
Reagovat
VlS
Ale to ji sebereš to, v čem je jedinečná
Reagovat
Fandina
Vždyť se ti nelíbí, že brečí, tak proč najednou jedinečná?
Reagovat
VlS
Protože nic jinýho u ní není zaznamenatelný
Reagovat
Fandina
Ale ve Wibledonu v roce 2014 došla do osmifinále a i pak něco vyhrála, škoda, že se jí teď nedaří, vypadala nadějně. Já doufám, že už tolik nebrečí.
Reagovat
VlS
no, jenže od tý doby nic
Reagovat
Fandina
tak samozřejmě, proto mám radost, že porazila nasazenou hráčku na 60 tisícovce ITF. Brekot nebrekot.
Reagovat
Fandina
OT ... příští týden Petrohrad a je tam silné obsazení, jsem zvědavá, jestli tam bude Venus, když se jí tady tak daří. Jinak tedy chudák Niculescu foto děs.

http://wta.formulatx.com/en/player/
Reagovat
Torn
Hlavně tam většinu nepoznáš, Monica tam, lae vypadá trochu jako nějaký transvestita. Za to třeba Bára tam vypadá skoro jako na kurtu.

Nevíte někdo, zda je Alize příbuzná s Jacksonem?:D Ten její nos mi nedá snad ani spát, vždycky si řikám, že jí ten nos hrozně zošklivuje.
Reagovat
VlS
A před, nebo po plastice? S tím teda genetika fakt nic společnýho nemá, koukni běkde, jak vypadal v Jacksons five jako ditě :-)
Reagovat
Torn
To byl samozřejmě vtip. Znám docela dobře životopis Jacksona. :D
Reagovat
kada.tom
Ani jedno QF jsem neviděl a přiznávám, že jsem čekal, že na Vandeweghe dolehne psychika už v tomhle zápase. Ale až ve čtvrtek bude mít proti sobě nestárnoucí a stále hrající Venus, tak třeba tam to na ni taky trochu dolehne. Jinak Venus mě mile překvapuje, pro ni je určitě dobrý, že v Melbourne zatím neztratila set a nemusela ani v jednom zápase nějak složitě bojovat nebo otáčet nepříznivé stavy. Snad toho v SF využije, byť ani její krajanka se zatím nijak moc nenadřela.
Reagovat
janek_da
To by už byl majstrštyk dostat se do SF bez toho aniž by hrála. Ale tak je to legenda.
Reagovat
janek_da
Zápas Coco-Mugu jsem neviděl.
Zápas Vee-Nasťa jsem nevidel.
Reagovat
VlS
Tady v článku máš video - všechny výměny, pauzy jsou vystříhaný. Stojí za zkouknutí
Reagovat
janek_da
jasan, já jenom, ať víte, že jsem spal
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Coco-Mugu jsem viděl - lepe receno uvod zapasu, v klidu jsem sel spat, CoCo vypadala, ze Mugu v klidu prehraje.
Zápas Vee-Nasťa jsem videl cely.

Venuse x Stazicka - bitva returnu.
Pokud bude Venuse hrat s CoCo jako se Stazickou,
tak je to pro CoCo asi konecna v SF...ale uvidime,,,;)
Pral bych finale CoCo, to bez debat...
Reagovat
janek_da
diky :)
Reagovat
Herbert_Hoover
V kontextu vystoupení Coco na AO je ta porážka od Duan celkem úsměvná :)
Reagovat
dadaft
jj, s Bušičkou to byl skvělý zápas a její výkon graduje - dneska tam Coco posílala neskutečné koule prakticky z jakékoliv pozice. Mugu jenom zírala...

((( když jsme u Bušičky, má skvělého trenéra, letos očekávám vzestup )))
Reagovat
Andrew89
si přesně tohole zasloužila...první těžká soupeřka a vyhoří jak papíru. Nemám jí rád a jsem rád, že vypadla. Mám obrovskou radost z Venus. Snad tam padne to finále. Coco hrála dneska skvěle.
Reagovat
Herbert_Hoover
Taky ji nemám rád, ale nemusím ani Coco :D nicméně stylem hry je mi bližší Američanka..teď už mám však jasno a ze všech sil potlačím Vee :)
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne helpnu.. :-))
Reagovat
VlS
Jsem tak starej, že nemusím uctívat legendy a fandím obyčejný holce Coco.
Reagovat
smazaný uživatel
nejde o legendy, ale o sympatie.. uz si taky muzu dovolit nechat tomu volny prubeh.. ;-)))
Reagovat
VlS
Já ti rozumím, to je spíš na ty, kteří nepamatují Vee jako 17 letýho nafrněnýho fracka s hypertrofovaným sebevědomím. Zlatá Serena. Ale vyrostla z toho v docela sympatickou ženskou.
Reagovat
FulnekUltras
dneska je to holt naopak - vše se dialekticky vyvíjí ;)
Reagovat
Andrew89
anooo.. Venus potlačím co to jde!:) Moc bych si přál finále Kája - Venus myslim, že to byl velmi kvalitní zápas!:)
Reagovat
Herbert_Hoover
to ano, ale kvalitní zápas by to byl i proti Johance..hlavně ať tam není Serena :)
Reagovat
tommr
jj byla by krása kdyby se Karolíně opět podařilo porazit obě Williamsky jako na USO. Tentokrát by z toho byl navíc GS titul ... :)
Reagovat
Torn
Jako finále Kája a Venus se mi líbí. Serena je už ohraná (čtěte má těch pohárů dost) a Kontaová mi je nějakým záhadným způsobem nesympatická. :D
Reagovat
Fandina
Finále Kája Coco by bylo také super.
Reagovat
brixner
No, já po ránu taky tlačím, co to de a někdy to nejde :-)
Reagovat
FulnekUltras
to dlouhé sezení je mor lidstva ;)))
Reagovat
baggik
Hoši tak to je senzace, co tady Coco predvadi. Vzdyt ona to muze cele vyhrat timhle stylem. To by od tenistky, ktera lidi zvedala ze sedadel naposled v 17ti a pak prisel utlum, necekal fakt asi nikdo.
Reagovat
baggik
Pardon, to byla tenkrat Oudinova.
Reagovat
EllNino
tojo, ta už je bohužel fuč, ale zato může i zdraví
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz jsem na Melanii uplne zapomnela.. :-( Ficak, pravda... Vim, ze makam proti proudu, ale ted Coco a Konta... ja se snad picnu!!! :-)))
Reagovat
Herbert_Hoover
nojo Oudinová, Robsonová...dříve Golovinová..škoda jich :)
Reagovat
Torn
No něco mi říká, že to nebude mít úplně dlouhého trvání, i kdyby vyhrála AO. Její hra stojí dost na souhře mnoha faktorů a nepříjde, že by se mohla o něco úplně opřít. Má vždycky nárazově lepší období, ale konstantně dobře hrající hráčka to není, nebo tak to na mě alespoň působí.Jestli by vyhrála AO, tak patrně by se příští rok značně propadla, protože lze čekat útlum a zase lepší hru na trávě, kde jí to jde.
Reagovat
VlS
Coco už taky není žádný mláďátko, je ji 25, 9 let na okruhu.
Reagovat
Torn
Tak jasný, ale stejně mi příjde taková, že to asi není úplně TOP hráčka..zaživá ted lepší období.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - jak to ranařce dva týdny sedne, válcuje všechno ;)
Reagovat
EllNino
Usnul jsem a nestačím se divit, asi ještě spím :) ... to je bomba, takhle si ji povodit, moc gratuluju, já věděl, že to v tobě je...

Takže pokračuje tradice premiérové hráčky v semifinále GS právě na AO, 2013 Stephens, 2014 Bouchard, 2015 Keys, 2016 Konta, 2017 Vandeweghe :) ...
Reagovat
aligo
2018 Kristýna Plíšková
Reagovat
aligo
Nebo Katka Siniakova :D doufám v obě :D
Reagovat
aligo
Někdo tady neco mektal o tom že finále serka a mugu je už jisté... Ahá?
Reagovat
Mayo
Venus ide nenapadne ale uz je v SF! Bodaj by vyhrala cely turnaj.
Reagovat
FulnekUltras
presne tak
Reagovat
Pedronegro
tak koťátko předvedlo eleganci a půvab svého pohybu, za to díky, tenisově vlastně nic, nechala se snadno zastrašit od agresivní Coco se skvělým servisem ....
Reagovat
svetova.dvojka
Co to je za tenistku ? A to jméno to mě teda podrž Coco ... :-)
Reagovat
Fandina
hrála výborně. Byla útočnější a agresivníjší. První set byl vyrovnaný, ale pak byla hodně přesvědčivá.

Jinak vypadnutím Mugu může Kája po AO být maximálně čtvrtá, pokud Konta nevyhraje titul. A to bude pro Káju její dosavadní maximum. Takže Kájo poď pro titul a pak ještě dvě místa. Pojď!!!
Reagovat
molda
No jestli je to na Live WTA Ranking spočítáno dobře tak když by Kája skončila teď a Konta vyhrála, tak je Konta před ní o 5 bodů .. takže to vypadá nadějně :-).
Reagovat
tommr
jj i v tom nejhorším možným případě kterej může nastat bude Karolína po AO čtvrtá pouhých 5 bodů za třetí Kontaovou ... :)
Reagovat
FulnekUltras
ale proti Venus už to na ni dolehne...
Reagovat
A.R.R.
Nestraš, Coco je moje černá kobylka, tlačím jí do finále :-) Venus musíme dát :-)
Reagovat
FulnekUltras
Jako Američanka má toho přirozeného sebevědomí z nových "aspirantek" asi opravdu nejvíc. Vítězku sf CoCo-Vee každopádně tlačím ve finále. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist