Teenager Nicod ovládl slovenskou Trnavu a má největší titul. Letos triumfoval už počtvrté

31. 3., 12:50
Aktuality 13
Jakub Nicod (19) si na pětadvacítce ve slovenské Trnavě zahrál své první finále na akcích větších než M15, smetl v něm 6:3, 6:1 zkušenou nasazenou dvojku Sebastiana Fanselowa (32) z Německa a svou finálovou bilanci upravil na 6:2. Český teenager letos triumfoval již počtvrté.
Profily hráčů
Nicod slaví už čtvrtý letošní titul (© Profimedia)

Nicod – Fanselow 6:3, 6:1

Jakub Nicod v letošní sezoně absolvoval sedm turnajů a čtyři z nich dokázal vyhrát. Devatenáctiletý Čech kraloval třikrát na akcích série M15 v tuniském Monastiru a na pětadvacítce v Trnavě se i díky skalpu nasazené jedničky Henriho Squireho probojoval do svého největšího finále v kariéře.

Svou finálovou bilanci na profesionální tour upravil na 6:2, letos uspěl i ve čtvrtém souboji o titul a ve slovenském městě slaví svůj první triumf na halových betonech.

Ve finále proti o 13 let staršímu Sebastianovi Fanselowovi od začátku dominoval. Německého soupeře pustil jen ke dvěma brejkbolů, oba odvrátil, a sám si vypracoval 11 šancí. K suverénnímu vítězství mu pomohlo i osm es, na podání dohromady ztratil pouhých osm fiftýnů.

V žebříčku vylepší své maximum. Za triumf zapíše 25 bodů a měl by figurovat okolo 350. místa.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
karlosray
Super jen tak dal
Reagovat
frenkie57
Otázka pro znalce scény: mají tihle kluci kolem dvacítky a 200-400 místa na rankingu nějaký potenciál? nebo to prostě budou takový ti challengerový objížděči s tu a tam nějakým úspěchem?
Reagovat
EllNino
Tak to je těžce individuální
Reagovat
darek.vrana
Jak říká EllNino, je to individuální. Nicméně Nicod se teď pěkně rozjel, poslední dva skalpy Squire a Fanselow už jsou docela dobří hráči, tak třeba z něj něco bude. Ale ještě jsem ho neviděl hrát. Ani nevím, jak se vlastně čte. Myslím, že "Nykod"? Ví někdo?
Reagovat
EllNino
navíc naši kluci "dozrávají" později, viz teď Tomáš, dříve Lukáš Rosol, Hájek, Pospíšil, Kopřiva atd.

Kuba Nicod asi nebude materiál typu Kuby Menšíka, ale má pořád dost času
Reagovat
pilon@email.cz
ano, je to Francouzky po otci
Reagovat
darek.vrana
Dík
Reagovat
SydneyOpen
Tak takový Macháč se pořádně probral a využil svůj potenciál až ve třiadvaceti letech. Taky to byl challengerový objížděč u kterého se zdálo, že prostě na stovku mít nebude... no a letos je kousek od nasazení na GS.
Reagovat
darek.vrana
A co teprve Štěpánek...
Reagovat
pilon@email.cz
Jakub nejdříve dokončil školu a nyní se více věnuje tenisu, proto musí objíždět nižší soutěže a kdo to zná, ví že to není vůbec jednoduché (a laciné), peníze dost malé a bodů ještě méně, jeho výhodou je tenisové zázemí, tak věřím, že půjde nahoru, přejme mu to.
Reagovat
Mony
Forejtek v 18 letech vyhrál juniorskou US Open, reprezentoval Česko v Davis Cupu . V té době mu Lehečka i Macháč kryli záda. Podívej se jak k tomu je za čtyři roky
Reagovat
PaYaB
Stejně jako Macháč měl docela dost zranění, Macháč se z nich ale teda o dost lépe zotavil.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
A to je kerej prebor?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist