Tenis hraje za mír. Organizace pošlou Ukrajině 700.000 dolarů, Murray věnuje odměny z letošních turnajů

8. 3. 2022, 20:56
Aktuality 5
Částkou 700.000 dolarů (16,5 milionu korun) podpoří Ukrajinu Mezinárodní tenisová federace ITF, mužská ATP, ženská WTA a organizátoři všech čtyř grandslamových turnajů. Každá z organizací věnuje 100.000 dolarů.
Profily hráčů

Peníze podle agentury AP obdrží fond na pomoc Ukrajině a tamní tenisová federace.

Zmíněné tenisové organizace také spustily kampaň "Tenis hraje za mír". Její součástí bude distribuce stuh, kterými hráči mohou podpořit Ukrajinu během nadcházejícího turnaje v Indian Wells.

Pomáhat bude také Andy Murray. Veškeré odměny, které v další části této sezony získá na turnajích, se rozhodl věnovat na pomoc dětem postiženým konfliktem na Ukrajině.

"Ohroženo je přes 7,5 milionu dětí," napsal na Twitter 34letý Brit, který si letos jen během dvou měsíců vydělal 256.000 dolarů. Trojnásobný grandslamový šampion, jenž obnovil spolupráci s trenérem Ivanem Lendlem, je ambasadorem dětského fondu UNICEF.

Přes Serhije Stachovského nabídl finanční pomoc také Novak Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
Jdeš příkladem! Teď tvá vláda skoncovala s dovozem plynu a ropy z Ruska(do konce roku), EU snížení o 2/3...Jestli tohle už neposili pozici Ukrajiny k dnešnímu jednání v Turecku, tak už nevím, co!.. Pořád věřím, že dnes budeme děkovat i Putinovi, že zase klid.. I když asi za cenu Krymu a větší autonomie Donbasu.. Držím palce k Dobre vůli do Turecka a tleskám solidaritě tenistusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, tých pár drobnych čo ziskaš za prve kola na turnajoch si mohol zarobit hranim na gitare niekde na metrovej stanici Liverpool Street :)
Reagovat
peek
Mnohem víc než o peníze jde přece o to gesto, každý, kdo je jen trochu vidět, by měl jasně odsoudit tuhle Putinovu prasárnu.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Mony
Takovéto akce dávají velkou naději. Tohle spolu s jinými už Rusové musejí cítit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist