Tenis Šarapovovou potřebuje, říká Plíšková. Na divoké karty mají tenistky různé názory

10. 3. 2017, 15:28
Aktuality 102
Měsíc a půl zbývá do skončení patnáctiměsíčního dopingového trestu Marie Šarapovové. Není tak divu, že se novináři začínají častěji a častěji vyptávat na její návrat. Tiskové konference na právě probíhajícím turnaji WTA Premier Mandatory v Indian Wells jsou pro média ideální příležitostí. Do kalifornského městečka se totiž již tradičně sjely nejlepší tenistky světa a právě ony odpovídaly.
Maria Šarapovová

Přesně před rokem se novináři na turnaji WTA Premier Mandatory v kalifornském Indian Wells ptali hráček, co si myslí o dopingové kauze Marie Šarapovové. Letošní tiskové konference se opět částečně týkaly ruské hráčky. Tentokrát tenistky vyjádřily svůj názor na její návrat, který proběhne na konci dubna na halovém podniku v německém Stuttgartu. Vesměs se shodly, že tenis Šarapovovou potřebuje. Ale zaslouží si vítězka pěti grandslamů divoké karty?

"Myslím, že pro tenis je její comeback skvělý. Maria se určitě těší a bude hladová po úspěchu," uvedla ruská tenistka Světlana Kuzněcovová. "S divokými kartami je to složité. Jsem ráda, že o nich nerozhoduju. Maria má mou plnou podporu, protože si myslím, že celá ta záležitost byla jen nafouknutá bublina. Tak vážné to zase nebylo."

"Rozumím tomu, že se lidem nelíbí, že někdo, kdo úmyslně podváděl, dostane divokou kartu. Ale když se jedná prostě o chybu, kterou Maria udělala, je to trochu jiný příběh. Chápu obě strany. Je to opravdu těžké," dodala.

"Je to zvláštní situace. Maria může hrát utkání prvního kola až ve středu (trest Šarapovové končí v úterý 25. dubna o půlnoci). Nevím, co na to říct," řekla Angelique Kerberová. "Německé tenistky hrají Fed Cup, kde bojují za svou zemi. Děláme všechno pro to, aby byl německý tenis zase slavný a stejně nedostaneme divoké karty, přestože je Stuttgart domácí akce."

"Tenis takovou osobnost, jakou je Maria, rozhodně potřebuje. Takže na jednu stranu je dobré, že se vrátí. Ani nezáleží na tom, jak si povede," měla jasno Karolína Plíšková. "Na druhou stranu se pořád řeší její divoké karty. Myslím, že záleží čistě na pořadatelích jednotlivých turnajů, zda Marii divokou kartu dají. Mám na to svůj názor, ale ten si nechám pro sebe," doplnila česká jednička.

"Myslím, že je to dobrá zpráva pro fanoušky i sponzory. Upřímně nemám tušení, jaká bude reakce v dubnu, kdy k návratu opravdu dojde. Byla mimo turnaje po celou dobu trestu a teď se vrací. Řekla bych, že je to normální," uvedla světová sedmička Garbiñe Muguruzaová.

"Slyšela jsem, co k celé kauze řekl Andy Murray. A musím mu dát za pravdu. Nevím, co více k tomu říct. Já o tom nerozhoduju a lidé, kteří ano, určitě ví, co dělají. Můj názor je takový, že byla světovou jedničkou a je grandslamovou vítězkou, proto dostane divoké karty. I kdyby je ale nedostala, dostala by se zpět snadno," vyjádřila se Simona Halepová.

"Zatím na to nemyslím. Sama bych si na French Open ráda zahrála. Je tu však jedna osoba, jež přijala divoké karty pro turnaje v Madridu a Římě a nejspíše dostane divokou kartu i na French Open. Já takový vliv jako její manažerský tým nemám a asi budu muset absolvovat kvalifikaci," řekla vítězka French Open z roku 2010 Francesca Schiavoneová, která v dalším roce na pařížské antuce přidala ještě finálovou účast a po letošní sezoně ukončí kariéru.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

102
Přidat komentář
peggy
Je dobre,ze se Maria vrati.Tenis potre takove jako je ona.Nekdo rve,jine se vstekaji a rozbiji rakety.Neni prvni,ktera se vraci po dopinkove trestu.Nejvice vadi,ze je Ruska.
Reagovat
Krisboy
Už to tady bylo mnohokrát, nejen v téhle diskusi, ale ty jsi trošku pomalejší, takže ještě jednou: Tenis ji nepotřebuje.
Reagovat
FulnekUltras
Přeloženo do češtiny - když tanky v Praze, tak jedině ušácký.
Reagovat
Kozoroh
"Tenis Šarapovovou potřebuje" je jen otřepané klišé.
Reagovat
VlS
Oba navíc ani Karolina tohle neřekla, řekla :
"Tenis takovou osobnost, jakou je Maria, rozhodně potřebuje"
Což je něco trochu jiného.
Reagovat
Krisboy
Otřepané, trapné a hlavně nepravdivé, silně subjektivní a tendenční.
Reagovat
brixner
Tenis Šarapku nepotřebuje! Kdyby tak moc ano, tak by se všechno zastavilo a počkalo by se, až se milostivě fetka vrátí! Rok a půl všechno fungovalo jak mělo a byl to cajk! Tady jde už jen o veliké peníze ze smluv, jak píše Sval, které jsou stavěny dlouhodobě a aby se sponzorům a podobným subjektům investice vrátily, musí Ruska, bohužel, zpět na kurty...A zblblé stádo bude dál cálovat a obdivovat pseudohrdinku, který sice tenis umí, ale je podvodnice ParExcellence, ale umí se i dobře oblíkat a fotit a vyrábět bonbónky...Řekl bych, že horší období bylo, když odcházely Steffi, Justine nebo Kim, ne, tenis se taky nezhroutil, ale jejich případný tehdejší návrat by byl přínosnější, než tahle uřvaná feťačka.
Reagovat
milik254
Už aby se vrátily Masha, Vika a Petra.
Reagovat
Jabadu
Frk ... Jsi si opravdu jistý pořadím jmen, které jsi uvedl?!
:-)
Reagovat
Alexandria
Dobru noc vsetkym prajem,
Reagovat
FulnekUltras
nápodobne ;)
Reagovat
Dobry-den
Dal bych jí možná tak WC do kvaldy na ITF 10. Ale na velkých turnajích nemá tahleta fetka vůbec co dělat. S tím musí souhlasit každý rozumný člověk.
Reagovat
FulnekUltras
Někdo musí dělat vždycky výjimku, aby ti rozumní pořádně vynikli... ;)
Reagovat
Jabadu
Brala to, co jí doporučovali. Deset let to nevadilo. Účinky jsou prý asi jako silné kafe.
Pak se zjistilo, že to používají jenom Rusové a že se to vyrábí kdesi v Litvě?
Já jsem si to už stokrát zakázal, ale podívej se na americké sprintery a na Serenu. O cvičení fakt něco vím a štve mě, že se tím nikdo nezabývá. Já netvrdím, že Serena necvičí - to musí, ale natural cvičením takové objemy žena prostě získat nemůže!
Má bicák jako já nebo Vetchý a to u ženy prostě nejde!
My cvičíme třicet let a jí je pětařicet!
:-)
Reagovat
Torn
Jaká fetka proboha. :D Kdyby byla úplně levá, doping je jí k ničemu. To zobání jí rozhodně nenaučilo servírovat, kocnetrovat se nebo co já vim. Možná v zápasu vydrží o něco déle fit, ale vzhledem k tomu, že je trénovaná za ty roky, tak maximálně lepší regenerace a žádné změny bych tam neviděl. Navíc hraje s přestávkami atd. Ty zápisy netrvají kolikrát ani 2 hodiny. Jestli to má nějaký efekt, tak minimální, těžko soudit zda vůbec znatelný. Nicméně o tom všem se brzo přesvědčíme. :)
Reagovat
Alexandria
Presne +!Teraz podme fandit "Pliskam"
Reagovat
Alexandria
Suhlasim s textom o Marii Sharapovej
Reagovat
Frick
Estli to spíš neni fretka.
Reagovat
Krisboy
Servírovat určitě ne, koncentrovat možná ano.
Reagovat
Jabadu
Jako člověk, který se považuje za muzikanta, přidám jednu z nejslavnějších verzí Bernsteinovy West Side Story - i když je to černobíle, Karel je zde v nejlepší formě. Možná jeho kritici pochopí, proč je slavný nejen u nás ... byl a je prostě dobrej ...

https://www.youtube.com/watch?v=miZzfbLpoBM

:-)
Reagovat
FulnekUltras
jj, tohle se neoposlouchá... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ojdKbiX6ll4
Reagovat
Jabadu
Ona je velká zpěvačka. Myslím, že měla především cit na repertoár. Prostě si uměla vybrat, co jí sedělo. Paradoxně její nejslavnější píseň je původně od Black Sabbath a sám Ozzy Osbourne prohlásil, že tato úprava je překrásná a že netušil, jak krásnou píseň s Tommy Iommim vlastně složili.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Alexandria
Obdivujem Mariu Sharapovu,ze dokaze uniest ten medialny napor,to musi byt extremne narocne
Reagovat
Jabadu
Dávno by se na to mohla vykašlat, ale má smlouvy.
To je celý.
(pardon)
:-)
Reagovat
Alexandria
Ja som mala minuly rok uraz a stale nemam celkom kompenzovane prave zapastie,som pravacka a jeden cas som vsetko zacala robit lavou rukou nasledne som si uhnala tazku poruchu spanku,/insomnia/celkove vycerpanie...ale uz sa citim lepsie,som empaticka k ludom,ktori maju za sebou tazkosti rozneho druhu.Ostatne charakteristickou crtou EQ+IQ je empatia,v dnesnej dobe to tristne absentuje.Ja som individualistka,tak sa s tym vyrovnavam hlavne vzdelavanim,aby som nezaostavala,jednoducho clovek sa musi chytit...! Teraz pocuvam hudbu Mosh Ben Ariho
Reagovat
Jabadu
Ale však v klidu. Mně se líbí, když píší lidé, kteří to nemají v životě jednoduché. Musíš bojovat. A kdyby si snad z tebe chtěl někdo dělat legraci - pozná, jakou sílu má "Kvitova ultras"!
:-)
Reagovat
Alexandria
Dakujem-!
Reagovat
Jabadu
Členy klubu "Kvitova ultras" jsou zde prakticky všichni. Ne všichni to přiznají, ale 5.7. 2014 tady řvali všichni. Všichni! Jeden vedle druhého.
Ach to byla nálada ...
... nakonec jí naložila
... pěkných pár ran na záda!
:-)
Reagovat
Krisboy
Srovnávat někoho, kdo měl úraz a těžko se vrací do normálu s někým, kdo podváděl a následně lhal celému světu, je skutečně hodně, ale opravdu hodně mimo mísu.
Reagovat
Krisboy
Ty a ta kráva nemáte společného vůbec nic.
Reagovat
janek_da
Opustíš-li mne, nezahynu.
Opustíš-li mne, zahyneš!
Reagovat
Jabadu
Mno jo - Viktor Dyk. To jsou znalosti!
Ty asi nebudeš ve věku už asi šest let stále studující "plzeňské kuchařky", že ne?
(pardon)
:-)
Reagovat
janek_da
jj,

Tenis mluví
Reagovat
Jabadu
"Země mluví". Všeliká moudrost tebou hárá. Vidíš a nechlubíš se. Kdybys nebyl na ty černošky (což není nic špatného - také bych si to s nějakou chtěl rozdat) a podporoval naše hvězdy ...
:-)
Reagovat
turista
To napsal Zdeněk Pluhař, ne Viktor Dyk.
Reagovat
Jabadu
???
Nehodlám se hádat, ale v básni "Země mluví" (1921) je to na konci té básně. Ale mohl to šlohnout, to jsem nezkoumal.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Potvrzuji :-)
Reagovat
VlS
Viděl bych celou škálu možnejch výsledků. Lidi se opouštěj v jednom kuse a nehynou a je jim často všestranně fajn. Nedramatizujme banality.
Reagovat
janek_da
Právě že nedramatizuju to, jak hrozně tenis Máriu potřebuje.
Reagovat
Jabadu
Dovolil bych si přispět k dnešní chvilce filozofie (v kontextu se sjezdem ČSSD) nedávným citátem:
"Dokud neuděláme něco velkého, zůstaneme národem malých zmr.dů".
:-)
Reagovat
VlS
Jenže i malý zmr.. může udělat velkou vostudu, nebo velký ho . Jinak velkýho nejspíš nic. :?)
Reagovat
Jabadu
"Vždyť se u korunovačních klenotů (málem) akorát poblil, pos.ral a poch.cal?!"
"Každej velitel, kterej si vožere držku, jim žene vodu na mlejn!"
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Bohuš prý dnes dostal náležitý mandát, aby mohl konečně začít dělat razantní levicovou politiku pro tvrdě pracující lidi. ;))))))))) Mě to snad roztrhá... ;))))))
Reagovat
Jabadu
To i ten Nečas mi přišel tvrdší. Bože, tam fakt nejsou žádní normální lidé. Jako mně je jedno, jestli si před "tím" nechá ztřískat zadek a vykouří jí palec u nohy - to je jejich věc, ale proč takoví lidé mají pravomoc rozhodovat o státu?! Kurwa, proč zrovna tihle?!!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
;))) Většinou mívají největší výdrž (zicflajš) - resp. kachní žaludek, nejgumovější páteř a mimořádný herecký talent -, dokud je někdo opravdu nevykopne.
Reagovat
blixa
No slyšel jsem kus projevu Zaorálka, s tím by sis rozuměl. Stalinista jak vyšitej !!! :D
Reagovat
FulnekUltras
další herec, školený pr-agenturou ;)))
Reagovat
FulnekUltras
Určitá část populace v momentálně euroatlanticky mediálně masírovaných zeměpisných končinách prostě dodnes bez nějaké té čas od času přifouknuté protiruské bubliny nedokáže žít - neuvědomujíc si, že se v bublině mimo realitu ocitá sama.
Reagovat
Torn
Jak to vypadá, tak se blíží období, kdy se všechny hráčky budou bát losování a budou očekávat černého petra v prvním kole, kterým nebude ani tak Serena, ale Maruše.:D
Reagovat
EllNino
v jakémkoli kole bohužel ... snad se brzy dostane na místa, kam patří, a nebude dělat binec v pavoucích, jako dělala zezačátku po návratu Justine, Kim a spol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě Schiavone tak nějak v normálu. Ona si jako myslí, že o hráčku ze druhé stovky na sklonku kariéry bude mít někdo zájem? Krom toho, Masha vyhrála RG víckrát než ona, takže brečení na téma "vliv manažerského týmu" je v tomhle případě fakt mimo mísu... Pak ještě u Angie jsem nepochopil, proč do toho tahá Fed Cup...
Reagovat
Haitik
Tak ale Francesca je taky bývalá vítězka a jak píšeš, tak je na sklonku kariéry, tak by jí tu kartu mohli dát..
Reagovat
EllNino
o vítězku a finalistku turnaje by neměl zájem jen ignorant ... ale jak vidíš, nemají zájem ani o Mařku :)
Reagovat
janek_da
Třeba kvůli WC Mařce nedali WC nadějné německé juniorce, po které se za pár let ale bude chtít, aby reprezentovala.
Reagovat
lars
mel bys zrat mene Sugarpova, aby Ti negeneroval mozek :)
FC se hraje v dobe kvaldy na Stutgart. Pokud Nemka hrajici FC nebude mit ranking na hlavni soutez, tak si bez WC (kterou zabere Marfusa) nezahraje Stuttgart.
Reagovat
VlS
Neudivuje tě jeho reakce, že ne?
Reagovat
lars
Zatim na muj komentar monty25 nereagoval :)
Reagovat
VlS
Myslel jsem jeho reakci na Fran z 18:03 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak to dává smysl. Furt si ale myslím, že Masha je jako trojnásobná vítězka turnaje atraktivnější než jakákoliv německá hráčka, která by připadala v úvahu (Angie divokou kartu nepotřebuje)...

BTW: Sugarpovu jsem měl akorát jednou před rokem... :D
Reagovat
kada.tom
tak hlavně Schiavone je mnohem sympatičtější než Sharapova ... a na RG dokázala veliké věci, veliké :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Schiavone sympatičtější než Masha? To možná tak pro Italy. :D Jinak nepopírám, že Schiavone zanechala na RG výraznou stopu, ale psal jsem o titulech a těch má Masha víc.
Reagovat
Nola
Francesca
vhttp://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2249--schiavoneova-si-rypla-do-sarapovove-na-divoke-karty-dosahuji-jini-rekla
Reagovat
lars
"Německé tenistky hrají Fed Cup, kde bojují za svou zemi. Děláme všechno pro to, aby byl německý tenis zase slavný a stejně nedostaneme divoké karty, přestože je Stuttgart domácí akce." rekla Kerber
Kerber by se mela snazit to nejak napravit :)
Reagovat
lars
uz je znamo, kdo letos dostane WC do Stutgartu ?
Reagovat
EllNino
já, Frick a Masha
Reagovat
blixa
Ovšem Frick ji prosedí na WC ;-)
Reagovat
Krisboy
S tabletem v ruce. www.tenisportal.cz.
Reagovat
Haitik
Vyjádření Alize je taky dobrý.. :D
https://pbs.twimg.com/media/C6f9i6QWcAI2846.jpg

Jinak co se týče vyjádření hráček, tak mě nejvíc dostalo vyjádření Kerber.. Řekla, že když je to německý turnaj, že když dostane WC Masha, tak nezbude nějaká divoška na nějakou mladou nadějnou Němku.. Myslím, že ona je zrovna poslední co by tohle měla říkat, když si vzpomenu na Linz 2013!

Už jen 47 dní! :-))
Reagovat
EllNino
no emuže si Marfušenka myslet, že ji mají všechny rády, to by byla najivní :D Ale já jsem rád, že se vrací :)
Reagovat
Alexandria
SUHLAS!+Karolina Pliskova mudro,S.Kuznetsova detto mudro a ludsky
Reagovat
Torn
Cornetka ať radši mlčí, hrozný koště. :D
Reagovat
misa
Hlavně ať WC Šarapovou nedostane Lucka do 1. kola v Madridu a dalších turnajích.
Reagovat
EllNino
nebo na RG
Reagovat
PetaM
Snad jí dostane Serena. To by byly super šlágry prvních kol.
Reagovat
tommr
do tý doby by si už Lucka měla vybojovat nasazení ...
Reagovat
Carter
Aj nasadená hráčka predsa môže vyfasovať Mariu
Reagovat
tommr
ale ne v prvním kole ... :)
Reagovat
EllNino
jakto ?
Reagovat
EllNino
může ji klidně dostat do 1. kola na jakémkoli turnaji ...Maria není nasazená
Reagovat
Carter
No jo ...v Stuttgarte majú bye prvé 4 nasadené a v Ríme prvých 8 ale je trošku utópia si myslieť, že dovtedy bude Lucka okolo 10teho miesta, ktoré jej zaručuje voľno v prvom kole na týchto dvoch turnajoch. Takže Maria jej reálne hrozí do prvého kola na každom jednom turnaji.
Reagovat
EllNino
to ji nezaručuje Marii do pozdějších kol
Reagovat
blixa
Tímto si světla předplatila místo náhradnice v Dulcinea teamu ! :D
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co je vlastně to Dulcinea? Vím že je to montyho šílený tým, ale to Dulcinea
Reagovat
EllNino
https://en.wikipedia.org/wiki/Dulcinea_del_Toboso
Reagovat
blixa
Hele, ty Nespálená, co si v tý škole vlastně dělala ? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Knedlíky a loupala cibuli :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale pořád ve škole jsem a budu mít maturitu a to ani nemusim vědět kdo nebo co je Dulcinea :)
Reagovat
Jabadu
Dulcinea je dívka, kterou miloval Don Quijote de la Mancha. Pro ni se vypravil dobýt cti a slávy třeba i v boji proti větrným mlýnům.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je toho na mě v pět ráno řval El Ciganos že jsem kočka a šel za mnou 50 metrů na tramvaj. A žádnou knihu nebo báseň o tom nikdo nenapsal ale že nějaký Don Quijte de la Mancha miloval Dulcineu a šel bojovat nebo co. To není dobrodružství, kdyby jel Don Quijte do Chánova nebo Chomutova to by si Dulcienu opravdu zasloužil
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Monty je den Don Kichot a Dulcinea je Maria aha už to chápu
Reagovat
Jabadu
Usvědčuješ se čím dál častěji. Ty velmi dobře znáš Cervantesův příběh, ale je pro tebe čím dál těžší hrát si na naivní mladou dívku.
Mně to nevadí. Přece víš, že jsem tvůj fanoušek.
:-)
Reagovat
blixa
On to Havlát ani moc nezastírá, že je to fikce ;-) :D
Reagovat
Alexandria
Zdravim!Autor Miguel de Cervantes,srdecne a uctivo zdravim
Reagovat
Alexandria
Ja viem kto je M.de Cervantes,dostavam casto knihy a predpokladam,ze dostanem k narodeninam 25.marca okrem "letneho casu" i niekolko knih,co ma vzdy potesi,mam vzdy velku radost ked mozem svoj zivot"zaludnit" a poludstit.
Reagovat
Alexandria
Mam rada Arthura Rimbauda,ktory zomrel desivou smrtou,ale nie som morbidna naopak,zivot kazdeho si vazim a respektujem
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
VlS
A souvislost s Dulcinea teamem je v?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. Ale pokus dobrej... :D
Reagovat
blixa
Ne jo ? Teda tobě se taky zavděčit .... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist