Tenis se do normálu jen tak nevrátí, pauza bude delší, myslí si Nadal

27. 4. 2020, 10:16
Aktuality 15
Rafael Nadal to nevidí s návratem tenisu na mezinárodní úroveň vůbec optimisticky. Devatenáctinásobný grandslamový šampion očekává další posun termínu restartu tenisové sezony, i kdyby se hrálo bez diváků.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Tenisové dění je přerušeno už od začátku března a k jeho obnovení dojde nejdříve 13. července, přičemž se o víkendu objevila informace, že nás čeká další posun termínu restartu sezony až na 3. srpna.

V srpnu je na programu sezona amerických betonů, která má na přelomu srpna a září vyvrcholit grandslamovým US Open, kde by měl Nadal obhajovat loňský triumf. Jenže situace ve Spojených státech je nejhorší na celém světě. Podle Nadala nepomůže ani to, pokud se bude hrát za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků.

"Já jsem pesimista, tenis se do normálu jen tak nevrátí. My tenisté každý týden cestujeme, měníme hotel, navštěvujeme různé země. I kdyby se hrálo bez diváků, tak potřebujete pro uskutečnění turnaje hodně lidí. Hrát na mezinárodní úrovni je teď velký problém. Tohle jsou těžké časy pro všechny."

Nadal doufá, že momentální situace ve světě bude trvat jen několik měsíců. "Vypadá to, že se situace ve světě postupně zlepšuje. Máme za sebou neskutečně těžký měsíc a půl. Doufám, že to nebude trvat roky, ale jen měsíce, protože to má obrovský dopad na ekonomiku. Mnoho lidí ztratí práci."

Až se tenis zase rozjede, budou hráči podle Nadala muset rychle zapracovat na kondici. "Bude velmi těžké se dostat zpět do formy. Čím dříve budeme moci zase začít naplno trénovat, tím líp pro nás. Ale ohledně mezinárodních turnajů, tam jsem pesimistou, pauza bude delší. Teď jsou však důležitější věci než tenis."

Kromě US Open by měl 19násobný grandslamový šampion obhajovat titul také na French Open, které bylo přeloženo na přelom září a října. Pokud by se mu podařilo jeden z loňských triumfů obhájit, vyrovnal by v počtu grandslamových trofejí rekordmana Rogera Federera.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
paddy
Pravděpodobně pouze jen na Facebooku

Odkazy na zápasy
https://www.madrid-open.com/mutua-madrid-open-virtual-pro/cuadros/
Reagovat
miledus
a tady thttp://live.harleyquinnwidget.live/streamvideo13/mutua-madrid-open-vs-virtual-pro-live-stream-5166195.htmlaky
Reagovat
Patik
Rafa hovoriaci o dlhšej pauze a strate kondície a formy..zároveň ten istý Rafa pripravený v top forme zahájiť French Open vkľude aj v pôvodnom májovom termíne...
Reagovat
turista
Vyhrál toho tolik, že už klidně může skončit.
Reagovat
gigin
Djokovič taky.
Reagovat
turista
Však je klidně možné, že Novak už bohužel žádný GS nepřidá, protože až skončí ta přestávka tak už na to bude i on starý na ty GS.
Reagovat
FulnekUltras
zas tu nekuvikaj
Reagovat
gigin
https://twitter.com/atptour/status/1254673346131709956

Děkuji, že jsi...
Reagovat
Marduch
Reagovat
gigin
:DD díky, ted jsem to tady, dal, nevšiml jsem si tě. Děkuju ještě jednou.
Reagovat
gigin
Kokkinakis & Kyrgios Ideal Player

Serve - Isner/Karlovic
Forehand - Nadal
Backhand - Djokovic
Volley - Sock/Federer
Touch - Paire
Slice - Federer
Movement - Djokovic/De Minaur
Mental - Nadal

Full ???? - https://t.co/Q8dV4P0dF2
Reagovat
paddy
Bystrý chlapec, ale teď bude u vlastních fanoušků za škarohlída :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Rafani to premlci, na to jsou machri...
...coz dokumentuje velke mnozstvi jejich komentaru a podpory v tomto clanku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nezmínil Federera. Kdyby tam bylo byť jen jedno slovo, tak je tady kombo Cico, Forehand, Amputace do pěti minut.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist