Těžko si lze představit, že se ještě letos bude hrát, obává se Wawrinka

1. 5. 2020, 13:54
Aktuality 62
Trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka sdílí názor mnohých, že se kvůli pandemii koronaviru tenisu na mezinárodní úrovni letos už nedočkáme. Stejný názor nedávno prezentoval i jeho kolega Andy Murray.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka (© Tennis Australia)

Sezona je zatím přerušená do 12. července. Pak mají na řadu přijít turnaje na severoamerických betonech, ale vzhledem k situaci ve Spojených státech, které jsou pandemií koronaviru nejhůře zasaženou zemí, to moc pravděpodobně nevypadá. O osudu US Open Series se má rozhodnout v červnu.

Mnohem reálnější je restart v září na evropské antuce, na starém kontinentu už se přece jen situaci postupně daří dostávat pod kontrolu. Ani tomu však Wawrinka příliš nevěří. "Těžko si lze představit, že se tenisová sezona rozjede ještě letos. Tenis je globální sport a to je v koronavirové době velkým problémem. Musíme počkat, až zase otevřou hranice a bude možné znovu cestovat. Tenis se k normálu vrátí jako jeden z posledních sportů."

Také trojnásobný grandslamový šampion poukázal na to, že ani hrát bez diváků nemusí pomoct. "I když by se hrálo bez diváků, tak se o organizaci turnaje stará velký počet lidí. Například na French Open nestačí 50 lidí, aby se mohl turnaj konat. Všechno je možné, ale letos se asi už na kurty nedostaneme," dodal pro francouzský list L’Equipe.

Podobný názor má i další trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
Ondra979
kdyby nekoho zajimalo, jak to je s tim cinskym virem - https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/642511/mizeni-lidi-co-znali-pravdu-niceni-dukazu-dokument-z-peti-zemi-strhal-cinu-za-pandemii.html
Reagovat
smazaný uživatel
Blesk :)
Reagovat
Kozoroh
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/cina-zamlcovala-a-nicila-dukazy-o-koronaviru-tvrdi-dokument-peti-tajnych-sluzeb-40322672
Reagovat
smazaný uživatel
Americká tajná služba tvrdí, že to umelo vytvorený vírus nebol. Tak ako teda?..:)
Reagovat
sojka1
ja to vidim tak, ze jsi necetl ten clanek... :-)
Reagovat
Ondra979
jj on ma totiz jasno :). jinak to, ze Cina opravdu lhala a nespolupracovala pri reseni tak, jak se zavazala dle mezinarodnich dohod, je v podstate jasna vec. ted jde o to, jestli pokud padnou zaloby, tak jaka bude vymahatelnost pripadneho penale, coz je samozrejme problematicka vec, protoze cina bude vse odmitat a popirat, jak to zname uz z Ruska - viz sestreleni letadla nad Ukrajinou. nicmene je dulezity i pripadny formalni verdikt, ze cina je vinna, a verim, ze k nemu dojde. na Blesku byl i zajimavy rozhovor s jednim pravnikem, ted nemam link po ruce, ale ten tam prave tuto problematiku mezinarodnich zalob i proc je tato zaloba na miste vysvetlil
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nemam jasno, ja neviem ako to bolo. Len ty vieš..

Je len utržkovito registrujem články, ktoré si navzájom odporujú.

Ako si mimochodom vysvetlujes to, ze americke tajne sluzby zistili, ze virus nebol umelo vytvorený. Netvrdil si opak náhodou?
Reagovat
Ondra979
nikdy jsem netvrdil, ze virus byl umele vytvoreny, jen jsem tuto moznost nevyloucil. TEd Pompeo tvrdi, ze maji dukazy, ze to uniklo z labu - ale to bych zatim nebral za bernou minci, dokud nepredlozi tyto dukazy, s cimz se zatim asi neda pocitat, mozna pozdeji u soudu snad ano. Ale co tvrdim od zacatku je to, ze Cina lhala a nedodrzela mezinarodni dohody o postupu pri pandemiich, a kryla ji i WHO, aspon nejakou dobu, ktera byla kriticka pro sireni nemoci. Na tomto uz paneje docela shoda, coz je dobre. Chronologie je tady - https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=FtD-cCrSBWU&feature=emb_logo
Reagovat
smazaný uživatel
Ake su postupy pri pandémii?...

Neni pandémia definovaná celoplošným zasiahnutím?...

Ako mali vediet, aky to bude mat dosah, virus sa predsa vyvijal. Ja si myslim, ze europske krajiny a najma Amerika mala tolko casu zasiahnut, ze obvinovat Cinu z podcenenia situácie je farizejstvo. Ak by sa dalo podcenenie situácie vyucovat, prednasajuci by bol isto American, pripadne Talian, nie Cinan. Ti to ozaj nemaju v povahe.

To, ze virus vznikol tam, je uz ina debata a ak existuje paragraf na trest za nedodržanu hygienu, som za.
Reagovat
paddy
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/mame-jasne-dukazy-ze-virus-je-z-laboratore-rekl-pompeo-40322735?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
sojka1
nemyslim, ze unik je nejaka sokujici informace, ktera by dokazovala, ze jde o umely virus, ve W-Ch je prece institut zabyvajici se zvirecimi koronaviry a predpokladam, ze vyzkum probiha v laboratorich, horsi je zatajovani prenosu viru z cloveka na cloveka.....
Reagovat
Ondra979
ano, to je dobra poznamka. to nemusi znamenat, ze jde o "umely virus"..bude to jeste zajimave. ale verim, ze cina nakonec bude dotlacena k nejakemu priznani zodpovednosti, i kdyz to bude velmi obtizne. oni jsou tamni komousi uplne posedli tim, ze cokoliv udela nejvyssi vedeni, tak je v poradku a nikdo tam o tom nediskutuje. my v Evrope ale nejsme jejich poddany lid, aspon prozatim a snad nikdy nebudeme, i kdyz bohuzel nekteri jedinci u nas vcetne toho polosvepravneho alkoholika z Hradu a jeho kohorty se tak bohuzel chovaji
Reagovat
turista
Pokud Covid-19 má pár sekvencí RNA shodných s virem HIV tak je to jednoznačně v laboratoři ve Wuchanu geneticky upravený netopýří koronavirus, který se asi pomocí nehody dostal ven. Čína má tuny másla na hlavě a za žádnou cenu nechce aby se vědělo co se vlastně stalo.
Reagovat
FulnekUltras
nehoda není náhoda
Reagovat
smazaný uživatel
Ucebnicovy priklad, ako si "relevantné" zdroje odporujú.

O to viac to posobi len ako mediálna masáž.
Reagovat
Ondra979
existuje mezinarodni dohoda, jak se ma zeme chovat a jak spolupracovat a informovat ostatni zeme, pokud k teto situaci dojde, Cina se k tomuto zavazala. Existuje velmi vazne podezreni, ze podle techto dohod Cina nepostupovala, pokud se chystaji zaloby, tak si to asi pravnici nevycucali z prstu. jestli se jeste ukaze, ze to uniklo z jejich labu, tim hur, ale to je zatim otevrene..
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
2014 Wimbledon Final Replayed
Federer vs Djokovic

https://www.youtube.com/watch?v=OWBdi9uwMVw
Reagovat
mahycek
Ahojte všichni. Možná to víte, ale musím to říct.
Fandino ty také. I když máme možnosti jiné, ale k věci,
K 31.5. 2020 končí u TV Skylink Eurosport 1 HD i 2. Což,
jako uživateli hodně zamrzí. Všichni víme, že už i od
prosince 2020 + následující 4 roky bude mít EUR1 a EUR 2 ATP
250, 500, i 1000 + 4 GS a turnaj mistrů. 10 měsíců v roce
tenis, každý týden turnaj. Také, jako dlouholetý zákazník
Skylinku jsem jim to napsal, co stratí od 2021. Jasně, teď
se nehraje, ale ,co pak. Už se poptávám po jiné TV, kde
zmíněné programy jsou. Ale stejně to mrzí, dívám se na
dokumenty i filmy v HD a to je obraz perfektní, ale budu
muset někam přestoupit. Ano jsou streamy, ale chci mít i
kvalitního poskytovatele TV. Tak do podzimu je čas.
Reagovat
George_Renel
Na O2TV to můžeš mít nejen s Eurosporty, ale i s WTA na O2 TV Tenis. .-)
Reagovat
Fandina
Bohužel to vím. Na turnaje ATP jsem se na Skylinku tak moc těšila a ono nic. A samozřejmě GS. Takže jsem moc sklamaná. Teď se budu na satelitu dívat jedině na Německý Eurosport a SuperTennis. A jinak já mám kvůli holkám O2 TV a tam Eurosport je. Tak doufám, že se nic nezmění a zůstane to tam i nadále.
Reagovat
Fandina
zklamaná
Reagovat
tommr
pokud se bude čekat až bude koronavirus na celým světě vymýcenej tak se taky nemusí začít hrát už nikdy ...
Reagovat
FulnekUltras
je to syntetika, která zmizí zrovna tak rychle, jako přišla - jakmile bude svět zase řádně proúvěrován
Reagovat
sojka1
uz ti zase sejdruje PUO...
Reagovat
FulnekUltras
zadlužené stádo je ještě lepší než očipované
Reagovat
Fandina
Začne se hrát, neboj, každá pandemie, krize, všechno jednou skončí.
Reagovat
FulnekUltras
i spekulace o pašíkovi

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/konec-spekulaci-vudce-kldr-kim-cong-un-se-po-20-dnech-objevi/r~c39a64ea8bf311eab115ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Fandina
Tvoje příspěvky mě nezajímají. Já mám ráda normální lidi. Blbečci a blázni mě nezajímají.
Reagovat
FulnekUltras
to bylo spíš na paddyho - tebe jsem jenom krátce zneužil
Reagovat
Denis92
French sports minister Roxana Maracineanu says the rescheduled Tour de France & French Open are still a possibility in September but says they won't be staged without spectators. "They will be held only if fans are permitted," she said.
Reagovat
Patik
čiže sa neuskutočnia..a aj keby sa uskutočnili príde tam pár ľudí..
Reagovat
smazaný uživatel
Francuzsky minister sportu o tom fakt nerozhoduje, ci to bude bez divakov alebo s nimi.
Reagovat
Denis92
Myslim si, ze ak francuzsky minister povie, ze RG nebude, tak RG nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by bola vo Francuzsku vláda jedného muža?..

Vláda francuzskeho ministra športu?..:)
Reagovat
Denis92
Tak ako zrusili futbalove ligy vo FRA, tak isto mozu zrusit aj RG.
Reagovat
smazaný uživatel
To nikto nepopiera.

Tu sa ale bavíme o nariadení vlády..

U nas minister hospodarstva chce otvarat, ale vláda si ide svoje..Cize minister nema sam o sebe ziadnu moc.

Ona si navyse mysli, ze Tour a RG sa mozu uskutočnit.

Ale ze budu len s divakmi. A tu je mimo.. O tom má hlavne slovo organizátor, nie ona. Akonahle sa budu moc podujatia zucastnit, je to len na nich, ako sa rozhodnu..
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodnu v zmysle, ze pojdu do toho bez divakov alebo vobec.
Reagovat
Denis92
Podla mna to myslel tak, ze pokial to nebude bezpecne s divakmi, tak to nebude bezpecne ani bez nich a teda sa to neuskutocni. Ved tenisovy GS neni predsalen o dvoch hracoch na kurte, ale je tam dalsich mnoho xy ludi, ktori to cele zabezpecuju.
Reagovat
Denis92
FRA vlada (nie jedna ministerka, ale urcite ma slovo) rozhodne o tom, ci sa RG uskutocni alebo nie. Nerozhodnu o tom organizatori RG. Ak divaci nebudu moct ist, tak jednoducho vlada toto podujatie nepovoli. V takom pripade organizatori sa nebudu ani len musiet zaoberat tym, ci zorganizovat RG bez divakov alebo nie.
Reagovat
dappe
Přesně tak. Navíc to jsou varianty, které předpokládají velmi optimistický vývoj situace. O TdF nebo RG se zatím podle mě vůbec nezajímají, protože je to za těchto okolností zbytečné.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je ale len tvoja interpratácia jej slov, domnenka.

Navyse sa nebavíme o vláde, ale ministerke.
Reagovat
Fandina
Je to tak jak píše. Všechno se odvíjí od toho, co určí politici. Takže pokud ministerstvo může vydávat nařízení ke konání akcí, tak o tom rozhoduje ministr. Pokud o tom rozhoduje vláda, tak nařízení vydá vláda. Všechno se odvíjí od zákonů, která platí pro vládu. Organizátoři se pak řídí v rámci těchto pravidel.
Reagovat
smazaný uživatel
To vsetci vieme.

Zbytočný prispevok babka. Radsej si mohla nejaký koláč upiect cez vikend.
Reagovat
Fandina
Píšeš nesmysly. Blbečku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sorry. Myslel som, ze vieš piect. Ale vidim, ze si uplne neschopná.
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
Kozoroh
Mějte s Forehandem pochopení, pánové. Je pro něj těžké smířit se s tím, že Rafova 20 na RG 2020 nevyjde :))
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal Kozoroh, fanúšik hráča, ktorý sa celú kariéru krčí za Nadalovým chrbtom :)
Reagovat
Krisboy
Ono by to nevyšlo ani kdyby žádnej virus nebyl.
Reagovat
dappe
Organizátoři nerozhodují v téhle situaci o ničem, jen se pohybují v rámci těch nařízení. Když vláda rozhodne, že se bude hrát pouze za předpokladu, že to bude možné s diváky, tak s tím nic nikdo neudělá. Momentálně je už v ohrožení i začátek nové sezony fotbalové ligy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vláda je vláda, to nikto nepopiera.

Minister automaticky neznamená vláda, to je to, čo tu rozporujem. V Čechách si nezažil, že minister tvrdil niečo, ale vláda rozhodla inak?..
Reagovat
Fandina
V ČR to tak bylo, že část rozhodování v rámci koronaviru bylo v kompetenci jednoho mistra, respektive nařízení ministerstva. Městský soud konstatoval, že došlo k porušení zákona, nicméně, některé věci mohou být v rámci zákona pouze v kompetenci ministra, potažmo ministerstva.
Reagovat
smazaný uživatel
Cast rozhodovaní :)

Zlatá...

My sa ale bavime o plosnom zakaze na verejne stretnutia, a o tom urcite nerozhoduje sám minister. Takze poprosim k veci.
Reagovat
Fandina
Myslela jsem, že jsi inteligentnější. Ale vidím, že ne. Takže polopaticky. Nemůžeš vědět, kdo je kompetentní rozhodnout o zákaze pořádání.

Pokud je v dané zemi uzákoněno, že to může být ministr, tak to bude ministr.
Reagovat
dappe
Jenže ty jsi původně napsal, že ministr do toho, zda se bude hrát s nebo bez diváků, nemůže mluvit. Přitom to neovlivní vůbec organizátoři, o to jde. Oni mohou jen přijmout možnost hrát bez diváků, pokud jim to bude povoleno.

Já jsem si ještě do zrušení fotbalu myslel, že RG letos spíše bude, teď už moc ne. Musela by se situace hodně zlepšit. Zůstaly mi dostihy (mimochodem včera vyhrál Nadal), ale už bych uvítal i další sporty v TV. Každopádně když se nad tím zamyslím, tak 100% nevím, úplně bez diváků by to bylo hodně zvláštní. Do toho je hlavně potřeba jaksi uvolnit (dát určitá privilegia) účastníky turnaje od přísných karantén v případě nakaženého některého z nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som to tak, neskor som to aj vysvetlil, ze ak vláda dovoli hrat, o tom, ci sa to odohra bez divákov, alebo vobec, o tom fakt nerozhoduje ministerka. Ale organizátori. Z jej vyjadrenia, ja osobne citim skor jej vlastnu domnenku, ze si myslí, ze sa to bude hrat len s divákmi..

S tym nesuhlasil, podla mna to organizatori v NY a V parizi budu chciet hraz za kazdu cenu
Reagovat
dappe
Na to si přišel jak?
Reagovat
ttopi
Jediným letošním turnajem bude FO, kde Nadal získá 20. GS titul. Přes to nejede vlak :D
Reagovat
paddy
Pokud nepočítáme AO, tak to nelze vyloučit :)
Reagovat
FulnekUltras
https://www.youtube.com/watch?v=ECGDVkSoprs

a po setmění už je to vyloženě na osobní odpovědnosti... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=3quLLXSRtcE
Reagovat
paddy
Ten globální argument tu použilo už hodně škarohlídů

Do měsíce startujem :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist