Thiem se po zranění zápěstí vrátí po půlroční pauze v prosinci v Abú Zabí

3. 11. 2021, 09:26
Aktuality 13
Dominic Thiem se po zranění zápěstí vrátí na kurty dřív, než se čekalo. Rakouský tenista po vyšetření magnetickou rezonancí oznámil, že ruka se dobře hojí a v polovině prosince se představí na prestižní exhibici v Abú Zabí.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem si pravé zápěstí poranil 22. června na turnaji na Mallorce. Ruku měl pět týdnů v ortéze a léčba se vyvíjela dobře. Po návratu na tréninkové kurty se ale potíže znovu ozvaly.

Osmadvacetiletý Rakušan se pak po dohodě s lékaři rozhodl pro dlouhodobější konzervativní léčbu místo operace. Přišel tak nejen o Wimbledon a olympiádu, ale také o obhajobu titulu na US Open i celý zbytek sezony.

Léčba byla úspěšná a Thiem se už připravuje na novou sezonu. Včera navíc svým fanouškům prostřednictvím sociálních sítí oznámil, že se do soutěžního tempa vrátí už v polovině prosince v rámci prestižní exhibice v Abú Zabí.

"Už se nemohu dočkat, až si příští měsíc zahraje svůj první soutěžní zápas. "Jsem moc rád, že moje rekonvalescence dál probíhá dobře. Dnešní magnetická rezonance nám ukázala, že se mé zápěstí výrazně zlepšilo," napsal Thiem.


Akce ve Spojených arabských emirátech je pro pozvané tenisty generálkou na novou sezonu. Letošní podmínkou startu je pro tenisty očkování proti Covidu-19, s tím ale Thiem nemá problém. 

"Je jasné, že na cestu do Austrálie bude potřeba být očkovaný. A já mohu oznámit, že už očkovaný jsem," prohlásil bývalý třetí hráč světa, který vinou zranění klesl v žebříčku ATP na 12. místo.

Turnaj v Abú Zabí se bude konat od 16. do 18. prosince a pozvánku už dostali Nor Casper Ruud a Kanaďan Denis Shapovalov. Po zranění nohy plánuje návrat také Rafael Nadal, oficiálně na startovní listině ale ještě není. Na akci žen si zahrají olympijská vítězka Belinda Bencicová ze Švýcarska a britská vítězka letošního US Open Emma Raducanuová.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Patik
podľa mňa tam príde už len nejaký slabý odvar z Thiema..
Reagovat
Pe3k
U Dominika jsem hodně zvědavý na jakou úroveň se dokáže dostat/vrátit. Nějak mu nevěřím, tak snad se mýlím.
Reagovat
smazaný uživatel
No co, má svého doktora tak očkování zvládne. To by v tom byl čert.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
aligo
no jo.. je vidět že peníze táhnou hráče víc, než body do žebříčku a prestiž smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
"Je jasné, že na cestu do Austrálie bude potřeba být očkovaný. A já mohu oznámit, že už očkovaný jsem," smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji!!!smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vakzine macht frei.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ja natürlichsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://www.sport.cz/tenis/clanek/2861896-tenisova-hvezda-se-po-dlouhych-debatach-nechala-ockovat-thiem-chysta-navrat.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez

Tak trochu se ztratila v překladu věta, že doufá, že věci už nezajdou tak daleko, jako v posledním týdnu. Že by ho přepadlo a naočkovalo nějaké komando?smile
Dome Dome, ty bys nemohl hrát vyděržaj pyjaněrsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Abu Dhabi ma uz teraz lepsie obsadenie ako Wimbledon 2021.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dom si chce ještě rychle zahrát s Rafou, než odejde do důchodusmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist