Thiem si trvá na svém. Jsou tu hráči, kterým nechci pomoct

30. 4. 2020, 10:19
Aktuality 38
Dominic Thiem před pár dny odmítl přispět do fondu na podporu žebříčkově níže postavených hráčů, kteří jsou kvůli pandemii koronaviru bez příjmů a mohli se ocitnout ve finanční tísni. Nejlepší rakouský tenista si stále trvá na svém názoru, že situace není tak vážná.
Profily hráčů
Dominic Thiem

S fondem na podporu žebříčkově níže postavených hráčů, kteří se mohli kvůli koronavirové krizi ocitnout ve finanční tísni, přišli Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer.

Thiem asi nečekal, že jeho pár dní staré vyjádření a odmítnutí přispět vyvolá v tenisovém světě takový poprask. "Znám Futures Tour, sám jsem tam dva roky hrál. Je tam mnoho lidí, kteří sportu nepodřizují všechno a nechovají se jako profesionálové. Nechápu, proč bych měl takovým lidem dávat peníze. To je raději daruju lidem nebo institucím, které je skutečně potřebují," řekl Thiem.

Rakouskou jedničku zkritizovali Nick Kyrgios a například Tara Mooreová s Allie Kiickovou. Thiem si ale trvá na svém. "Je tu pár věcí, které mi na celé této situaci nesedí. Nechci měnit svůj názor. Jsou tu prostě hráči, kterým nechci pomoct. Podle mě by bylo lepší, kdyby si hráči o podporu řekli sami. Pak by se dostalo na ty, kteří si ji opravdu zaslouží a skutečně ji potřebují."

"Můj názor prezentovala média docela drsně. Nemyslím si, že bych použil tak tvrdá slova. Na světě nicméně existují lidé, organizace či zvířata, která potřebují finanční podporu víc než jakýkoli sportovec."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
kulhavej_kmet
Thiem ma naprostou pravdu.

Co na srdci, to na jazyku. A tak je to spravne a tak to ma byt. Ne jako vetsina pokrytcu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Punto de break opublikovalo clanek Morona, dali tomu laskave pred titulkem - Dominic Thiem nicemu nerozumi - slovo NAZOR.
Jenze tenhle stvavy clanek a ne Nazor je drsne likvidacni.

http://www.puntodebreak.com/2020/04/27/thiem-no-entendio

De facto Moron udelal za pomoci tzv. "novinarske" prace z tohoto hrace uplne blby hovado.

A jeste tomu tleska pomalu cele Spanelsko :-O

Stacilo to oprit o globalni hodnoty, ktere jsou pochopitelne ted v tenise absolutne nefunkcni...a pochopitelne krom prezidenta Trumpa a Fulneka, nikdo vlastne nic poradne nevi...hlavne jestli jde o reseni viru na globalni urovni. Pochopitelne na te narodni se da delat spoustu veci...

no Thiema asi cekaji jeste krusne chvile...pokud to neprebije rychle jiny hrac, a nebo jina situace...

Toz nic by se nemelo prehanet.
Reagovat
Krisboy
Nezapomeň, co Dom provedl Rafovi (nejen) v Barceloně, přízeň Španelů rozhodně čekat nemůže :D
Reagovat
Vlk-v-trave
No dobre...ale musi to byt nejak vocamsad pocamsad :D)

https://youtu.be/jQlHoYpurKI?t=1526
Reagovat
Fandina
Mrzí mě ta poslední věta. Dome, Dome. Všichni jsou lidi a i sportovec se může dostat do situace, kdy je mu potřeba finančně pomoc.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejsem nejakym tim zastance hastereni, kdo ma pravdu, a za koho se v prsa budu bit...a ani v tom pripade nema smysl delat vyjimku. Takze vyuziji slova sameho protagonisty na jistou parafrazi:

Na světě nicméně existují lidé, organizace či zvířata, kteří potřebují jakoukoliv podporu víc než jakýkoli sportovec.

Takze je to jeho boj... v tomhle pripade by urcite bylo dobre pripomenout B-Trojku! jakym to stylem tu pomoc ohlasili...tak trochu imperativne. To nebyla uplne otevrena otazka, aby se resila...vyjadreni pak snad upravili...ovsem to mohlo vyvolat u mnohych nejakou tu pachut. Krom toho, pozdeji u Nadala v rozhovoru pro spanelska media bylo videt urcite vycouvani...vetsi otevrenost a ostrazitost...

Nicmene, urcite je tezke tenis jako sport hodnotit dle jinych sportu. Je to takova anomalie, a nejen diky zpusobu odmen, ale take diky historickym zmenam jako povrch, rakety, mice...atd.
...s vetsimi moznostmi letani, se tenis stal takovym celosvetovym cirkusem. Mozna skoncila jedna era...ktera zacala profesionalizovanim sportu a vlivem na GS. Je mozne, ze skoncila globalni cirkusova era, a opet budou silit narodni turnaje a jejich prestiz. Mozna nas ceka i zanik ATP/WTA a vznik jedne asociace.
Reagovat
Vlk-v-trave
A muze to byt k dobru, neb by existoval velmi uzky pocet mezinarodnich akci, GS, mozna pak par turnaju, nebo jen jeden, neco jako SVETOVY POHAR a vsechno.
Urcite by to nebylo nejak negativni, si aspon myslim. Rozhodne by se zvedla jejich prestiz a sledovanost...zvetsily by se asi hodnoty ziskani vitezstvi z tehle akci, tedy pokud budou mozne.

Thiem jen ukazuje problem cirkusu, a take to muze byt uz jen takovy zastupny problem, o kterem se chvili krici na netu, a za mesic se mohou resit mnohem revolucnejsi, a prelomovejsi veci.

Nakonec ten Kaderka s tim "narodnim tour" je rozhodne lepsim resenim, praktickym, rychlym, nekonfliktnim atd...1000x lepsim nez nejake prerozdelovani... nez se dohadovat o prachach, a ukazovat prstem na ty, kdo daji, kdo nedaji, kdo nema, kdo ma...to je spis cesta do pekel...

Cely svet se musi s necim vyrovnavat, pomalu kazdy clivek, vcetne bolesti z toho, ze jim virus vzal blizke...

Takze si myslim, ze by nemel byt moc velky problem, aby se ciste globalni cirkus tenis transformoval vic na narodni ligy, tour atd.
a 4x max 5x za rok se hraje neco mezinarodniho.
Reagovat
tommr
podporu dneska potřebuje kdekdo, ale tenisti logicky nemůžou pomáhat všem a přednostně by měli vypomáhat méně vydělávajícím kolegům a kolegyním ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja to po nich nezadam tommre...si to precti jeste jednou poradne, ted na to mame celkem furu casu:)

Nejlepsi pomoc prinasi v CR Kaderka. Je aktivni, jednoznacna, bez natlaku, politiky, PRu atd. a hlavne to je TRANSPARENTNI.

Akce B3 se mi ze same podstaty > jakym zpusobem byla vyhlasena nelibi. Vysledkem toho je Thiem, Kyrgios a plno dalsich nepodstatnych steku, ktere misto praktickeho reseni, spise zpusobi tyhle nesmyslne, nikam nevedouci prestrelky...cili tvoreni svetovych nudli...
Reagovat
tommr
s tím Kaderkou souhlas. Pokud se mu podaří ty turnaje zorganizovat tak jak plánuje tak to bude krok správným směrem ...
Reagovat
Marduch
Tak Djokovič alespoň (na rozdíl od kolegů B3?) tlačí na majitele GS, aby z výdělků pustili víc pro tenisty, hlavně pro ty vypadnuvší v prvních kolech.
Reagovat
turista
Ano. Situace by se změnila i bez koronaviru, protože Gaudenzi znamená změnu k lepšímu proti Kermodemu, který tlačil na další a další rozevírání finančních nůžek mezi absolutní špičkou a dalšími tenisty.
Reagovat
sojka1
nevim, proc ho tak plamenne obhajujete, kdyz to vubec nepotrebuje, myslim, ze mu v podstate nikdo nema za zle, ze se rozhodl nalozit s pripadnou podporou jinak a podle sveho. Nastval ale spoustu poctivych snazivek tim pausalizujicim prohlasenim, copak verite, ze v nizsich soutezich, kterymi je nuceny KAZDY projit, jsou jen lemplove, prezivaci a krivaci?
Ja to hodne prezenu, ale mozna mohl tedy iniciovat klic k vyberu, kdyz tak zna prostredi a situaci, to bych videla jako velky prinos, ledacos by asi i vyvanulo. Mozna.... :-))
Reagovat
paddy
Neřekl, že lemplové jsou všichni, jak píšeš.

Sbírka má charakter povinnosti, a PR si na ní dělá Big3. Proč Big3 nenavrhne nový systém prize money? (ztratili by více než jednorázových 30 tis)

Kritizovat charitu je jako dávat ruku do ohně, protože ho automaticky označí za špatného. Někteří ho obhajují, protože jiní ho zase kritizují. Často to dělají i ti, kteří mají jiné máslo na hlavě. V tomto případě Nick, který je ostuda tenisu.

Proč se obecně dělají sbírky hlavně pro jedince s různými defekty, kteří by se nemusely narodit? Proč je málo sbírek na sociálně slabé, ale nadané děti, které by v budoucnu mohli vytvořit přidanou hodnotu pro celou společnost?

Zvrácená doba - pokud nemáš handicap, tak nejsi normální. Lidi takové navenek oslavují a po straně si myslí své. V přírodě přežívají jen nejsilnější, a tak se šíří zdravý genom. Od objevení ATB a vyspělejší medicíny genová kvalita lidstva klesá. Lidstvo narušilo přírodní zákony.
Např. díky inkubátorům přežijí i 900g nedovyvinutí jedinci, kteří mají celý život zdravotní problémy a jejich léčba stojí peníze. Před 30 lety takoví po narození umřeli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš ty plácáš blbosti.
Moje máma je z dvojčat narozena v padesátých letech, neměla při narození ani kilo a už v ty době se děti, takzvaně dopékaly v troubě.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zde je videt zasadni vliv pohadek na vyvoj prenesenych vyrazu v Ceskem Jazyce:)
Reagovat
Fandina
Bratr mého manžela byl také dopékán v troubě. Letos mu bude 78 let, má pravnoučata a po celý život nikdy nebyl extra nemocný. Klepu na dřevo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, byla to tenkrát běžná věc.
Reagovat
paddy
když je to v pohodě, tak nechápu, proč si ženské kazí figuru, když můžou předčasně rodit již ve 30. týdnu

argumentovat konkrétním případem je nesmysl, statistiky hovoří jasně: předčasný porod = vyšší riziko pro zdraví
nezemřou samozřejmě všichni pod 1 kg, ale šance na přežití je o dost nižší než u normální váhy
https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99ed%C4%8Dasn%C3%BD_porod
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, pohodě to samozřejmě není. Ale je nesmysl říkat, že všichni z inkubátoru jsou nemocný a že dřív to neexistovalo a umíralo se. Myslím, že kdyby šlo o tvoje dítě, taky si asi budeš přát, aby lékaři udělali všechno pro jeho záchranu a nenechají ho umřít.
Reagovat
Fandina
Tak trochu demagogie s figurou a třicátým týdnem. Spíš jde o to, že děti se zachraňovaly i v dobách neinkubátorů.
Reagovat
a.magerova
Že jde lidstvo proti přírodě je pravda.
Říkat to ale nahlas v dnešní politicko-korektní době se nevyplácí.
Reagovat
Fandina
Evidentně se to říká a nikdo ho za nezavře nebo něco podobného.
Reagovat
a.magerova
https://thumbs.gfycat.com/EnchantingExemplaryDromedary-small.gif
Reagovat
Fandina
Jsi hezká.
Reagovat
a.magerova
Já vím.
Reagovat
blixa
Třeba je to zcela přirozený koloběh života. Vývoj tvorečků až k človíčkovi, ten je sice po technické stránce docela vybavený, jinak ovšem dementní a tudíž vyhubí tvorečky i sebe, přežijou nějací švábi (možná) a pojede to zase znova (možná) a matka příroda to zkusí zase, jestli se to nevylepší (asi ne) :-D
Reagovat
a.magerova
Jo, tak to dává smysl... ;-)
Reagovat
turista
Tak proč proboha na světě léta dobře fungují programy transplantací lidských orgánů, když lidé uvažují tak brutálně sociálně darwinisticky jako paddy?
Reagovat
HolyMotors
To je neskutečně odporný myšlení, který jsi tady předvedl. Fašisto.
Reagovat
Fransoas
Musím se přiklonit k Vašemu názoru a nemohu se ztotožnit se všemi negativními komentáři.Finanční rozdíl mezi oběma Soutěžemi top 100 a všemi nižšími kategoriemi je stále markantní.Toto se mohlo řešit cca před 10ti lety.
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě neříká, že jsou všichni lemplové. Říká, že viděl na vlastní oči lemply, kteří si žádnou pomoc nezaslouží a proto odmítá paušálně pomoci všem.
Reagovat
Patik
Je to pochopitelné..človek neprispeje ani bezdomovcovi lebo vie že si zato kúpi čučo..pritom si môže kúpiť jedlo ale aj tak máš predsudky a nedáš mu..ako to poznáš kto ich potrebuje a kto nie..nijak.. radšej nedáš nikomu a dáš na miestach kde cítiš ty sám že tie peniaze padnú na úrodnú pôdu..
Reagovat
acc
Reagovat
woody
Dome, nedej se.
Reagovat
Patik
Nerozumiem ale prečo mnohí tí tenisti alebo tréneri tvrdili alebo pomýšlali nad koncom kariéry lebo koronakríza..akože robím niečo od detstva alebo robím niečo celé roky a kvôli dvojmesačnej pauze sa nato vykašlem..veď to nieje nič ..skončí to a môžme opäť pokračovať celé roky..
Reagovat
weak
THIEM má naprostou pravdu. Nevím, proč je kolem toho takový humbuk...
Reagovat
Krisboy
Protože se nehraje, tak nikdo nemá co na práci a řeší se kraviny.

Taky s Domem souhlasím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist