Thiem v souboji největších favoritů s Medveděvem neztratil set. Ve svém prvním finále na US Open se utká se Zverevem

12. 9. 2020, 01:45
Aktuality 141
Druhé semifinále letošního US Open mezi Daniilem Medveděvem a Dominicem Thiemem bylo označeno za předčasné finále, jelikož se po diskvalifikaci Novaka Djokoviče jednalo o dva největší favority na triumf. Na dramatickou bitvu však nedošlo, Thiem vyhrál bez ztráty setu, přestože Medveděv měl šanci druhou a třetí sadu dopodávat a v obou měl setboly, a postoupil do svého prvního finále na US Open a celkově čtvrtého na grandslamech. V něm narazí na Alexandera Zvereva, který bude rovněž bojovat o premiérový grandslamový vavřín.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem toho letos moc neodehrál. Po Australian Open, kde si zahrál své třetí grandslamové finále, v němž podlehl Novakovi Djokovičovi, už stihl jen antukový podnik v Rio de Janeiru a poté přišla koronavirová pauza. Během ní byl nejlepší rakouský tenista velmi aktivní, ale po restartu sezony na Masters ve Flushing Meadows hned v úvodním zápase schytal výprask od Filipa Krajinoviče.

Na US Open ale přece jen potvrzuje roli jednoho z největších favoritů a v New Yorku si vybojoval další šanci získat premiérový grandslamový titul. Po cestě do finále ztratil jediný set, a to ve třetím kole s vítězem ročníku 2014 Marinem Čiličem. Největší dosavadní test ho čekal v dnešním semifinále proti Daniilovi Medveděvovi.

Oba hráči byli po šokující diskvalifikaci Novaka Djokoviče označeni za největší favority a jejich dnešní celkově čtvrtý souboj měl být předčasným finále, které slibovalo atraktivní a dramatickou podívanou. Nakonec se ale velké drama nekonalo a Thiem bez ztráty setu loňského finalistu Medveděva, jenž mezi nejlepší kvarteto letošního ročníku prošel bez ztráty setu, porazil celkem hladce 6-2 7-6(7) 7-6(5).

Velké drama se sice nekonalo, ale rozhodně viselo ve vzduchu. Úvodní dějství možná rozhodl sporný moment. Medveděv za stavu 2-3 na brejkbol Thiema trefil dlouhý první servis, který Rakušan zreturnoval a Medveděv poté zahrál do sítě, ale zároveň si ihned žádal zkontrolování svého servisu jestřábím okem. Umpirový sudí mu to však kvůli časové prodlevě neumožnil, přestože by kontrola dala za pravdu Medveděvovi, který byl poté hodně naštvaný. Thiem tak přišel k brejku a úvodní set už byl poté v jeho jasné režii.

Medveděv se ale nakonec uklidnil a ještě Thiemovi zle zatápěl. Klidně mohl vývoj utkání, ve kterém bylo mnohem více nevynucených chyb než vítězných úderů, ještě otočit, kdyby nebyl v klíčových momentech lepším hráčem jeho soupeř.

Medveděv hned v úvodním gamu druhé sady sebral Thiemovi podání a náskok brejku si pohodlně držel. Jenže jakmile měl set na servisu zakončit, tak selhal. V následujícím gamu navíc nevyužil pět brejkbolů, v tie-breaku neproměnil setbol a 70minutový dramatický set prohrál.

Podobný scénář se opakoval ve třetím dějství. Medveděv opět podával na zavření sady, dokonce měl i setbol, ovšem znovu velkou šanci zahodil a i tentokrát set ztratil ve zkrácené hře.

"Klidně jsem mohl prohrávat 1-2 na sety. Na konci setů jsem ale vytáhl svůj nejlepší tenis, oba tie-breaky byly neskutečné. Nemám tie-breaky příliš v oblibě, jsou psychicky strašně náročné," uvedl Thiem po zápase.

Aktuálně třetí hráč světa na US Open startuje posedmé a popáté hraje ve druhém týdnu. Postupem do finále již podruhé vylepšil své maximum, kterým bylo předloňské čtvrtfinále, v němž v tie-breaku rozhodující sady podlehl Rafaelovi Nadalovi. Navíc je vůbec prvním rakouským semifinalistou a teď už i finalistou amerického grandslamu v historii.

Zatímco Medveděv si bude muset na první letošní finále ještě počkat, Thiema čeká druhé letošní grandslamové finále, celkově čtvrté, a další útok na premiérový grandslamový vavřín. O ten neúspěšně bojoval předloni i loni na antukovém French Open, v obou případech byl nad jeho síly antukový král Nadal, a na letošním Australian Open, kde prohrál pětisetovou bitvu s Djokovičem. Jediným rakouským vítězem grandslamu je Thomas Muster (French Open 1995).

Tentokrát ale nebude 27letý Rakušan ve finále čelit nikomu z Big Three. Jeho nedělním soupeřem bude Alexander Zverev, který v prvním semifinále dnešního programu předvedl obrat z 0-2 na sety proti Pablovi Carreñovi a ve finále grandslamů je vůbec poprvé. Německého tenistu porazil v semifinále letošního Australian Open a zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci na 7-2.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
páteční výsledky (11. 9. 2020)
• Dvouhra muži - semifinále •
Thiem (2-Rak.) - Medveděv (3-Rus.) 6-2 7-6(7) 7-6(5)
A. Zverev (5-Něm.) - Carreño (20-Šp.) 3-6 2-6 6-3 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

141
Přidat komentář
smazaný uživatel
Carreno, Raonic, Diego, Stefanos, Djokovic.

Zreb ako víno.

Perfektna generálka, snad Rafa nevypadne v provm kole, tie 3-4 zapasy potrebuje.
Reagovat
turista
A v pondělí Djokovič na pozici světové jedničky vyrovnává Samprase.
Reagovat
smazaný uživatel
No po druhom sete som zaspal a som rad ze Thiem neskrecol,kedze vyzeral ze ma dost velky problem s clenkom v TB 2. setu. Finale vidim na jasnu zalezitost Thiema. Zverev je polovicny medvedev. Dava viac df,maju podobnu obranu ale utok Zvereva je polovicny. H2H jasne v prospech Thiema,porazil ho aj na AO +ma skusenosti z finale GS.Jedina sanca ako vidim Zvereva ze by to mohol dat by bolo keby mu siel extremne dobre servis a nerobil DF a cez TB by to uhaluzil. Ale tomu moc neverim
Reagovat
smazaný uživatel
Brutálně to přeju Thiemovi. Ale dal jsem si Zvereva za 4,2 na tiket, proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
ten kurz mi pride az moc vysoky,ale asi naozaj odzrkadluje sucasnu formu
Reagovat
smazaný uživatel
To jo.

Ale Thiem se z toho muže taky složit, takže to je třeba sázet
Reagovat
Pe3k
I obranu má Medvěd lepší než Zedbot. Doufám, že ho Thiem přejede.
Reagovat
Patik
Dominic je a bude v najbližších rokoch hráčom ktorý bude pochovávať posledné sny Big3..a nikto sa nebude môcť ani hnevať pretože to bude One and Only Thiem..

Zajtrajšie finále nemôže vyhrať Zverev..Dominic proste musí..4 nezvládnuté GS finále už by bolo moc..no teraz bude čeliť ešte väčšiemu tlaku ako proti Djokovičovi..ak to zvládne a zlomí to ..tak nová éra Dominica Thiema môže začať..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud má Thiem vyhrát, tak musí na dva dny zahodit telefon.

Jinak se z toho favorizovani zblázní, bublina a muže vyhrát.

Zverev je nejhorší možný soupeř a ten nemá co ztratit. Jednoduché to nebude
Reagovat
Patik
No veď toho sa práve obávam..aby si nemyslel že to má vyhraté..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, ze Zverev vyhraje. Ta pozice absolutního outsidera mu musí vyhovovat. Nemá co ztratit
Reagovat
Pe3k
To je sice pěkné, ale herně na něho nemá smile
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázka, v jakem rozpoložení se potkají :)
Reagovat
LordMutademus
Zverevovi vůbec nevěřím. Nehraje nic extra. Nenarazil na žádného opravdu těžkého soupeře a i tak se dost natrápil. Naproti tomu Thiem měl mnohem těžší soupeře a ztratil jediný set. Herně není o čem. Navíc Thiem už má zkušenosti s finále GS, narozdíl od Zvereva. Jediná šance Zvereva je, že se Thiem složí a vyhází se.
Reagovat
Marduch
Presne, at na to koukam, jak chci, krome scenare slapajiciho servisu od zacatku do konce a zisky setu pres tiebreaky me nenapada zpusob, jak by tak vyzraly hrac jako je Dom, mohl odejit z tohoto finale porazen..
Reagovat
smazaný uživatel
Každý zapas je jiný, každý soupeř je jiný.

Nelze predikovat finále podle dosavadních výkonu.
Reagovat
Marduch
A jeste kdyz je v NY momentalne chladno, coz Domovi totalne vyhovuje. Vubec jeho herni zpusob, jak ceka na sance hlavne z F strany behem vymen, jak ziskava body, jak daleko stoji na returnu, jakou roli u nej hraje silovost, v poslednich dvou sezonach konecne idealne kombinovana s kontrolou, mi dost pripomina Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Éra asi nie, ale ako GS šampión sa bude brať vážnejšie.

Má 27r, na nejakú vyraznejsiu éru, aj v historickom kontexte je neskoro.
Reagovat
Patik
Tak som to myslel..
Reagovat
ipko
Zverev s týmto tenisom nemôže vyhrať, Thiem musí a by mu to dodalo veľa sebavedomia pred French Opensmile
Reagovat
smazaný uživatel
To práveže nepotrebujeme..

Hoci Rafova výkonnost je tak neista, ze sa kludne nemusia ani len stretnut.

V tom pripade nemam s trofejou pre Doma z RG ziadny problém.
Reagovat
smazaný uživatel
US Open, letmé zhodnotenie.

Napriek pochybovačným rečiam, ukazalo sa, že zorganizovat GS, hoc béčkový, bol po 6mes nečinnosti nevyhnutný krok. Keď chceš urobiť veľký skok, začiatok je vždy malý krôčik (patetické okienko)

Urcite aj hráci, ktori neprisli, si to potrebovali odsledovat. Teraz vidis, ze hygiena bola dodrzana, nikto sa nenakazil (alebo sa to nedostalo von), a turnaj sa bez problémov dohrá.

Urcite im to ulahci rozhodovanie pred ucastou na dalsich vyznamných turnajoch, speciálne Grandslamových.
Reagovat
smazaný uživatel
A je pravděpodobně, ze se z Thiema stane Halep N.2 a zítra půjde spát s 0/4 na krku.
Reagovat
Pe3k
Nesouhlasím. Pokud bude Domova noha ok vyhraje 3:1 spíše 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu fandím, ale muže se z toho složit, každý čeká, ze vyhraje,
Reagovat
Kozoroh
Pokud nevyhraje nad Sašou, tak GS titul nezíská nikdy. Ale já myslím, že to Dominic tentokrát dá, Sašova herní úroveň je bídná a v posledních dvou zápasech měl pomalé rozjezdy.
Jak už jsem psal před pár dny, Thiema favorizuji se 70 %.
Reagovat
smazaný uživatel
Já naložil na Zvereva, za méně.

Co mě k tomu vede?

Zverev muže, Thiem musí
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa cudujem, ze sa ludia este neodnaučili pouzivat slovicka ako "nikdy"..
Reagovat
RF46
Prisaham, ze nikdy nevyhrajes GS v realnem tenisu smile Ja taky nikdy.
Reagovat
jackiec
Halep neměla nikdy 0/4!!!
Reagovat
Kozoroh
Antijinx smilesmile
Reagovat
paddy
Na RG se čekalo plné pole již před USO, nepotřebovali si nic ověřovat, záměrně vynechali USO
Reagovat
smazaný uživatel
Boli aj takí, pre ktorých to bolo preventivne rozhodnutie.

Rozhodnut sa druhykrat je logicky jendnoduchsie ako ist do neovereneho projektu.
Reagovat
Krisboy
Dominic Thiem: "It was probably the toughest straight sets win I've ever had!" | US Open 2020

smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tomu se dá věřit. A kdovijak by to dopadlo po prohraném setu...
Reagovat
RF46
Takze ja tipoval Zvereva maximalne ve 4. a Medvidka v 5ti. No, tak nejak to koresponduje s mou uspesnosti na tipsportu.
Reagovat
paddy
Toto kombo bude mít kurz tak 15-20,což naznačuje, jakou máš šanci, že uhodneš smile
Reagovat
RF46
Na sety davam vyjimecne...to by byla cista 0.
Reagovat
Krisboy
Daniil Medvedev: "Today Dominic played like a real champion!" | US Open 2020 Press Conference

Jen to nezakřikni smile
Reagovat
RF46
Pekne mluvi Medved.
Reagovat
paddy
Vyrovnaný zápas neznamená 5 setů, které statisticky vychází jen každý desátý zapas.
3 sety naopak mohou být těsný zápas, rozhodně se nedá např říci, že Thiem na AO spláchl Rafu z kurtu 3:0 ve 3 TB

Medveděv byl mírný favorit a ne favorit, který byl vyfackaný, jak se tady píše. Medvěd byl ve 2 setech 1 míč od výhry a ve 3. získal dokonce víc míčů. A kdyby jeden set vyhrál, pak by to už byl vyrovnaný zápas?

Naopak Zverev bez problémů postoupil, přestože první dva sety nehrál nic, a pak se zlepšil na servisu a Busta byl bez šance, pouhý komparz. Zverev to včera měl lehčí než Thiem, přestože to tak nevypadá. smile

Včera to asi nebyly moc kvalitní zápasy. V tom druhém to byla přehlídka UE. smile

Zvereva může ve F zachránit pouze výborný servis.
Gratuluji Kamilosovi. Přejít do F přes Djoka, to je forma jako hrom. Ale Hujere, co těch 6 ztracených setů smile
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše přemýšlím, jestli má ve fantasy krome mě někdo Zvereva ve finále smile
Reagovat
paddy
Nevím, není to pravděpodobné, ale ty jediný ho máš na titul a nikdo jiný už W neuhodne.

Klasický centrum.cz: "Zverev je po senzačním obratu ve F"
Když favorit otočí zápas, to je senzace?
Reagovat
Pe3k
No on takhle otočil první, ne? Takže ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ne, mám ve fantasy na cely win Zvereva.

Tak to je good, vše ok
Reagovat
LordMutademus
Famózní gloska z USO 2011 od legendy TP Broze. smile

Čecháčkovská demence
Už delší dobu je mi jasné, že cokoli psát na tento web je ztráta času. Během USO sem "příznivci" tenisu (Pe3k, Frantz, Mutademus) nablili další dávku hovadin, dnes to úspěšně pokračuje.
Držet hubu by měl především tomasinho. Zřejmě ani náhodou netuší, jaké zoufalé podmínky (horko, vlhko) tehdy v Doha byly. Křeč na konci 3. setu po takové námaze (den předtím hrála taky dlouhý tříseťák) je evidentně skutečná, o úmyslném divadle můžou plkat jenom internetoví pseudoodborníci, co sport v takových podmínkách nikdy nedělali.

P.S. Ještě si neodpustím jednu poznámku. Zajímalo by mě, co je to za lidi (líní pubertálové?), kteří ani neumí při registraci zadat svoje jméno nebo nick s velkým počátečním písmenem. Lenost? Blbost?
Jak k takovým nickům vlastně přistupovat? Na začátku věty je to jasné, ale někde uprostřed? Já osobně je při reakci odmítám přepisovat s velkým počátečním písmenem, proto ten tomasinho výše.
Reagovat
Pe3k
To si mě teda zařadil do zajímavé skupiny, děkuji pěkně smile
Reagovat
LordMutademus
Já ne, to Broz. smile
Reagovat
Pe3k
cyp
Reagovat
LordMutademus
Ale chápu no. Být v jednom pytli se mnou by byla asi urážka, pro každého. Myslím, že i k Frantzovi je to dost kruté.
Reagovat
Vlk-v-trave
Co to meles za pseudoskromne kraviny? Se neda cist, toto.:D

Nechapu, ze furt si myslis, ze ses jako nejhorsi...jo, jsou chvile, kdy se faaakt snazis, jedno obdobi si mel, ze jsi snad chtel vyhrat trofej nej. silence na TP... ale nejde ti to. Nemas na to. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Broz bol legendou.

Jak on vedel doje*at za gramatiku sposobom, že tak k ziakovi nevedela prehovorit ziadna ucitelka, chybujuci sa musel az hanbit.
Reagovat
LordMutademus
Nebo, jak kázal o satelitech a teltevizních stanicích. smile
Reagovat
gigin
Nemáš někde tu fotku jak tu dával pes? Ten satelit s nápisem Broz?
Reagovat
LordMutademus
Nn, ale napiš sem tu hlášku s motorkama. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Napis ty motorky.:)
Fotku pamatuji, nemam ju taky.
Reagovat
gigin
Jednou na Nova sportu dali místo tenisu moto GP. On měl samozřejmě dalších x satů, tak si ten tenis pustil jinde. A nám tu napsal - vrrrrnn, vrrrnnn :DD
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
to je neco.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
Vlk-v-trave
http://setrpes.rajce.idnes.cz/Obrazky/#parabola-broz.jpg
Reagovat
spaniel
Proč to není naopak: Česko - Francouzská republika
Hloupost pisálků z ČTK je nekonečná. Zajímalo by mě, proč tihle nemyslící blbové musí neustále omílat tu trapnou a směšnou Českou republiku. U ostatních zemí se to státní zřízení nemusí donekonečna opakovat?
Co takhle třeba Argentinská republika - Nizozemské království, to napsat neumíte?
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
gigin
On byl klenot!
Reagovat
gigin
Jj to je ono :DD
Reagovat
Pe3k
joooo na to si pamatuju
Reagovat
Vlk-v-trave
To se neda zapomenout, na idnesu jsme se uz nemohli dockat, nikdy nechybelo info.:) Tady to daval mene, ale tam, info o satelitu nechybelo pod kazdym clankem. A jak chybelo, tak bylo neco divne :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D presne.
Reagovat
annah
:-)))))
Pani, to musel být exot!!
Asi bych se měla začít stydět za to malé písmeno ve svém míčku. Jdu do sebe. :-))))
Reagovat
annah
.. ve svém nicku...
Reagovat
LordMutademus
autokorekce je sviňa :-)
Reagovat
annah
Mobil si dělá, co chce, mrcha...
Reagovat
blixa
Brože už moc nepamatuju, Když já jsem přišel, on odešel ... smile Mám si to zapsat do CV jako pracovní úspěch ? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasna Legenda nejen TP, ale take idnesu.
Asi nej. hlaska za mne.

Co... zas sledujest ty fleky na noutbuku?

Dobre jak nekterym vysvetloval, ze mne oslovuji blbe, protoze jsem Potkal, ale ne Vlk:)

Potom, co odesel Broz, tak to tady dost upadlo. Styl psani, cestina, tematy... proste to slo dost dolu. By se ted nestalo, ze si kdejake jelito napise co chce..., uz by byl na nem zaveseny a spral by ho jak nejakeho spratka :D.

Ale pozor!!!, dokazal ocenit to, ze nekdo psal o tenisu, a tomu i odpustil hrubku ve vete. Ale jak nekdo psal kraviny a jeste blbe cesky, nemel ten nick uz sanci:D

Takze si pamatuji, ze jsem tu komentoval nejaky zapas, nejake jelito mne napsalo at jdu s tim spamem do haje...a ja nevim co jeste, tsss. prisel Broz a ten nick do dvou tydnu zmizel:D

Za mne... chybi. Byl drsny, nekompromisni, pedant na cestinu, mohl te zprat, pustit se do tebe, ale pokud clovek psal o tenisu, opravdu o tenisu, dokazal to casem opravdu ocenit... dobry prubirsky kamen pro vsechny nicky TP.

Doufam stale v jeho navrat:) A vubec mne nevadilo, ze do mne pral na idnesu horem spodem, i tady...

ZA MNE JASNA LEGENDA!:)
Dokonce Gigin se diky nemu naucil pouzivat satelit...eh...tipuji, ze by ho bral zpet taky.
Reagovat
gigin
Šel jsem s ním do vzkazů. Velmi milý člověk a poskytl mi infa a rady, které jsem při instalaci satů velmi ocenil. Byl se mnou trpělivý, i když samozřejmě věty typu ty si ze mne děláš srandu nebo co, musíš to a to tam byly :DD
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak do vzkazu jsem s nim fakt nesel :D
Mne hnojil na idnesu skoro kazdy den. Furt...
Na TP uz na mne nemel tolik casu, ale nasel jsem jednu peknou ukazku:D Pochopitelne jsem byl u neho Potkal...i po zmene nicku, to bylo jedno :DDD Ale po tomhle vpisu si pamatuji, ...ze jsme radi psali uprostred vety jakekoliv velka pismena, nekdy i uprostred slov:D

Broz: 13.04.2012 15:47

Potkale a pepine, můžete už přestat s tím ubohým a vyšinutým psaním velkého písmene T uprostřed věty?

Malá ukázka potkalových stupidit u jiných článků:

Nerikam, ze Ty dve to nemohou nekdy urvat
Ja to tu nechavam pro Ty, kteri ted nekde svatkuji
Prosim Te nestalo se ti Tam neco v tej Praze
Reagovat
sojka1
a ja mam neco, co nikdo nema:
1. pochvalu od Broze za termin "slitky" (komentare s vetami neodsazenymi mezerou)
2. sama jsem mu nasla hrubku v komentu (nastvane vysvetloval, kolik sleduje zapasu a na kolika zarizenich)
3. nezne me oslovoval ptacku, nastvane Sojkova a nejcasteji me ignoroval :-)))))
Reagovat
gigin
:DD a prej cože? Ty zálohujes data jen na jeden nosič? Minimálně na tři a jeden ukrýt mimo domov...
Reagovat
sojka1
:-)))) byl zlaty.....
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Tak on mel takovy zpusob, ze si pockal az bude vic prispevku. Prosel to poradne, a pak napsal takovy souhrn ve kterem nam sdelil, ze neumime psat cesky, neumime pocitat body za turnaje, ze jsme proste d@menti, kteri neumi ani tipnout dobre viteze zapasu:) a breci, ze musi koukat na motorky misto tenisu:)

Dost veci psal obecne, takze pamatuji jeho komenty ve stylu jestli by ty mistni zviratka uz mohli prestat s tema piskotama, orechama, a zacli psat o tenise :D

Pochvalu jsem dostal taky, jsem mu dal link na clanek o Radwasnke a diskusi z pl serveru, vrcel blahem:)

Dalsi pochvalu jsem dostal za rozbor stylu hry utocnych hra cek, nebo co to bylo:)

Takze nejsi jednina s pochvalou:)
Reagovat
sojka1
dobre, dobre, jenze pochvala z CJ od Broze je na urovni zisku talire z Wimbledonu... :-)) A to si pamatuju, jak nas, vsechny ze zvireci rise paradne setrel.... mne jeste dal ctyri radky max, protoze delsi text bez diakritiky cist nemini... :-))
Reagovat
gigin
Jj já mu na to napsal, že má nerv, páč se mu saty zasekly na Animal planet.
Reagovat
Krisboy
Viděl někdo celý zápas?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já skončil asi ve třetině třetího.
Reagovat
Krisboy
Hmm, já to zabalil už při Bustově MTO před pátým setem.
Takže z druhýho semi jsem viděl poslední dva nebo tři míčky + teď highlights.
Reagovat
smazaný uživatel
Pisal som pred pár dnami, ze som zvedavy na Thiema, ci sa v nom prebudi sampion a uhrá si to.

Ukazuje sa, ze dospel velkého hráca a skalpy Djokovica, Nadala z posledneho roku na GS nahoda nebola a ak to v nedelu dotiahne, musime ho povazovat za legitimneho aspiranta na titul vzdy a vsade.

Medvedev potvrdil, ze match up proti hiterom mu nesedi. Zmazal ho Wawrinka na AO, podobny vysledok zaznamenal aj v NY s Thiemom. Hoci treba povedat, ze vedenie 5:2 a 5:3 by taky hrac nemal.

Inak vdaka tomu, ze sa prve semi pretiahlo som zaspal niekedy v polke prveho a potom sa len pravidelne budil kazdych 30min na 5-6min, takze som moc z toho nemal.

Holt, ked v zápase chyba emócia (Nadal), tak je ozaj tazke udrzat sa.

Starnem :)
Reagovat
smazaný uživatel
*nemal presvihnut
Reagovat
woody
Souhlas. Thiem herně a hlavou dozrál ve velkého hráče. Dokáže ne GS porážet Djokovice i Nadala.

Pro mě je ve finále velký favorit. Pokud bude mít Zverev 1. podání pod 60 % tak to bude 3:0.. Jedniné co může Zvereva zachránit je servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám Sasu za kurz 4

To je povinnost
Reagovat
smazaný uživatel
Este dodam, ze Rafu porazil v troch TB v Australii a Nadal jeden set nedopodával s breakom hore.

Dnes vo velkom zapase zvládol dva TB a taktiez sa dostal zo stavu 3:5, 2:5 v dvoch setoch.

To značí, že sa Thiem fakt ukludnil a mam pocit, ze vyrazne, hoc sa o tom nehovori, zlepsil aj return.
Reagovat
woody
Vytknul bych mu akorát,že stojí pořád dost daleko za BL, kdyby dokázal hrát o metr víc v kurtu, byl by na tom jeśtě lépe. Na druhou stranu má takovou sílu,že to dokáźe dost vynahrazovat právě tou silou.
Reagovat
Pe3k
Ano psal si, že Thiem je jen přehypovaný smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme si bol na rybách, zamyslel sa a čosi ti ušlo.

Ja som Thiemovi uznal vsetok kredit uz minuly rok, kedy som ho tipoval ako vitaza GS, mimo RG.
Reagovat
Pe3k
no před týdne jsi psal, že je Thiem jen přehypovaný smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to tak, jen jsem se hodně bál podívat na výsledek kvůli tomu kotníkusmile Sice běhal naplno, ale pohyb stoprocentní neměl. Určitě nechtěl hrát další set/y, tak se hodně snažilsmile
Reagovat
spaniel
Gratulace p. Wilanderovi k dalsimu uspesnemu tipu smile
Reagovat
Pe3k
Mut tipoval 3:0 pro Medvěda.
Reagovat
LordMutademus
Ano, spletl jsem se, uznávám. Tobě vždycky každý tip vyjde? Jsem zvědavý, jak dlouho mi to teď budeš předhazovat. smile Snad to nebude tak legendární jako 1% pro Wawrinku na RG 2015. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Já tipuju, ze Zverev vyhraje

Zatím jsem tipnul finále, tak uvidíme. Ve fantasy mám ale Thiema smile
Reagovat
dappe
Po těch prvních kolech jsem Thiemovi vůbec nevěřil a ani by mě nenapadlo, že od osmifinále půjde bez ztráty setu. Snad to tedy dotáhne. Zverev je ale natolik divnej, že to může být problém.
Reagovat
Mantra
taky Zvereva nepobírám, on hraje tak jalově, ale vždycky to nějak soupeři nedají. Na svou výšku servis 50/50, mraky df, navíc si pořád chce pinkat, ale nějak to prostě uhaluzí, nechápu to smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Busta to totálně neustál v hlavě. Aleasi ani herně na Zvíře nemá. Musel by mít sakra den a Zvíře by musel hrát jak včera první dva sety.
Reagovat
Pavol
Ak by náhodou Zverev vyhral bolo by to veľké prekvapenie. Myslím že sa prejaví slovanská nátura. Vyhrať by mal Thiem ak sa nezraní.
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vole.

Má 4 velké tituly na ATP a všechny čtyři vyhrál v beast módu bez ztráty setu.

Bojim se trosku, ze podobný beast mode zapne zítra a Domca dostane 3:0
Reagovat
woody
Dle mého ve finále neuhraje set.. Uvidíme. Dom vypadá skvěle.
Reagovat
Nenela
Tak to tam Dominiku vyhraj, at mas konecne jeden GS na konte.
Reagovat
paprikovygulas1
No Thiem môže už len stratiť, Zverev sa opäť trápil cely turnaj, no narozdiel od ostatných grandslamov to udolal ako psychicky tak mentálne v záveroch. Aj napriek vzájomnej bilancii by som sa priklonil na stranu Zvereva, ktorý môže ísť do zápasu oveľa viac uvoľnenejši, čo má Zverev oveľa radšej. Fyzicky sa tiež dá isto dokopy a hlavne ak sa dostane do vedenie hneď z úvodu tak bude v takom tranze, že ani nebude cítiť únavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.

Jestli se Zverev dostane do tranzu, ve kterých hraje finále turnajů proti big3, tak Thiem muže dostat klidně 3:0
Reagovat
soloo
jaka je tenká hranica medzi famoznym hracom a nulou co nevie drzat raketu? prehrat 2x v tie breaku o 1-2 lopty . viz Rublev. Medvedev ...
Reagovat
sojka1
to mi sice prijde jako nesmysl, ale pravdou je, ze i jeden micek muze rozhodnout cele osudy.... :-)
Reagovat
soloo
je to proste tak!
Reagovat
paprikovygulas1
Len by som chcel vedieť, kto je ta nula čo nevie držať raketu?
Reagovat
soloo
to som prehnal smile ale je velmi tenka hranica medzi uspechom a neuspechom smile len ludia to nevnimaju
Reagovat
paprikovygulas1
To už je iné.
Reagovat
soloo
tak nepacili sa mi reakcie na rubleva ze tam nema co delat atd ze nema na to
Reagovat
LordMutademus
Tak Medvěd opravdu 3:0 easy, ale prohra. Očekávám tvůj výsměch. smile
Reagovat
Pe3k
smile malém si to trefil smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále statisticky dva nejlepší hrací mimo big3.

Takže za mě ok.

Jestli vyhraje Sasa, tak se Thiem zastřelí
Reagovat
LordMutademus
Správně si tipnul finále ve fantě. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda smile

To finále je dle mého 50/50
Reagovat
Mayo
Vamos Dominic. Ako sa tu favorizoval Medveď a ostal vyfackany na 0 smile
Reagovat
Ereinion
Dom prostě lepší na big pointech a brutální silou přetlačil Medvěda, dost mě to připomínalo zápasy Wawrinka-Djokovič...doufám, že Thiem bude zdravotně v pohodě a v neděli zaslouženě vyhraje první GS titul
Reagovat
annah
Veliká, veliká radost! Teď ještě přemoct Zvíře a titul bude v těch nejsprávnějších rukou!!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak taksmile
Reagovat
Krisboy
Dominátorsmilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pokud by postoupil Medvěd, můžu už v klidu koukat jen na ženský.
Reagovat
Davor1
Thiem síce vedie 2-0, ale vyzerá teda hodne použito. Ku koncu druhého setu tam už strúhal jednu bolestivú grimasu za druhou a ten členok nevyzerá najlepšie, už je tam aj MTO. Vôbec by som sa nečudoval druhej otočke z 0-2, Medveď vyzerá fyzicky v pohode...
Reagovat
Gracias_Mendoza
No myslím si, že Thiem má daleko více natrénováno než Medvedev. Ty tréninky na ovále ale hlavně na té pláži jsou nejlepší přípravy. Kdyby to došlo do 5. setu, tak fyzicky by DOM odpadnout neměl, pokud ho ten kotník nelimituje.
Reagovat
smazaný uživatel
Takto sa mi to paci medzi vymenami. Medvedev ready za 5 sekund na dalsi servis a Thiem do 10.Ziadne zdrzovanie a utieranie sa po kazdej vymene
Reagovat
Patik
Okej takže druhý set berie Medvedev..Thiema z nejakého dôvodu vyplo..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takže jak tu nějaký "znalec" tipoval 3:0 pro Medvěda, tak to už nebudesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přiznání je polehčující okolnost.
Teda podle okolnostísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Medvěd je další adept na DSQsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem extremne zlepsil slajz.Predtym nehraval tolko slajzov,povedal by som ze tak 80/20 hral normalny backhand a v poslednom case hra 60/40 sa mi zda a nerobi z toho tolko chyb ale dava ich pekne nizko
Reagovat
Davor1
Thiem extrémne zlepšil všetko. Ešte si pamätám, ako som bol prvý raz na jeho zápas na DC s Gombošom, to bol vtedy ešte mladé ucho s potenciálom, ale vtedy si ho Gomboš easy povodil v Bratislave. Dnes je to úplne iný hráč, brutálne zlepšil všetko od servisu, cez pohyb, obranu, return a najviac ten BH, to je krása, ako na sebe za tie roky konštantne makal a prinieslo to neskutončné ovocie...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
souhlas
Reagovat
brixner
Dva Sověti ve finále by byla bombička, né?
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Ereinion
Tak už podle prvních míčků je vidět, že ta kvalita je tu trochu jinde...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist