Tiafoe po 5 letech slaví druhý triumf. V Houstonu uspěl poprvé na antuce

10. 4. 2023, 07:17
Aktuality 7
ATP HOUSTON - Frances Tiafoe ukončil pětileté čekání na druhý titul z turnaje ATP. 25letý Američan slaví opět na domácí půdě, první antukovou trofej vybojoval v texaském Houstonu po finálové výhře 7-6 7-6 nad Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym.
Frances Tiafoe

Frances Tiafoe slavil dosud jediný titul v roce 2018 na domácím hardu v Delray Beach, od té doby ve finále čtyřikrát po sobě prohrál. V Houstonu se do finále turnaje ATP dostal pošesté v kariéře, z toho potřetí na antuce a poprvé mimo portugalský Estoril.

V Texasu startoval poprvé jako nasazená jednička a ve čtyřech zápasech neztratil ani set. Cesta za triumfem byla velmi netradiční, neboť kvůli deštivému počasí odehrál všechny duely během dvou dnů.

V sobotu 25letý Američan porazil krajana a dvojnásobného šampiona Steva Johnsona a Australana Jasona Kublera , neděli si v semifinále poradil 6-4 6-1 s Nizozemce Gijsem Brouwerem a ve finále s Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym

"Byla to absolutní válka a neuvěřitelné finále. Doufám, že jste si to všichni užili, protože o tom to je," řekl fanouškům během slavnostního ceremoniálu Tiafoe, které v hledišti překvapila svou přítomností přítelkyně Ayan Bloomfieldová. "Tohle je můj druhý titul a znovu na americké půdě. Díky všem!"

Semifinalista loňského US Open Tiafoe si druhým triumfem zajistil posun na 11. místo světového žebříčku, čímž vylepšil své dosavadní maximum. 

23letý Etcheverry si zahrál finále podruhé v kariéře pouhý měsíc poté, co neuspěl v boji o titul na antuce v chilském Santiagu. 

Tiafoe se nakonec po náročném víkendovém programu odhlásil z probíhajícího Masters 1000 v Monte Carlu, kde měl být soupeřem Jiřího Lehečky v prvním kole. Nejlepší Čech v žebříčku si zahraje s lucky loserem Emilem Ruusuvuorim z Finska.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
Pe3k
Snad hned další zápas prohraje.
Reagovat
Pe3k
Náš šlehačka dostal místo Tiafoa Rusovoriho, tak nic.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulace i přesto, že jsem fandil argentinskému jmenovci.

Viděl jsem první set. Pěkná řežba s ne moc dlouhými, ale zato atraktivními výměnami často zakončenými pěknými winnery.smile
Tomás netahal nijak za kratší konec, až v tiebreakové loterii zahrál jeden slabší balón, ze kterého Franta vytěžil minibreak a pak mu asi přispěl jmenovec z Vatikánu, protože mu tam spadlo úplně všechno a TB vyhrál 7:1.
Druhý set opět TB - to jen potvrzuje vyrovnanost finále.

Hra Tomáse se mi moc líbí, přál bych mu, aby napotřetí titul vyhrál.smile

S nabuzeným Frantou bude muset hrát Jirka hodně dobře, jelikož si nemyslím, že by se po titulu dostal do útlumu.
Reagovat
vergus
Z MC se Tiafoe odhlásil, místo něj bude za LL hrát Ruusuvuori (což za mě teda není o moc lepší los)
Reagovat
George_Renel
Já bych řekl, že o trochu přijatelnější přece jen je. A letos již ho porazil.
Reagovat
farr
Dobrý los nakonec, ale vrtá mi hlavou jedno... Proč musel Ruusuvuori do kvaldy, když je na žebříčku o pár míst výše než Jiří a Lehečka naopak rovnou do main ? neví někdo ...smile
Reagovat
EllNino
V dobe prihlasek byl niz, nahoru ho vystrelilo ctvrtfinale na Masters ted :) porad ten samy dotaz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist