Trápení Muguruzaové pokračuje. V Tokiu nestačila na Samsonovovou a dál čeká na první letošní semifinále

23. 9. 2022, 12:48
Aktuality 12
WTA TOKIO - Garbiňe Muguruzaová po triumfu na loňském Turnaji mistryň pokračuje v trápení. Bývalá světová jednička skončila v Tokiu už ve čtvrtfinále po jasné porážce 4-6 2-6 s rozjetou Ljudmilou Samsonovovou, na svou třetí letošní vítěznou sérii nedosáhla a stále čeká na první semifinálovou účast v probíhající sezoně. Třiadvacetiletá Ruska, která zvládla 16 z posledních 17 duelů, bude o své čtvrté finále bojovat se Shuai Zhang.
Garbiňe Muguruzaová (© AFP)

Garbiňe Muguruzaová loni na tvrdých površích posbírala tři trofeje, vrátila se do Top 10 žebříčku a parádní období zakončila triumfem na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře. V letošní sezoně je však v ohromné krizi, v Tokiu měla na dosah svou teprve třetí vítěznou sérii v tomto roce.

Do turnaje vstoupila jasnou výhrou nad kvalifikantkou Despinou Papamichailovou, jenže vzápětí nestačila 4-6 2-6 na rozjetou Ljudmilu Samsonovovou a dál čeká na první letošní semifinálovou účast. Čtvrtfinále nezvládla ani v lednu v Sydney a v únoru v Dauhá.

Bývalá světová jednička, která ve třetím kole na nedávném US Open nevyužila mečboly proti Petře Kvitové, celkem pětkrát v utkání ztratila podání. V úvodním dějství sice srovnala na 4-4, ovšem prohrála následujících osm fiftýnů a ve druhé sadě se k žádné brejkbolové příležitosti nedostala.

Třiadvacetiletá Samsonovová pokračuje ve výborné formě. Ruska od začátku srpna zvládla 16 ze 17 duelů a na své čtvrté finále bude útočit v premiérovém střetnutí se Shuai Zhang.

O deset let starší Číňanka, jež ve druhém kole odvracela mečbol Caroline Garciaové, na třetí pokus našla recept na Petru Martičovou, přemožitelku Karolíny Plíškové z předchozího kola porazila 7-5 6-2. V sobotu bude usilovat o udržení letošní semifinálové neporazitelnosti a třetí finále v aktuálním roce.

Veronika Kuděrmetovová prošla do semifinále, ačkoli byla dva míčky od vyřazení. Pětadvacetiletá Ruska po více než třech hodinách boje zdolala 6-7(4) 7-6(6) 6-1 světovou šestnáctku Beatriz Haddadovou Maiaovou a o už čtvrté letošní finále si zahraje s Qinwen Zheng. Devatenáctiletá Číňanka si poradila 6-4 7-5 s Claire Liuovou, stále na turnaji neztratila set, podruhé v kariéře se dostala do semifinále na nejvyšším okruhu a zabojuje o své premiérové finále na této úrovni.

• WTA 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 757.900 dolarů
páteční výsledky (23. 9. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Samsonovová (-) - Muguruzaová (3-Šp.) 6-4 6-2
Kuděrmetovová (4-) - Haddadová Maiaová (5-Braz.) 6-7(4) 7-6(6) 6-1
Shuai Zhang (Čína) - Martičová (Chorv.) 7-5 6-2
Qinwen Zheng (Čína) - Liuová (USA) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
dadaft
je ve finále a ta holka se mi fakt líbí.
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
bardunek666
Tak ještě se jednou se ptám, proč je turnaj vedený jako halový, když se hraje venku? smile
Reagovat
tommr
a není to kvůli tomu že je tam zatahovací střecha?
Reagovat
EllNino
ta je leckde, spíš je to tu banda ignorantů, viz turnaje WTA 125, které se vebou některé jako nižší, nekteré jako vyšší, některé se píší stále pod ITF (Iasi), tento týden je v nabídce challengerů Villa Maria ITF, co to jako je? Velký chaos
Reagovat
Dobry-den
Ty seš nějakej vostrej najednou. smile smile
Reagovat
com
jeste je smutnej, ze Karolina vypadla smilesmile
Reagovat
Krisboy
No jo, bez blixovy podpory to není tak jednoduché smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, ouplně ji to rozhodilosmile
Reagovat
zfloyd
mohlo by být finále Zhang x Zheng , já stejně většinou nevím která je která
Reagovat
tommr
schyluje se k tomu ... smile
Reagovat
Nenela
Hlavne aby to pak zvladl/a rozhodci. Gem Zhang gem Zheng, to se splete raz dva smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist