Trenér Tursunov vytáhl Kontaveitovou na post světové dvojky a skončil

7. 6. 2022, 08:49
Aktuality 45
Anett Kontaveitová současně s premiérovým posunem na post světové dvojky ukončila po necelém roce úspěšnou spolupráci s trenérem Dmitrijem Tursunovem. 26letá Estonka pod vedením bývalého ruského tenisty vyhrála pět turnajů, z posledních devíti zápasů ale šestkrát prohrála. Podle estonských médií měl navíc Tursunov problém získávat víza pro turnaje kvůli válce na Ukrajině.
Profily hráčů
Dmitrij Tursunov (© AFP)

Anett Kontaveitová a bývalý kouč Jeleny Vesninové či Aryny Sabalenkové Rus Dmitrij Tursunov se dali dohromady loni v srpnu před US Open.

Šestadvacetiletá Estonka v té době měla na kontě jen jeden triumf, pod vedením bývalého 20. hráče světa Tursunova ale získala během půl roku pět titulů včetně tří trofejí z akcí WTA 500.

Navíc se jako první Estonka kvalifikovala na Turnaj mistryň a postoupila až do finále. Ve světovém žebříčku vyletěla z elitní třicítky na současnou druhou příčku. Ve stejný den ale Kontaveitová oznámila konec spolupráce.

"Chci poděkovat Dmitrijovi za velmi úspěšné společné období. Užili jsme si řadu velkých vítězství. Ale teď jsme se dohodli, že půjdeme každý svou cestou," uvedla rodačka z Tallinnu, jež od únorového postupu do finále v Dauhá a série devíti vítězství prohrála 6 z 9 zápasů. 

"Jsem hrdý na práci, kterou jsem odvedl, a taky trochu smutný, ale někdy i dobré věci musejí skončit," uvedl devětatřicetiletý Tursunov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
milik254
Důvodem jsou prý problémy s vízy pro Tursunova, kterého jako Rusa nepustí skoro nikam. A musíme asi všichni uznat, že trenér, který s tebou nemůže jezdit po turnajích, je dost na nic.
Reagovat
vojta91
Spolupracovala s Rusákem- okamžitě doživotně vyloučit ze žebříčku, sebrat veškeré prize money!!
Reagovat
FulnekUltras
klasicky kreténský příspěvek novosvazáckého zoufalce smile
Reagovat
Grape
Vy jste jeden jako druhý - dva extrémisté, jen na opačných stranách. smile
Reagovat
FulnekUltras
napsal centrální vyvažovač z mezipůlek ;-)
Reagovat
turista
Vojta91 se právě zbláznil.
Reagovat
FulnekUltras
spíš chronická porucha ;-)

primitivní zaslepená rusofobie a infantilně naivní zelenskofilie už mají za poslední měsíce naštěstí dost obroušené hrany - ubíhající čas prostě ukazuje, co umí smile
Reagovat
vojta91
A ještě jsem zapomněl napsat aby za to sebrané prize money se nakoupili zbraně pro Ukrajinu, stejne jako nedávat prachy teď za čtvrtfinále Rublevovi a ty prachy poslat na Ukrajinu, aby za to nakoupili zbraně.

Jo a ještě bych sebral Medvědovi titul z US2021 a dal ho antivaxerovi.

Jediný Rafa dokázal letos na AO ruské zlo zastavit a znova zastavil ruské zlo v podobě Zvereva i nyní na FO a i proto je právě on GOAT!!

VAMOS!!
Reagovat
Pe3k
Jasně, když jeden tenista porazí druhého, tak tím zastaví Ruské zlo? Ty si ještě hloupější než peggy. Zverev ten určitě může za válečný konflikt smile a nezastavil ho Rafa, ale zranění.
Reagovat
turista
Škoda mluvit.
Reagovat
vojta91
Zastavil ho skvělý úder Rafy, který ho donutil ke skluzu a z toho pramenící následné zranění.

Ale co, aspoň můžete říkat kdyby kdyby

Faktické kdyby je to, ze by toho poněmčeného ruského násilníka vyloupnul ve třech setech.
Reagovat
Pe3k
Co čekat od fanouška Nadala, že? Fanatik úrovně dna, klasika.
Reagovat
Grape
Určitý druh fanatismu ale je i to, že se otřeš o Nadala i v momentě, kdy nemá ani s článkem ani s touto diskuzí vůbec nic společného - vojtovo fandění Nadalovi je v tomto případě naprosto irelevantní. smile
Reagovat
vojta91
Přesně tak.
Bohužel frustrace antivaxer fans a švajcar fans je nezměrná a tak není nic lepšího než si do nejlepšího hráče všech dob Rafaela Nadala a jeho letitých fanoušků kdykoliv kopnout.
Reagovat
Pe3k
Ne, já se "otřel" jak říkáš o fandu Nadala, nikoliv o Nadala samotného. Ten přece nenese za svou fan base žádnou zodpovědnost (to už by to dávno zabalil).
Reagovat
Grape
No pokud u příspěvku, který nemá s Nadalem nic společného, máš potřebu zdůrazňovat, že ten s kým nesouhlasíš je fanda Nadala, tak to chápu jako otírání se o samotného Nadala. Jinak snad není důvod na to poukazovat.
Jinak máš samozřejmě pravdu, že tu Rafovi fandí několik blbců, ale zároveň mu zde fandí i slušní diskutující. To je stejné jako u ostatních z Big3. smile
Reagovat
Pe3k
Tak já chtěl poukázat na to, že vojta je ... a zároveň to je fanda Nadala, což dělám často, to je takový můj styl. Každopádně ty ses ho tak trochu zastal, tím že si mi napsal, tak by mě zajímalo jestli si za tím stojíš i po tom nesmyslu co napsal ve 14:06. Jinak prosím jmenuj ty slušné fanoušky Rafy, na to jsem opravdu zvědavý.
Reagovat
vojta91
Jaký nesmysl?

Zastavil zlo v podobě propagandy, kterou by RU po vítězství Medveděva rozjelo.
Reagovat
FulnekUltras
sám jsi zářivou ukázkou propagandy eusa sorosovské smile

70 let u nás blbost tak nekvetla ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
přesněji ukázkou oběti propagandy
Reagovat
vojta91
Dej si Grešláka a pusť si Tomia smile
Reagovat
Grape
Ne, rozhodně se nezastávám Vojty, což jsem snad dokázal už tím, že jsem nahoře jeho "debatu" s fulnekem okomentoval jako spor dvou extrémistů, jen z opačných táborů. Popravdě ani nevěřím, že některé příspěvky tady myslí vážně, to by byla diagnóza...
Ze slušných fandů Nadala mě takhle narychlo napadají Amputace a Raffaeoli, asi by jich bylo víc, ale zase ty vaše přestřelky nesleduji denně, tak v tom detailní přehled nemám smile
Reagovat
vojta91
Já jsem slušný fanoušek jen se tady v určitých fázích do Nadala kopalo. Většinou od Švýcarů a Srbů.
A nyní když slavím nejen nad jiný vítězství ve svaté válce, tak mám být ticho?

Ani nápad!!
VAMOS!!
GOAT!!
Reagovat
vojta91
*oprava: nejen nad nimi
Reagovat
Grape
Sorry, já jsem taky jednoznačně na straně Ukrajiny, ale některé tvé výplody, jako že by se měl Medveděvovi sebrat titul z USO z doby, kdy ještě válka ani nebyla nebo vyloučit Kontaveit doživotně z žebříčku, to jsou fakt šílené úlety. Nemyslíš to vážně, že ne?
Reagovat
vojta91
Zcela vážně.
Možná jsem přehnal s tím doživotně ale jakoukoliv kolaboraci s rusakama bych trestal.
I Siniakove bych dal ban.
Reagovat
Grape
No... tak to se neshodneme. Že má někdo v tenise ruského trenéra opravdu nevidím jako kolaboraci.
Reagovat
vojta91
Myslím ze odvádí daně v Rusku a je nadstandardne placeny. Takže ty jeho peníze pomáhají financovat ruskou válku a to nemluvím o dalších. Kolik třeba Medvededovych posledních výkonu bylo raket, které padají na UA? Nějaká asi ano. Jsou malé dilky ve velké mašinerie, ale bez těchto malých dilku by mašinerie nafungovala, takže okamžitě vyloučit všechny rusaky a jejich spojence/ kolaboranty ze všeho a o tak ze okamžitě.
Reagovat
FulnekUltras
cia/mi6 řízený majdan a následné minimálně osmileté intenzivní cílené vyzbrojování ukrajiny západem proti rusku samozřejmě vnímáš jako podporu demokracie, viď ?
Reagovat
vojta91
Ty seš klaun to snad není možný.
Evidentně absolvent vysoké školy života a za tvu pos*any život muže momentálně Ukrajina, nicméně dle toho jak otočí Tomio kormidelník tak časem za to bude moct někdo jiný.
Reagovat
FulnekUltras
běž se pářit se surikatou - máte společnou diagnózu - a v nejhorším zkus pospíšila smile

https://1gr.cz/fotky/lidovky/19/113/cl8h/VLH7f95b8_P201911240243101.jpg
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevdek svetem vladne...
Reagovat
Mony
Spíš se řeší každé malé klopitnuti a zapomíná těžká cesta z bahna na vrchol. To je krásné vidět ve fotbale - Rada, Šilhavý, Hořejs,Koubek, Kotal,Holoubek, Smetana, Látal.. Ti všichni někam mužstvo kdysi dotáhli a stačil pak malý neúspěch a hned vyhazov.
U Tursunova spíš šance pro jiné holky, aby s nimi předvedl, co se Sabalenkou a Anett
Reagovat
tenista08
Bojím se, že spíš politika... Patrně jí, Estonce, dávali běloruského trenéra v posledních měsících hodně sežrat...
Reagovat
slonik1
Vzdyt turnusov je rus
Reagovat
tenista08
Zmýlená, která ovšem na podstatě věci nic nemění.
Reagovat
slonik1
Tursunov sveho času byl luxus ktery jsi nikdo nemoh dovolit ani rosol mu nesahal po kotnikysmile
Reagovat
paddy
Me se líbí, jak všichni znají důvod smile smile

Ja uvedu třetí důvod. Trenér, který nemůže cestovat, je úplně k ničemu, tak je logické se s ním rozloučit.
To mě napadlo a dokonce jsem to i dohledal smile
Reagovat
FulnekUltras
když o svobodě (pohybu) lidí rozhodují fanatičtí novosvazáčtí šašci tvého ražení, není se co divit smile
Reagovat
turista
Jistěže je to politika. Nic jiného.
Reagovat
FulnekUltras
přičemž speciálně Estonsko je rádoby "tradiční" rusofobií proslulé
Reagovat
turista
Ano. Loni jsem byl s dětmi na dovolené v Pobaltí. V Estonské Narvě na okraji města byl dobře upravený hřbitov plný válečných křížů hitlerovců včetně esesáků postavený v roce 1997 s požehnáním kancléře Helmuta Kohla. Vyrazilo mi to dech jako ročníku 1961. Dětem dcera 2001, syn 2003 ne. Hřbitov hitlerovců v Estonsku. Můj ty smutku.
Reagovat
Grape
S tím se samozřejmě souhlasit nedá...
Na druhou stranu by možná stálo za to, aby se někteří fandové Ruska zamysleli nad tím, co by mohlo být tím důvodem, že dost lidí v Pobaltí nebo na Ukrajině vzpomíná dokonce i na vládu hitlerovců jako na ne úplně to nejhorší období, které ve 20. století zažili...
Reagovat
lars
jako hakovych krizu nebo nejakych jinych??
Reagovat
FulnekUltras
Hitler se vždy chlubil, že dostal Železný kříž II. stupně, ale ve skutečnosti trpěl pohlavní chorobou. smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist