Trest pro Fogniniho není konečný. Z US Open byl vyloučen a hrozí mu i ban na grandslamy

2. 9. 2017, 23:40
Aktuality 27
Italský tenista Fabio Fognini, který byl kvůli nesportovnímu chování vyloučen z US Open, původně dostal za urážky rozhodčí při prohraném utkání prvního kola dvouhry pokutu 24.000 dolarů (přes půl milionu korun). Dnes ale disciplinární komise rozhodla, že už v New Yorku nesmí znovu na kurt. Musel tak odstoupit z rozehraného pavouka čtyřhry, v níž s krajanem Simonem Bolellim prošel do třetího kola.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Komise se navíc bude případem dál zabývat a Fogninimu hrozí další zpřísnění trestu. Pokud bude shledán vinným z hrubého porušení pravidel chování, pokuta se může vyšplhat až na 250.000 dolarů. Navíc může být Ital doživotně vyloučen z grandslamových turnajů.

Prohřešku se Fognini dopustil při středečním duelu s krajanem Stefanem Travagliou, který prohrál 1:3 na sety. Fognini opakovaně komentoval výroky švédské rozhodčí na umpiru a ruchové mikrofony zachytily i hrubé urážky.

Za tři různé incidenty vyměřili pořadatelé posledního grandslamu sezony turnajové dvaadvacítce finanční tresty ve výši 15.000, 5.000 a 4.000 dolarů. Maximální sankce za jednotlivé provinění je přitom 20.000 dolarů.

Fogniniho od trestu neuchránila ani omluva, kterou zveřejnil na twitteru. "Omlouvám se fanouškům a rozhodčí. Byl to zkrátka špatný den, ale to mě za chování na kurtu neomlouvá. I když jsem horká hlava a i když jsem podle mě měl ve většině případů pravdu, udělal jsem chybu. Koneckonců, je to jen tenis," uvedl Fognini, který je výbušnou povahou známý. V roce 2014 například zaplatil za nesportovní chování ve Wimbledonu dohromady 27.500 dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
janek_da
pro jistotu bych suspendoval všechny Italy
Reagovat
Stan_Borowitz
Všechny, co mluví románskými jazyky, pro jistotu...
Reagovat
janek_da
chudak Copil
Reagovat
smazaný uživatel
Tento skurrvenec si to zasluzi, co predvadza nielen teraz ale celkovo. Dufam ze mu daju ten trest najlepsie aj na vsetky turnaje.
Reagovat
Kozoroh
A jak k tomu přijde Bolelli, který nic neprovedl? Zkrátka a dobře ostrouhá??
Reagovat
dunphy
https://twitter.com/jon_wertheim/status/904110677564030977
Reagovat
darek.vrana
Má se dát dohromady s normálním hráčem. Jeho výběr.
Reagovat
PetaM
Nevím, proč suspendovat někoho za něco v úplně jiné soutěži.
Reagovat
EllNino
ano...
Reagovat
Hook2424
Přesně tak, čtyřhra je naprosto odlišná soutěž! BOLELI by se měl soudit o náhradu škody. Fabio byl v podstatě za jeden čin odsouzen 2X, to je nepřipustné!
Reagovat
Kozoroh
24 Potom použil dalšího přirovnání. ?Bůh je jako dobrý hospodář, který zasel na své pole dobré semeno. 25 V noci, když lidé spali, hospodářův nepřítel rozhodil mezi pšenici semeno plevele. 26-27 Když vyrostlo obilí a s ním i plevel, přišli služebníci za hospodářem a řekli mu: ?Vždyť jsi zasel dobré semeno, kde se tedy vzal plevel??

28 ?To udělal nepřítel!? odpověděl.

?My půjdeme a vyplejeme to pole,? nabídli se.

29 Ten jim na to řekl: ?Ne, to nedělejte. Spolu s plevelem byste mohli snadno vytrhnout i pšenici. 30 Necháme obojí vyrůst a při žních řeknu žencům, aby vybrali plevel a spálili ho a pšenici dali do mé stodoly.???

13. kapitola Matoušova evangelia. Čísla označují verše. Podobenství ukazuje, když jsou plevel a pšenice srostlé, tak vytrhnutím plevele je vytržena i pšenice. Proto nechá hospodář růst pšenici s plevelem do žní. A stejné to je s deblovým párem Fognini-Bolelli. Organizátoři USO spolu s Fogninim vyloučili z deblové soutěže i Bolelliho a tak vytrhli s plevelem i pšenici. Jejich trest je tak nespravedlivý, protože dopadl na nevinného.
Reagovat
letityfanousek
házenkářské výsledky už i tady lol
Reagovat
gigin
Já být Bolellim, tak jim taky nadám do pičí.
Reagovat
VlS
se k tomu přidá a za trest bude vytírat podlahy a v noci vstávat k mrněti.
A vážně - jen prosím všem stejně a dlouhodobě. Třeba ho zastřelte, ale všechny další, co dělají to samé taky. A konečně hlavně zaražte tu blbou soutěž, kdo u tenisu bude víc řvát, už to chytá i chlapy a je to DĚS
Reagovat
historik
Tohle mi přijde už hodně přehnaný. Jako Fognini vyvádí blbosti, ale kolik hráčů se na kurtu chová neurvale, nadává apod. a jenom proto, že jsou třeba vysoko na žebříčku, současné hvězdy tenisu, tak jim to prochází a nikdo si k nim tohle nedovolí. Finanční pokuty by se taky měly vyměřovat podle příjmu. Takový trest má úplně jiný dopad na hráče top 10 a zbytek.
Reagovat
a.magerova
Navíc, jak k tomu přijde parťák ze čtyřhry?!!
Tomu daj nějakou finanční kompenzaci za to, že mu znemožnili pokračovat turnajem... :-/
Reagovat
darek.vrana
Tak to ať si snad vyřídí s Fogninim, ne?
Reagovat
a.magerova
Proč s ním, Fabio nadával ve dvouhře né ve čtyřhře... navíc si myslím, že je ten trest postavený na palicu... :-/
Reagovat
Herbert_Hoover
Obema daj financni kompenzaci ve vysi 24 tisic dolaru.
Reagovat
Stan_Borowitz
za pár pod vousy utrousených nadávek doživotní ban a Meldoniové Máše dávají divokou kartu...
Reagovat
a.magerova
Přesně tak... a co Serena, když kdysi vyjela tak hnusně po čárové a pod fousy to nebylo... HNUS !!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak za to ma Serena ban u mna,aj ja sa obcas neovladnem,viem to pochopit,ale tam to bolo moc
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Máša si svoj trest odpykala a divokú kartu dostala za úspechy, ktoré dosiahla pred trestom...

To je ako keď sa väzeň vráti z basy. Má podla teba právo začleniť sa spat zivota, spoločnosti a byt v nej plne akceptovaný, alebo by ho ludia uz nikdy nemali prijat?...

Fabio zrejme nepouzil len nejaké slovicko fuck, ako to bezne pouziva Andy. On vulgárne nadával a urážal rozhodkynu, navyse zenu. Ja v tom vidim rozdiel..

Napriek tomu si myslim, ze pripadne Ban na AO je premršteným trestom..
Reagovat
GaelM
Začlenit se samozřejmě může, ale taky jim nikdo nedá do začátku žádné výhody, na které jiní, kteří se ničeho nedopustili, dřou roky. Kdyby šla od kvalifikace, tak jak přísluší jejímu žebříčkovému postavení, asi jen málokdo by si stěžoval.
Reagovat
baggik
Jedinej rozdíl je v tom, že angličtina používá fuck jako univerzální nadávku na vše, kdežto jiné jazyky jsou košatější.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když už jsou oni pokrytci, my jimi být nemusíme.

Divokou kartu dostala Meldoniovna ne kvůli svým předchozím úspěchům, ale protože z ní pořadatelé cejtěj prachy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to sú spojené nádoby. Najvacsí Marketingový potenciál má vzdy len úspešný športovec, legenda svojho oboru...Ja som s tou divokou kartou v pohode, ale chápem aj názor protistrany...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist