Třetí triumf v řadě, série 15 výher! Sabalenková ovládla i Abú Zabí

13. 1. 2021, 10:14
Aktuality 12
WTA ABU DHABI - Aryna Sabalenková pokračuje ve fenomenálních výkonech z konce loňské sezony. Dvaadvacetiletá Běloruska ve finále úvodního podniku letošního tenisového roku v Abú Zabí přehrála debutantku ve finále turnajů WTA Veroniku Kuděrmetovovou, připsala si triumf již na třetím turnaji v řadě, celkově osmý, a protáhla svou neporazitelnost na 15 zápasů.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková na konci loňské sezony ovládla halové podniky v Ostravě a Linci a skvělou formu si drží i po téměř dvouměsíční pauze. Dvaadvacetiletá Běloruska si na úvodním letošním turnaji v Abú Zabí se ztrátou jediného setu došla pro další titul.

Nasazená čtyřka a světová desítka si postupně poradila s Polonou Hercogovou, Ajlou Tomljanovičovou, Ons Džabúrovou, Jelenou Rybakinovou, Marií Sakkariovou a v dnešním finále jasně přehrála dvakrát 6-2 Veroniku Kuděrmetovovou.

Zatímco v úvodní sadě Sabalenková ani jednou nepřišla o podání a soupeřce nenabídla jediný brejkbol, ve druhé sadě na servisu neuspěla dvakrát. Nemuselo ji to však mrzet, jelikož o rok starší Rusce nedovolila podání udržet ani jednou a po 66 minutách si připsala již 15. vítězství v řadě.

Sabalenková tak upravila svou finálovou bilanci na 9-4, všech devět titulů slavila na tvrdém povrchu. V žebříčku WTA se posune z desátého na sedmé místo a vylepší své maximum.

Rovněž Kuděrmetovová, jež se na pátý pokus dostala do finále turnajů WTA, o dvě příčky vylepší své nejlepší žebříčkové postavení, v novém vydání světového hodnocení jí bude patřit 36. příčka.

Tenistky teď čeká rychlý přesun speciály do Austrálie, kde musí podstoupit dvoutýdenní karanténu před přípravnými turnaji na grandslamové Australian Open, které je na programu od 8. do 21. února.


Čtyřhru vyhráli Japonky Aojamaová se Šibaharaovou
Deblovou soutěž na úvodním turnaji sezony v Abú Zabí ovládly Šuko Aojamaová s Enou Šibaharaovou. Japonské duo ve finále přehrálo 7-6(5) 6-4 Hayley Carterovou a Luisu Stefaniovou a získalo čtvrtý titul.

• WTA 500 ABÚ ZABÍ •
SAE, tv. povrch, 565.530 dolarů
středeční výsledky (13. 1. 2021)
• Dvouhra - finále •
Sabalenková (4-Běl.) - Kuděrmetovová (Rus.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Aojamaová/Šibaharaová (5-Jap.) - Carterová/Stefaniová (8-USA/Braz.) 7-6(5) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
výhra Sabalenky se dala čekat - v současnosti působí skoro neporazitelně ... smile
Velice nepříjemný je ovšem to, že se Sabalenka posunula v žebříčku na sedmé místo a vytlačila tak z elitní osmičky Petru Kvitovou. Pro Petru to znamená, že na AO narazí na někoho z top-8 už ve 4.kole ...smile
Reagovat
Krisboy
Tak to je skutečná tragédie. Snad jen dtuhá světová válka nebo Černá smrt ze 14.století byly horší smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
pokud se tam dostane - jedna i druhá smile
Reagovat
gigin
Penko dnes vyrazila z Rigy přes Frankfurt na místo činu ;)
Reagovat
sojka1
Reagovat
FulnekUltras
nechutné třetí pohlaví smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Jen nekecej, ještě bys voblíz všech deset, kdyby ti skočila do pelechu ! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pěkně! Když Aryna kácí les, létají třískysmilesmile Novodobá Xenasmile
Reagovat
EllNino
Bomba :) Bez diváků a tlaku se jí hraje dobře ...

Jsem zvědav, jestli tohle bude předvádět i s diváky, ale kdy to bude, to je otázka :/

Velká gratulace! :)
Reagovat
sojka1
nevidela jsem (zatim), ale dovedu si to predstavit... :-)) a myslim, ze pochyboval malokdo, kdyz uz tam jine favoritky tak ruzne pozakopavaly, nekdy dokonce na ciste rovine... Dobre Aryna!!!
Reagovat
TML
Saba jede. Pokud jí vydrží psychika, což na GS není její silná stránka, tak rozhodně favoritka na titul smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist