Třetí turnaj, třetí zklamání. Isner se výhry nedočkal ani v New Yorku

15. 2. 2018, 07:02
Aktuality 2
ATP NEW YORK - John Isner ani na třetím letošním turnaji nepřešel přes prvního soupeře. Na domácím turnaji v New Yorku třetí nasazený Američan podlehl 6-7 6-3 3-6 Radu Albotovi z Moldavska. Ten ve čtvrtfinále vyzve dalšího favorita Japonce Keie Nišikoriho, který svou neporazitelnost prodloužil na sedm zápasů.
John Isner

Na konci loňské sezony do posledního zápasu bojoval o účast na Turnaji mistrů, v novém roce 2018 se mu ale nedaří. John Isner si jedinou výhru připsal v Davis Cupu po pětisetové bitvě se Srbem Dušanem Lajovičem, na turnajích ještě nevyhrál, byť pokaždé získal jeden set.

V Aucklandu dvaatřicetiletý Američan podlehl Korejci Hyeon Chungovi, v Melbourne nestačil na domácího Matthewa Ebdena a naposledy včera v hale New Yorku ho zaskočil 91. hráč světa Radu Albot. Světová osmnáctka Isner před domácím publikem prohrál první vzájemný zápas s o čtyři roky mladším sokem z Moldavska 6-7 6-3 3-6.

Isner sice soupeře přestřílel na esa 28-1, jenže v rozhodujícím setu mu nabídl jediný brejkbol, Albot šanci využil a v celkově šestém souboji s hráčem Top 20 si připsal premiérové vítězství.

Ve svém druhém čtvrtfinále na okruhu ATP bude Albot bojovat o premiérové semifinále a znovu bude outsiderem. Na Long Islandu vyzve bývalou světovou čtyřku Japonce Keie Nišikoriho.

Osmadvacetiletý Nišikori startuje na prvním turnaji ATP od loňského srpna, po němž kvůli zranění zápěstí pět měsíců nehrál. Po dlouhé pauze se rozehrál na dvou challengeryech - v Newport Beach vypadl v prvním kole, v Dallasu před dvěma týdny triumfoval.

V New Yorku japonský tenista přidal šestou a sedmou výhru v řadě a čím dál více se blíží své optimální formě. Ve druhém kole porazil 6-2 6-4 Rusa Jevgenje Donského, když po svém podání ztratil jen sedm míčků.

"Podával jsem opravdu dobře, hlavně ve druhém setu. Začal jsem se dostávat zpět do rytmu a první servis mi vážně fungoval výborně. A také další věci dnes byly solidní. Hrál jsem agresivně, každým zápasem se zlepšuju a to je pro mě dobré," řekl finalista US Open 2014.

Do New Yorku se soutěž přesunula z Nišikoriho oblíbeného Memphisu, kde nejlepší japonský tenista v historii předloni slavil svůj poslední triumf a kde získal čtyři ze svých celkově jedenácti titulů.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 668.460 dolarů
středeční výsledky (14. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Albot (Mold.) - Isner (3-USA) 7-6(5) 3-6 6-3
Mannarino (4-Fr.) - Gojowczyk (Něm.) 6-7(5) 7-5 4-1 skreč G.
Nišikori (5-Jap.) - Donskoj (Rus.) 6-2 6-4
Menéndez (Šp.) - Chardy (Fr.) 7-5 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
a.magerova
Chybí mu morální podpora sojky, která se tu už skoro rok neobjevila...
Reagovat
Fandina
sojka byla super. Tu jsem měla moc ráda a předtím psa. Ten tu také není roky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist