Tři Češky jsou v Brisbane ve čtvrtfinále

5. 1. 2011, 09:08
Aktuality 5
WTA BRISBANE - Hned tři české tenistky si v australském Brisbane zahrají o semifinále. Povedeným startem začinají sezonu kromě jedničky Šafářové také Petra Kvitová a Barbora Záhlavová Strýcová.
Petra Kvitová

Předloni Petra Kvitová v úvodu sezonu získala titul v Hobartu, který dosud nedokázala zopakovat. Nyní se jí daří v Brisbane, kde po světové patnáctce Petrovové zdolala i další Rusku Ksenii Pervakovovou.

S dvacetiletou Češkou to přitom nevypadalo nejlépe. V prvním setu se nezmohla prakticky na nic a prohrála 1-6. Postupně však hru s o rok mladší soupeřkou vyrovnala a začala přebírat otěže zápasu. Nakonec semifinalistka loňského Wimbledonu vyhrála navzdory osmi dvojchybám za necelé dvě hodiny 1-6 6-4 6-2.

Ve čtvrtfinále čeká na rodačku z Bílovce Slovenka Dominika Cibulková, se kterou se může potkat už za měsíc v 1. kole Fed Cupu.

Nejlepší úvodní turnaj sezony během své kariéry v Brisbane zažívá Barbora Záhlavová-Strýcová, když poprvé vyhrála alespoň dva zápasy. Dnes si sice oproti úvodnímu kolu neudržela neprolomitelnost podání, využila však každý ze šesti brejkbolů a domácí Sally Peersovou porazila hladce 6-4 6-1.

Plzeňská rodačka mohla zápas ukončit kanárem, za stavu 5-0 si však podruhé v zápase neudržela servis.

Devatenáctiletá Australanka v prvním kole vyřadila nasazenou Rusku Klejbanovovou, proti české hráčce se jí ale nedařilo na podání ani na returnu. "Nic mi nevycházelo, moc jsem chybovala a soupeřka hrála konzistentně," uvedla Peersová.

Zápas se lámal v 7. hře úvodní sady, kdy obě hráčky předváděly skvělý tenis:


Záhlavová-Strýcová si o semifinále zahraje proti čtvrté nasazené Marion Bartoliové a může tak pomstít vyřazení krajanku Ivetu Benešovou, která s Francouzkou prohrála 1-6 6-3 0-6.

Benešová na Bartoliovou neměla dobré vzpomínky. Loni v Montrealu proti ní uhrála jediný game a z Kanady odlétala s výpraskem. A zápas v Austrálii pro českou tenistku rohodně nezačal lépe. Šestadvacetiletá tenistka z Mostu prohrála první set 1-6 a vypadalo to na další debakl. Ten odvrátila v druhém dějství, ve kterém si podržela servis a vyrovnala. Favoritka však Češku poslala zpět na v rozhodující sadě. Benešovou nechala uhrát jen devět výměn a ze soutěže ji poslala s 'kanárem'.

Český tenis v turnaji s dotací 220 tisíc dolarů reprezntuje ještě Lucie Šafářová, jež se ve čtvrtfinále utká s Ruskou Pavljučenkovovou.

Ostudou se s domácími diváky rozloučila Jelena Dokicová. Bývalá světová čtyřka, jež startovala na divokou kartu, prohrála za 46 minut 0-6 1-6 s Němkou Andreou Petkovicovou.

"Vůbec jsem se na zápas nesoustředila. Pár dní jsem byla nemocná a myslím, že si to vybralo svou daň," vysvětlovala příčiny debaklu Dokicová. "Nemám ráda výmluvy, to nikdy nedělám. Ale když hrajete s hráčkou top 35, musíte hrát od začátku výborně. A to jsem dnes nedokázala," smutnila Australanka. "V prvním zápase jsem se cítila dobře, ale vidím, že mě čeká ještě hodně práce. Před turnajem v Sydney mám nějaký čas potrénovat," dodala.

Petkovicová v Austrálii během dvou zápasů prohrála jen čtyři gamy, nyní ji čeká přemožitelka nejvýše nasazené Stosurové Jarmila Grothová.

- WTA INTERNATIONAL BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (05. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Pervaková (Rus.) 1-6 6-4 6-2
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Peersová (Austr.) 6-4 6-1
Bartoliová (4-Fr.) - Benešová (ČR) 6-1 3-6 6-0
Petkovicová (Něm.) - Dokičová (Austr.) 6-0 6-1
Cibulková (SR) - Vinciová (It.) 6-2 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková/Rodionovová (1-Zimb./Austr.) - Hlaváčková/Hradecká (ČR) 6-4 3-6 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
misoSK
Da sa ten turnaj v Brisbane sledovat niekde na internete?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se divam na sport na www.livescorehunter.com ale jestli tam jsou odkazy i na brisbane nevim jelikoz se radeji prospim:))... ale uz se tesim za chvilku na Berdycha:))
Reagovat
smazaný uživatel
tady je jen ATP Brisbane: http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=tennis

btw. Nova sport ho taky začně vysílat někdy od čtvrtka nebo pátku...
Reagovat
smazaný uživatel
sorry je tam i WTA Brisbane od pátku dopoledne...
Reagovat
misoSK
dik, len skoda ze uz zajtra nedavaju, by som si pozrel Baghdatis-Roddick aj Cibulkova-Kvitova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist