Troicki: Chci znovu hrát Davis Cup a dostat se zpět mezi světovou špičku

1. 1. 2015, 16:40
Aktuality 13
Viktori Troicki má za sebou roční trest za to, že v roce 2013 neodevzdal požadovaný vzorek krve. Srbský tenista se na okruh po odpykání trestu vrátil minulý rok v červenci a za půl roku vystoupal v žebříčku ATP o 741 míst! Před startem nové sezony si však bývalý 12. hráč světa stanovil mnohem vyšší cíle - chce reprezentovat Srbsko v Davis Cupu a vrátit se mezi světovou špičku.
Profily hráčů
Viktor Troicki

Troicki si odpykal roční trest za to, že v roce 2013 na turnaji v Monte Carlu neodevzdal požadovaný vzorek krve. Odmítl tehdy odběr s vysvětlením, že se necítí dobře. I když si pak nechal vzít krev druhý den, za porušení pravidel byl potrestán nejprve na 18 měsíců, arbitrážní soud CAS mu posléze zákaz o půl roku zkrátil.

Bývalý 12. hráč světa kvůli trestu přišel o půlku sezony 2013 i o půlku té loňské. Vrátil se až v polovině července 2014 na turnaji ve švédském Gstaadu, kde došel jako 842. hráč světa až do čtvrtfinále. Poté odehrál několik antukových challengerů a dva z nich dokonce i vyhrál. V polovině září prošel na turnaji ATP v čínském Shenzhenu z kvalifikace až do čtvrtfinále, v Pekingu si zahrál osmifinále a ve Vídni postoupil dokonce až do semifinále.

"Myslím si, že jsem mohl uhrát více, ale rozhodně to nebylo špatné," hodnotí s odstupem návrat na kurty talentovaný Srb. "Odehrál jsem několik challengerů, ale ke konci sezony jsem hrál i hlavní soutěže turnajů ATP, což je super, přineslo mi to důležité body do žebříčku."

"Teď je před námi nová sezonu a já mám dobrou pozici. Trvalo mi, než jsem se s tím vším, co se v poslední době kolem mě odehrálo, nějak srovnal, ale teď už se chci soustředit jen na tenis."

"Mám dobrou pozici a v první polovině roku můžu jen a jen získat. Rád bych se probojoval zpátky mezi světovou špičku, protože se cítím dobře a věřím, že na to stále mám. Chtěl bych do Top 10, ale vím, že to bude dost náročné. Rád bych se znovu dostal i do daviscupového týmu, abych mohl hrát za svou zemi," přiblížil své cíle aktuálně 101. tenista žebříčku ATP.

 

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
top 15 dá určitě..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si naopak myslim, ze zrovna on ma na hodne, nevim ted presne kolik mu je let, ale rikam vam, on bude stoupat zebrickem :]
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si naopak myslim, ze zrovna on ma na hodne, nevim ted presne kolik mu je let, ale rikam vam, on bude stoupat zebrickem :]
Reagovat
Hector.Salamanca
Kdyby to šlo okolo toho 80.-110. místa udržet, nezlobil bych se, na challengerech nějaká ta koruna kápne a aspoň nebudou tolik na televizních kurtech ty jeho afektovaný výpady..
Reagovat
gigin
Co máš konkrétně na mysli? RG 2011, kdy mohl přejít přes Můru, měl to dobře rozbrnkané a pak mu vletěl po smeči ballboy do kurtu? Nebo sporný míč Řím 2013 proti Géniovi? Ten Řím byl asi zbytečný, tam tekl fest, nebo fest, hukl první set a tohle se stalo na začátku druhého, ale to RG, to se mu nedivím, tam šlo o hodně...
Reagovat
gigin
Každopádně AJMO VIK!!! IDEMOOOO!! Janekdo, co? :DDDD
Reagovat
Hector.Salamanca
Konkrétně ten Řím. Já si nemůžu pomoct, ale obecně mu absolutně nedokážu přát, není mi jeho vystupování sympatický. Kdybych si ze Srbů "druhého" sledu za Djokerem měl vybrat, komu se teoreticky dá fandit, tak jedině Tipsa
Reagovat
gigin
Však v poho...
Reagovat
smazaný uživatel
To mě pobavilo :D ale tak jo, člověk by si měl věřit :-))
Reagovat
gigin
Tak on byl jednu dobu 12. A než se stal ten incident, najal nového trenéra a zase měl našlápnuto. Až tak směšné to není...
Reagovat
smazaný uživatel
mě chybí to jeho trojčení :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, já jsem si ho uz zafixoval trochu jinak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist