Trojka šťastná nebyla. Plíšková prohrála i třetí letošní finále, potřetí v řadě nestačila na Giorgiovou

15. 8. 2021, 21:23
Aktuality 69
WTA MONTRÉAL - Karolína Plíšková prohrála i třetí letošní finále, v němž neuspěla dokonce počtvrté v řadě. Na podniku WTA 1000 v Montréalu česká tenistka podlehla 3-6 5-7 skvěle hrající Camile Giorgiové, se kterou prohrála potřetí během dvou měsíců. 29letá Italka získala třetí a dosud nejcennější titul.
C. Giorgiová a Kar. Plíšková

Karolína Plíšková si letos zahrála tři finále, na antuce v Římě, na trávě ve Wimbledonu ani na tvrdém povrchu v Montréalu ale na titul nedosáhla.

Dnes v Kanadě prohrála 3-6 5-7 s Camilou Giorgiovou. Italské vrstevnici podlehla podobně jako ve dvou nedávných soubojích v červnu v Eastbourne a v červenci na olympiádě v Tokiu. Ve vzájemné bilanci tak vede už jen 5-4.

Plíšková v šesté hře neproměnila brejkbol a v následném gamu naopak přišla o svůj servis. To její hru nadlouho poznamenalo, až za stavu 1-3 v druhé sadě se dokázala vrátit do zápasu. Giorgiová jí k jedinému brejku pomohla dvěma dvojchybami.

Druhý set rozhodla dvanáctá hra, v níž Plíšková po dvou nevynucených chybách prohrávala 15-40. Při prvním mečbolu poslala míč do sítě Giorgiová, při druhém česká tenistka.


Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková hrála ve svém celkově 32. finále, poslední 16. titul slavila už loni v lednu v australském Brisbane. Od té doby ve finále už čtyřikrát třikrát po sobě prohrála a zatím tak nedokázala prodloužit svou sérii osmi sezon, v nichž pokaždé vyhrála alespoň jeden turnaj WTA.

71. hráčka světa Giorgiová, která v osmifinále vyřadila také Petru Kvitovou, ve svém 9. finále získala třetí a dosud nejcennější titul. Předchozí dvě trofeje má z trávy v Hertogensboschi 2015 a haly v Linci 2018. Ve světovém žebříčku vyletí na 34. místo, jen osm příček za své maximum.

Plíšková se nyní přesune na další turnaj WTA 1000 v Cincinnati. Česká šampionka z roku 2016 ve druhém kole čeká na Julii Putincevovou, nebo jednu z kvalifikantek. Giorgiová vinou úspěchu v Montréalu nestihla kvalifikaci a bude mít týden volna. Před US Open by si měla zahrát ještě v Chicagu.

Gabriela Dabrowská a Luisa Stefaniová si i na třetím společném turnaji zahrály finále a v Montréalu se dočkaly premiérového triumfu. V boji o něj kanadsko-brazilská dvojice porazila 6-3 6-4 chorvatsko-slovinské duo Darja Juraková a Andreja Klepačová a vrátila jim týden starou porážku ze San José.

• WTA 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 1.835.490 dolarů
nedělní výsledky (15. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Giorgiová (It.) - Kar. Plíšková (4-ČR) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Dabrowská/Stefaniová (5-Kan./Braz.) - Klepačová/Juraková (6-Slovin./Chorv.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
Torn
Já to musím prostě zopakovat. smile Jak jsem měl trochu pachuť z toho výsledku, tak ceremoniál byl moc hezký. Fakt se mi líbilo, jak to Kája zvládla a na FB si dala opravdu hezké fotky z toho ceremoniálu, myslím, že tak nějak vystihují to, jaká doopravdy je. Je to veselá holka, co ráda čerpá nové informace a je milá. :) Snad letos ještě něco utrhne. :)
Reagovat
cabuna
smile
Reagovat
com
neco sem zaslechnul, ze utrhne US Open smilesmile
Reagovat
brixner
se umí do toho forhendu taky pěkně vopřít! Dobrej mač!smile
Reagovat
Blondie
Ten zápas byl skvělý! Výborná vysoká úroveň, bavilo mě to.
Reagovat
lars
Bavilo te to na rotopedu ? :)
Reagovat
Blondie
Rotoped dneska na Petru, na KP jsem koukala při práci :D a včera živě jsem to promeškala.
Reagovat
peggy
Karolína,sice finále prohrála,bojovala,něco ji ujelo.Bylo to na výhru,ale snad přijde.Neni,ale ufnukana,nesleduje kde ji pichne,špatně dýchne,prostě bojuje a proto ji blahopřeji.smilesmile
Reagovat
tommr
v článku se sice píše že "Giorgiová vinou úspěchu v Montréalu nestihla kvalifikaci a bude mít týden volna.", ale pokud já vím tak dostala výjímku a v prvním kole bude hrát s Pegulaovou. Nebo je zase všechno jinak? smile
Reagovat
cabuna
Máš pravdu je to jak to píšeš ,navíc Camila dávala foto a dostaly soukromé letadlodo Cincy ,nevím jestli letěla i Karolína ,ale předpokládám že bylo pro obě a jejich týmy .
Reagovat
Torn
Tak asi by bylo zbytečně, aby létaly odděleně, když to soukromé letadlo má pár míst jistě navíc. :) A Kája má k mému překvapení Prdelku ráda.
Reagovat
cabuna
Já to myslela jen tak,že jsem před tím letadlem viděla jen Camilu s týmem ,ale logicky to bylo pro oba týmy.Včera na foru Káju hodně chválili Italové za to jak Kája krásně o Camile mluvila.tak tam pak mluvili hezky o Káje smile
Reagovat
Torn
Jo? máš odkaz? :D
Reagovat
tommr
i přes finálovou prohru by si Karolína měla v žebříčku polepšit na čtvrté místo. Na potvrzení si ale budeme muset počkat, protože na WTA stránkách mají zase nějaký technický potíže:
https://www.wtatennis.com/rankings/singles
Reagovat
cabuna
Je na 4 v obou kategorií i živém žebříčku,ráno wta i atp na twitteru měli plakát top 10
Reagovat
sojka1
ja ty stranky nepotrebuju, ja ti verim... :-)

Jinak pro Kaju skvely turnaj a gratulace i k finale, paradni vysledek, paneboze, W, ted tisicovka... Amazonka na lopate.... naprosto uzasne! A kdyz nekdo pocita jen trofeje, at si je jde vyhrat sam... :-))
Reagovat
cabuna
smilesmile to mě rozesmálo ta představa jak si tady TP jde vyhrát trofeje.Já jsem za Káju hodně ráda ,po výsledkách v první polovině jsem ani nedoufala.A finále v Montrealu asi nečekal nikdo ,když maximum měla 3 kolo.Navíc už proti Camile nebyla tak bez zubá jako na OH .
Reagovat
Torn
V Montrealu hrála osmifinále a paralelně v Torontu 2krát čtvrtfinále, pokud se nepletu. :)
Reagovat
cabuna
Takový přehled zase nemám , beru to jen z rozhovoru,když říkala ,že to samo mrzí že nevyhrála,ale že to nebere jako neůspěch,že do té doby byla ráda,že přešla 3 kolo a že jí to ukázalo ,že konečně je na tom jako před covid sezonou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jsem sledoval jen online, asi kouknu na HL. Nicméně si asi dokážu představit, jak to probíhalo. Asi EllNino tu psal o neproměněném breaku na 4:2 a zvratu na 3:5. Ano, tam se pravděpodobně lámal chleba, protože by to určitě změnilo psychické rozpoložení u obou hráček. Souvisí to možná s tím, co jsme tu už rozebírali. Kája někdy nepochopitelně poleví v koncentraci a úsilí dohrát výměnu. Nevím, jestli se tohoto zlozvyku dokáže zbavit. Ale je něco jinýho, když se otočí gigin a jde sebrat míč a soupeř na něj volá, že mu tam letí něco zpátky, anebo když Kája napálí balon a myslí si kdovíjaký nezahrála winner a přestane se věnovat hře, zatímco soupeřka na druhé straně vypouští duši, ale balon odehraje zpátky. Kája podlehne panice, jak se něco takového mohlo stát. A třeba je z toho pak break a zápas v tahu. Tohle je zbytečné a sráží to její jinak velmi dobré výkony.
Reagovat
sojka1
zapas jsem taky nevidela, ale vaham, mozna juknu jen na ten ceremonial, kdyz se Kaje tak povedl... :-)) jinak nevim, cloveka muzes poucit, ale nezmenis ho... ja se nekdy fakt uprimne smeju, jak ma Kaja presne oko a v okamziku kdy "odhadne" soupercin out, tak i kdyz po balonu normalne sla, utina jakykoliv dalsi pohyb, proste zbytecnost... osobne mam zazite - za standardnich podminek, nemluvim o vedru nebo nejakych velkych zapasech, ty se mi nedeji... :-)) odehrat uplne vsechno, jednak nesnasim ten risk, co kdyby to out nebyl, prece nekomu nedam balon jen tak a jednak mi proste nijak nevadi ten pohyb navic a spis nesnesu tu "nedodelanou praci" :-))) motorova mys a majestatni věž, no....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesně taksmile Přibrat do týmu Davida Ferrerasmile
Reagovat
Torn
Hele, já to tak někdy taky mám. Prostě hraju a říkám..ok to nepřeletí a pak přeletí. Mám tohle i u míču, co zahraju sám, že prostě se v tem moment zamyslíš. Může to být zlozvyk, ale ne nutně něco jako "tak jsem to už ukončila." Spíš si myslím, že prostě vyhodnotila situaci blbě, reagovala pozdě atd.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já furt jaká trojka...smile No, trojka by asi nebyla nešťastnější řešenísmile
Snad jí Big saša dovede k nějakému titulu. Čím dříve, tím lépe.smile
Reagovat
dadaft
Dost divný turnaj. Věřil jsem Katce, takže jsem v zápase se Sorribes Tormo trpěl s ní. Pak mě potrápila Petra a už jsem myslel, že bude celý RC na pytel, když jako holubice míru přiletěla Karolína se s svým úsporným, ale dokonale účinným tenisem. Každé soupeřce naservírovala, co ji nejvíc nechutnalo.
Ve finále ale stejně jako ve Wimblu soupeřce bohužel pomohla.

Jinak to byl turnaj velkých třísetových bitev, třeba z 16 zápasů 2. kola byla 1 skreč, 5 dvouseťáků a 10 tříseťáků...
Reagovat
Pavol
V obidvoch prípadoch natrafila na výnimočne dobre hrajúce súperky ktoré dokázali dostať loptičku do hry aj napriek výbornému podaniu Plíškovej.
Reagovat
Blondie
Nemáte, prosím, někdo záznam?
Reagovat
smazaný uživatel
něco tady mám
Reagovat
Blondie
moc prosím, pošleš? Třeba do soukromé zprávy?
Reagovat
smazaný uživatel
jo
Reagovat
Blondie
moc prosím, pošleš? Třeba do soukromé zprávy?
Reagovat
Blondie
Pardon, TP mi blbne, posílají se mi zprávy 2x... :(
Reagovat
smazaný uživatel
už je odesláno, někdy to blbnesmile
Reagovat
LukasH
Karolína hraje velice kvalitní a taktickej tenis, a když je proti ní slabší hráčka, tak si fakt dělá, co chce. Ale zrovna tenhle zápas byl odpověď pro ty, kteří tu pořád psali, jak Petra proti Camile neměla žádnou taktiku a hrála jen bumbum. Protože věděla, že to s Camilou (a obecně se střílečkama) jinak nejde. Akorát prostě vzhledem k současný neformě dělala spoustu chyb a koukat se na to moc nedalo. Karolína hraje učebnicově, ale nemá ten zápal jako třeba mívala Petra (Sydney s Ash, Madrid s Bertens např.), kdy tam bojovala do krve. Ten GS by Karolína mohla dát, ale musí se jí to sejít.
Reagovat
Fandina
Přesně, Petra je víc intuitivní hráčka, Kája to má promyšlené a hraje pěkně technicky, ale možná by se někdy mohla odvázat a narvat to tam bez rozmyslu, obvzlášť když to může očekávat od takové hráčky, jako je Camilka.

Petra vůbec nehrála špatně, ale Camilka teď jede a nedělá tolik chyb, jako dříve. To je potom těžké s ní hrát, když zahraje rychle a padá jí to tam.
Reagovat
LukasH
To by asi neklaplo. Kotyza to po ní chtěl, ale ona se v tom necítí. Dneska se mi zdá ten tenis ještě silovější než před pár lety. Každá to tam pálí, jednou to jde víc týhle, pak zas tamtý.smile
Za éry Marie, Viky, Radwy atd. procházely výše zmíněné první kola GS jak nůž máslem (většinou). Dneska by měly problémy a pro všechny jsou to boje od prvních kol.
Reagovat
smazaný uživatel
Camila je lepší fyzicky vybavená. Kája by taky jela na doraz, ale už to nejde.
Reagovat
tommr
sice jsem tu dnešní porážku tak trochu čekal, ale přesto je to velký zklamání. Je zarážející, že si Karolína opakovaně nedokáže poradit s průměrnejma hráčkama jako jsou Giorgi nebo Pegula i když má údajně nejlepšího trenéra na okruhu ... smile
Dnešní zápas rozhod neproměněnej brejkbol Karolíny na 4:2 v prvním setu. Giorgi při něm ukázala neskutečně rychlý nohy a Karolína tuto situaci hrubě podcenila. Od tý doby byla Giorgi jasně lepší hráčkou a Karolínu od debaklu zachránil jen blikanec Giorgi za stavu 1:3 ve druhým setu ...
Celkově ale může být Karolína s Montrealem spokojená. Úspěch sice trochu snižuje jasná prohra ve finále, ale aspon to už nebyl takovej ostudnej propadák jako v Římě ...
Reagovat
vladka
U mě Plíška zabodovala, CG je trochu málo chytrá..evidentněsmile a Karolíně to prostě slušelo. Prohrála, ale HRÁLA.smile. smile
Reagovat
FerrariF50
Podle čeho soudíš její inteligenci ?
Reagovat
Nola
vona bude asi nejaky pschylog na dialkove ovladanie, rozozna inteligenciu hracok bezkontaktne smile
Reagovat
George_Renel
Asi z toho, že mluví plynně anglicky, francouzsky, italsky a hádám že nejméně i španělsky.smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
com
tak anglicky musi asi umet kazda hracka.. a italsky asi umet musi, kdyz je Italka - toe logicky smile Takze zas bych z ni nedelal kdo vi jakou lingvistku smilesmile
Reagovat
George_Renel
4 světové jazyky (a nevím jak na tom je s hebrejštinou) z ní slušnou lingvistku dělají.
Reagovat
com
tak to pardóóón.. toz to ja se svou češtinou, hanáčtinou, slovenštinou, polstinou, angličtinou a němčinou su teda zrejme lepsi nez Giorgi smilesmile
Reagovat
George_Renel
Tak já k tomu přidám ještě ruštinu a trumfnu tě.smile
Reagovat
tedi
lingvistka, tos skoro trefil! dle wikipedie je trilingvni.
Reagovat
FerrariF50
Umět 4 jazyky je opravdu dost, ... když se nepočítají skoro stejné jako čeština, slovenština atd., ale opravdu jinačí, což u Camily souhlasí, tak je to vskutku nadprůměrné, většina lidí umí plynně akorát svůj rodný jazyk a ti lepší ještě jeden navíc.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Torn
Sorry, ale FJ, IJ a ŠJ nejsou zrovna extrémně rozdílné jazyky. Italsky jsem se nikdy neučil, nejsem rodilý francouz a v Itálii jsem se docela chytal.
Reagovat
Torn
Tak její angličtinu jsem slyšel a je to dost špatná AJ (ale Italka no). Sice rozumí, ale reakce na skoro třicetiletou, profesionální hráčku, která používá 10 slov dokola? Nezlob se, ale to je ostuda. A francouzština na tom není o moc líp. Dost Italů umí francouzsky. Ty jazyky jsou si dost podobné. I já víc jak 4 roky nemluvím francouzsky a pořád bych řekl, že umím líp než ona, a to bych řekl, že umím úplně prd. :D Španělsky jsem jí zatím mluvit neslyšel. Nicméně, z toho jak mluví atd, na mě působí trochu ostýchavě. Taky ve mně nebudí zrovna dojem nějaké myslitelky, což tenisti obecně nejsou, ale stačí si pustit Karolínu a Prdelku na tiskovce a tam je vidět ten diametrální rozdíl v tom, že Karolína opravdu neplácá jen "Awesome. I am very happy." Nic proti Kamilce, ale prostě tak to na mě působí. :)
Reagovat
Blondie
Ono taky své dělá stres a veřejné vystoupení. Navíc nezapomínej, že byla po pořádném fyzickém výkonu.
Reagovat
FerrariF50
Taky zažívala svůj největší úspěch v kariéře a to je jí už skoro 30, taky bych asi na nic jinýho než na awesome nepřišel v tom rauši.
Reagovat
Torn
Ona tak mluví vždycky....viděl jsem s ní tedy asi jen 5 různných tiskovek, ale je to vždycky takové. Třeba se stydí a umí dobře ty jazyky, ale z těch tiskovek jsem prostě ten pocit neměl no. :D
Reagovat
FerrariF50
No já když se podívám třeba na sebe, tak psaný text anglicky zvládám si myslim uplně v pohodě, ... nějaký slovíčko se stane že si nepamatuju, neboo neznám, ale jinak přeložim vše dá se říct v klídku, ... ale že bych měl mluvit anglicky a nebo stíhat mluvenou angličtinu, to vůbec. Němčinu tu jsem se učil 5 let a neumim z ní vůbec nic a to jsem procházel základku bez učení s vyznamenáním a střední a maturu jsem zvládl taky v klídku, bohužel jsem nešel dál kvůli tomu, že jsem nechtěl být dalších x let bez peněz, byla to chyba ale co už. Jen tim chci říct, že asi uplný de.il nejsem, ale naučit se jazyk je pro mě hodně složitý, ... ono ale když člověk lítá po světě a nebo přímo v těch zemích žije či často přebývá, tak je to uplně o něčem jiným to učení jazyka, než když to má jako já jen ze školy. Nevim na mě hloupě nepůsobí, ona je to hezká ženská a na některé působí hloupě právě tím, já se spíš v životě potkal s opakem, že hlupáka s IQ tykve poznáš už podle vzhledu a chování téměř jistě během chvilky smile Blbost ze spousty lidí jenom sálá smile
Reagovat
Holahej
WTA Insider: Montreal is a French-speaking city, you showed off your French skills on court this week. Do you think your love of Paris and France, that somehow being around the language and the music inspired you this week?
Giorgi: I'm in love with Paris. I studied there when I was young. I finished my high school graduation there at a distance school. It's fascinating to me. I like a lot France, in general.

I still go two times per year to see my friends and go out, so I talk French all the time. I try to keep my French good. It's very important to me. I had many years in Paris when I was young and I think it was just amazing, so much fun.
Reagovat
FerrariF50
smilesmile
Reagovat
George_Renel
Podobné jazyky, dokonce velmi podobné, jsou italština a španělština. To jse skoro jako slovenština a čeština. Francouzština je jim dost vzdálená.
Reagovat
Torn
Dlouhé a utahané kecání. Paradoxně finalistka z toho byla víc vysmátá než vítězka. Delší a lepší řeč. Karolína byla ta, co s Kamilou mluvila atd. Na Káje jde vidět, že prostě i když to prohrála, tak se snaží být nad věcí, to je dobře. Chovala se hezky, měla pěkný výstup. Na Prdelce šlo vidět, jak je zatažená a bojí se mluvit i anglicky. Na tiskovkách se omezila na pár slov. Tedy v podstatě i v té francozštině. Za každým slovem "voaláá". :D Přestože hrála líp, tak ceremoniál zvládla líp Káje. :D
Reagovat
Blondie
Plíšková umí prohrávat.
A to vůbec nemyslím ironicky, ona to opravdu zvládá s velkou grácií, vskutku to psychicky, morálně i lidskostí dává velice dobře. To klobouk dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
smile je to tak.
Reagovat
PetaM
Člověk si po těch porážkách prostě zvykne. :D
Reagovat
hanz
Tak tak, ona už ani nic jiného neočekává.
Reagovat
Blondie
Ale kdepak.... to musí mít buď v sobě, nebo to mít dospěle adaptované. Jako... jak ji fakt na kurtech nemusím, tak tady se vždycky skláním. Myslím, že mám smysl pro fair play, a to velký, ale tak galantně a elegantně jako Karo bych to nedala.
Reagovat
Blondie
Ale kdepak.... to musí mít buď v sobě, nebo to mít dospěle adaptované. Jako... jak ji fakt na kurtech nemusím, tak tady se vždycky skláním. Myslím, že mám smysl pro fair play, a to velký, ale tak galantně a elegantně jako Karo bych to nedala.
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
com
tak sem nejak tajne doufal, ze zkouknu treti set a on je uz konec.. Trosku mi to zacina pripominat tazeni Sereny.. Do finale se Karolina dostane, ale tu pomyslnou tecku ne a ne udelat.. Bejt ji, dam si tejden oddych a vyhraju US Open smilesmile
Reagovat
Grape
Škoda, ale když to tam Camile takto padá, tak s tím moc dělat nejde. Pro Káju povedený turnaj a snad bude takto pokračovat.
Camile gratulace k životnímu turnaji. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist