Tsitsipas odstoupil z Turnaje mistrů. Debut čeká na druhého náhradníka Norrieho

17. 11. 2021, 13:50
Aktuality 11
Den po Matteu Berrettinim odstoupil z Turnaje mistrů po svém prvním zápasu také Stefanos Tsitsipas. Řecký šampion z roku 2019 se z další účasti omluvil kvůli zranění pravého lokte. Dnes večer měl Tsitsipas v Turíně nastoupit proti Casperu Ruudovi z Norska, místo něj se do hry dostane britský náhradník Cameron Norrie.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas se od nezdaru ve finále French Open trápil, 8 z 9 porážek utrpěl s hráči mimo Top 20. Na podzim ho navíc začaly limitovat bolesti pravé paže, kvůli kterým před dvěma týdny nedohrál zápas na Masters v Paříži.

Na Turnaj mistrů se stihl dát dohromady, ale v úvodním vystoupení nestačil na skvěle hrajícího Rusa Andreje Rubljova a do dalšího zápasu už nenastoupí. Před dnešním soubojem proti Casperu Ruudovi odstoupil kvůli zranění pravého loktu.


"Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí, ale to zranění mě trápí už několik týdnů. Tvrdě jsem makal, abych tu mohl být, ale nejsem teď ve stavu, ve kterém bych mohl hrát zápasy. Nechtěl jsem pokračovat s bolestmi, zdraví je na prvním místě," oznámil zklamaný Tsitsipas.


"Okamžitě začnu hledat specialistu, aby se mi na loket podíval a uvidíme, jak se stihnu připravit na začátek nové sezony. Věřím, že se vrátím v top formě," dodal čtvrtý hráč světa.

Na vrcholu sezony 23letý Řek startoval potřetí v kariéře. V roce 2019 při svém debutu triumfoval, loni skončil s bilancí 1 výhra a 2 porážky ve skupině.



Místo Tsitsipase se do soutěže zapojí Cameron Norrie, kterého na Turnaji mistrů čeká premiéra. Dnes večer se představí proti Noru Ruudovi a pokud mu oplatí debakl 0-6 2-6 z říjnového finále v San Diegu, bude moct v pátek zabojovat proti světové jedničce Novaku Djokovičovi o postup do semifinále.

Šestadvacetiletý Brit si pozici druhého náhradníka vydobyl po životním roce, v němž na okruhu ATP šestkrát postoupil do finále, v červenci v Los Cabos v Mexiku získal premiérový titul a v říjnu oslavil i triumf na turnaji kategorie Masters v Indian Wells.

Dvanáctý hráč světa Norrie do Turnaje mistrů zasáhne jako už druhý náhradník. V Turíně předčasně skončil také Ital Matteo Berrettini, který v Červené skupině skrečoval úvodní utkání s Alexanderem Zverevem. Nahradil ho krajan a žebříčková jedenáctka Jannik Sinner, který do soutěže vstoupil včerejší hladkou výhrou nad Polákem Hubertem Hurkaczem.

Dva náhradníci zasahují do jednoho ročníku Turnaje mistrů teprve potřetí v historii a poprvé od roku 1998. Teprve podruhé by oba měli odehrát dva zápasy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Pavol
Dostal by nakladačku. Stratil u mňa na kredite. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prý ATP nechtělo dovolit během zápasu pauzu na toaletu, tak se s nimi pohádal a radši odstoupilsmile
Reagovat
paddy
byl to psychický kolaps, už je to s ním špatné několik měsíců

po poradě týmu to hodili na loket smile
Reagovat
Patik
čudujem sa že Stefanos už netrhá topánky počas zápasov ako predtým..
Reagovat
Nola
d Artagnan je mladsia verzia Doma v jeho veku....
Reagovat
Patik
Turnaj Majstrov ako vínko...
Reagovat
Pe3k
Turnaj "mistrů" začíná ve 21:00.
Norrie vs Ruud smile
a to já Rúda rád
Reagovat
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Norrie Ruud.. To co budeš kukať.. Je nejaké finále 250ky?
Reagovat
sojka1
divak je zklaman, divak je znechucen, ze nedostava svoji ocekavanou kvalitu? :-)) Myslim, ze sama jsem dostatecne narocna, ale tohle nikdy nepochopim, kluci jsou nahradnici, protoze splnili kriteria a vyvoj je takovy, ze nastoupi, jsou z toho urcite nadseni, odhodlani se predvest, jeste ani nehrali a uz je zaziva pohrbivat... on tam snad je nekdo bodove (zdravotne) lepsi, nekoho nespravedlive preskocili? :-)) Paani, osmy a dvanacty na šprycli, dvestepadesatka jako remen! ;-)
Reagovat
Patik
No tak nejak.. ale ja to beriem..je to v pohode..sú to náhradníci..čo už..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist