Tsitsipas se na antuku vrátil vítězně, v Hamburku přehrál domácího Köpfera

14. 7. 2021, 20:12
Aktuality 2
ATP HAMBURK - Nejvýše nasazený Stefanos Tsitsipas na antuce v Hamburku vykročil za obhajobou loňského finále vítězstvím 7-6(2) 6-3 nad domácím Dominikem Köpferem a připsal si již 40. letošní výhru. Ve čtvrtfinále se finalista nedávného French Open a jeden z nejúspěšnějších hráčů letošního antukového jara utká s Filipem Krajinovičem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas na antuce v Monte Carlu získal svou premiérovou trofej z akcí Masters, v Barceloně měl ve finále mečbol proti Rafaelovi Nadalovi a v Římě byl blízko skalpu Novaka Djokoviče. Vynikající formu potvrdil na French Open, na pařížské antuce se poprvé probojoval do finále grandslamů, v němž neuhájil náskok 2-0 na sety proti světové jedničce Djokovičovi.

Po nečekaném vyřazení v prvním kole Wimbledonu (porážka s Francesem Tiafoem) se vrátil na antuku a v Hamburku, kde při svém loňském debutu došel až do finále, se vrátil na vítěznou vlnu. Nejvýše nasazený si v úvodním zápase poradil s domácím Dominikem Köpferem a zaznamenal svou již 40. letošní výhru.

Do utkání sice vstoupil prohraným podáním, ale v dalším průběhu žádnému brejkbolu nečelil, servis si okamžitě vzal zpět a po čtyřech nevyužitých setbolech na returnu získal úvodní set v tie-breaku. Ve druhé sadě s ním domácí tenista dokázal držet krok jen do stavu 3-3, pak už řecký favorit, jenž proměnil jen tři ze 14 brejkbolů, dominoval.

Ve čtvrtfinále se 22letý Tsitsipas utká s Filipem Krajinovičem (H2H 2-0). Nasazený Srb zdolal domácího veterána Philippa Kohlschreibera a zaútočí na své první semifinále v letošní sezoně.

Další čtvrtfinálovou dvojici utvořili Laslo Djere a Nikoloz Basilašvili. Djere si poradil 7-6(1) 6-1 s Thiagem Seybothem Wildem. Basilašvili je ve čtvrtfinále bez boje, coby čtvrtý nasazený měl v prvním kole volno a druhé kolo po pozitivním testu na koronavirus Sebastiana Báeze hrát nemusel.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.168.220 eur
středeční výsledky (14. 7. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsitsipas (1-Řec.) - Köpfer (Něm.) 7-6(2) 6-3
Basilašvili (4-Gruz.) - Báez (Arg.) / bez boje
Krajinovič (6-Srb.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-5 4-6 6-3
Djere (Srb.) - Seyboth Wild (Braz.) 7-6(1) 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=Oj8Q128kWdk

Nejen vymeny u saka (Bublik x Karlovic) povedene.
:)

Dnesni QF:

Bublik x Jung
Sock x Anderson
Reagovat
sojka1
z nekoho se mi jen taji dech a u nekterych se musim smat nahlas, pritom vsechno spickova tenisova kouzla, jak jen to ti sasci delaji.... :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist