Tsitsipas si v Hamburku poradil s Lajovičem a je v semifinále

25. 9. 2020, 15:58
Aktuality 13
ATP HAMBURK - Stefanos Tsitsipas si poradil bez ztráty setu i s Dušanem Lajovičem a při své premiéře na antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku si zahraje semifinále. O třetí letošní finále, první po pauze, bude největší favorit bojovat s Alexanderem Bublikem, nebo Christianem Garínem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas se akorát před pauzou dostal do své top formy, když bez ztráty setu ovládl halový podnik v Marseille a v Dubaji až ve finále prohrál s Novakem Djokovičem. Po restartu sezony se vrátil semifinálovou účastí na přesunutém Masters v New Yorku, ovšem poslední dva turnaje pro něj byly obrovským zklamáním. Na US Open ve třetím kole proti Bornovi Čoričovi neudržel jasné vedení a nevyužil šest mečbolů a na římském Masters se loučil hned po úvodním zápase.

Při své premiéře v Hamburku si vede podstatně lépe a po vypadnutí Daniila Medveděva je největším favoritem na zisk titulu. Druhý nasazený si bez ztráty setu poradil s Danielem Evansem, kvalifikantem Pablem Cuevasem i dnes s Dušanem Lajovičem, kterého porazil potřetí v řadě.

Tsitsipas šel do vedení až po hodině hry po úspěšném tie-breaku. Zatímco v úvodní sadě nedokázal soupeři sebrat servis, ve druhém setu i přes jedno ztracené podání srbského tenistu jasně přehrával, brejknul ho třikrát a zvítězil 7-6(5) 6-2.

Dvaadvacetiletý Řek bude o své třetí letošní finále, první po pauze a celkově 12. kariérní, bojovat s Alexanderem Bublikem, nebo Christianem Garínem.

Loňský finalista Andrej Rubljov ve čtvrtfinále přehrál 6-2 7-5 Roberta Bautistu a poprvé od lednových triumfů v Dauhá a Adelaide postoupil mezi nejlepší kvarteto. O své celkově sedmé finále si 22letý Rus zahraje s Ugem Humbertem, nebo Casperem Ruudem.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.203.960 eur
páteční výsledky (25. 9. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (2-Řec.) - Lajovič (Srb.) 7-6(5) 6-2
Rubljov (5-Rus.) - Bautista (4-Šp.) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
spaniel
Dobre highlights. Tu flash hru si pamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Štefko bere titul bez ztráty setu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebude hrát teprve semismilesmile?
Reagovat
LordMutademus
Rubl ho rozbije.
Reagovat
EllNino
vypadá Dutzie jako Josh Hartnett :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Filosof nabral vzestupný kurz. Pokud mu to vydrží, mohlo by být na RG veselejismile
Reagovat
EllNino
Kdo je zas to? :)) ty tve přezdívky smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť ho máš v nadpisu a rád se na předky odkazuje, tak protosmile
Reagovat
EllNino
musíš specifikovat ... :D Cirkusák, Velkomatka, teď Filosof
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cirkus(ák) Humbert(o) smile
Reagovat
turista
A v SF ho čeká Gagarin.
Reagovat
Fandina
takže Ksmileosmonaut
Reagovat
turista
Ano. Kosmonaut. A gagara rusky doslovně znamená divoká husa, gagarin je divoký houser.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist