Tsitsipas v Abú Dhabí otočil souboj s Djokovičem. Ve finále vyzve Nadala

20. 12. 2019, 16:27
Aktuality 10
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - Stefanos Tsitsipas v semifinále exhibice v Abú Dhabí zdolal po obratu světovou dvojku Novaka Djokoviče a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 3-2. Ve finále řecký mladík narazí na dalšího čtyřnásobného šampiona Rafaela Nadala, který nedal šanci Karenu Chačanovovi.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas má za sebou skvělou sezonu zakončenou triumfem na Turnaji mistrů a na pozici šestého hráče světa. I proto si poprvé vysloužil pozvánku na prestižní exhibici do Abú Dhabí, kde se už 12. rok po sobě koná prestižní generálka na novou sezonu.

A jednadvacetiletému Řekovi se ve Spojených arabských emirátech daří. Včera přehrál Rusa Andreje Rubljova a dnes zvládl i těžký souboj proti světové dvojce a obhájci titulu Novaku Djokovičovi, kterého zdolal 3-6 7-6 6-4. 

Tsitsipas do zápasu vstoupil mizerně a prohrával 1-5. Dokázal se však do zápasu dostat a po raketovém vstupu do druhého setu vedl 5-1. Luxusní náskok sice prohospodařil, ovšem v tie-breaku si vynutil třetí dějství a to zvládl lépe. Brejk z úvodního gamu si bez potíží pohlídal, když do konce utkání již nečelil žádnému brejkbolu.

"Začátek zápasu mi moc nevyšel, bylo to 1-5, což mě dost naštvalo. Ale nedal jsem to znát a říkal si, že mám na víc a hrál jsem uvolněněji. Byla to velká bitva a jsem rád, že jsem dokázal hrát hlavou," uvedl Tsitsipas, jenž vyhrál třetí z pěti vzájemných zápasů. Na outdoorovém hardu uspěl i potřetí.

Dvaatřicetiletý Srb startuje v Abú Dhabí pošesté v kariéře a poprvé utrpěl porážku. Triumfem nezakončil jen ročník 2015, kdy nenastoupil k finálovému zápasu.

V sobotním finále se Tsitsipas střetne se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem (h2h 1-5). Třiatřicetiletý Španěl ve druhém semifinále smetl 6-1 6-3 Rusa Karena Chačanova, s nímž v osmi vzájemných střetnutích ztratil stále jen jeden set.

Nadal v případě triumfu odskočí Djokovičovi, který má na kontě z Abú Dhabí rovněž čtyři prvenství. Na turnaji se potkávají popáté, ale ani letos se fanoušci ve Spojených arabských emirátech nedočkají jejich premiérového souboje na kurtu.

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2019 •
Spojené arabské emitráty, tv. povrch
páteční výsledky (20. 12. 2019)
• semifinále •
Tsitsipas (Řec.) - Djokovič (Srb.) 3-6 7-6(4) 6-4
Nadal (Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-1 6-3
• zápas o 5. místo •
Rubljov (Rus.) - Hyeon Chung (Kor.) 7-6(5) 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Marduch
Kvalitni predsezonni proverka pro pana Djokovice. Asi bude potreba prijmout fakt fakt, ze young guns se z Djokolandu neposerou..
Reagovat
Patik
Nolemu to môže byť jedno..tam kde on berie veľké tituly young guns vypadávajú v prvých kolách.
Reagovat
EllNino
a proto vyhrál Tsitsi Turnaj mistrů :))
Reagovat
Patik
To aj Sock,Dimitrov a Zverev..odohral dobrý turnaj nepochybne trošku mu pomohli aj možno nejaké okolnosti ale na grandslamoch si ich stále natierajú na chleba hráči prvej 50tky.
Reagovat
EllNino
Sock nevyhrál TM
Reagovat
Patik
síce hej..ospravedlňujem sa..pomýlil som si to s Parížom.
Reagovat
Mayo
Djokino má celkom problémy s mladými. Pripísal si s nimi už dosť prehier.
Reagovat
turista
To ano. Ale exhibice Djoki nebere vážně.
Reagovat
Krisboy
Easy money. Děkuji Tipsportu za příspěvek na dárky ????
Reagovat
smazaný uživatel
++++++++++++++++++1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist