Tsitsipas ve finále nezaváhal. V Lyonu se na Roland Garros naladil druhým titulem

23. 5. 2021, 15:22
Aktuality 258
ATP LYON - Stefanos Tsitsipas v přípravě na Roland Garros zaznamenal dva triumfy. Tento týden 22letý Řek nenašel přemožitele na generálce v Lyonu, kde ve finále přehrál Brita Camerona Norrieho a získal celkově 7. titul.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas před Roland Garros odehrál 19 zápasů na antuce a 16 z nich vyhrál, třikrát se dostal do finále. Prohrál jen Rafaelem Nadalem, Novakem Djokovičem a Casperem Ruudem.

Před měsícem v Monte Carlu si 22letý Řek došel bez ztráty setu pro první trofej z turnajů Masters 1000, na 'pětistovce' v Barceloně prohrál až ve finále po nevyužití mečbolu s Nadalem a tento týden dominoval na akci ATP 250 v Lyonu. 

Pátý hráč světa Tsitsipas ve Francii porazil Tommyho Paula, Jošihita Nišioku, Lorenza Musettiho a v dnešním finále si poradil s Cameronem Norriem. O tři roky staršího Brita porazil dvakrát 6-3.

Problémy měl Tsitsipase pouze v úvodním gamu, kdy při svém podání prohrával 0-40. Všechny tři brejkboly ale odvrátil a další už soupeři nenabídl. Postupně začal dominovat, v posledních čtyřech gamech ztratil jen čtyři míčky. Soupeři tak oplatil porážku z předloňského Hopman Cupu.



"Od začátku turnaje jsem se cítil v dobré formě. Pyšný jsem i na dnešní výkon. Čekal jsem těžký zápas, protože Cameron tady odehrál dobré zápasy proti silným soupeřům. Nebylo to tak snadné, jak by se podle výsledku mohlo zdát, ale udržel jsem nervy na uzdě a zůstal koncentrovaný od začátku do konce," komentoval Tsitsipas. 

Ve svém celkově 16. finále Tsitsipas získal sedmý titul. Letos má na kontě už 33 výher, což je nejvíce ze všech tenistů na okruhu ATP. Nyní ho čeká týden volna před obhajobou semifinále na French Open.

"Odpočinek mě nečeká. Budu dál trénovat a připravovat se na Roland Garros. Chci věřit tomu, že se mi v Paříži povede dobrý výsledek, protože cítím, že na to mám dobrou formu," dodal nejlepší tenista v řecké historii.

Pětadvacetiletý Norrie hrál finále znovu po třech týdnech a potřetí v kariéře, premiérový titul ale znovu nezískal.

"Byl to pro mě těžký zápas, úplně se mi nepovedl. Ale chci poděkovat všem, kteří dnes přišli a udělali dobrou atmosféru. Není to teď pro nás úplně obvyklé," řekl Norrie.

• ATP 250 LYON •
Švýcarska, antuka, 481.270 eur
nedělní výsledky (22. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Tsitsipas (2-Řec.) - Norrie (Brit.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Nys/Pütz (4-Mon./Něm.) - Mahut/Herbert (1-Fr.) 6-4 5-7 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

258
Přidat komentář
Rafaeoli25
Tepeš tu do Nadala, jaký je to prý na hardu v posledních letech trapák. Čísla ale hovoří dost jasně proti tomu co říkáš. Od ledna 2017 má na hardu doteď bilanci 96:18, což je procentuální úspěšnost 84.37%, což je výborná bilance, celkovou ze všech povrchů včetně antuky za celou kariéru má mimochodem něco přes 83%. Takže je opravdu směsné mluvit o jeho tragickém tenise na tvrdém povrchu, když má skoro 85% úspěšnost. Fakta tedy mluví jasně a i počet titulů a finálových účastí za ty čtyři poslední roky není vůbec špatný.
Reagovat
Rafaeoli25
Co se tyče titulů a finále, tak od ledna 2017 vyhrál 6 turnajů na hardu a v dalších pěti turnajích byl ve finále. Tak vypadá tragická bilance na hardu za čtyři sezony? Plus tam má ještě několik sf a čf účastí, to už vůbec nepočítám, žádné velké výpadky tam nenajdeš nebo snad ano?
Reagovat
Amputace
Navíc ti hráči, s nimiž prohrává na hardu v posledních letech, na něm dokázali několikrát porazit i Djokoviče. V Torontu 2018 ho porazil Tsitsipas, ve finále TM 2018 Zverev. 2019 prohrál v Cincinnati s Medvěděvem, na US open s Wawrinkou, na TM s Thiemem a Federerem. 2020 ubojovat finále AO v pěti setech s Thiemem, se kterým prohrál na TM. Kde jsou ty závratné rozdíly oproti Nadalovi vážně nevím. Djokovič si drží své AO, ale na hardových Masters není už několik sezón tak dominantní. Od roku 2017 vyhrál na hardu 4 Masters (a to tam počítám i paskvil Cincinnati hraného v NY), Nadal 2 - tomu říkám tedy vážně závratný rozdíl mezi top hardařem a hráčem, který je na hardu údajně už dlouho marný.
Reagovat
Rafaeoli25
Vážně směšný, hraje na hardu opravdu dobře od roku 2017, podobně dobře jako v minulosti, jen v roce 2013 to byla doslova drtička z jeho pohledu. Každopádně 96:18 je zdrcující statistika, o moc lepší být nemůže, tedy může samozřejmě, ale co pořád od Nadala chtějí? Na svém slabším povrchu má od 30 do 35 let procentuální úspěšnost skoro 85%. Oni by ale reptali i kdyby měl 90% nebo i víc. Pořád by hledali chyby a tvrdili, jak je to špatný, i kdyby býval vyhrál o dva hardové GS víc. Je to prostě zbytečný, i kdyby byl ještě lepší, tak to jeho kritikům nebude stačit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nejlepší srbský gymnasta cvičící s raketou porazil po tuhém boji v tie-breaku německého LL Matse, jenž v kvalifikaci uhrál proti Slovákovi Martinovi všeho všudy 4 gemysmile Doufejme, že mu forma vydrží i pro nadcházející GS.
Reagovat
Rafaeoli25
No když vidím některé jeho výkony, tak si fakt nemyslím, že tam může Nadala dát.
Reagovat
Patik
Djokovič nemá problém s Nadalom..Djokovič má problém s povrchom a podmienkami.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je pravda, on měl ale problémy i s povrchem a podmínkami, které mu zcela vyhovovaly, viz.loňské RG, takže o tom to moc není smile
Reagovat
Patik
je to všetko len a len o podmienkach..ja akosi to posledné RG neriešim aj keď mu tam sedeli podmienky hlavou bol úplne mimo..takého Djokoviča som už dlho nevidel.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně Nadalovi jsou podmínky v Paříži lhostejné pokud má standardní formu, to ale platí nakonec i o Djokovičovi, na FO hrál v dřívější minulosti dobře ať slunce pálilo jako čert nebo lilo jak z konve.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Amputace
Lol. Všechno je jen a jen o podmínkách, proto tam s Nadalem prohrál 4 nebo kolik finále.. Ty jsi vážně trapáček. Jasně, Djokoviče na antuce celou kariéru poráží podmínky, 13ti násobný držitel RG na tom má vlastně jen marginální zásluhu. Omg. Ty snad celé dny jenom sedíš a čekáš, abys mohl vyplodit zase nějakou pič.ovinu. Máš vůbec život?
Reagovat
Rafaeoli25
Hele Patik si tolik kritiky nezaslouží, alespoň si uvědomuje děsivost devastace planety, narozdíl od mnoha jiných a to není vůbec špatné smile
Reagovat
Patik
Amputace zase si mimo klasicky..celý tenis je len a len o podmienkach o tom ako je hráč nastavený na podmienky a ako sa vie adaptovať k podmienkam funguje to tak v športe funguje to tak v živote..keby mu robil Nadal problém herne tak s ním nemá 15 zápasov v rade bez straty setu v jedných podmienkach a nula bodov v druhých podmienkach..Nadal hrá ten istý tenis celú sezónu a záleží len na podmienkach či vyzdvihnú tu jeho hru alebo vyzdvihnú hru súpera ktorý sa na tie podmienky lepšie adaptoval..si myslíš snáď že Nadalov topspin je v Paríži iný ako v Austrálii ? alebo podmienky ho tam robia iným ? a už sa nebudem ani vyjadrovať ďalej veď pozoruj ten tenis trošku..
Reagovat
Amputace
Tak zaprvé 15 zápasů v řadě je zase pouze tvůj výmysl. Zadruhé z té série porážek téměř polovina spadá do období, kdy byl Nadal v herní krizi. Ale nepřekvapuje mě, že to pro tebe není podstatný ukazatel. Tvrdit o hlavním rivalovi hráče, který dominuje na antuce způsobem jako nikdo nikdy v žádném sportu nedominoval, že jeho úspěchy stojí a padají na podmínkách, to už skutečně zavání nějakou diagnózou. Samozřejmě tyto úspěchy stojí a padají primárně na Nadalovi a na tom, co on mu tam dovolí. O tomto je posledních 15 let RG, smiř se konečně s tím, bude ti lépe. Nebýt Nadala, Djokovič má alespoň 6x RG a ani exota, jako jsi ty, by v životě nenapadlo napsat, že má problém s antukovým povrchem nebo podmínkami. Promiň, ale napsat, že Djokovič nemá na antuce problém s Nadalem, ale s podmínkami, je megaúlet. To už snad ani nemůžeš myslet vážně a ještě si tady za tím pak stát a přít se o tom.
Reagovat
Patik
už som myslel že nevytiahneš tú tvoju krízu ktorá trvala dekádu sto zápasov..nechápem čo s tým furt máš ako keby tam Nadal hral na vozíčku alebo čo..15-16 spravil pomaly všade finále kde prehrával s Djokovičom..keby ho nevyradil Djokovič na RG tak vyhrá aj grandslam ty kríza..už sa vykašli na krízu prosím ťa..Nadal naposledy porazil na harde Djokoviča niekedy 2013-14 roku čo ty tu furt pletieš že si všetko nahonil za jeho krízy..Nadala už roky porážajú na harde ďaleko slabší hráči než Djokovič..čo na nich nevytiahne ten ultra brutálny tenis ktorý si schováva len na jeden turnaj v roku..čo nepoužíva na top10 hráčov tú taktiku čo používa na French Open..lebo je to o podmienkach všetko ..na harde si môže topspiny a French Open taktiku strčiť do prdele ..keby s tým RG tenisom príde niekde do Shanghaja tak ho tam vyškolí priemerný hardár smile
Reagovat
Patik
racionálne uvažuj logicky si polož dva odlišné povrchy vedla seba..príklad tráva verzus antuka..trávar nebude mať nikdy také úspechy na antuke ako antukár a opačne...ale nie preto že je horší tenista ale preto lebo neni stotožnený s tými podmienkami..každý má nejakú hru a jednoducho tá hra k tomu povrchu nejde..Djokovič môže vymyslieť na Nadala tú najlepšiu taktiku ktorou ho preští celého..ale darmo keď jeho forehand dobehneš na koliečkovom kresle neuplatní tam to svoje lebo PODMIENKY mu to nedovolujú..ak toto nechápeš tak sa vráť do škôlky..smile
Reagovat
Amputace
Ano, ale neuplatní je převážně vůči Nadalovi. Jinak by na antuce někdy od roku 2012 úplně dominoval - s velkou pravděpodobností by vyhrál RG minimálně 3x v řadě, plus by přidal další tituly ještě později. Takže to není o tom, že by jeho hernímu stylu nevyhovovala antuka, naopak antukový tenis a jeho podmínky mu vyhovují velmi, ale nemá na ní zkrátka tak silné zbraně proti Nadalovi. Stejně jako to platí (nebo přinejmenším ještě pár let zpátky platilo) v opačném případě u Nadala proti Djokovičovi na hardu. Nadal tam mohl porazit téměř kohokoli, ale na Djokoviče či Federera v roce 2017 jeho hra vzhledem k podmínkám hardu nestačila.

Djokovič vyhrál 5x nebo kolikrát Wimbledon, přitom má nejhorší hru na síti z top3 a není to rozhodně kdovíjaký travař. Jenže na trávě není žádný dominantní hráč typu Nadala, který by ho tam opakovaně porážel a bral mu ty tituly.

A je rozdíl u Nadala mezi rokem 2015 a 2016. 2016 v antukové části už se zlepšoval, ale do té doby hrál úplnou bídu, vypadával v prvních kolech GS a podobně, to snad musí vidět úplně každý. A pokud si myslíš, že by Nadal na FO 2015 porazil v jeho tehdejší formě Wawrinku, tak ses už úplně zbláznil, nebo jsi Nadalovy zápasy v té době vůbec nesledoval. S Djokovičem hrál finále převážně níže obsazených turnajů, Dauhá nebo Pekingu. Na Masters nebo GS se do finálových kol vůbec nedostával v té době. Výjimkou z roku 2015 je snad jen semifinále IW. Pokud měl v té době šanci na GS, bylo by to pouze na RG 2016, kde se v prvních kolech už začínal jevit dobře, jenže pak odstoupil pro zranění, které ovlivnilo jeho celý zbytek sezóny. Nejsou to žádné "mé" roky 2015 a 2016. Nadal objektivně vzato (tedy na základě výsledků) i herně, svým působením na kurtu, předváděl nejhorší tenis kariéry. A Djokovič na něm v té době sbíral jednu výhru za druhou.
Reagovat
Patik
ale na Djokoviče či Federera v roce 2017 jeho hra vzhledem k podmínkám hardu nestačila.

a o čom sa tu celý čas bavíme..sám dobre vieš že všetko je to len a len o podmienkach..prvé čo sa kde rieši na turnaji komu kde ako sedia podmienky a kurt..otvorená strecha zavretá častokrát môže rozhodnúť alebo ovplyvniť na koho stranu sa môže prikloniť zápas..to čo kto hrá proti komu takticky nasleduje až potom..Nadal nehrá na French Open o dve triedy lepšie a po French Open si zmyslí že bude hrať zase o dve triedy horšie..to podmienky určujú aký dobrý je či dobehne loptu či ju nedobehne či ten top spin bude mať odskok alebo ho mať nebude..od podmienok sa odvíja úplne všetko..podľa nich nastavuješ taktiku..Nadal keď dá kopcák na kurte Chatriera tá lopta má úplne inú trajektóriu inú rotáciu inú rýchlosť iný odskok..ten istý topspin dá niekde na turnaji majstrov a je mu prd platný ale nie preto že ho zahral inak ale preto že ho podmienky spravili iným..Djokovič má problém na antuke aj so Švarcmanom ale nie preto lebo Švarcman je brutálny hráč ale preto lebo Diego vie pracovať s povrchom a podmienkami..čiže je dobrý antukár..a týmto to celé uzatváram už sa mi to nechce rozoberať
Reagovat
Amputace
Ale já se ti snažím vysvětlit, že Djokovičovi antukové podmínky sedí. Co mu nesedí, je Nadal a jeho zbraně, které nejlépe fungují právě na antuce. Nadal je tím hlavním faktorem, který stojí mezi jeho úspěchy a neúspěchy na antuce. I kdyby hrál celou kariéru jako v roce 2011, stejně by s tím Nadalem na antuce prohrával, ne tak nápadným rozdílem, ale prohrával.

S tím Schwartzmanem si děláš legraci? Djokoviče na antuce potrápil, nicméně Nadala na ní dokonce porazil. Takže dle této rovnice to znamená, že Nadalovi nesedí antukové podmínky, protože ho tam porazil Schwartzman? Zkrátka nesmyslný příklad.

Ty z Nadala děláš, že sleze z antuky a nedokáže už mimo ni nic zahrát. Ano, jeho zbraně jsou mimo antuku slabší, zatímco Djokovičovy naopak silnější (na hardu), ale na rozdíl třeba od Djokoviče prohrává s next gen až někdy od minulé sezóny, do té doby měl se všemi (možná stále má, teď nevím) výrazně pozitivní bilanci včetně hardu. Pořád čekáš od Nadala, že bude všechno válcovat i na hardu a jediný, kdo mu bude stát v cestě, je Djokovič. To už dávno ale neplatí a neplatí to ani pro Djokoviče na antuce, kdy prakticky jedinou překážkou pro něj byl dlouho Nadal, jinak tam až na úplně výjimečné případy (viz semifinále RG 2011 či finále 2015) všechny drtil - kromě Nadala. Oba už stále častěji vypadávají s kdekým i na svém povrchu, natož mimo svůj top povrch.

V podstatě to, v čem se rozcházíme, je pouze pojem "podmínky". Protože ty za součást těch podmínek považuješ i hru soupeře. Já naopak podmínky od kvality rivalů odlišuji. Že Djokovičovi nesedí na antuce Rafův topspin je zásluha Nadala, nikoli Djokovičův problém s podmínkami. On ty problémy totiž nemá - má je, či dlouhodobě měl, převážně s Nadalem.
Reagovat
Rafaeoli25
No je fakt, že v roce 11 hrál Djoker tak neskutečně, že Rafa prostě nevěděl co. To už se ale předtím a ani potom neopakovalo. Co předváděl Novak od ledna do května 2011 bylo mimo jakékoli srovnání, čtyři měsíce absolutně dokonalého tenisu.
Reagovat
turista
Novak hrál to co musel. První set 6:2 a ve druhém nechal outsidera si trochu zahrát. Povinnost splněna.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Outsider mohl klidně vyhrát druhý set. Pravda, třetí by už urval těžko, ale i tak to rozhodně nebyl bezproblémový zápas. Mats se nebál posílat na druhou stranu pěkné, ostré přímky cross i po lajně a Joker se za nimi jen ohlížel.
Reagovat
Patik
len nech sa potrápi trošku každá skúška pred RG sa zíde.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem stejného názoru, ať to má Nadal alespoň trochu těžší než loni, to by pak byla fakt nuda smile
Reagovat
Patik
Nuda to bude premňa aj tak..ale tak keď sú jeho oblúbení hráči na kurte človek si ich rád pozrie aj keď na podradných turnajoch.
Reagovat
Patik
*moji oblúbení
Reagovat
Amputace
Nuda to pro tebe rozhodně nebude. S každým momentem, který by mohl naznačovat, že Nadal ztratí byť jen set, se ti vzedme v těle taková vlna adrenalinu, že tak příjemně ses už roky necítil. Celé RG budeš nalepený na obrazovce, sem vypisovat kecy o tom, jak to Nadal zase celé vyhraje, a přitom budeš celou dobu tajně doufat v jeho prohru. Zábavnější GS pro hatera snad ani nemůže být, než RG se stárnoucím a stále unavenějším Nadalem.
Reagovat
Rafaeoli25
Stárnoucím a stále unavenějším? Nepřeháněj smile
Reagovat
Patik
Od začiatku až po koniec sezóny vypadáva Nadal s hráčmi prvej 50tky a ja mám dúfať že vypadne aj natom jednom turnaji na ktorom sa mu darí dva týždne z celého roka...prosím ťa..úplne mi stačí počkať si kým skončí Roland Garros a príležitostí na hejtovanie budem mať do konca sezóny viac než dosť ak to samozrejme neodpíska po US Open to by bola strata mnohých príležitostí na hejt..zatiaľ čo pre teba je RG vrchol sezóny a zvyšok je len bonus..u mňa po RG ešte len sezóna poriadne začína a RG síce pozerám ale rozhodne nie Nadalove zápasy ..smilevonku je až príliš pekne nato aby ma napínalo pri telke..smile
Reagovat
Patik
tým napínaním myslím zvracanie..returny z rozhodcovskej stoličky kopcáky jak na badmintone minútové vyťahovanie treniek z prdele..nie vďaka.smile
Reagovat
turista
Rozhodně ano. A dnes se Novakuv soupeř snažil kousat. Nicméně hrál stylem winner nebo nevynucena chyba což je strašný styl. Mohl sice vyhrát 2. set ale ve třetím by dostal 6:1
.
Reagovat
Patik
Nole pôsobí strašne krehko prosím vás dajte mu niekto poriadne mäso so zemiakmi..jeden ťažší úder a znie akoby trpel..údery slabé..razancia nič moc..ako sa chce popasovať tento rok s ultra pomalým povrchom na French Open keď aj na tom rýchlom trpí.
Reagovat
Marduch
Udržitelná budoucnost našeho světa je pro Novaka Veganoviče důležitější než trofeje. Místní progresivista z Rafagangu ti to kdyžtak vysvětlí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak už aby se tomuto vážnému tématu věnoval na plný úvazeksmile Ještě že došlo k vynálezu nylonu, jinak bychom o tento vzácný talent zřejmě přišli. A jak to má s obuví, doufám, že je čistě umělá/ropnásmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak udržitelná budoucnost planety by měla být důležitá pro každého, není jen pro krátkozraké, kteří nechtějí vidět za horizont několika let. Žít ve stylu po nás potopa považuješ za ok? Ale všichni to uvidíme již brzy, jsem zvědavý jak v klidu pak vysmívači klimatických změn budou reagovat až nám všem bude nějakým způsobem hořet koudel u zadnice.
Reagovat
Patik
Neni už neskoro nato zachraňovať planétu. ? už sme v prdeli..teraz si to pekne len zlížeme..
Reagovat
Rafaeoli25
To je bohužel pravda, někteří ale očividně chtějí, abychom v té p.deli byli co nejdřív to půjde.
Reagovat
Rafaeoli25
Škůdce a neštěstí národa Klaus, dnes velký eurobijec poslal v roce 89 Sovětskému Svazu 1.3 miliardy dolarů. Co na toho darebáka říct už. A vůbec se nestydí jako zombie znovu a znovu vylézat a škodit dál smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
ten mainstream, ten Tě teda masíruje ;-)))

nečekal jsem tady po ránu ;-))) nějaké zázraky, ale soudruh Soros by se zaradoval, kdyby viděl, jak také mohou "myslet" některé exempláře z jeho cílové skupiny ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
A co jiného než škůdce původce divoké privatizace bez práva a etiky je? Tohle už je jen pověstná třešinka na dortu. Do basy patří Klaus.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak mě žádný mainstream nemasíruje, k němu nepatřím, jsem velmi kritický i k NATO a USA, jsem pacifista, stoupenec Sanderse, Corbyna, Melenchona. To jsou skutečně mainstreameři jen co je pravda smile
Reagovat
paddy
Máme novou mileneckou dvojici. Po FulFan se objevil FulRaf smile smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
I ty vtipálku smile
Reagovat
Rafaeoli25
Už aby byla neděle a FO v běhu a bylo možné opět diskutovat hlavně o tenisu smile
Reagovat
FulnekUltras
a taky lepší počasí ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Zpátky k tenisu, vážně si myslím, že očekávání od Tsipa jsou zatím příliš velká, opět bude pod velkým tlakem a dojde-li na zápas mezi ním a Nadalem nebo Djokerem tak opět vyhoří, v lepším případě selže a víc jak set neuhraje, s Nadalem ne.
Reagovat
blixa
smile Celkem zajímavý střet starobolševika s mladobolševikem, byť mladobolševik už není zrovna nejmladší. Jen nevím, který z nich představuje větší tragédii. A nakonec je to asi jedno ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodně ztělesňuji menší tragédii než by přinesla modrá ekonomická neoliberální rakovina se značkou ODS nebo její souputníci z podobně orientované TOP09. Jinak levicový liberál je neobolševik? Musím se fakt smát smile
Reagovat
blixa
Ne, opravdu netoužím vklouznout do této sofistikované diskuze, ale drobně tě opravím. Ty nejsi levicový liberál. Ty jsi progresivista (správně ses tak sám nazval) = neobolševik. Až pochopíš rozdíl, pak můžeme pohovořit smile.
Reagovat
Rafaeoli25
A levicový liberál je dle tebe kdo? Jinak já jsem víc demokratický socialista nežli progresvista když už jsme u toho, stěžejní jsou pro mě cíle v ekonomické a sociální oblasti, tedy valorizace min.mzdy, důchodů, sociální jistoty, sociální bydlení atd. To nadřazuji rasovým otázkám, které jsou v USA řešeny v první řadě. Ochrana životního prostředí je samozřejmě také stěžejní. Jinak koho si tedy představuješ pod pojmem levicový liberál?
Reagovat
turista
Zastánce udržitelného rozvoje či progresivista není neobolševik. Podle ortodoxních pravičáků ovšem je.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak smilesmilesmile
Reagovat
blixa
smilesmile Bože, ty to vidíš a sereš na to. Nakonec jako vždy smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co vidí nebo nevidí? No devastování přírody je bohužel neoddiskutovatelným faktem, jak ho chceš rozporovat?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi jsi nečetl nanejvýš přínosnou knihu:..zelená planeta od soudruha Klause.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Chudáček Klaus, jak brečí nad tím, že mu znemožnují návrat do politiky. Ono je asi v pohodě jen tak bez ladu a skladu vyhodit do luftu v přepočtu 30-40 miliard, navíc před třiceti lety, v době kdy měly tyto peníze úplně jinou hodnotu. To byly jen takový drobný..šmejd jeden smile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
Rafaeoli25
Je to absurdní no, boj proti devastaci přírody a planety je označován neobolševismem, zeleným terorismem atd. Ale co chceš, když pravičáci tleskají tomu, jak třeba fašista Bolsonaro plundruje Amazonii, poklepávají se po ramenou jak to tam levičákům natírá..co o takových omezencích říct. Těm je fakt všechno jedno, prostě po nás potopa no smile
Reagovat
mahycek
Teď nevím Rafaeoli 25, jestli tvá
odpověd: jako vtip úžasný patřila mně ?
Jinak, přísahám na smrt mých nejbližších,
že 45 let zpívám v rockových kapelách a
posledních 37 let jen v jedné. Klidně
pošli e-mail svůj osobní, tady v TP jen
mě a já ti pošlu web stránky kapely. Tady
to zveřejňovat nechci, byl bych bombardovanej tady od pisatelů. Vím,že 95%
je slušných, ale vyjímky se najdou.
Doufám, že pak zachováš diskrétnost mezi
námi. Ahoj, jdu se dívat na hokej.smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jako vtip jsem samozřejmě myslel toho Nadala smile
Reagovat
smazaný uživatel
My chceme súpera.
Reagovat
Mayo
Švajčiarsko by mohol byt super aspoň v tom hokeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Dostaneme naložené, to je jasné.

Ale 9b sme mali tuším dohromady za posledné tri šampionáty :)
Reagovat
Mayo
Cez SUI a SWE cesta asi nevedie. Treba bodovať cez DEN a CZE.
Reagovat
smazaný uživatel
Švédi su mimoriadne slabučkí a podľa mňa práve oni nepostúpia. Je rozdiel mať 0b po zápasosoch s RUS a SUI, než po zápasoch s Dánskom a Bieloruskom.
Reagovat
Rafaeoli25
Švédi holt nejsou jako Nadal s Djokovicem, porazí je kdekdo z druhého sledu smile
Reagovat
Usm
no jo, ale narozdíl od Dánska a Běloruska mohou postavit dva týmy, které oba dva výše zmíněné rozdrtí. Letos se těm jejich NHL hvězdám na MS holt nechtělo
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
A kto je vlastně súper? MS v hokeji už mi začíná být k smíchu, NHL mě taky nebaví, celý hokej stojí jaksi za en óno, zlatý tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono, MS v zimním sportu a května, kdy jsou obvykle letní teploty, je samo o sobě celkem komické. A ani hráčů už tolik neznám. Takže za téhle situace jsem si nervy s Rusákama odpustil...
A gratuluju Slovákůmsmilesmile
A našim k Bělorusku, no nevim...
Reagovat
mahycek
Tak, tak, ať Tsitsipas jde až do finále
a tam vyhraje. Je potřeba změna. To
hekání a upravování, vlasů, šortek a dalšího už bylo dost. Druhá věc je,
jestli nato už má, když je to na 3 vítězné??? Pokud Rafa nebude mít obrovskou
haluz při losu, nebo skreč některého ze
svých soupeřů, tak to nevyhraje. Já vím,že jsem to říkal už 2x, ale teď se
to stane. A když Nadal vyhraje, tak
odtajním kapelu. Mimochodem, teď jsme
po 8 měsících hráli (venku). Kdyby to
viděl Arenberger a ministerstvo zdravotnictví, tak by je asi trefilo. Ze
začátku občas prokázání, nebo antigen u
vstupného, byl test zdarma, ale pak se
roušky sundaly, sedadla se postupně
odstranila a dav 700 lidí, bez zábran si
dělal co chtěl.Užasná atmosféra, taky od
19.9. 2020, kdy jsme to zapíchli.
Reagovat
Amputace
:D Ty jsi taky šášula.
Reagovat
brixner
Jojo, sóluj jak vo život! Na moje syntíky taky sedá prach...smile
Reagovat
FulnekUltras
smile ;-)))
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile, jako vtip úžasný.
Reagovat
brixner
Má jí jak cyp! Jenže co to je platný...Takže to bude vypadat asi taklenc: Cyp se dostane někam do ČF nebo SF, na todle rozhodně má. Pak se na druhý straně kurtu vobjeví Rafa s novou pálkou a Cyp se posere při představě, že ty tři sety mu stejně neveme, prostě neveme! Takže dostane vejprask jako já vod fotra, když sem mu poprvý čórnul tvrdou spartu a poblil mu po ní Škodu 110 v garáži, sbalí si fidlátka, popadně šek, za něj si koupí ňáký pořádný botasky a baťoh, vyškrábe se doma na Volymp, tam poklekne a pěstičkou zahrozí směrem k Zeusovi(nebo Diovi?), jak že to tady na tý Zemi vede a co to má bejt jako za bordel, protože taková nespravedlnost, jaká panuje na RG, nebyla ani v dávnověku. Víte, vono je to rozdíl-2x 6:3 anebo 3x 6:3...Ne, letos Rafu ještě v Paříži nezastaví ani nevojebe...smile

Curva, se mi zas ulevilo!smile

smile
Reagovat
turista
Jen ať ho Filozof zastaví na RG. Uplynulo 16 let a pořád jenom Nadal. To už kromě Rafafans nikoho nebaví.
Reagovat
brixner
Neboj, dá jich patnáct a pude do dochodkusmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak jenom Nadal? Jednou Federer, jednou Djoker a jednou Wawrinka, to je víc než dost ne? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co by víc mohli chtít, když je tak mimořádný. A pak, jde tu o rekordy všeho druhu smile
Reagovat
sojka1
hokej uz davno neni pro lidi (ani hrace) unikem z sede reality dnu, tak musim postrcit Stefanose, aby mel o prispevek vic... :-) a ty vyhledy... sice jsem si predstavovala, ze Rafu na RG vynda Dom, ale nevim, jestli se uz opravdu moralne nevycerpal. Preju mu dal, jenze Stefanos je svezejsi, jeho do krece rozhodne nijak cas netlaci, formu ma a vuli urcite taky.... aby se letos FH jeste nedivil, kolik bude mit Stefanos prispevku.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas vyhrá turnaj.

22 komentárov. Z toho väčšina rieši Nadalove šance na RG, pár z nich sa venujú shapovalovi, ženskej kvalifikácii na RG a práve prebiehajúcim MS v hokeji.

Tsitsipas má jeden komentár, o jeden menej ako Norrie :)
Reagovat
paddy
zrzavý levoboček a manžel progresivistky a spasitelky planety si stále nedá pokoj smile

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/princ-charles-je-ranen-harryho-slovy-o-vychove-40361013
Reagovat
FulnekUltras
opravdu děs - mají s tou čubkou na svědomí dědu a ještě drzost dál pičovat
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem taky progresivista a poměry v královské rodině hodnotím jako děsivé, ale taky co čekat od aristokratické snobárny, která zajásala nad smrtí uštvané Diany. Jinak když jsou Piráti ksindl, co je SPD Pitomia Kadimůry nebo Trikolóra Vaška Křivohuba Klause? Peklo na zemi? Ať si jdou s tím "normálním světem" do..a ty klidně s nimi.
Reagovat
FulnekUltras
největší děs byli, jsou a vždycky budou fanatici typu "antiminulost" - tvoji předchůdci to s tímhle přístupem dialekticky spolehlivě dotáhli pokaždé do prdele, a tvým zbožňovaným z ciziny tučně dotovaným současníkům to naštěstí nehrozí, protože v říjnu na tu prdel rovnou dostanou jako malí rozmazlení fakani - divím se, že vám nestačí, jak dopadly ty vaše "lidové" manévry za poslední roky všude po Praze a hlavně na Letné - až skončíte jako milion chcanek, můžete si jít fňukat ke starýmu Sorosovi nebo na US Embassy - pokud vás tam rovnou nevykopnou, protože jste jejich špinavé cíle a falešné naděje nesplnili - prostě proto, že na to nemáte, haranti... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ta zaprvé, Piráti na podzim vyhrají, i když to nebude tak vyrazně jak bych si přál. Každopádně Okamůra bude rád za 12-13% max.a Trikolóra se nedostane vůbec. Zadruhé, co je špatného např.na tom, že Piráti chtějí vyšší zdanění nadnárodních korporací, které z republiky odčerpávají ročně stovky miliard, nejvíc z celé Evropy, tomu jako fandíš? Nebo jsi proti např.sociálnímu a obecně dostupnému bydlení atd.? Zatřetí, harant ve svých skoro čtyřiceti letech fakt nejsem, jinak pokud si myslíš, že Piráty volí jen nějací skoropubertální školáci a cucáci tak jsi na omylu, sám ve svém okolí znám i důchodce, kteří je budou volit. No a začtvrté, myslíš, že téhle zemi více prospěje další vláda zloděje zlodějů Babiše nebo mrzká loupeživá ODS, když pominu toho Okamuru a další malé strany?
Reagovat
turista
Proč ne. Ať to zkusí někdo jiný v té politice.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty taky zvažuješ volbu Pirátů?
Reagovat
FulnekUltras
Mírné zobecnění je někdy nutné. ;-) Není to o nic horší, než když si z pirátského programu vytáhneš jen pár "třešinek", co se hodí. Jinak jsem rád, že ani Ty tak úplně nevěříš "nezávislým", ze zahraničí dotovaným předvolebním "průzkumům". Naši lidi jako celek mají svého rozumu dost - a vědí, jak dopadla po zvenčí řízeném převratu Ukrajina, nakonec i Slovensko, jaká je teď situace v USA. U nás ještě zatím nikdy nebyla mladá generace (řekněme do cca 35-40 let) přes všechny obvyklé sebevědomé cancy většinově tak zoufale nepřipravená převzít odpovědnost za svůj vlastní život, natožpak za celý stát. Dekrety místo práce opravdu nestačí. Smiřte se radši ještě nějaký čas s tím, že ve střední generaci se dostatek voličů podle vašeho vidění světa ohnout nepodařilo (jakkoliv chápu, že mnozí budou bartoschjugend volit jen proto, aby si na základě mainstreamových kdákanců sami před sebou připadali aspoň trochu schopnější a vzdělanější ;-))), a starší generace se většinově nejenomže ohnout už nikdy nenechá (a ani to nemá zapotřebí), ale ani "díky" kovidsvinstvu nevychcípe tak rychle, jak byste si mnozí přáli. Pak už vám nezbude, než ze svého černo-bíle ideově vyladěného "tábora lidu" na Letné vybrat deset nejnaivnějších hlupáků, rozdat jim sirky s benzínem, a poslat je rovnou pod koně, aby tam vlastním podpálením hromadně protestovali nejlépe proti všemu a všem "z minulosti" - pokud možno za dohledu několikanásobně většího počtu z Bilderbergu řádně instruovaných a zaplacených "nezávislých" novinářů. Jenže počítám, že na rozdíl od holátek před 52 lety nemáte při současné hluboké degeneraci jakéhokoliv vlastenectví koule už ani na tohle. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale já věřím průzkumům, nemám důvod jim nevěřit, to, že jsou na 26-27 % asi odpovídá. Babiš na 22, ODS s přívěsky na 18-21, SPD 11-12. Tak by to teď asi plus minus dopadlo. Samozřejmě, že na 40 šanci asi nemají, ale 30 by získat mohli. Každopádně Okamura ani jiný nacionalista tu popularity Orbána, Trumpa nebo PiS v Polsku dosáhne stěží, to Češi skoro z poloviny nechtějí, to by je SPD už dávno mělo nebo v součtu s Trikolorou.
Reagovat
FulnekUltras
Do října ještě dost času. Ani ta cíleně vyvolaná kovidová mlžná clona progresivistům nepomůže. Normální lidi totiž vnímají ještě v x dalších rovinách - kde se současné vedení Česka (právě ve srovnání se všemi svými předchůdci od roku 1990) rozhodně nemá za co stydět. Znova opakuji - prázdné ideologické žvásty a dekrety žádnou konkrétní práci nenahradí.

smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Babiš, že se nemá za co stydět, to jako vážně?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak nemá se za co stydět když máme skoro nejvíc mrtvých na počet obyvatel? Když celou dobu pandemie rozhoduje zcela chaoticky? No a o Zemanovi ani nemluvě, jestěže v jeho případě ta trága již brzy skončí s jistotou, ještě rok a osm měsíců, to už se přežít dá. Shodneme se jen na tom, že ODS je špatná, díky ní jsme dnes nejvíc tam kde jsme. Synáček Klaus se snaží marně, jeho rodině se zapomenout nedá.
Reagovat
FulnekUltras
covid je globální věc, cíleně mimomedicínsky - formou drsné mediální mozkomasáže - řízená z jediného gateSSorosovského centra - ne náhodou má teď ještě horší vygenerovaná čísla než my Maďarsko - i tam lze čekat velké protivládní tlaky na eusašmejdu krajně "nepohodlné" vedení - ostatně podobná "opoziční" špína s pomocí lokajských lotyšských a litevských prasat za prdelí "demokratické" CIA se teď vyplavuje i proti Bělorusku - kdo si všechny tyto souvislosti dostatečně uvědomí, nemůže to současné černé "opozici" v Česku hodit ani omylem - a potom si sám odhadni, kam se tak asi přelijí hlasy ANO, když se mainstream už teď zjevně bojí dokonce i totálně neškodné ČSSD ("kauza" Hamáček) smile
Reagovat
Rafaeoli25
Lotyšských a litevských prasat? Sorry, to je otřes takhle mluvit o malých národech, které žily spokojeným životem než je Stalinův Sajůz znásilnil. Jinak mluvíš o pekle EU a co je tedy v Rusku nebo Číně, ráj? Já opravdu nechci žít v režimech, kde jsou menšiny, ať už sexuální nebo jiné, ostrakizovány, kde jsou umlčována media, kde autoritáři a diktátoři, politbyra rozhodují co je správné a co ne. EU není jistě dokonalá, ale rozhodně lepší než co vidíme v postsovětských republikách a Asii.
Reagovat
FulnekUltras
jako vnímáš ten obecně předkládaný mainstreamový obraz celkem dobře ;-) - já tady myslím prasata zcela konkrétní, kteá se třeba dneska/včera podílela na výměně běloruské vlajky před hotelem s hokejisty v Rize - tohle je u mě naprosto konkrétní zbabělá prasárna, neomluvitelná žádným rádoby "morálním" disidentem z letadla (mimochodem držitel "Havlova stipendia", více než slušně dotovaný freeeuro-opensociety-sorosmafií) - bohužel přesně to samé, ve stejně ("ne")závislém mainstreamu těžce idealizované (hlavně pro nezkušené) svinstvo, které svým případným hlasem "českým" pirátům přímo podpoříš... smile
Reagovat
FulnekUltras
už jen dodám, že mnozí mladí Ukrajinci měli před sedmi lety podobné idealistické představy - a dnes jsou raději zticha, přičemž o to víc platí za plyn, elektřinu i bydlení, a jinak se starají hlavně o to, aby je místní neofašistická vláda, tolik podporovaná pokryteckým "demo"-eusašmejdem, neposlala bojovat na Donbas...
Reagovat
Rafaeoli25
A ty schvaluješ, co se děje v Bělorusku? Ty chceš žít v režimu ala Lukašenko? Děkuji, já nechci.
Reagovat
FulnekUltras
V první řadě nechci žít v nárazníkovém pásmu potenciální války NATO proti Rusku, kterou je současné americké vedení úchylných agresivních antiruských fanatiků kdykoliv schopno rozpoutat, a v níž bychom sehráli (spolu s Pobaltím, Polskem, Slovenskem a spol.) dokonale podřadnou roli užitečných idi-otů - jakou nakonec v uměle vyvolaném antiruském šílenství hrajeme už teď. Tobě to vůbec nevadí? Cítíš se jako údajně "svobodný" člověk takto normálně a důstojně? Odpovídat mi nemusíš, ale přeber si to hlavně sám v sobě.

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Piráti samozřejmě vlezou NATO do řitě ještě podstatně hlouběji, než kdokoliv jiný - však jsou za to už teď cíleně placeni a systematicky mediálně podporováni. Stejně jako třeba už léta Mikloš, Dzurinda, Radičová, později Kiska, Čaputová a spol. na Slovensku.
Reagovat
Rafaeoli25
Stejně tak jsou ale placeni Le Penová, Salvini a jistě i Okamura a čeští komunisté z Ruska že, jaké zázemí tu Rusko má je všeobecně známé, nacionalisté i napříč západní Evropou Putina obdivují, takže tahle jednostranná kritika není fér. Jinak Piráty očividně moc neznáš, je mezi nimi řada kritiků NATO a intervencionismu USA, který i já odmítám. Tady jde hlavně o migraci, za tu jsou Piráti napadáni, ačkoli jasně řekli, že otevřené hranice bez pravidel nechtějí. Neustále jsou o nich rozšiřovány všemožné hoaxy, kdopak asi platí je že, na to si zase odpověz ty. Když vidím okolí Zemana, tak je mi úzko - Nejedlý, Mynář, Zbytek, Vodička a další a další, to je opravdu přehlídka slušných lidiček, člověk by zvracel. Zeman by nás zase nejraději prodal i s chlupama Rusku nebo Číně, nejde mu o nic jiného než o prachy, jen neleze do zadnice Američanům, ale Putinovi a Číňanům, o osud země mu vůbec nejde, to nevidíš?
Reagovat
FulnekUltras
Já si hlavně porovnávám všechny dostupné mediální informace s realitou plus vlastními každodenními zkušenostmi a zachycenými ověřitelnými zkušenostmi dalších lidí. Pak se najednou oficiálně podsouvané mainstreamové "hoaxy" a "korektní info" docela často navzájem inverzně prohodí. Ovšem chce to myslet aspoň trochu v souvislostech - a pamatovat si dozadu dál než jen do doby, kdy u nás začala "pokroková svatá válka" proti Babišovi a Zemanovi. Tohle antimyšlení většinu potenciálních voličů pirátčat výrazně omezuje. A pak prostě nevidí dopředu dál, než právě ten jeden, v lepším případě dva tahy. Bohužel.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže např.to okolí Zemana a jeho chování žádným přifukovaným výmyslem není, ti lidé jsou opravdu morální dno vesměs, vůbec tu nejsou pro lidi a tento národ, ale jen pro svá bankovní konta, pro která udělají cokoli, to je bohužel realita. Stejně jako v minulosti ODS, jen využívat moc, profitovat z ní, lobovat nebo rovnou krást. No a Babiš ten tomu dodal vpravdě gigantický rozměr. A co je schopen a ochoten pro udržení moci udělat to je vskutku ohavné, i udělá ze svého syna blázna, až tak daleko zachází, prasák bezpáteřní. Fakt nechápu, jak ho někdo může obhajovat nebo dokonce ho mít rad, když okrádá nás všechny a ještě se tomu svému mlaskání směje.
Reagovat
FulnekUltras
Tak s Babišovým synem - to je zase klasická novinářská špína. Každý, kdo viděl "rozhovor" s ním ve Švajcu, si musel všimnout, že není psychicky úplně OK, a navíc vše bylo odporně manipulativně naaranžováno plus umně sestříháno. Příznačné, jak se dvojice Kubík-Slonková potom radši z veřejného prostoru stáhla, a na poslední házení sorosovského hnoje byl pro změnu vytažen mladej Kroupa. Charakter všech těchto slizkých mainstreamových hyen je absolutní nula. Za Sorosovy a Bakalovy prachy by odrovnaly i vlastní matku.
Reagovat
Rafaeoli25
Já zase nevěřím lidem jako Protopopová, která by na Krymu internovala za prachy klidně i svou matku, kdyby na to přišlo. Babiš junior v pořádku je, jinak by asi x let neřídil dopravní letadla. Nepochybuji o jeho slovech o jeho otci, Babiš je odporný predátor, který umí jen zastrašovat a likvidovat, kolikrát to už ve svém podnikání ukázal, dohnal lidi i k sebevraždám, nechal podpálit úrodu svému malému konkurentovi, ten se nezastaví prostě před ničím. Ale opět, jako v případě Orbána, peníze z EU, velké miliardy, mu samozřejmě voní a chce je za každou cenu, současně ale chce na Merkelovou dělat dlouhý nos. Člověk jen kroutí hlavou, jak mu ještě může důvěřovat a fandit tolik lidí, 22%, nepochopitelné. Obohacuje se na našich daních, saje z rozpočtu kde se dá, pandemii totálně nezvládl, nestojí za ním vůbec nic. Někteří lidé prostě nevidí realitu, co dodat, ale je jich už "jen" necelá čtvrtina, což mu zlomí vaz.
Reagovat
FulnekUltras
Propojení s EU v současné podobě je a bude balvan na noze každé české vlády. Babiš fakticky nejvíc vadí (i USA) tím, že je schopen mluvit a dohodnout se s kýmkoliv včetně komunistů - a to zase zlomí vaz v říjnu pirátům. Času do voleb pořád dost - jen ať se gateSSorosovsko-bakalovský prolhaný mainstream a jeho "koně" ještě víc veřejně odkopou a zdiskreditují - kauza Vrbětice byl teprve začátek.
Reagovat
Rafaeoli25
Pleteš se, Babiš volby už prohrál, ano, zůstane mu jeho jádro cca 20% věrných, to ale na vítězství stačit nebude a s Okamurou dohromady většinu nedá. ČSSD, pokud se dostane, už do další vlády s Babišem nepůjde, komunisté kdoví jak dopadnou, víc jak 5-6% ale asi nezískají, takže co čekáš, že se stane? Že se Babiš zázračně vrátí nebo že Okamura vystřelí na 20% nebo že se najednou chytí Trikolóra? Myslím, že sám víš, že to moc reálné není. Já se zase těším na každý další skandál ministrů za ANO, Arenberger to je chuťovečka, ten je něco jako Babišův bratr, podobně nechutný mamonář a karierista, měl by ho tam nechat až do voleb, aby další jeho skandály vyplouvaly, možná se nakonec dozvíme, že vlastní ne 60, ale 600 nemovitostí ten "podnikavý" pán smile
Reagovat
FulnekUltras
je hezké, že podobně nadšeně jako za Rafu bojuješ i za piráty ;-))) - v říjnu uvidíme...
Reagovat
Rafaeoli25
Uvidíme, už neočekávám dramatickou změnu preferencí, Babiš určitě nepropadne, ale víc jak 25% nezíská, část voličů ztratil a je naivní domnívat se, že je získá zpět.
Reagovat
Amputace
Hele, nedej se. Mluvíš dobře. Ale je to, bohužel, zbytečné - v tomto případě. Každopádně kdyby si to řekli všichni do jednoho i za těch komunistických zmr.dů, dopadli bychom možná ještě hůř, než jsme dopadli, takže vlastně je ještě dobře, že se čas od času objeví člověk, který se toho nebojí. Jdu spát. A ráno si přečtu, kam se to posunulo. Ale s Fulnekem to podle mě nikam posunout nejde, ale máš očividně dost trpělivosti. Držím palce.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já občas rád podiskutuji, i když to smysl nemá, ale čas od času je dobré se střetnout, když člověk ví, že je to opravdu fundamentálně důležité, chci, aby tu zazněl protinázor, není přece možné, aby vše zůstávalo bez reakce, abychom všichni mlčeli, ač stejně nakonec zase rozhodnou jen a jen volby samozřejmě, tam se musí ukázat síla jednotlivých názorů a pohledů na svět.
Reagovat
Rafaeoli25
Opakuji, EU nepokládám za dokonalou, ale jako liberálně orientovanému levičákovi je mi rozhodně bližší než konzervativně laděné autoritářské režimy, které jsou orientované proti všem menšinám a kde je potírána svoboda slova. To je ten rozdíl, tady může Okamura a kdokoli z SPD říkat co si myslí, tvrdě kritizovat vládu, Brusel, Merkelovou, cokoli a nikdo jim nic neudělá. Když ale někdo kritizuje v Rusku Putina, v Bělorusku Lukašenka nebo čínské politbyro, tak v lepším případě skončí ztřískaný a opakovaně v kriminále, v horších případech ještě hůře. Tohle schvaluješ a nevidíš ten rozdíl? Já tedy ano. Nechci, aby tu např.sexuální menšiny byly vystaveny lynčování jako v oněch režimech, aby bujel rasismus nejhrubšího zrna atd. Fakt to nechci, nejsem sluníčkář, pro bezmezně otevřené hranice atd., ale zcela odmítám brutální politiku např. Orbána. A pravdou je, že i to Maďarsko je hluboce rozdělené, polovina společnosti tam chce Orbána, druhá polovina sjednocenou opozici, takže i Orbán může v příštích volbách prohrát, PiS ten prohraje určitě, fajn, že Trump už dohrál.
Reagovat
Amputace
S tímhle kok.o.tem nemá smysl vést diskuzi. Vím, že to myslíš dobře. My dva se ne vždy na všem shodneme, ale máme alespoň podobné nastavení, tohle je klasický starý zkostnatělý Bolševik, toho už prostě nepředěláš, to nemá cenu. Jakýkoli tvůj argument on si vyloží podle schémat, které vyhovují jeho konzervativnímu vidění světa. Opravdu nemáš šanci, byť to myslíš dobře. Věř mi. Je to ztráta času.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nevím jestli bolševik, těžko se někteří EU-bijci zařazují, někdy je to taková všehochuť nacionalismu, bolševismu, neonacismu. Každopádně s lidmi, kteří se v každé druhé větě ohánějí "ďáblem" Sorosem a migračním spiknutím, se nedá moc diskutovat, je to marné. Měl jsem ale potřebu zareagovat tu hlavně na tu Meghan. Jak může sakra někdo nadávat ženský, když nemá ani tušení, čím si asi prošla? Nepochybuji, že říká pravdu a v případě Harryho tam není ani semínko pochybnosti. Takové prostě jsou poměry v královské rodině, už Diana to poznala velmi dobře a utekla v podobném věku jako Harry. Charles a zbytek rodiny jsou chladní, bez emocí, nedokážou a nechtějí se vcítit do jiných, kteří nejedou podle jejich požadavků na zkostnatělou loajalitu, hnus. A rasistické urážení Meghan je odporné, ano, ti co nenávidí vše nebílé, jí nemůžou přijít na jméno, použije se proti ní cokoli. Každopádně máš pravdu, že fakt nemá smysl přít se, když je někdo levicový liberál jako já, tak nemůže najít žádné styčné body s rigidními konzervativci, nacionalisty, rasisty, obdivovateli autoritářských režimů atd., je to zbytečné. A ještě k nám dvěma, v čem jiném se neshodneme krom toho, že já v Rafu věřím asi daleko víc a mám vůči němu méně pochybností? smile
Reagovat
FulnekUltras
Jak jsem už napsal o hodně výš - mainstreamem (kdopak za ním asi tak stojí?) líbivě servírovaný progresivistický "pokrok" vás oba vede rovnou do propasti. Kterou ve své naivitě jenom nevidíte. Mě si už zařazujte kam chcete - budoucnost bude na základě vašich rozhodnutí jedině VAŠE - a nikdo vám odpovědnost za ni už nikdy neodpáře.

Meghan je pořád jen obyčejná bezohledná maloměšťácká kráva, která má na svědomí minimálně jeden zbytečně vyhaslý lidský život - nic víc. Rasismu v tomto mém konstatování (na základě veřejně známých a dostupných faktů) není, ani co by se za nehet vešlo. Prostě jen lidsky hodnotím jednu přinejmenším silně nedozrálou osobnost, která se zdá být s vámi na stejné lodi. To si dobře zapište za ušiska - taky oba. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co nás vede do propasti? To, že např.odmítáme nenávist vůči sexuálním menšinám? Tobě přijde v pořádku perezekuovat homosexuály, jako se to děje ve velkém v Polsku nebo Rusku? Jasná odpověď, díky. A ještě bych rád slyšel, jestli pokládáš za správné, co se děje v Číně, ty bys chtěl žít v režimu, kde by ti za jakoukoli kritiku vlády hrozil kriminál, kde neexistuje svobodný internet, je blokována jakákoli občanská diskuse, atd., to je fakt tvůj ideál, tam bys chtěl žít, v něčem takovém?
Reagovat
FulnekUltras
V Polsku ani Rusku sexuální abnormality hlavně cca po roce 1990 perzekvovány nijak nebyly a nejsou - dokud v rámci novodobého šílení LGBT nezačaly samy sebe propagovat coby "normu" a zbytečně vtíravě otravovat veřejný prostor. Často jde beztak zase jen o majetky a znovu se musím ptát, kdo tyto aktivity platí.

Čína a Asie je historicky i kulturně zcela odlišný prostor s mnohem větší mírou přirozené kolektivnosti a disciplíny - což má rozhodně svoje klady. Rozhodně bych si to ale netroufl hodnotit z omezeného pohledu eusa konzumní společnosti. Třeba Vietnamcům bych v pohodě přenechal vedení tohoto státu - a na rozdíl od nezralých pirátských pošuků (a dokonce i ANO ;-) bych měl aspoň pocit naprostého klidu a jistoty. Takže asi tak.
Reagovat
Rafaeoli25
O majetky? To, že homosexuálové chtějí rovné podmínky jaké mají heterosexualové, považuji za normální a logické, proč by i oni neměli mít nárok na manželství? Každopádně v Rusku a Polsku prezekuováni jsou, nevíš, že v Polsku dokonce existují oblasti, kde vládnou konzervativci a kde vyhlásili zóny bez LGBT? Až tam to došlo, hrůza.
Reagovat
FulnekUltras
Do soukromí nikdo nikomu neleze - ani není nikdo jakkoliv postihován. Jde o veřejnou propagaci abnormality nuceně vtíravou formou. V podstatě se jedná o cílené provokace - které mají vyvolat záminku k dehonestování "konzervativců" a dalšímu zesilování propagandistického tlaku LGBT na většinovou společnost. Úplně stejně funguje třeba i BLM. Nic nového pod sluncem. Pořád stejná, plíživě salámová taktika silně agresivního, až fašizoidního typu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, vyhlašování zón bez LGBT je naprosto v pořádku, že, říkat veřejně my vás tu nechceme, styďte se, že vůbec existujete. Naštěstí vetsina Poláků tohle domítá, PiS a Korwin reprezentují jen cca 40% voličů. I to ale bohužel stačí a tak v některých částech Polska homosexuálové zažívají peklo a musí svou orientaci tajit, aby nebyli vyhozeni z práce, fakt bezvadný. Proto je tak důležité, že v USA prohráli Republikáni a trumpismus, nenávistná protimenšinová ideologie, která udávala tón a dodávala sebevědomí všem stejně orientovaným v Evropě, téhle hydře byla v Americe uťata hlava, strašně důležité a pozitivní co se v USA stalo, teď ještě, aby to samé následovalo v Polsku a Maďarsku a aby ve Francii nebyla puštěna k moci Le Penová a v Itálii Salvini s Meloni. O Německo se mebojím, tam jsou konzervy a nacionalisté na definitivním konečném ústupu, vyhrají Zelení a to bude skvělé, to Evropa potřebuje, obdivuji prozíravost a myšlení německých voličů, podobně tak voličů v celé Skandinávii a na pyrenejském polostrově a v Beneluxu. O západní Evropu se v nejmenším nebojím.
Reagovat
FulnekUltras
skončíte špatně novosvazáčci, dřív než se nadějete - už jenom proto, že se doslova extremistickým, fašizoidně hysterickým způsobem snažíte nastolit faktickou diktaturu menšin resp. menšiny proti veškeré přirozenosti lidského společenství, přinejmenším v eusa poměrech - a ani zdánlivě neomezené finanční prostředky úchylných sociopatů, kteří si z vás udělali pouhé nevědomé bílé koně, nastrčené žalostné figurky vlastních zájmů, na tom nic nezmění smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vážně trapný popis, jinak v Německu špatně progresvisté jak vidíš nekončí, naopak za půl roku tam bude zelená premiérka, v nejmocnější zemi Evropy smile. Ve Skandinávii mají progresivisté a socialisté situaci pod kontrolou odjakživa, v Beneluxu též, na pyren.poloostrově rovněž a i v té Francii se to podaří udržet, Amerika se zbavila Trumpa. Takže konzervy vládnou jen v Británii, Maďarsku a Polsku, tři země z třiceti, to není vůbec špatné, ale až nebude ani jedna tak bude ještě líp samozřejmě smile
Reagovat
turista
Tak doufejme když se Biden a spol.tolik snaží vylepšit poměry ve vlastní zemi, že se nebudou hnát honem do válek v Evropě, v Africe či v Asii. Měli by si pospíšit s návratem na Měsíc a s letem na Mars nebo to vše dřív zrealizuje Čína. Má na to techniku, lidi i peníze.
Reagovat
FulnekUltras
jj - na Měsíci by si měli "demo" ušáci pořádně vystříkat pytel až do sucha ;-)))

spousta vhodných startovacích ramp na Mysu jim teď zbytečně leží ladem...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdyby byl býval prezidentem pacifista Sanders tak to bylo bývalo jisté, s Bidenem člověk tu jistotu nemá. Fakt škoda Bernieho.
Reagovat
FulnekUltras
Copak tu absolutní podřízenost EU se vším, co z toho pro naši státní svrchovanost vyplývá, vůbec nevidíš? Mj. už jsem tady psal o připravovaném srovnání soc. dávek ve všech eu-zemích. Pirátčata to Bruselu poslušně odkývají - a rázem se tady budou prohánět muslimští a afričtí paraziti v podstatně větším počtu než dnes. Chce to prostě vidět víc tahů dopředu. A ještě horší je vzhledem k aktuálnímu vývoji v USA naše (nedobrovolné) členství v NATO. Viz výše. Probudit se až s první atomovou hlavicí nad Prahou bude už opravdu pozdě.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak už tvůj slovník afričtí paraziti já odmítám, nevnímám příchozí odkudkoli jako parazity a je mi blivno ze slovníku Ády Hitlera. Mám hned několik známých a kamarádů, kteří přišli z Afriky a v Praze žijí a jsou to všechno moc fajn lidé, kteří se tu dokonale sžili a jejich přítomnost této zemi nijak neubližuje, naopak. Děsí mě tenhle pohled na svět, kdy je vše odlišné potíráno a ostrakizováno, proč? Jinak když je EU tak špatná, tak proč už Orbán dávno nevystoupil, má absolutní většinu v parlamentu a nikdo by ho nezastavil. Jo ony ale ty evropské fondy chutnají i jemu, Fidesz je známý svým prokorupčním jednáním, miliardy z EU fondů jim nesmrdí a sosají je o sto šest, ti maďarští "vlastenci". Orbán to ale šikovně hraje na obě strany, nechá si platit i od Putina, no hnus. No a Brity po Brexitu nic moc hezkého v budoucnu nečeká, však uvidíš.
Reagovat
FulnekUltras
To je jen papouškování mainstreamu - na víc zatím evidentně nemáš. S nebělochy u nás žádný problém nevidím - a zvláště s těmi, kteří tady už dávno jsou a normálně tu pracují. Což ale není případ 90% cíleně dovážených (kým a za čí peníze?) ekonomických přísavek, tzv. "migrantů" po roce 2014. Situace ve Francii zřetelně ukazuje, kam tento trend směřuje. Prober se už konečně, jestli to jen trochu jde. Jinak si to i s Amputací a spol. za takových dvacet let, možná i o něco dřív, škaredě odserete. A nikdo vám v tom už nepomůže - ani tím "slovem".
Reagovat
FulnekUltras
studeným nebo teplým ;-)
Reagovat
FulnekUltras
To je jen papouškování mainstreamu - na víc zatím evidentně nemáš. S nebělochy u nás žádný problém nevidím - a zvláště s těmi, kteří tady už dávno jsou a normálně tu pracují. Což ale není případ 90% cíleně dovážených (kým a za čí peníze?) ekonomických přísavek, tzv. "migrantů" po roce 2014. Situace ve Francii zřetelně ukazuje, kam tento trend směřuje. Prober se už konečně, jestli to jen trochu jde. Jinak si to i s Amputací a spol. za takových dvacet let, možná i o něco dřív, škaredě odserete. A nikdo vám v tom už nepomůže - ani tím "slovem".
Reagovat
smazaný uživatel
nebudem sa pliest do vasich politickych roztrziek,mna zaujal ten nazov,niekomu to asi znie romanticky,ale boli to grazli,zabijaci,lupici,vyvrheli,zberba,sledovat film s podobnou tematikou je casto zabavne,ale ako nazov serioznej politickej strany?,asi boli na sneme ci kde to chlapci vymyslali,trocha zhuleny a prislo im to ako bomba napad:)
Reagovat
FulnekUltras
;-)))

dokud si hráli jen s marjánkou a autorskými právy na netu, byla to jejich přirozená parketa - po faktickém krachu tradiční modré pravice typu ODS a Milionu chvilek do nich ale teď EUSA neoliberální elita projektuje veškeré své naděje na "opoziční" převrat v Česku - podobně jako na Slovensku, kde sorosmafie svého času vsadila vše na Čaputovou a OĽaNO - i s nezbytnou mediální masáží, která je toho základním kamenem - jednostranné dezinformace, lži, manipulace, to je hlavní strategie tohoto šmejdu

bourat, rozbíjet, podkopávat - a po cílené změně v USA umetat cestu neofašistické americké agresi na východ - to by jim zatím šlo... smile
Reagovat
Rafaeoli25
No na tenhle příspěvek fakt nemá smysl reagovat, ještě přidej slova trumpovců o pedofilech jejich oponentů a bude to komplet. Jinak svobodné volby nazýváš pokusem o převrat? No fakt nejsme v Číně nebo Bělorusku, tady to nemá nikdo předplacené do smrti naštěstí, ač by Hrabiš moc rád jistě. Osm let s ním bohatě stačilo, jako roky s ODS. Samozřejmě může být ještě daleko hůř, kdyby vládl Okamura s Klausem, to už raději vůbec nedomýšlet, v jakém hnoji bychom skončili, to ale přece jen nehrozí, u Babiše ta hranice akceptovatelného pro lidi končí, lidé tu opravdu nikdy nebudou většinově chtít, aby tu vládla sběř v čele s exoty Okamurou, Volným, Ondráčkem a spol.
Reagovat
FulnekUltras
To se teprve uvidí. Věřím hlavně v pevnost Českého statistického úřadu - svobodu prvotní volby tady snad nikdo nezpochybňuje. Strategie "antibabiš" však už rychle ztrácí na síle - a ještě pořád zbývají čtyři měsíce. Mlátit pořád dokola "střet zájmů" a "Čapí hnízdo" se neosvědčilo - a úplně stejně dopadne i údajné "nezvládnutí covidu".
Reagovat
Rafaeoli25
Mít skoro nejvyšší počet úmrtí na počet obyvatel podle tebe znamená epidemii zvládnout? Co se týče podpor ať už podnikatelům nebo dohodářům, ale i části zamestnanců tam pomoc taky nedostačující ve srovnání se západními státy, je to naprosto tristní, skoro všechno špatně. Když člověk sleduje Schillerovou s Dostálovou tak by brečel, jediná, která bojuje za lidi je Maláčová, ta je ale v menšině takže skoro nic neprosadí proti ANO. Je to k pláči. Kde vidíš nějaká pozitiva?
Reagovat
FulnekUltras
Celá kovidpsychóza je jedna obrovská mediální bublina, která už brzy splaskne - tak, jak vyplave na hladinu pravda o jejím původu. Opět jde o starý známý pokus terorizovat většinu menšinou, tentokrát na základě farmakodiktatury a obchodu se strachem. Nic víc gateSSorosovská pakáž neumí a nikdy ani neuměla - jen k tomu potřebuje dost tvárných a horlivých pohůnků. Jako je třeba rádoby stínový bruselský práskač Lukáš Wagenknecht (dříve ANO, dnes Piráti). Ano, přesně takovýmto bezpáteřním sviním je nutno zabránit, aby se dostaly k moci. A kdo je volí, dává jim logicky zelenou.
Reagovat
FulnekUltras
stínový ministr financí
Reagovat
Rafaeoli25
Bezpáteřní sviní jsou lidé, poukazující na podvody bezpáteřního zmetka Babiše? Fakt?
Reagovat
FulnekUltras
Babiš je obchodní pragmatik se schopností vidět mnohem dál, než to kdy dokázala ODS - což mu právě umožnilo tyto skutečné gigagangstery po 20 letech zastavit.

To, co se proti němu děje dnes, je obyčejné okopávání kotníků a zbabělá štvanice od erárkorporátních knechtů a zdegenerovaných mladých netáhel, kteří sami většinou nedokázali (a nedokážou) vůbec nic - a protože vymezování se vůči komunistům už dávno nefunguje, zkoušejí to nyní přes rádoby pokrokové potírání "konzervativců" a základních hodnot zdravě fungující společnosti obecně

smile smile smile
Reagovat
Amputace
Ty vole, v tvé hlavě bych vážně chtěl být. To musí tak bezstarostný, černobílý, jasný a dopředu nalajnovaný život, že by ti to člověk skoro až záviděl.
Reagovat
Rafaeoli25
No a to se vezmi, že takhle uvažuje min.čtvrtina Ameriky, protože polovinu voličů Republikánské strany tvoří šílení trumpisté, kteří neustále vykládají o všelijakých spiknitích, viz.velká pedofilní síť politiků Demokratické strany. Co na to říct? To je posedlost.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Babiš je menší gangster než Janoušek a Rittig? Tak to mě pobavilo. Ano, to jsou taky echt darebáci, ale Babiš s Tykačem a Bakalou nemají konkurenci. Jinak když jsi takový ochranitel konzervatismu tak ti asi vyhovuje i Klaus že? To je ale zvláštní, když on je původcem morálního marasmu, ze kterého vzešli k megamajetkům všichni Babišové, Tykačové, Janouškové, Rittigové a spol. Každopádně Babiš je echt dobytek, který se nezastaví před ničím, nazývat jeho gangsterství obchodním pragmatismem je věru neslýchané.
Reagovat
FulnekUltras
Dobytek z něho dělají už několik let rádoby globální progresivistické hyeny, kterým jeho odolnost v Česku krajně nevyhovuje. Ze Slovenska mají totiž pocit, že stačí dva týdny uřvané zmanipulované mládeže v ulicích - a každý "starý" politik se musí nutně hned podělat a utéct z funkce. Brutální předvolební masáž pro Čaputku se tak nyní opakuje i tady pro pirátksindl - a sorosmafiánský mainstream postupně vytahuje různé vylhané kauzy, kterým bohužel hodně nezkušených naivů typu Rafaeoli/Amputace věří. Momentálně jaksi neuspěly Vrbětice a Kroupa s "kauzou" Hamáček - tak ze smradlavé hyení nory vylézá Slonková s "kauzou" peněz do Ruska. A takhle to půjde až do voleb. Aby lehce ovlivnitelní tupani volili přesně tak, jak potřebuje nadnárodní neohitlerovský gateSSoros-šmejd.

Staré Goebbelsovo propagandistické heslo bylo jen poněkud inovováno: opakuj cílenou sebeprůhlednější lež v hlavních médiích, která kontroluješ, aspoň stokrát - a postoprvé máš téměř jistotu, že zhruba každý třetí člověk už je přinejmenším náchylný uvěřit, že je to pravda. A přesně o to teď jde. Že se tyto lži třeba už těsně po volbách snadno prokáží (viz třeba Kubiceho zpráva v roce 2006 proti Paroubkovi, neštítící se ani obvinění z pedofilie), to už "progres"šmejd nezajímá. Hlavně aby se podařil základní cíl - politický převrat v "zájmové" zemi s "nepohodlnou" vládou.

Kluci seberte se kwa, jste snad už dost staří na to, abyste se nenechali touhle špínou vodit za nos jako usmrkanci.

smilesmilesmile
Reagovat
Amputace
:D Ty krávo, větší kupu srač.ek se člověk nedočte ani v diskuzní žumpě na Idnesu. Tvůj prostinký pohled na realitu je vlastně záviděníhodný. Za všechen hnus mohou mediální hyeny a tím to pro tebe celé hasne. Na všechno to, v čem má prsty Babiš, od toho, jak se v minulosti vyprofiloval a vyšvihl tam, kde je, přes jeho vystupování až po jeho opakované lhaní (které se dá snadno dokázat protichůdností desítek jeho výroků - za mě topovka, jak lže u Krause o své manželce, která přitom v té době jeho manželkou ještě nebyla), by nestačil ani nekonečný zástup Goebbelsů, natož pár českých novinářských nicek. Ale věř tomu, klidně. Stejně můžeš věřit i tomu, že Američané nepřistáli na Měsíci, nebo že Salieri zabil Mozarta. Žít v bludech je totiž mnohem pohodlnější, než se alespoň čas od času podívat pravdě do očí.
Reagovat
FulnekUltras
Černo-bílá novosvazácká naivita z tebe doslova stříká, jakkoliv si tady tolik snažíš hrát na opak - nejenom průměrnou délkou příspěvků. ;-))) Já s tím teď hned už víc neudělám - a nemá to ani žádný smysl. Chce to prostě čas - jako všechno ostatní.

Zatím se pobav aspoň tím, jak "progresivistická" a "mítú" revoluce požírá vlastní "děti". Třeba ti něco docvakne do října a po milionpátý... smile

-------

Renaatka Sluníčko:
Dominik je muj nejoblibenejsi polytik.Ja bich si moc prala abi vihral volby a byl bud prezident a nebo premier.vzdicky kdiz ho vidim v televizy tak bich mrdala jak nevjesta. je to opravdovi chlap co se niceho neboji.ty holki co se s nim nechtely vispat bi meli jit do vezeni protoze jsou rasisti kdyz s nim nechteli spat. dominiku jestli toto ctete ozvjete se muzeme spolu neco vimislet.treba bisme mohli jit na hotel a tam do sprchi.me biste nemusel ani znasilnovat ja bich vam dala hnet
Reagovat
Amputace
Černobílá se píše dohromady.

Doslova ze mě rozhodně nestříká.

Že nedokážeš prohlédnout velmi špatně a nevěrohodně napsaný fake neříká nic o mně, ale primárně o tobě a tvé ne/schopnosti vidět dál než za Babišovy mediální kecy.
Reagovat
FulnekUltras
Nezoufej - i kdyby Rafa letos RG náhodou nevyhrál, nejmíň ještě čtyři měsíce si můžeš spolu s bakaloznamem a spol. recipročně ulevovat pravidelnými kopanci do kotníků nejlepšího premiéra, jakého jsme tady od roku 1990 měli. ;-)))
Reagovat
Rafaeoli25
Nejlepší premiér smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak prý bakaloman smile. Když Bakala je ten, koho bych do basy poslal mezi prvními smile
Reagovat
FulnekUltras
jsem tím samozřejmě myslel velký mainstreambulvár Seznam-cézet ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak s Čaputovou je spokojeno cca 70% Slováků, takže bude pravděpodobně znovuzvolena. Naopak Kotleba jde do háje, SNS také, Kollár je taky slabý, takže nacionalisté a konzervativci na Slovensku úspěch neslaví a už slavit nebudou, ta doba je pryč, populární jsou tam Čaputová a Pellegrini. Na Slovensku a v Česku tedy scénář Maďarsko a Polsko naštěstí nehrozí. Jak už jsem ale psal jinde, v Polsku opozice PiS v dalších volbách porazí a i Orbán bude příště k poražení a to je velmi pozitivní.
Reagovat
FulnekUltras
pěkná (patrně) "tvrdě" mainstreamová čísla - vypovídající zhruba stejně, jako "průzkumy" nebo pozitivní covid"testy" u nás ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=T4zyMrgwVjY
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, už vidím jak Čaputovou v dalších volbách poráží zázračně Harabin nebo Kotleba smile. Tak hloupí a šílení Slováci opravdu nejsou, narozdíl od Maďarů. V Polsku už mají Kaczynského taky plné zuby většinově, aby taky ne, vždyť je to otřes, co se tam odehrává. Nic, jsem unavený a jdu si lehnout.
Reagovat
FulnekUltras
díky za zajímavou výměnu názorů i výdrž ;-) smile
Reagovat
Rafaeoli25
To jsem netušil, že to označíš za zajímavé, výdrž tu já celkem mám, je ale fakt, že bavit se o tom třeba týden v kuse, tak už by to bylo otupující smile
Reagovat
FulnekUltras
souhlas smile
Reagovat
FulnekUltras
toto je asi tak max., co Sorosova skládková Barbie (pirátská konkubína) dokáže a co lze u ní vůbec hodnotit...

https://www.youtube.com/watch?v=LSAjKghZGbw
Reagovat
Rafaeoli25
A co lze hodnotit u takových lidí jako je Kotleba nebo Harabin? A když to přenesu do Česka, tak když slyším Zemana, tak už fakt vypínám zvuk jak zle mi z něj je, ten už mi ani nestojí za komentář a jen odpočítávám týdny kdy už konečně skončí, to bude úleva.
Reagovat
FulnekUltras
Kdybys měl v hlavě aspoň polovinu toho, co Harabin nebo Zeman, mohl bys kromě Nadala fandit dokonce i sobě. ;-)))
Reagovat
Rafaeoli25
Já nepsal, že nejsou inteligentní, inteligence ale nerovná se slušnost, čestnost a konstruktivnost. Inteligence sebou často bohužel nese zrůdnost a nenávist.
Reagovat
FulnekUltras
to je fakt
Reagovat
Rafaeoli25
Kotleba ten má dokonce dva VŠ tituly, je to ale fašista, hnědá košile, která ráda pořádá nacistické pochody s ohni. Takoví lidé jsou inspirací?
Reagovat
FulnekUltras
od 4:00...až do konce!!!

a přesně pod tímto zahraničním vlivem jsou i piráti - volit je tudíž mohou jenom totální naivové, případně protřelí kolaboranti smile

https://www.youtube.com/watch?v=ycES6R19Wj4
Reagovat
turista
Tak válku v Evropě v níž by nás Rusko spálilo na nukleární prach to si my ani naše děti nezasloužíme. Pokud bude záležet na EU s jejími obchodními zájmy tak to bude dobré navzdory přítomnosti nedemokratických režimů v některých zemích. EU to nechce dál hrotit. USA je to v podstatě jedno zda bude v Evropě mír nebo válka, protože Evropa je jednak daleko a jednak oni bezmezně věří svému protiraketovému deštníku. Takže naše a americké zájmy nejsou totožné. Ale snad už i oni pochopili, že import demokracie bombami, raketami a tanky kdekoliv na světě nefunguje takže snad válka nebude.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
Harry je nevděčný sobec, manipulovaný mrchou Meghan.
Reagovat
Rafaeoli25
A zbytek královské rodiny je co? Jsou to odporní přetvařující se snobové a sobci, bez špetky citu.
Reagovat
blixa
Chasníčku, chasníčku, kdyby ti bylo 15, tak bych si řekl že dospěješ, ale to u tebe už fakt nehrozí ... smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Netušil jsem, že královská rodina je pro někoho svatá a je zapovězeno jí kritizovat. No ve Francii i jinde to vyřešili už dávno. Ty asi nebudeš příznivcem Velké francouzské revoluce že? smile
Reagovat
blixa
Není svatá, ani není zapovězeno ji kritizovat, jen blábolit kraviny na její adresu svědčí o chabém duchu. Nejsem příznivec jakýchkoliv revolucí.
Reagovat
Rafaeoli25
A oni snad nejsou snobové, pro které je oddanost ke zkostnatělé loajalitě k monarchii vším? Proč by neměl mít Harry právo z toho, co nazývá peklem odejit, stejně jako Diana? Ta byla taky špatná, že se s nimi také ostře a jasně rozloučila? Vadí mi, jak je Harry pranýřován za svoje rozhodnutí, na které má plné právo, stejně tak má právo říkat vše na rovinu tak jak to cítí. Nebo snad nemá?
Reagovat
turista
Monarchie obecně jsou reliktem feudální minulosti civilizace takže zkostnatělost a rigidita jsou jejich základními znaky.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
turista
A snobárna obecně je kdekoliv, kde je šlechta nebo velkoburžoazie. Pravičáci nechť prominou.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak.
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem taky progresivista a poměry v královské rodině hodnotím jako děsivé, ale taky co čekat od aristokratické snobárny, která zajásala nad smrtí uštvané Diany. Jinak když jsou Piráti ksindl, co je SPD Pitomia Kadimůry nebo Trikolóra Vaška Křivohuba Klause? Peklo na zemi? Ať si jdou s tím "normálním světem" do..a ty klidně s nimi.
Reagovat
FulnekUltras
emoční manipulace BLM (pirátských) sufražetek - pro slabší kusy spolehlivá cesta do cvokhausu - a teď když se o něco podobného snaží cíleně instruovaný mainstream dokonce s celým národem - není divu, že jistá část populace pak minimálně na těch pár potřebných měsíců do voleb zblbne naprosto dostatečně ;-))) smilesmilesmile

https://cnn.iprima.cz/harry-musi-byt-od-meghan-zachranen-vola-komentatorka-a-mluvi-o-emocnim-zneuzivani-25927?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=563430&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=KNkLwCAseNq-202105242355&dop_id=11871602
Reagovat
Rafaeoli25
Komentátoři CNN prima news jsou často spíš zemanovci, zvláštní, že CNN Primě dovoluje využívat jejich značku s těmito názory. Jinak zpochybňovat Harryho svrchovanost to je opravdu drzost, ale taky co čekat od konzerv. Jinak já jsem i feminista, takže na mě tahle slova neplatí a v USA už vůbec ne. Blíží se doba, kdy budou Republikáni hrát druhé housle, doufám, že již nikdy prezidentské volby nevyhrají, co předvedl Trump je mementem na generace daleko, to se již znovu nesmí stát. Rasová rovnost, podpora ekologii a socioekonomická rovnost v první řadě je tam nutností. Škoda, že se prezidentem nestal Bernie Sanders, ale umírněnější Biden, ten je pro mě jen kompromisem. AOC to bude v budoucnu jiná káva smile
Reagovat
Rafaeoli25
FulnekUltras: Jinak ty jsi jistě volič SPD nebo Tříkolky, že jo? Nebo že by snad pošuka Volného blok?
Reagovat
FulnekUltras
hledej a najdeš smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ty co najdou jako svůj ideál SPD nebo Trikolóru ty opravdu lituji smile
Reagovat
annah
Mám stejný nazor. Tyhle dvě partaje jsou absolutni dno, na kterém se v bahně povalují zatím Republikáni z 90. Let. To i ti komanci jsou normálnejsi, tam aspoň člověk ví, co může čekat. Mám pocit, že horší situace v politice než dnes od revoluce ještě nebyla. Je to děs.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Koukám, že i tady je Fulnek v menšině, což je fajn. Snad SPD nikdy víc jak těch 12-13% nezíská, i to bude moc. A Trikolóra ta jde do háje úplně.
Reagovat
FulnekUltras
pořád Ti říkám - nepodléhej falešnému sebeuspokojení a hledej pravdu klidně přímo tady na TP - není zatím ještě moc hluboko, tak se při tom ani nezapotíš ;-) smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak určitě nepodléhám zbytečným obavám, je jisté, že Okamura ani Trikolóra vládnout nebudou nebo ty myslíš, že jo?
Reagovat
FulnekUltras
je to marný... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co je marný? Nebo že se snad lidi zblázní a opět vysází Hrabišovi 30%?
Reagovat
FulnekUltras
viz výše
Reagovat
Rafaeoli25
Ty máš tak právo nazývat někoho čubkou, ty mamlasi odkudsi z Ostravska.
Reagovat
FulnekUltras
přesnější je asi hysterická BLM rajda - to máš recht smile
Reagovat
Rafaeoli25
Lepší než šílení, konspiracemi posedlí trumpkins smile
Reagovat
Rafaeoli25
dappe, možná kdybys den co den zažíval teror v královské rodině, tak by tě život taky nebavil. Jak říká Harry, slova jeho otce jsou strašlivá, jakoby to ani nebyl otec, ale jen součást panovnického stroje. Už aby byl královské rodině konec, měli to tam dávno vyřešit, inspirace Francie 1789.
Reagovat
FulnekUltras
Rafa skončí dřív ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
To asi jo, ale královská rodina to do konce století určitě předplacený nemá, ona Britům trpělivost dojde, škoda, že nebyl zvolen Corbyn, ten by to býval pořádně načal.
Reagovat
paddy
na Tsitsipase nemají lidi čas, jsou důležitější věci smile smile

https://magazin.aktualne.cz/tati-me-se-chce-kadit-neodbytny-syn-pobavil-divaky-ziveho-vy/r~24fbc410bb0d11eb8335ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=videobox&utm_term=position-1&utm_campaign=Video
Reagovat
FulnekUltras
moskyti nebo lidi - perverznímu killbillovi je všechno jedno

https://vedazive.cz/priroda-zvirata/obrovske-roje-geneticky-upravenych-moskytu-byly-vypusteny-na-floride/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=7FEFw1eHzJT-202105232141&dop_id=11848130

As reported by Axios , the company, which is funded by the Bill and Melinda Gates Foundation , released the mosquitoes a week ago from the Florida Keys. ... Oxitec noted that this species only represents 4% of the mosquito population in Florida, but it is the most disease-transmitting species.4. 5. 2021

smilesmilesmile
Reagovat
Marduch
"Z toho väčšina rieši Nadalove šance na RG"
Což je ale v tuto chvíli už velmi aktuální a právě s čerstvým titulem Tsipka to může velmi souviset..
Reagovat
Rafaeoli25
Souvisí to tak, že se Tsipkovy šance tímto nezvýšily ani o milimetr, takže vlastně nesouvisí smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak a o čem jiném by se měli bavit, když je to zase a jen o Nadalovi nadcházející GS? On je snad o Tsipovi, který zdolal ve strhujícím finále Norrieho? smilesmilesmile
Reagovat
steve79
Tady je videt jaka to bude rana pro tenis az skonci Federer, Nadal a Djokovic.
Reagovat
Marduch
Už aby to bylosmile
Reagovat
turista
Hlavně Federer a Nadal ať už skončí. Djokovič ať zůstane a překoná všechny jejich rekordy do posledního kousku.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč? Jen ať to je co nejvyrovnanější, alespoň mezi Djokovicem a Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Shapovalov sa odhlásil z RG, práve po tom, čo mal svoju životnú antukovú sezónu. Finále turnaja a zápas s Nadalom, krok od výhry. Určite pech pre mladého Kanaďana, ktorý by bol 14 nasadený a ašpiroval by na druhý týždeň v Paríži.

Ako agresívne hrajúci ľavák s dobrým servisom, určite potenciálne aké také nebezpečenstvo pre Nadala.
Reagovat
EllNino
velká škoda :/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile škoda.
A taky mi snižuje šance na můj tip na RG...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile škoda.
A taky mi snižuje šance na můj tip na RG...
Reagovat
Rafaeoli25
Nebezpečí pro Nadala na menších turnajích v jejich počátcích, ale ne na FO a ve druhém týdnu. Každopádně vývoj jeho kariéry je zatím velkým zklamáním, za svými mladými rivaly Tsipem, Zverevem a Rublevem, teď už i Sinnerem zaostává. Jsem na něj v dalším roce dvou zvědavý, aby nedopadl časem jako Coric.
Reagovat
paddy
USA - Kan 5:1
Tennyson uzavřel skóre zápasu. Věřím, že se díval i Tennys smile

Kanada stejně jako naši po dvou zápasech 0 bodů (1:7). Škoda, že se letos nesestupuje, protože by to byla krásná bitva s Kanadou o sestup smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Lotyssko prvýkrát v historii zdolalo Kanadu.
Kazachstan prvýkrát v historii zdolal Finsko.
Dánsko prvýkrát v historii zdodalo Svedsko.

Na čele skupiny Nemecko, Kazachstan a Lotyšsko.

MS v skratke :)

A teraz vážne. MS ako také bohužiaľ časom strácajú prestíž. Veľkí hráči neprichádzajú po novom s Béčkovým výberom, ale rovno s céčkovým. Na druhej strane, menšie krajiny sú čoraz konkurencieshopnejšie.

Favoritom na výhru sú pre mňa dlhodobo zlepšujúci sa Švajčiari, prial by som to Američanom, svoju pozíciu si môžu zastať Rusi. Češi majú dobrú súpisku, MS zobrali ako jedni z mála seriózne, no zatiaľ strádajú.
Reagovat
paddy
naše prohra se Švýcarskem nejhorší v historii

naturalizovaný Kazachstánec říkal, že přijeli pro zlato smile

https://www.sport.cz/hokej/clanek/2395644-tohle-neni-april-na-ms-v-rize-chceme-vyhrat-zlato-sokoval-obrance-jednoho-z-outsideru.html
Reagovat
FulnekUltras
no prostě - vyhrát to může v současné situaci a před prázdnými tribunami vlastně kdokoliv - mužstva z vyspělých hokejových zemí by se snad ještě mohla s přibývajícími zápasy zvednout - my ovšem už do téhle skupiny dávno nepatříme smile
Reagovat
paddy
Tvá domněnka nevyjde, protože od dalšího týdne již s lidmi smile
Reagovat
FulnekUltras
že by?
Reagovat
paddy
Who will win Roland Garros this year? 9,1 tis. hlasů

Djokovic 25 %
Nadal 54 %
Thiem 7 %
Tsitsipas 10 %
Other 5 %

spíše Tsi přidat, Djo ubrat

Your favourite for Roland Garros (Besides Nadal)? 2,1 tis. hlasů

Thiem 15 % (7%)
Tsitsipas 27 % (12%)
Djokovic 46 % (21%)
Zverev 4 % (2%)
Other 9 % (4%)

v závorce přepočet, když Nadal = 54% (viz výše), a docela se to shoduje (viz výše)

Will Nadal win his 14th French Open this year? 8 tis. hlasů

YES 71 % NO 29 %

to je nonsense, když výše je to 54%, ale po lidech nemůžeme chtít moc smile
Reagovat
paddy
+ pro zajímavost
Which is your favourite Masters 1000? 6,9 tis. hlasů

Madrid 9 %
Monte Carlo 18 %
Indian Wells 51 %
Rome 12 %
Other 10 %

antuka tolik netáhne smile

obojí zdroj: YT channel - Tennistic Productions
Reagovat
Rafaeoli25
Proč to podali takhle a nedali na výběr všech 9 Masters? Divný.
Reagovat
turista
Antuka bude pořádně táhnout až Nadal skončí vzhledem k jeho totální dominanci, která už trvá 16 let. Na hardu a na trávě nikdo nikdy pořádně nedominoval.
Reagovat
Amputace
Přesně. To tady píšu už několik let. Proto jsou celkem vtipné i takové ty řeči, jak na antuce všude organizátoři údajně nahrávají Nadalovi apod. Přitom se nad tím stačí pouze na chvilinku zamyslet z pohledu člověka, který dělá byznys pro peníze, a musí být každému jasné, že to poslední, co chceš, pokud jsi organizátor turnaje, aby ti jej vyhrával stále stejný hráč.
Reagovat
paddy
je to logické. na antuce je to o trpělivosti, takže občas se najde někdo, kdo má na ní účinnou hru. Vzpomeňme na Mustera, který měl přes 40 vítězství za sebou, ale mimo antuku byl slabý.

hard je vyrovnaný, protože ti slabší tam tolik nezaostávají. Stačí riskovat a returny jsou nechytatelné, vyjde to jednou za 5 zápasů, ale to stačí, aby to občas přerušilo sérii těch nejlepších, a ti tak nemají takový prostor dominovat jako tvrdí antukáři.

našel jsem rekordy, které potvrzují mou hypotézu
"na antuce se lépe brání dominance" smile

nepřerušená série výher
Nadal on Clay 81
Federer on Grass 65
Federer on Hard Courts 56

Chris Evert on clay 125
Reagovat
turista
Muster měl štěstí, že nehrál v éře Nadala. Pokud by hrál v éře Nadala tak by byl na antuce až v uctivé vzdálenosti za Djokovičem. Podobně Kuerten, Kafelnikov, Courier, Rios, Nalbandian, Bruguera a další kovaní antukáři. Snad jen Borg, Vilas a Lendl by byli s Djokovičem tak nastejno. A před nimi všemi pochopitelně Nadal.
Reagovat
Amputace
Naprostý souhlas. Až na toho Borga - a to píšu jako fanoušek Nadala. Borg by se podle mě s Nadalem bil a přetahoval o tituly, i když by z toho nakonec zřejmě vyšel vítězně Nadal. Ti ostatní hráči, které jmenuješ, holt neměli tu připadnou hodnotu v celkové tenisové univerzálnosti, tudíž nemohli být nikdy tak dominantní na antuce. Nadalova unikátní antuková dominance není o tom, že by byl jen skvělý antukář, ale je to především skvělý tenista obecně, jinak by nikdy nemohl na nějakém povrchu takovým způsobem dominovat.
Reagovat
Amputace
Mám na mysli samozřejmě jen tu první sadu jmen. Třeba Lendl byl jistě univerzálně skvělý tenista, ale holt ne tak dobrý jako big3.
Reagovat
sojka1
ja si vubec nemyslim, ze by Nadal byl vyrazne pred Borgem, Vilasem... mozna i tim Lendlem, v jejich dobe, zacinal by prece v ere drevenych raket a skutecne tezko pretezko by tolik roztocil svuj FH topspin, mozna by ho vubec nehral... ;-)
Reagovat
turista
Dřevěnou raketou Donnay hrál Borg. Lendl už ne. Ten měl raketu Kneissl a pak Adidas z plastů podobnou těm dnešním. Connors hrál kovovou Wilsonkou. A Vilas hrál podobné topspiny jako Nadal i když s tehdejším náčiním nemohl dosáhnout tolika otáček za minutu jako Nadal, rozhodně 3000 či 4000 rpm ne. Na antuce míče s horní rotací vždycky znamenaly problém pro soupeře.
Reagovat
sojka1
Ivan samozrejme zacinal (ucil se) tenis taky drevenkou a slo mi o trend doby, ktery s tim materialem souvisi... a udivuje me ta jistota, jak by prede vsemi byl Nadal, ne za svych, ale za jejich podminek... :-)
Reagovat
Amputace
Tak Nadal je především silně před nimi coby hráč a tenisový talent, takže zřejmě právě z toho vychází ten předpoklad, že by byl před nimi za jakýchkoli okolností. Oni hrát dnes, také by Nadalovi absolutně nestačili. Takhle to prostě nelze brát. A nějaké Nadalovy podmínky - Nadal vyhrává RG už 15 let, ty podmínky se vyvíjely spolu s ním, ale jeho antukovou dominanci prostě neovlivňují. Má 35 let a stále je absolutním favoritem RG. Předpoklad, že by porážel Lendla či Vilase na antuce, je tedy naprosto relevantní.
Reagovat
sojka1
predstava, ze oni hrat dnes, budou stejni jako ve sve dobe, je ale usmevna zase pro me... mne o nic nejde, nechci Rafovi nic upirat, ale souhlasim s Vlckem, ze Nadal je "projekt", ktery se mohl uskutecnit az v soucasnych podminkach, neco takoveho vubec nebylo kdysi mozne a jak asi, kdyz prvnim! komplexnim hracem (co do pripravy) byl teprve Ivan... a mel z dnesniho pohledu k dispozici vlastne legracni "nic"... nejde to ani pri nejlepsi vuli srovnavat a tedy ani predikovat. Netvrdim, ze Nadal neni talentovany, ale tenkrat by nemel prostredky svuj talent maximalne rozvinout, mam na mysli krome tech technickych i vsechny obory dnesniho sportovniho lekarstvi a sportovni pripravy vubec, vcetne metodiky, vyzivy, psychologie... muzes mit nakonec i pravdu, je specificky, mne jen vadi ta neochvejnost, Nadal by proste vsem ukazoval zada.... opravdu mne to v tohle kontextu neprijde uplne moudre... ale tak zase.... na TP se prece nepochybuje.... :-))
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, to ale můžeš napsat o všech dnešních úspěšných tenistech - Federerovi, Djokovičovi, Tsitsipasovi, Medvěděvovi. Žádný z nich by neměl tenkrát ty podmínky, jaké mají dnes. Možná žiješ v iluzi, že třeba takový Federer se narodil s raketou v ruce, zatímco Nadal to všechno vydřel, ale Roger nebo Novak byli také "projekty" a nemít to zázemí, jaké mají, nedosáhli ani zdaleka takových výsledků. Prostě tyto hypotézy jsou úplně zbytečné. On by nemohl být tak dobrý za dob Borga, Borg by zase nebyl tak dobrý dnes, jako byl ve své době. A tak je třeba se na to dívat a na tomto základě ty hráče srovnávat - úměrně jejich možnostem a době, ve které hráli. Ne házet Nadala k Lendlovi nebo naopak. Úplně mě vytáčí takové ty řeči typu, jak by si Pelé dnes ani neťuknul. Sport se vyvíjí. V 80tých letech by žádná big3 neexistovala. Nebyli by na okruhu ve stejnou chvíli tři hráči s více než 15ti GS. Vzhledem k tehdejším technologiím a celkové úrovni sportovního zázemí by to ani nebylo možné.

Nadal prostě dosáhl na antuce mnohonásobně větších věcí, než všichni ti jmenovaní dohromady. To je fakt. Proto se tak nějak předpokládá, že je zkrátka lepším hráčem, než byli oni. Nebo na základě čeho bys to pak chtěla srovnávat, když ne na základě výsledků?
Reagovat
sojka1
co treba kvalitou (antukoveho) projektu? :-))) ;-)
Reagovat
Amputace
Nesmysl. Je to v přímé úměře. V 80tých nebo 90tých letech nebyla taková úroveň tréninků a technologií či individuálního přístupu k tenistům, na druhou stranu nároky například na jejich fyzické dispozice byl nesrovnatelně nižší. Borg s Lendlem, kteří oba platili ve své době za fyzicky výborně vybavené hráče, by při dnešní tréninkové zátěži a daleko silovějšímu pojetí tenisu umírali a vůbec by dnešním tenistům, kteří už jsou na to zvyklí, nemohli stačit. Hráli v době, kdy nic takového nebylo běžné. Takže ano: Nadal nebo Djokovič dostali nepoměrně více individuální péče než hráči Lendlovy éry, na druhé straně na ně byly kladeny také nepoměrně vyšší nároky. Ve srovnání s dnešním tenisem byl tehdejší profi tenis rekreační zábavou. Vůbec se to nedá brát tak, že by to měl dnes Nadal v čemkoli jednodušší než tehdy Lendl a další.
Reagovat
sojka1
ale to mi prijde jako predstava o nasednuti do stroje casu... :-)) pokud by Borg s Lendlem hrali v dnesni dobe, tak by prece v ni uz vyrustali, proc by zrovna takovy dric a tvrdak jako Ivan mel v priprave a na kurtu umirat??? Jde mi jen o to, ze nic takoveho jako Nadal nepodstoupili, nemeli ani tu moznost, a proto nevim, proc by jim mel Nadal ukazovat zada, k te vzajemne konfrontaci proste nedoslo. Zada ukazuje jinym.... :-)
Reagovat
Amputace
Protože má podstatně lepší výsledky a jeho antuková dominance je v dějinách tenisu ojedinělá. Velmi pochybuji, že by na něco podobného mohl aspirovat zrovna Lendl a jeho generace, když Djokovič či Federer (pro mnohé goat) se tomu ani nepřibližují.
Reagovat
sojka1
a co kdyz je ojedinely jen ten "projekt"... svymi prostredky... :-)
Reagovat
Amputace
Lol. K tomu už vážně nemám slov. Píšeš teď jako člověk, který sedí na kolečkovém křesle a v životě ani neběžel, natož aby aktivně sportoval.
Reagovat
Amputace
Btw: devalvace Nadalových úspěchů se s blížícím se RG jako každý rok ze strany Federerovců stupňuje, aby nakonec dosáhla zcela absurdních a nedozírně zoufalých podob. Výše exot píše o tom, že neúspěchy Djokoviče na antuce vlastně vůbec nejsou o Nadalovi, ty teď píšeš o tom, že projekt přesahuje samotného jeho realizátora (tedy že vlastně realizační tým má větší podíl na úspěchu sportovce, než sportovec samotný). No skutečně se nemohu dočkat, co se tady bude za týden dva možné dočíst.
Reagovat
Amputace
Tak hard je v první řadě daleko rozmanitější a hraje se ho třikrát tolik než antuky. Takže někomu nemusí tolik sedět US, ale na AO bude skvělý (viz Novak). Rozdíl mezi rychlou a pomalou antukou není podle mě tak značný jako rozdíl mezi pomalým a rychlým hardem. Navíc ty hardové povrchy mají kromě rychlosti i jiné rozdílné vlastnosti, které činí hardový tenis celkově daleko rozmanitějším a je tedy pochopitelné, že více tenistům sedne nějaký hardový turnaj než antuka, která je až na lehce se vymykající Madrid všude více méně stejná (beru top turnaje, neřeším teď 250 a podobně).
Reagovat
Rafaeoli25
Ale těch 71 realitě odpovídá mnohem víc, já jinde psal 75. Ale ok, 71 beru smile
Reagovat
paddy
v sázkovkách je to okolo 50%, což je realita

90% na 7. mocninu (prům. šance Rafy v zápase ^ 7 zápasů) = cca 50%
vychází to ze všech stran smile
Reagovat
paddy
tvých 75% je 1,33 vs 4 férový kurz titul ano - ne
(v sázkovkách by byl nižší)

pro mě ty 4 by byla value, férově 2 (sázkovky cca 1,83) smile
Reagovat
hanz
Frenč Oupn:
Zajímavý zápasy v kvaldě:
Ženský
- Čarodějka - Krabice
- Osorio - Danilovic
- Dopingová Italka - Errani v Americkém
- Zvonča - Jones

- Češky - Smitková - Baptiste

Mužský:
- Sejbot - Trojcký
- Džumhy - Denis
- McKačer - Kokki
- Alcatraz - Lacko
- Vašek z Minska - Kuzněcov

- Češi:
- Aspik - Meligeni
- Makáč - Guinard
Reagovat
hanz
Zapomněl jsem na Koláře - Pellegrina.
Reagovat
hanz
Zapomněl jsem na Koláře - Pellegrina.
Reagovat
FulnekUltras
může být pro big2 na RG opravdu problém
Reagovat
Tomas_Smid_fan
=> Musetti lepší Norrieho. Navíc je mladší a má atraktivnější hru.
Ale Cameronovi všechna čest za finálesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Rad by som si pozrel zápas Thiem vs Stefanos na centri v Parizi.
Reagovat
Rafaeoli25
Letošního Thiema? Pokud předvede co to doposud tak by to asi moc pěkný a dlouhý zápas nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud.

A pokud nie, bude to dobrý zápas.
Reagovat
Rafaeoli25
Uvidíme, moc mu nevěřím mu, že by zrovna on vyjel najednou z nuly na stovku.
Reagovat
RF46
Thiem letos 0
Reagovat
Rafaeoli25
Velká nula, pokud se na FO neprobere tak to může být zoufalá sezóna.
Reagovat
Rafaeoli25
Norrie se letos velmi zlepšuje, příjemný překvapení. Tsip titul, slušná forma, ačkoli s Musettim to žádná brnkačka nebyla, ten ukázal svůj potenciál. Na FO by Tsip znovu mohl projít do sf a pokud v něm narazí na Djokera má šanci, sf ale jisté nemá, v cestě do něj může číhat mnoho nepříjemných soupeřů.
Reagovat
turista
Je tak dobrý, že už by to chtělo nějaký titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist