Tsitsipas znovu potřeboval více než tři sety, Medveděv je dál suverénní

2. 9. 2021, 06:02
Aktuality 5
US OPEN - Stefanos Tsitsipas hned v prvním kole musel do rozhodující páté sady s bývalým šampionem Andym Murraym a více než tři sety potřeboval i dnes proti Adrianovi Mannarinovi. Naopak další suverénní vítězství si připsal Daniil Medveděv, předloňský finalista a další z největších favoritů si snadno poradil s Dominikem Köpferem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas ve finále French Open neuhájil náskok 2-0 na sety proti Novakovi Djokovičovi a od té doby nepůsobí vůbec přesvědčivě. Jeden z nejúspěšnějších hráčů první poloviny sezony zaznamenal překvapivé porážky s Francesem Tiafoem, Filipem Krajinovičem, Ugem Humbertem a Reillym Opelkou a spokojený nemůže být ani se svými výkony na US Open.

Nejlepší řecký tenista v prvním kole musel do rozhodující páté sady s bývalým šampionem Andym Murraym a další zaváhání předvedl dnes proti Adrianovi Mannarinovi. Úvodní dva sety sice ovládl jednoznačně, ale ve třetím dějství prohrál tie-break a i proti letos se trápícímu soupeři potřeboval více než tři sety. Francouze hlavně kvůli jeho problémům s kolenem dorazil "kanárem" a před závěrečnou sadou si opět neodpustil dlouhou pauzu na toaletu.

"Neudělal jsem nic špatného," bránil se Tsitsipas, jenž v zákulisí strávil přes sedm minut. Nevraživou reakci obecenstva si nijak nebral. "Fanoušky miluji, ale nehrajou tenis na vrcholné úrovni a nechápou, jak je to náročné. Občas je potřeba mít pauzu, abychom mohli předvádět výkony, které předvádíme."

Tsitsipas si podobně 'oddechl' mezi sety i v během pětisetové bitvy s Britem Andym Murraym a bývalý první hráč světa poté řekl, že Řek ztratil jeho respekt. Mannarino soupeři nic nevyčítal. "Využil pravidla, které je ale špatné a mělo by se změnit," podotkl Francouz.

Pro Tsitsipase, který si dnes připsal už 50. letošní vítězství, je US Open jasně nejméně úspěšným grandslamem. Postupem do třetího kola vyrovnal své maximum na turnaji. O první osmifinále si zahraje s Carlosem Alcarazem.

Osmnáctiletý Španěl porazil Francouze Arthura Rinderknecha a postoupil do třetího kola amerického grandslamu jako nejmladší hráč za posledních 14 let. Dva zápasy vyhrál i ve Wimbledonu. Na dvou grandslamech to dokázal v tomto věku naposledy Novak Djokovič v roce 2005.

Daniil Medveděv naopak letošním US Open zatím prochází bez problémů. V úvodním kole povolil jen osm her zkušenému Richardovi Gasquetovi a dnes přehrál 6-4 6-1 6-2 Dominika Köpfera. V dalším kole se jeden z největších favoritů a předloňský finalista střetne s Pablem Andújarem.

Pětadvacetiletý Rus patří k největším hrozbám Djokoviče, který letos v New Yorku útočí na kalendářní grandslam. Se Srbem se může vítěz nedávného Masters v Torontu potkat stejně jako na letošním Australian Open až ve finále.

Ve třetím kole je i Andrej Rubljov. Pátý nasazený překvapivě potřeboval set navíc, ale po ztracené druhé sadě dominoval a Pedra Martíneze porazil 7-6(2) 6-7(5) 6-1 6-1. V dalším zápase se dvojnásobný čtvrtfinalista potká s domácím Francesem Tiafoem.

Casper Ruud byl proti Boticovi van de Zandschulpovi jasným favoritem, ale kvalifikantovi a až 117. hráči světa podlehl 6-3 4-6 3-6 4-6. Pětadvacetiletý Nizozemec ve svém premiérovém třetím kole na grandslamech vyzve Facunda Bagnise.

Alex Molčan si při svém debutu v hlavních soutěžích grandslamových turnajů vede fantasticky. Třiadvacetiletý slovenský kvalifikant, jenž prožívá nejlepší sezonu kariéry, dnes ve Flushing Meadows po více než třech hodinách boje zdolal 6-3 3-6 1-6 6-2 6-4 domácího favorita Brandona Nakashimu a po desáté výhře v řadě je už ve třetím kole.

V něm narazí na Diega Schwartzmana, který porazil 7-6 6-3 6-4 bývalého finalistu Kevina Andersona z Jihoafrické republiky a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2. Zápas na kurtu Louise Armstronga byl přerušen, neboť i přes zataženou střechu na kurt tekla voda. Duel se dohrával na dvorci Arthura Ashe a skončil hodinu po půlnoci.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
středeční výsledky (1. 9. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Medveděv (2-Rus.) - Köpfer (Něm.) 6-4 6-1 6-2
Tsitsipas (3-Řec.) - Mannarino (Fr.) 6-3 6-4 6-7(4) 6-0
Rubljov (5-Rus.) - Martínez (Šp.) 7-6(2) 6-7(5) 6-1 6-1
van de Zandschulp (Niz.) - Ruud (8-Nor.) 3-6 6-4 6-3 6-4
Schwartzman (11-Arg.) - Anderson (JAR) 7-6(4) 6-3 6-4
Auger-Aliassime (12-Kan.) - Zapata (Šp.) 7-6(5) 6-3 6-2
Popyrin (Austr.) - Dimitrov (15-Bulh.) 7-6(4) 7-6(4) 4-0 / skreč
Laaksonen (Švýc.) - Garín (16-Chile) 3-6 7-6(5) 6-2 6-4
Bautista (18-Šp.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-1 6-3 6-2
Evans (24-Brit.) - Giron (USA) 6-4 7-6(3) 2-6 6-3
Andújar (Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 6-3 6-1
Alcaraz (Šp.) - Rinderknech (Fr.) 7-6(6) 4-6 6-1 6-4
Molčan (SR) - Nakashima (USA) 6-3 3-6 1-6 6-2 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Lajovič (Srb.) 2-6 6-4 2-6 7-5 6-4
Bagnis (Arg.) - Trungelliti (Arg.) 7-6(4) 4-6 6-3 6-3
Tiafoe (USA) - Pella (Arg.) 6-1 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
aligo
už je s tím fakt trapný smilesmile
Reagovat
paddy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, Casper je hvězda okresních přeborůsmile
Ale tak s Botičem není radno si zahrávat, zvlášť po deštích může nabýt na síle a odnese to nejeden neduživý stromek s mělkými kořenysmile
Reagovat
paddy
Diváci bučeli na Tsitsipase kvůli pauze na záchod (centrum.cz) smile

Tsitsipas má u NY publika novou přezdívku
https://www.youtube.com/watch?v=0Psg-Gy6QO4&t=8s

Co si Tsitsipas smskoval s otcem + pomoc Haiti
https://www.youtube.com/watch?v=kPC_Ej8SrFc
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže Stefanos vykonává na hajzlu dobročinnostsmile Měl by říct otci, ať ty smsky píše kratší, nejlépe v kódech.smile
https://www.youtube.com/watch?v=iHQ8CVUOPEY
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist