Tsitsipas, Zverev i Medveděv jsou v Paříži v osmifinále

4. 6. 2021, 23:55
Aktuality 12
FRENCH OPEN - Favorité spodní poloviny mužské dvouhry na French Open bez větších problémů postoupili do osmifinále. Řek Stefanos Tsitsipas po ztracené úvodní sadě zdolal Američana Johna Isnera, Němec Alexander Zverev potvrdil roli favorita proti Srbu Djeremu a Rus Daniil Medveděv na svém neoblíbeném povrchu přehrál 3-0 na sety Reillyho Opelku.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Pátý nasazený Stefanos Tsitsipas poprvé na letošním Roland Garros prohrál set. Ve třetím kole zdolal 5-7 6-3 7-6 6-1 Američana Johna Isnera, s nímž vyhrál počtvrté v řadě, a svou neporazitelnost prodloužil na sedm utkání.

"John je hodně vysoký, má skvělý servis. V prvním setu jsem si nevěděl rady, ale od druhého setu jsem svou hru zlepšil a postupně dostal zápas pod kontrolu. Ze zápasu si mohu odnést spoustu pozitiv," komentoval Tsitsipas večerní zápas zcela bez diváků.

O čtvrtfinále si 22letý Řek obhajující loňské semifináje zahraje se Španělem Pablem Carreñem (h2h 2-0).

Daniil Medveděv při předchozích čtyřech startech na French Open nepřešel přes první kolo, ale letos se ztrátou jediného setu postoupil už do osmifinále. Druhý nasazený Rus dnes přehrál 6-4 6-2 6-4 Reillyho Opelku.



O čtvrtfinále si Medveděv zahraje s Christianem Garínem, s nímž prohrál v květnu na antuce v Madridu.nebo Marcosem Gironem. Pětadvacetiletý Chilan Garín dnes porazil 6-1 5-7 6-2 6-2 Američana Marcose Girona a poprvé postoupil do osmifinále grandslamu.

Alexander Zverev v prvním kole French Open prohrával s krajanem Oscarem Ottem už 0-2 na sety, ale od té doby vyhrál devět setů v řadě. Nejlepší německý tenista dnes přehrál 6-2 7-5 6-2 Lasla Djereho.

O vyrovnání svého maxima na antukovém grandslamu se utká s Keiem Nišikorim, se kterým se
potká už na třetím turnaji v řaděJaponský tenista v úvodních dvou kolech na French Open musel pokaždé do pěti setů, ale dnes výrazně pošetřil síly, jelikož mu po prohrané úvodní sadě vzdal kvalifikant Henri Laaksonen. Bývalý čtvrtý hráč světa si tak poprvé od předloňského Wimbledonu zahraje osmifinále grandslamů.

Federico Delbonis na letošním French Open potvrzuje životní formu. Třicetiletý Argentinec, který si nedávno v Římě zahrál své první čtvrtfinále na Masters, dnes v Paříži smetl 6-4 6-1 6-3 Itala Fabia Fogniniho a poprvé v kariéře si zahraje osmifinále grandslamů.

V něm Delbonis vyzve Španěla Alejandra Davidoviche, který si poradil s Norem Casperem Ruudem.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
páteční výsledky (04. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Medveděv (2-Rus.) - Opelka (32-USA) 6-4 6-2 6-4
Tsitsipas (5-Řec.) - Isner (31-USA) 5-7 6-3 7-6(3) 6-1
A. Zverev (6-Něm.) - Djere (Srb.) 6-2 7-5 6-2
Carreňo (12-Šp.) - Johnson (USA) 6-4 6-4 6-2
Davidovich (Šp.) - Ruud (15-Nor.) 7-6(3) 2-6 7-6(6) 0-6 7-5
Garín (22-Chile) - Giron (USA) 6-1 5-7 6-2 6-2
Delbonis (Arg.) - Fognini (27-It.) 6-4 6-1 6-3
Nišikori (Jap.) - Laaksonen (Švýc.) 7-5 0-0 skreč L.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
sojka1
nebavi me vymyslet, kdo bude nejlepsi, prijde mi to posetile, kdyz se toho tolik deje prave ted.... :-)) ale vcerejsi Stefanos rozhodne budil respekt svym pristupem i nasazenim, podvedomou interakci s divaky si nahrazoval vlastnimi pokriky a hru vyspele budoval na vlastnich omylech z prvniho setu, zvykal si na odlisny odskok od obra, zacal Johna natahovat, hral mu pod nohy a sebevira z nej jen kapala.... 1111 vyborny, byl to fajn zapas "pro zelene plachty"... :-)
Reagovat
Rogers
Jsem zvědavý, kdo z ruské trojky (čtyřky) v rámci TOP seven si sáhne na finále. Andrij je mimo, tak asi Stěpan nebo Saša. Daniel ještě letos ne.
Reagovat
Patik
Znie to ako novodobá Big3..tak trochu sa tieto tri mená skloňujú spolu dosť často na každom turnaji..do budúcna prečo nie..ešte takých 20 GS každý a bude to ono..hmm keď to takto napíšem znie to akoby boli buď dosť neschopní alebo fuu..20 GS v tenise je jednoducho nadpozemský počin..sú to skvelí mladí tenisti a keď sa všetci postavia a pozbierajú a ešte mama im niečo doloží budú mať polovicu grandslamu..smilesmile
Reagovat
hippos
Skloňujú, ale vůbec nechápu proč klaun Zverev. On si snad platí píárko. Tam patří Sinner, Zverev je maximálně level Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Level Murray nedosahuje ani jeden z nich. A kazdy by bol rad za karieru Andyho Murrayho.

Ten vyhral dvojciferny pocet Masters, dvojciferna ucast vo finále GS, a kazdeho z BIG2+Federera porazi minimálne 8-10krát, plus svetova jednotka na konci roku.

Kto toto ma?
Reagovat
Nola
ved su este velmi mladi, maju casu a kludne mozu level Andyho postupne dosiahnut, ved Zverev uz ma konte uz 4 masters + TM, a tie Masters vacsinou vyhral cez niektoreho z clenov B3
Reagovat
Amputace
Plus Murray doplatil na existenci big3 jednoznačně nejvíce ze všech. A to v době, kdy byli Nadal s Djokovičem v nejlepším věku. Tsitsipas a spol. se s nimi horko těžko vypořádávají, byť jsou dávno za zenitem. Chtěl bych je vidět na místě Murrayho.
Reagovat
hippos
Šmarja, aj opica by pochopila, že básník chtěl říct, že Zverev z těch čtyř tahá za nejkratší konec a nemyslel přímé srovnání Zvereva s Andymsmile
Reagovat
Pe3k
opica možná smile
Reagovat
Patik
Sinner oproti Zverevovi nič nedokázal..Zverev porazil big3 na každom povrchu..vyhral niekoľko Masters..Turnaj Majstrov..drží sa v top10..jediné čo mu chýba je už len grandslam..
Reagovat
hippos
V piczi co bylo nebylo, jde o to co bude.
Reagovat
Patik
najviac budeme vidieť keď Big3 ukončí kariéru..potom sa to rozhýbe a budú si všetci deliť tituly..a grandslamy..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist