Umag: Alcaraz a Altmaier budou hrát o první finále, vyzvou Ramose a Gasqueta

23. 7. 2021, 23:48
Aktuality 0
ATP UMAG - Na antukovém turnaji v chorvatském Umagu se rozhodlo o semifinalistech. 18letý Španěl Carlos Alcaraz postoupil do boje o své první finále, o které se utká se zkušeným krajanem Albertem Ramosem. Poprvé v kariéře je v semifinále Němec Daniel Altmaier, který vyřadil srbského obhájce titulu Dušana Lajoviče a může se chystat na Francouze Richarda Gasqueta-
Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz má v 18 letech na kontě čtyři tituly z antukových challengerů, druhé kolo na Australian Open, třetí kolo na Roland Garros a po dnešku dvě semifinále na turnajích ATP.

V chorvatském Umagu se mezi čtyřku nejlepších dostal přes Francouze Lucase Pouillea, Slováka Andreje Martina a třetího nasazeného Srba Filipa Krajinoviče. Finalistu nedávného turnaje v Hamburku zdolal 7-6 2-6 6-1.

O první finále si Alcaraz zahraje s o patnáct let starším krajanem Albertem Ramosem (h2h 1-0) kterého loni zdolal na antuce v Riu de Janeiro. Třiatřicetiletý Ramos ve čtvrtfinále smetl 6-2 6-1 Itala Stefana Travagliu a v Chorvatsku navázal na první výhru po dvou a půl měsících.

Ze hry venku je druhý nasazený Dušan Lajovič, který si předloni v Umagu zahrál poslední semifinále a nakonec vybojoval dosud jediný titul na okruhu ATP. Srbský tenista skončil na raketě Daniela Altmaiera. 22letý Němec, který před dvěma týdny v Braunschweigu získal první challengerový titul, zvítězil 6-2 6-4 a poprvé postoupil do semifinále podniku ATP.

V něm překvapivý osmifinalista loňského French Open Altmaier vyzve Richarda Gasqueta. 35letý francouzský tenista dnes porazil 6-3 7-6 Damira Džumhura a poprvé v sezoně postoupil do semifinále, ve kterém již pětkrát po sobě neuspěl. Poslední finále si zahrál v od červenci 2018.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 481.270 eur
páteční výsledky (23. 07. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ramos (1-Šp.) - Travaglia (It.) 6-2 6-1
Altmaier (Něm.) - Lajovič (2-Srb.) 6-2 6-4
Alcaraz (7-Šp.) - Krajinovič (3-Srb.) 7-6(3) 2-6 6-1
Gasquet (4-Fr.) - Džumhur (Bosna) 6-3 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist