Úspěšný debut jako dárek k narozeninám. Lehečka si na Turnaji mistrů do 21 let poradil s domácím Passarem

8. 11. 2022, 15:18
Aktuality 17
NEXT GEN ATP FINALS - Jiří Lehečka úspěšně zahájil svou premiéru na Next Gen ATP Finals v italském Miláně. Rodák z Mladé Boleslavi, který dnes slaví 21. narozeniny a je prvním českým účastníkem v historii Turnaje mistrů do 21 let, si v úvodním duelu Zelené skupiny poradil 4-1 4-3 4-1 s domácím outsiderem Francescem Passarem. Zítra nastoupí proti Brandonovi Nakashimovi, který se nadřel na výhru proti Matteovi Arnaldimu.
Jiří Lehečka (© AFP)

Jiří Lehečka v únoru zazářil hned při svém debutu v hlavních soutěžích turnajů ATP, když se v rotterdamské hale probojoval z kvalifikace až do semifinále a zajistil si premiérový posun do Top 100. V nejvyšším patře žebříčku se stále drží, ačkoli ve zbytku sezony uhrál jediný solidnější výsledek na nejvyšším okruhu, a sice čtvrtfinále na antuce v Kitzbühelu.

Zatímco loni mu účast na Next Gen ATP Finals, které se hraje se speciálními pravidly a neuděluje žebříčkové body, těsně unikla, letos se kvalifikoval i díky triumfu na domácím challengeru v Liberci a dalšímu finále na akci stejné kategorie v Rakousku. Historicky první český zástupce na Turnaji mistrů do 21 let začal v Miláně suverénní výhrou nad Francescem Passarem.

Utkání s domácím outsiderem měl pod kontrolou. Rodák z Mladé Boleslavi, jenž dnes slaví 21. narozeniny, získal šest z úvodních sedmi gamů. Průběh druhé sady si však zkomplikoval, jelikož od stavu 2-0 vyhrál jen jeden z následujících 13 fiftýnů a dovolil soupeři skóre otočit. Set nakonec získal nejtěsnějším možným rozdílem v tie-breaku (9-7) a po využití až čtvrtého setbolu. Třetí dějství už měl zase pod kontrolou a zápas zakončil vítězným bekhendem po lajně.

Lehečka tak vede Zelenou skupinu a zítra ho čeká souboj s Brandonem Nakashimou. Americký tenista se ve svém úvodním duelu nečekaně nadřel na výhru nad domácím náhradníkem Matteem Arnaldim, kterého zdolal 2-4 4-3 4-3 3-4 4-2.


Musetti potvrdil roli favorita, Stricker překvapil skalpem Drapera
Boje už odstartovaly i v Červené skupině. Nejvýše nasazený Lorenzo Musetti zahájil svůj druhý start na Next Gen ATP Finals hladkou výhrou 4-2 4-2 4-2 nad Chun-Hsin Tsengem z Tchaj-wanu.

Zatímco úvodní zápas nenabídl žádné překvapení, na závěr programu si Dominic Stricker vyšlápl na favorizovaného Jacka Drapera. Brita porazil ve třech tie-breacích a ve středu vyzve největšího adepta na titul Musettiho.

• NEXT GEN ATP FINALS •
Milán, Itálie, tv. povrch / hala, 1.400.000 eur
úterní výsledky (8. 11. 2022)
• Zelená skupina •
Lehečka (5-ČR) - Passaro (8-It.) 4-1 4-3(7) 4-1
Nakashima (4-USA) - Arnaldi (9-It.) 2-4 4-3(7) 4-3(4) 3-4(4) 4-2
• Červená skupina •
Musetti (2-It.) - Chun-Hsin Tseng (5-Tchaj-wan) 4-2 4-2 4-2
Stricker (7-Švýc.) - Draper (3-Brit.) 4-3(5) 4-3(5) 4-3(5)
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Brenda v 15 hrála tříseťáky do 6 gemů a 21 kluci hrajou do 4 gemůsmilesmile
Totální zhovadilost převzatá z nějaké exhibice.
Sám Jirka v pozápasovém rozhovoru přiznal, že se s tímhle systémem setkal poprvé a že na něj musel během týdne trénovat. Kopnout toho, kdo to protlačil do (i)
Reagovat
lvicek
Já bych se tak nerozcilovala. Ten turnaj vlastně není moc zajímavý, je tam nějakých 8 typku z první a druhé stovky. Zajímavé na nich je jen to, že jsou mladí a že z nich třeba někdy něco bude. Tak se tomu snaží dodat nějakou další šťávu třeba tímhle způsobem a prezentovat to jako možnou budoucnost. Pokud se to nebude rozlezat dál, tak tady na tomhle turnaji mi to nevadí. Jasně trochu hrozí syndrom uvařené žáby, tak je třeba se mít na pozoru ;).
Reagovat
lvicek
Taky asi nechtějí, aby to splývalo s turnajem mistrů, takže tohle je další způsob, jak to odlišit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně je to typické otevírání Overtonova okna. Což je metoda, jak "salámovou metodou" protlačit něco, co většina naprosto odmítá a je to c zájmu jen nějaké menšiny,které může být i velmi úzká. Důležité je k tomu ovládat média nebo aspoň s nimi umět pracovat.

U nás se takto prosazuje například tzv. "manželství pro všechny".
Reagovat
paddy
debly se už hrají bez výhody a bez klasického 3. setu, je otázkou času, co bude dál a skončí to tím, že se bude jen házet mincí smile

za vším je komerce a snaha nenarušit časový plán TV
volejbal se hraje bez ztrát, ping pong na sety do 11

a ve Wimbledonu už nebude třeba bílé oblečení
aktivistka
Murray-matka
karimatka
smile

https://cnn.iprima.cz/konec-nocni-mury-tenistek-na-wimbledonu-uz-nebudou-trpet-menstruaci-cele-v-bilem-192493
Reagovat
GaelM
4-1 4-3 4-1

To hráli tenis nebo hokej? smile
Reagovat
Krisboy
12:5, to byla pěkná přestřelka! Golů jak máku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, byly to tři třetinysmile
Reagovat
Alien
Co je ten Pesar zač? Neznám!
Reagovat
Krisboy
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pesar
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Passaro mal este pred rokom myslim ranking okolo 440 miesta, z antukovych itf v spanielsku presiel na domace challengere, zacal tam mat vysledky a posutpne ich aj vyhravat, urcite lepsi na antuke ako jiri ale v hale slaby zatial
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Má solidní servis a FH, jinak je ještě nevyrovnaný a určitě má na čem zapracovat. Nicméně, z ortodoxního antukáře se mění v univerzálnějšího hráče.
Reagovat
makro99
Válec smile
Reagovat
Krisboy
Splněná povinnost smile
To jistě ne, ale každá výhra se počítá a s prázdnou už neodjede. Toho druhýho makaróna by mohl dát taky.
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist