V Budapešti bude Češka ve čtvrtfinále, Strýcová postoupila do 2. kola proti Zakopalové

1. 5. 2012, 23:49
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Český tenis má jisté zastoupení ve čtvrtfinále antukového turnaje v Budapešti. Ve 2. kole se totiž střetnou Klára Zakopalová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, jež dnes postoupila i díky skreči soupeřky.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová vstoupila do utkání s Jasminou Tinjičovou - až 314. hráčkou světa, jež debutovala v hlavní soutěži turnaje WTA - velmi nešťastně. V prvním setu uhrála na returnu pouze 5 fiftýnů a za necelou půl hodinu hry úvodní dějství ztratila. I přes další ztracené podání ve druhém setu si ale vynutila rozhodující sadu, do které už soupeřka z Bosny a Hercegoviny kvůli problémům s dýcháním nenastoupila.

Šestadvacetiletá Strýcová si tak v Budapešti zahraje o první čtvrtfinále od loňského triumfu v Québeku a bojovat o něj bude proti krajance Kláře Zakopalové. České tenistky na sebe v minulosti narazily pětkrát (včetně kvalifikací a turnajů ITF) a 3-2 na zápasy vede Zakopalová.

Nejvýše nasazená Sara Erraniová odstartovala soutěže na antuce v maďarské metropoli suverénním vítězstvím. Italská tenistka i v druhém letošním souboji s Lucemburčankou Mandy Minellaovou dominovala a vyhrála 6-1 6-1. Erraniová má letos na antukových turnajích WTA bilanci 11-0 - tituly už získala v Acapulku a Barceloně.

"Byl to dobrý start. První kolo není nikdy snadné, ale já se na kurtu bavila a jsem ráda, že jsem neztratila příliš sil. Kurty jsou tu celkem pomalé a to mé hře sedí," řekla Erraniová.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (01. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Tinjičová (Bosna) 1:6, 6:3, skreč, Erraniová (1-It.) - Minellaová (Luc.) 6:1, 6:1, Pěrvaková (2-Kaz.) - Duševinová (Rus.) 6:1, 5:7, 7:6 (8:6), Briantiová (It.) - Beguová (8-Rum.) 6:4, 5:7, 6:3, Cadantuová (Rum.) - Rybáriková (SR) 6:2, 6:1, Czinková (Maď.) - Jugičová-Salkičová (Bosna) 6:7 (3:7), 6:0, 6:3, Amanmuradovová (Uzb.) - Krajicková (Niz.) 6:3, 3:6, 7:6 (8:6), Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Babosová (Maď.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová, Uhlířová (1-JAR/ČR) - Jefleaová, Lefevreová (Austr./Fr.) 6:1, 6:3, Dekmeijereová, Kondratěvová (Lot./Rus.) - Hrdinová, Keothavongová (ČR/Brit.) 6:2, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist