V Kitzbühelu vypadl i Schwartzman. Do semifinále se poprvé dostali tři kvalifikanti: Djere, Hüsler a Hanfmann

11. 9. 2020, 20:18
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - Do semifinále antukového klání ATP 250 v Kitzbühelu se nedostal ani jeden nasazený tenista. Naopak mezi kvartetem nejlepších jsou tři kvalifikanti, což se na okruhu ATP stalo vůbec poprvé v historii. O vyřazení posledního nasazeného hráče Argentince Diega Schwartzmana se postaral Srb Laslo Djere, kterého napodobili Švýcar Marc-Andrea Hüsler a Němec Yannick Hanfmann.
Diego Schwartzman

V Kitzbühelu se koná první antukový turnaj ATP po půlroční koronavirové pauze a papírovým favoritům se na něm nedaří. Diego Schwartzman se jako jediný z nasazených hráčů dostal do čtvrtfinále, ale to bylo konečnou už i pro něj.

Druhý nasazený Argentinec nestačil na Lasla Djereho, který nad světovou třináctkou zvítězil 7-6 6-3 a na třetí pokus si připsal jeho premiérový skalp.

A tak se stalo, že v Kitzbühelu se poprvé od vzniku ATP Tour v roce 1990 dostali do semifinále tři kvalifikanti. Djereho doplnili ještě německý tenista Yannick Hanfmann a Švýcar Marc-Andrea Hüsler.

Podle 81. hráče světového žebříčku Djereho je dlouhá pauza kvůli koronaviru a chybějící herní praxe důvodem, proč se daří kvalifikantům.

"Určitě je pro nás výhodou, když už máme v nohách víc zápasů. Jim chybí zápasová rutina. Třeba pro mě to byl dneska už pátý zápas, zatímco pro Diega druhý," řekl pětadvacetiletý srbský tenista, jenž jako jediný ze semifinalistů už jeden titul z okruhu má. Loni vyhrál turnaj na antuce v Riu de Janeiro.



To 24letý Marc-Andrea Hüsler, až 303. hráč pořadí ATP, měl před turnajem na kontě jediný vítězný zápas na okruhu ATP. V Rakousku však po vyřazení turnajové jedničky Fabia Fogniniho zdolal i bývalou světovou dvanáctku Feliciana Lópeze , se španělským veteránem si poradil 6-4 6-3.

Osmadvacetiletý Yannick Hanfmann vyřadil svého krajana Maximiliana Marterera. a do semifinále postoupil podruhé v kariéře. O vyrovnání svého maxima ze Gstaadu 2017 se utká v prvním vzájemném duelu s Djerem.

Trojici kvalifikantů v sobotu doplní jiný Srb Miomir Kecmanovič, který porazil ve třech setech Argentince Federica Delbonise a o finále si zahraje s Hüslerem.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 400.335 dolarů
páteční výsledky (11. 09. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djere (Srb.) - Schwartzman (2-Arg.) 7-6(2) 6-3
Hanfmann (Něm.) - Marterer (Něm.) 6-2 7-5
Hüsler (Švýc.) - F. López (Šp.) 6-4 6-3
Kecmanovič (Srb.) - Delbonis (Arg.) 6-4 6-7(5) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist