V Kodani postoupila Záhlavová i Benešová, Kvitová zase nevyhrála

3. 8. 2010, 14:49
Aktuality 19
Úvodní kolo halového turnaje v Kodani zvládly tři ze šesti českých tenistek. V úterý zažila další zklamání Petra Kvitová, jež po Wimbledonu potřetí v řadě končí v prvním kole. Naopak nástrahy úvodního kola zdolaly Sandra Záhlavová i Iveta Benešová, které svým soupeřkám darovaly pouhých sedm gamů.
Iveta Benešová

Jako první dnes do dalšího kola postoupila Sandra Záhlavová. Tu čekala polská kvalifikantka Marta Domachowská, která s českou soupeřkou bojovala téměř hodinu a půl. Domachowská ale doplatila na špatné proměňování brejkbolů; proměnila jediný ze sedmi a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 2-6. Další soupeřkou Záhlavové bude Němka Angelique Kerberová, která v prvním kole vyřadila Renatu Voráčovou.

Iveta Benešová si ještě jasněji porazila s Ruskou Jelenou Bovinovou. Hráčka, která se do hlavní soutěže dostala jako šťastná poražená, kladla Benešové odpor jen v prvním setu, v němž ale jen marně doháněla ztrátu. Ve druhé sadě jí česká tenistka sebrala všechny tři servisy a vyprovodila ji z turnaje 'kanárem'.

Benešová, která přešla přes první kolo teprve podruhé na posledních sedmi turnajích, se o čtvrtfinále utká s první nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska. Domácí nasazená jednička porazila Chorvatku Petru Martičovou 6-3 6-2.

Další zklamání zažila třetí nasazená Petra Kvitová. Dvacetiletá Češka po skvělém vystoupení ve Wimbledonu, kde vypadla až v semifinále se Serenou Williamsovou, prohrála na turnajích WTA potřetí v řadě v prvním kole. 

V kodaňské hale ztratila slibně rozehraný duel s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, které podlehla 4-6 2-6 4-6. Rodačka z Bílvoce vypadla v prvním kole už na šesti z posledních sedmi turnajů. Se Cirsteaovou přitom dosud ještě neprohrála.

Záhlavová s Benešovou dnešním postupem napodobily sedmou nasazenou Kláru Zakopalovou, která do druhého kola prošla v pondělí. První zápas naopak vedle Voráčové nezvládla také Kristýna Plíšková. Bilanci českých tenistek ještě dnes může vylepšit turnajová trojka Petra Kvitová, která stále čeká na první výhru od postupu do semifinále Wimbledonu.

Výsledky - Kodaň (tvrdý, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová (ČR) - Domachowská (Pol.) 6:1, 6:2, Benešová (ČR) - Bovinová (Rus.) 6:4, 6:0, Cirsteová (Rum.) - Kvitová (3-ČR) 4:6, 6:2, 6:4, Wozniacká (1-Dán.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:2, Srebotniková (Slovin.) - Glatchová (USA) 6:4, 4:6, 6:1, Hercogová (5-Slovin.) - Grönefeldová (Něm.) 6:3, 7:5, Keothavongová (Brit.) - Arvidssonová (Švéd.) 1:6, 6:4, 6:3, Baltachaová (Brit.) - Erakovicová (N. Zél.) 3:6, 6:3, 6:1, Barroisová (Něm.) - Meusburgerová (Rak.) 7:5, 6:2, Maleková (Něm.) - Ejdesgaardová (Dán.) 6:0, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Voráčová, Senogluová (3-ČR/Tur.) - Arvodssonová, Larssonová (Švéd.) 6:4, 4:6, 10:7.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
ta kvitová je uplně v řiti. Na ručník prostě. Prohraje s takovou tragédkou.
Reagovat
majkl005
jj :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem ten zapas a katastrofa. Myslim,ze to bude stejny jak u vaidisove. Kdyby to byla hracka nejaka elitni ale porad prohravat takhle,to u je fakt smula. Celej ceskej tenis miri do haje. Aspon ze mame Berdycha,ten to zachranuje. Tak doufejme,ze ceskam se povede,i kdyz tomu neverim
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem se díval na to, ale i po očku sem sledoval skore po fiftýnech jak berdych,štěpánek porazili elitní pár nestor,Zimonič.
Reagovat
weak
celej ceskej tenis miri do haje... ? :-)
To by ti pan Kaderka dal... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak zatim tu je demorkacie,takze svuj nazor muzu rict,napsat a co ja vim.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to sem nesledoval,tak nemuzu rict. ALe aspon nekdo teda.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje ted opravdu spatne,ale na to, jak je mlada, uz neco dokazala, tak bych nevolila tak silna hnusna slova. A mimochodem, z Cirsteove roste take dobra hracka, tak to neni zase tak velke prekvapeni.Takze trochu brzdi.
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám se slečno.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele damo,tak brzdi. Mame porad demokracii,takze nazory si muze jakykoliv psat kdo chce. Az se tu zavedene nejaka tva nadvlada tak prosim. Nikdo nerika,ze nci nedokazala.Dokazala,ale taky to hodne ted kazi. A mimoto pochval dostala trebva odeme uz milion,to je poprve co jsem napsal neco negativniho a stojim si zatim
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacki - Martič právě teď v TV: satelit 10 stupňů východně, frekvence 11023 MHz, symbolrate 6111, polarizace H.

Kamooon Wozňáki !!!!
Reagovat
carolyn
Nejvíc mě baví, jak si Brož myslí, že je úplně největší tenisovej fanda, když má satelit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč největší fanda? Mám si to snad nechávat pro sebe? Tenhle web čte čím dál víc lidí. Předloni 3-6 tisíc, loni 8-15 tisíc, letos i 20 tisíc! Možná to jinému fandovi pomůže. Z orientace v satelitním příjmu mám ale samozřejmě radost, na českých (placených) kabelových TV jde z tenisu často kulový.
Reagovat
carolyn
Proč? Protože vždy píšeš že tenisový fandové (a to dáváš záměrně vždy do uvozovek) sledují streamy a ty jedinej koukáš v tv. Tak máš asi pocit, že ty jsi ten jedinej opravdovej tenis fanda.
Reagovat
smazaný uživatel
jen vůl může fandit woznacké.
Reagovat
smazaný uživatel
Benešová to je hodně špatná hráčka. Ale aspoň vobčas někoho pokoří xD
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem četl pokouří :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych neřekl že je špatná hráčka....... spíš hraje pokaždé jinak.... jednou hraje výborný zápas, a pak hraje zase ho.no bohužel ale teď poslední dobou hraje furt ho.no
Reagovat
majkl005
Jen aby to holkám vydrželo....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist