V Německu chystají na květen turnaj pro hráče mimo Top 100

19. 4. 2020, 16:02
Aktuality 2
Malý exhibiční turnaj bez diváků plánuje v květnu uspořádat tréninkové centrum v německé spolkové zemi Porýní-Falc. Podle listu The Telegraph akci pro hráče mimo elitní stovku světového žebříčku ATP zorganizuje v době, kdy je profesionální sezona kvůli pandemii koronaviru stále přerušená, místní akademie v Höhr-Grenzhausenu.

Tenisté, kteří se akce nazvané Tennis Point Exhibition Series zúčastní, budou muset dodržovat stanovená pravidla. Pokud nebudou hrát, budou muset nosit roušku. Na kurtu smějí být vždy maximálně tři lidé - oba soupeři a rozhodčí na umpiru. Hrát se bude bez sběračů míčků.

Turnaj je naplánován pro osm tenistů, kteří během čtyř dnů sehrají v hale na antuce celkem 32 zápasů. Fanoušci ho mohou sledovat na streamu.

Uspořádání podobné akce tento týden ohlásil i Patrick Mouratoglou. Pět víkendových turnajů v rámci nezávislé ligy Ultimate Tennis Showdown chce trenér Sereny Williamsové hostit ve své akademii v Nice, aby měli hráči možnost vrátit se k zápasům.

Turnaje profesionálních okruhů ATP a WTA se zastavily v polovině března kvůli pandemii koronaviru. Znovu hrát se nezačne minimálně do poloviny července. Kvůli mimořádným opatřením byla zrušena celá travnatá část sezony, grandslamové Roland Garros bylo přeloženo na září.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Osm tenistů čtyři dny a třicetdva zápasů, každý dva za den, to je docela našlapané.
Reagovat
FulnekUltras
v Oberhachingu by to zvládli taky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist