V New Yorku nebude hrát ani Venus. US Open bude po 18 letech bez sester Williamsových

25. 8. 2021, 23:44
Aktuality 16
Pár hodin po své sestře Sereně se den před losem US Open odhlásila z newyorského grandslamu také dvojnásobná šampionka Venus Williamsová. 41letou Američanku do hry nepustí přetrvávající zranění nohy.
Profily hráčů
Venus Williamsová (© j48tennis.net)

"Není to nejlepší zpráva. Připojuju se k Sereně, Rogerovi a Rafovi na seznam zraněných. Stále to však bude skvělé US Open a já moc děkuju za divokou kartu. Moc jsem se těšila, ale asi to takhle mělo být. Vrátím se zpět!" uvedla 41letá Venus na Twitteru.

Problémy s nohou má prý celé léto a vyřešit je nestihla. "Tentokrát se zázrak nepovedl. Vzácný volný čas alespoň využiju k seznamování s muži," žertovala v krátkém videu, které zveřejnila na sociálních sítích. Nabídky přijímá od vyšších a chytrých mužů. Ale ne chytřejších, než je ona sama. A zájemci by neměli být příliš upovídaní. 

Americká veteránka Williamsová má na kontě sedm grandslamových titulů ve dvouhře žen. Pětkrát ovládla Wimbledon a dvakrát US Open (2000 a 2001). V roce 2002 si ještě zahrála finále, ale od té doby v New Yorku přidala už jen tři semifinále. Loni vypadla v prvním kole s Karolínou Muchovou.

V roce 2021 bývalá světová jednička startovala na devíti turnajích a vyhrát na nich dokázala jen tři zápasy. Naposledy se představila v pondělí na domácí půdě v Chicagu, kde prohrála se Su-Wei Hsieh. Aktuálně figuruje na 147. místě světového žebříčku, na US Open měla hrát díky divoké kartě.

Letošní US Open bude bez obou sester Williamsových poprvé od roku 2003. Obě tehdy po vzájemné bitvě ve finále Wimbledonu předčasně ukončily sezonu - Serena kvůli operaci kolena, Venus vinou trhliny v břišním svalu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
paddy
Vydělal 1 mld USD, sice neskončí jako GOAT, ale marketingově bude vítěz smile

Vývoj reklamních smluv, zpočátku málo placený, protože pochází z malé země
Přechod k japonskému Uniqlu, Nike mělo omezený rozpočet a hodně hvězd
Mirka, jeho "rock", vytváří zázemí

- v USA tenis není tak důležitý a není náhoda, že se upsal Japonsku, podobný ekonomický kalkul podle mě stál i u Osaky a jejího občanství

This article is adapted from ?The Master: The Long Run and Beautiful Game of Roger Federer,? by Christopher Clarey, published by Twelve on Aug. 24, 2021.

https://www.nytimes.com/2021/08/25/magazine/roger-federer-brand-legacy.html
Reagovat
Kozoroh
Venus se neumí rozloučit s tenisem, ač paběrkuje. Podobně je na tom Jarda Jágr, bez svého milovaného sportu si nedokážou představit svůj život.
Reagovat
sojka1
Venuse vlastni spolecnost Starr Interiors, ktera ma za sebou uz velmi prestizni zakazky i oceneni... :-)
Reagovat
sojka1
tim jsem jen chtela rict, ze se umi realizovat i jinak, ma svoji modni znacku atp, takze sirsi zaber...
Reagovat
paddy
Dopadne jako pan Jágr smile
Reagovat
sojka1
uplne jasne vidim prosedivelou a jiz lehce nachylenou Venusi, jak kraci se svym mladickym pritelem na svuj rozhodujici zapas v nasi extralize... :-)
Reagovat
Fandina
Jágr dopadl dobře, dělá pořád co ho baví. ????
Reagovat
com
a kazdej rok ma novej model vypatlany dvacetilety modelky smile
Reagovat
Fandina
Hlavně, že je vypatlaná. Trapné.
Reagovat
com
tak proc by jinak dvacitka chodila s padesatnikem, kdyby nebyla vypatlana a na prachy smile proste tomu nerozumis a koncim s tebou debatu smilesmile
Reagovat
Fandina
Jsi trapný.
Reagovat
Fandina
PS ... Lepší chodit s padesátiletým, než s hloupým dvacetiletým.
Reagovat
cabuna
Nebude hrát US open kvůli pozitivnímu testu ,prodělala kovid s mírnými příznaky ,ale test jí stále vykazuje pozitivitu .
Reagovat
SwissMaestro
Já tedy nevím. Zatímco u Sereny a Federera je ještě nějaká konkurenceschopnost, zde se o ní nedá bavit ani trochu. Ten jeden či v případě štěstí dva zápasy na rozlučku by na US Open určitě zvládla. Z tenisového hlediska by mě šokovalo kdyby se příští rok dokázala Venus dostat do byť průměrné formy.
Reagovat
Semi
Naopak, to je nejlepší zpráva, jakou mohl ženský tenisový svět dostat - při vší úctě k tenisovému umění sester W. Účast v prvním kole je pro spoustu tenistek skvělý příspěvek do začátku kariéry, zatímco pro S+V je to jen pár drobných.
Reagovat
sojka1
pri vsi ucte k "socialni politice"... nedovedu si predstavit ani ve snu, ze ji budu (prednostne) provozovat na GS... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist