V takový návrat jsem ani nedoufal, přiznal Del Potro

15. 1. 2015, 22:17
Aktuality 2
Juan Martín del Potro se tento týden vrátil po téměř roční pauze na okruh ATP. Na turnaji v Sydney, kde vloni triumfoval, došel až do čtvrtfinále. Jak Argentinec sám přiznal, takový úspěch na svém prvním turnaji nečekal. Něco takového by mě před turnajem ani nenapadlo, ale jsem moc rád, že se mi to podařilo, řekl Del Potro.
Profily hráčů
Juan Martín del Potro

Juan Martín del Potro se na okruhu ATP představil naposledy 25. února loňského roku, kdy vzdal zápas na turnaji v Dubaji. V březnu se pak podrobil operaci zápěstí a až do konce sezony rehabilitoval a připravoval se na návrat. Ten chtěl uskutečnit na turnaji v Brisbane, nakonec však rozhodnutí přehodnotil a na okruh ATP se vrátil o týden později.

Na turnaji v Sydney, kde v minulém roce získal svůj poslední 18. titul, tento týden došel senzačně až do čtvrtfinále. "Musím přiznat, že takový návrat jsem opravdu nečekal. Čtvrtfinále na takovém turnaji je velký úspěch a já jsem šťastný, že se mi to podařilo," radoval se Argentinec, jenž na turnaji porazil v úvodním kole Ukrajince Sergeje Stachovského a ve druhém kole otočil zápas s osmnáctým hráčem světa Fogninim. Na turnaji skončil až dnes, když ve čtvrtfinále nestačil na Michajla Kukuškina.

"Odehrál jsem kvalitní zápasy proti velmi dobrým hráčům. Zápěstí mě stále trochu bolí, po zápasu s Fogninim to bylo horší, ale pak se to zlepšilo," přiznal bývalý čtvrtý hráč světa.

"Musím jít krok po kroku. Stále jsem v nejistotě, že to začne bolet a já zase nebudu hrát. Chci si proto užívat každý zápas a každý den na kurtech, nechci myslet na to, co bude za měsíc. Musím být trpělivý, dodržovat všechny rady odborníků a pracovat na sobě. Vím, že to nepůjde hned, ale jsem optimista."

Del Potro spadl v žebříčku ATP až na 338. příčku, v minulosti byl nejvýše čtvrtým hráčem světa. "Není jednoduché být 338. hráčem světa a jít hrát proti hráčům, kteří jsou v Top 50, nebo dokonce i v Top 20. Já jsem ale v Sydney ukázal, že s nimi můžu hrát a může je i porazit. Ten turnaj mi dodal velkou motivaci a přesvědčení, že to stále jde."

"Už se těším do Melbourne, až uvidím své spoluhráče. S některými jsem mluvil nebo jsme si psali, ale už se opravdu těším, až se znovu potkáme. Ta pauza byla dlouhá," komentoval del Potro. "Těším se na moment, kdy zase budu hrát s těmi nejlepšími. Nebude to hned, ale věřím, že to jednou přijde. Chci na to být připravený, teď by to bylo o ničem. Potřebuju pár měsíců a pak uvidíme."

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

2
Přidat komentář
ptpc
To zápästie je prúser. On to uvidí o pár mesiacov, ja to vidím už teraz...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohoto se Del Potro nezbaví asi nikdy... Dřív nebo později se to stejně vrátí, pokud se nestane zázrak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist