Velmi speciální výhra, usmívala se Krejčíková. Odměnu chce věnovat zemětřesením zasaženému Turecku

14. 4. 2023, 18:25
Aktuality 14
Za velmi speciální označila Barbora Krejčíková vítězství v kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové nad Katarinou Zavackou. Česká jednička zaznamenala první singlový triumf v národních barvách a vedení týmu kapitána Petra Pály nad Ukrajinou zvýšila na 2-0 na zápasy.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Sedmadvacetiletá rodačka z Brna na tiskové konferenci řekla, že věnuje finanční odměnu z kvalifikace na pomoc lidem v Turecku, jež zasáhlo únorové zemětřesení.

"Chci, aby to pomohlo tureckým lidem v zasažených oblastech. Je to velmi smutné. Chci také pomoci mladým tenistům, kteří tam jsou a ztratili vše," uvedla Krejčíková.

Díky kamarádům a tureckým hráčům, které zná z dalších turnajů, se česká tenistka zkontaktovala s Tureckou tenisovou federací. Odezva byla pozitivní. "Mají některé projekty, které chtějí udělat. Jsem ráda, že mohu takhle někomu pomoci a budu mít radost, pokud to některému z dětí vrátí úsměv na tváři," doplnila Krejčíková.

Do kvalifikace, která se hraje na neutrální půdě v tureckém Beleku kvůli ruské invazi na Ukrajinu, vstoupila Krejčíková úspěšně. Duel proti Zavacké vyhrála za hodinu a 47 minut 6-4 6-3 a získala první reprezentační vítězství ve dvouhře.

"Je to pro mě velmi speciální výhra. Jsem ráda, jak jsem dnes hrála. Předváděla jsem dobrý tenis a využila šance, které jsem měla. Mám velkou radost, že jsem vyhrála v českých barvách," uvedla Krejčíková.

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros ztratila v každém setu jednou servis. Vždy se jí ale podařilo na antuce 261. hráčku světa dvakrát brejknout.

"Když jsem vedla v prvním setu 5-2, chtěla jsem víc diktovat tempo, ale začala jsem dělat chyby. Za stavu 5-4 jsem si proto řekla, že se vrátím ke své hře. Hrála jsem více delších výměn a podařilo se mi nakonec první set vyhrát. To byl pro mě důležitý moment," líčila Krejčíková.

Vítězka letošního turnaje v Dubaji byla ráda v komorní atmosféře i za několik desítek českých fanoušků. "Je to skvělé, že tu jsou. Užila jsem si to. Mám ráda podporu našich příznivců," dodala dvanáctá hráčka světa.

Postup do finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové bude moci Krejčíková završit v sobotu, kdy se od 10:00 SELČ střetne s ukrajinskou jedničkou Martou Kosťukovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
hanz
Někteří dávají na charitu a nechlubí se tím, jak bohatí, tak chudší.
Reagovat
Dobry-den
Ale bude se o ní mluvit, to je hlavní. :)
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
tommr
https://www.si.com/tennis/2023/04/14/barbora-krejcikova-big-ambitions-singles-doubles-ranking
Reagovat
com
A kolik ze je ta odmena - par tisicovek? smile
Reagovat
darek.vrana
Nejlepší je, když někdo, kdo by nikdy nikomu nic nedal, kritizuje, že někdo jiný bohatý dává málo...
Reagovat
com
jen poukazuju na to, ze kdyz nedavno vyhrala tisicovku za kterou dostala nekolik milionu, tak sem od ni neslysel, ze by neco dala na charitu.. Ale tady dostane za reprezentaci par supu a hned se chvasta, ze celou odmenu da na charitu smile Obrazek si kazdej udela samsmile
Reagovat
lvicek
Treba to neni zas tak malo ;).
Reagovat
makro99
pro hrubou orientaci, loni týmy, co se dostaly do skupiny, braly jako teamové player prize money 400 tis. dolarů, češky za semifinále 800 tis...
Reagovat
lvicek
Takze pro Baru to muze byt treba milion CZK v pripade postupu do finale?
Reagovat
lvicek
Nebo nevim, jak to funguje, jestli se vetsina rozpocita mezi hracky a neco malo svazu nebo spis naopak, nebo treba svaz jeste neco priplaci?
Reagovat
GaelM
Doufám, že jsi taky poslal svůj týdenní příjem na charitu, než sis ji začal brát do huby smile
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist