Venus podle nových důkazů nehodu na Floridě nezavinila

8. 7. 2017, 11:23
Aktuality 11
Americká tenistka Venus Williamsová podle nových důkazů nenese vinu na dopravní nehodě, při níž před měsícem na Floridě zemřel starší muž. Policejní vyšetřovatelé původní závěry, podle nichž bývalá světová jednička smrtelnou kolizi v křižovatce zavinila, změnili po zhlédnutí záběrů z bezpečnostní kamery.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Sedmatřicetiletá tenisová hvězda tento týden hraje Wimbledon a v pátek si vybojovala postup do osmifinále. O nedlouho později policie z Palm Beach Gardens informovala, že Williamsová při tragické nehodě neporušila dopravní předpisy. Do křižovatky vjela na zelenou a byla donucena zabrzdit, aby dala přednost jinému vozu. Když se znovu rozjela, narazilo do ní auto.

"Na základě videa byl změněn původní závěr, že Williamsová nehodu zavinila. Vyšetřování stále pokračuje, konkrétní viník zatím nebyl určen," řekl agentuře AP policejní mluvčí Paul Rogers.

Za volantem vozu, který se s Williamsovou srazil, byla osmašedesátiletá žena. Její o deset let starší manžel o dva týdny později zemřel na následky vážných zranění. Řidička utrpěla zlomeniny ruky. Tenistka vyvázla bez zranění a obviněna nebyla, nicméně čelí žalobě rodiny oběti.

"Neexistují žádná slova, která by dokázala popsat to, jak moc zdrcující to je," reagovala Venus ve Wimbledonu na dotaz novináře, který ji velmi očividně rozhodil. "Nevím, co více bych k tomu měla říci," dodala se slzami v očích bývalá světová jednička, která poté musela na chvíli opustit místnost.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
Stan_Borowitz
už je to opraveno, bez poděkování, čili autor se navíc z toho, kdo jej nezištně upozornil na chybu, snaží udělat blbce... inu, každý jsme nějaký...
Reagovat
FulnekUltras
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/vterina-ktera-rozhodla-o-smrti-na-krizovatce-policie-zverejnila-video-z-nehody-williamsove-34020?dop-ab-variant=&seq-no=2&source=hp

Pokud správně vidím, tak Venus jela z vedlejší silnice na silně frekventovanou příčnou hlavní a podle řazení před křižovatkou do levého pruhu chtěla vlevo také odbočovat (žádná světla nevidím, ale zato prakticky neustálý příčný provoz), stejně jako auto před ní. Podle mého do křižovatky vjela zbrkle, a pak už to je bohužel otázka vteřin.
Reagovat
horska.kraslice
V USA nejsou semafory umístěné před křižovatkoou, ale až za ní, a vysoko, takže na videu zřejmě nejsou v záběru. Jinak, proč se V.W. řadila do levého pruhu, může být, že pravý pruh je v této křižovatce určen pouze pro odbočení vpravo a levý pruh pro přímý směr+odbočení vlevo. Toto řešení pruhů v křižovatce bývá v USA časté, protože u nich platí pravidlo, že odbočit doprava je možno i na červenou (při dodržení pravidla přednosti vzhledem k příčnému směru provozu), proto je pravý pruh určen jen pro směr odbočení vpravo (vozidla zamýšlející jet rovně by blokovala odbočující vpravo). Značení pruhů bývá umístěno rovněž za křižovatkou nahoře, takže ho ze záběrů nevidíme.
Reagovat
FulnekUltras
Tak to jo, v USA jsem nic nenajezdil ani na picyglu. ;) Přesto se mi ze záznamu zdá, že Venus tam vjela dost hrr, přičemž příčný provoz běží imrvére. Na autě před ní je vidět, že řidič se taky musel chvíli rozhodovat.
Reagovat
horska.kraslice
Je pravda, že rychlost a soustavnost příčného provozu se mi na tom videu taky zdá trochu divná, ale když vyšetřovatelé tvrdí, že je to světelně řízená křižovatka, tak to snad tak je....
Reagovat
baggik
Kam vjela moc hrr? Vzdyt se tam zastavila a počkala až projede vozidlo zleva, zprava první vozidlo čeká, v druhém pruhu najednou přilítne vozidlo velkou rychlostí, což je na takto komplikované křižovatce dost divné.
Reagovat
baggik
Každopádně maji v USA strašidelný křižovatky, máš zelenou, ale zároveň auta v přímém směru jezdí dál, to je sebevražda.
Reagovat
cheeky
Ale vždyť to je i u nás. Když se ti rozsvítí doplňková zelená šipka vpravo tak sice můžeš jet ale zároveň musíš dát přednost autům v přímém směru, protože ty mají taky zelenou.
Reagovat
Stan_Borowitz
se na ty záběry koukali odněkud z kopce?
Reagovat
pokrytec
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/vterina-ktera-rozhodla-o-smrti-na-krizovatce-policie-zverejnila-video-z-nehody-williamsove-34020?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
Správné rozhodnutí.
Reagovat
Stan_Borowitz
To nezpochybňuju, zarazila mne jen znalost české gramatiky ze strany autora článku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist