Venus Williamsová se po loňské autonehodě vyrovnala s rodinou zesnulého

21. 11. 2018, 12:48
Aktuality 13
Případ autonehody z loňského června, při níž zemřel starší muž, pro americkou tenisovou hvězdu Venus Williamsovou definitivně skončil. Média v USA s odkazem na soudní dokumenty uvedla, že pětinásobná vítězka Wimbledonu se s pozůstalými dohodla na vyrovnání.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Osmatřicetiletá Williamsová havarovala 9. června v Palm Beach Gardens, když vyjížděla ze své rezidence na rušnou šestiproudovou dálnici a do jejího vozu v rychlosti 65 km/h narazilo auto starších manželů. Osmašedesátiletá řidička Linda Barsonová vyvázla se zlomenou rukou, o deset let starší manžel Jerome Barson však utrpěl zranění hlavy, jemuž o 13 dnů později podlehl.

Policie vyšetřování uzavřela s tím, že Williamsová před fatální srážkou dopravní přestupek nespáchala. Právníci rodiny Barsonových, kteří požadovali po slavné tenistce nespecifikované odškodné, však s výsledkem vyšetřování policistů nesouhlasili a trvali na žalobě. Podrobnosti páteční dohody o vyrovnání zveřejněny nebyly.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Stan_Borowitz
No, neznám úplně přesně floridské dopravní předpisy, ale podle toho horního videa a standardního posuzování takových situací u nás to vypadá jako jednoznačné nedání přednosti v jízdě vozidlu jedoucímu po hlavní silnici... Policejní šetření probíhalo asi ve stylu "...je černá, žena a celebrita, takže, pokud nemá více podobných polehčujících okolností, je viníkem ten druhý. Bohužel ta paní nebyla ani celebrita, ani černá..."
Reagovat
blixa
Taky je neznám, ale rozebíralo se to poměrně podrobně v českém tisku a dle znalců je to v USA skutečně jinak a Serena na vině nebyla. Barva pleti ani "celebritnost" v tom asi nehrála žádnou roli.
Reagovat
EllNino
Serena určitě ne no, ta tam ani nebyla
Reagovat
blixa
Pardon, Venus samozřejmě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, já jsem to nesledoval, jen jsem se koukl na to video a tam prostě auto vjíždějící z vedlejší nedalo přednost autu projíždějícímu po hlavní. Jediné, co bych z pohledu českých předpisů vyčetl té staré paní, je to, že jela v pravém pruhu rychleji než vozidla v pruzích vlevo (i když ta mohla třeba odbočovat).

Asi to fakt na Floridě musí být upraveno nějak jinak. Zeptám se Šárky Grossové, ta to tam dobře zná.
Reagovat
FulnekUltras
může mít Venus každopádně čistší než třeba jakási Dara Rolins...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nechci se Dariny Rolicové nějak zastávat, ale ta to nakonec vyřešila úplně stejně, ne?
Reagovat
FulnekUltras
až vynuceně a po několikaletých nechutných tahanicích, kdy ještě svou vinu opakovaně popírala
Reagovat
Stan_Borowitz
Tady to bylo taky vynuceno hrozbou civilní žaloby a nevím o tom, že by Venus svou vinu přiznala, řekla třeba "nepodívala jsem se pořádně, to přijíždějící auto jsem přehlédla" nebo tak něco. Nevidím zásadní rozdíl.

Trochu to připomíná kauzu O.J. Simpsona, ten ale sílu osvobozujícího rozsudku v trestním řízení, celebritství a barvy pleti přecenil, a nakonec ho museli k náhradě škody opravdu odsoudit v občanskoprávním řízení...

Navíc Rolincová aspoň tuším dostala tříletou podmínku a přišla na rok o řidičák, takže Venus z toho vyklouzla o dost snadněji...
Reagovat
ttopi
Rolins taky měla mnohem větší část viny. V podstatě kolaře smetla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebyl to spíš motorkář?
Reagovat
ttopi
Nevím, ale to není důležité. Šlo mi o tu míru zavinění.
Reagovat
Krisboy
Byl to něco mezi - mopedář :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist