Verdasco vyhrál první zápas na antuce, o náskok ale málem přišel

29. 4. 2011, 09:42
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Fernando Verdasco si po více než dvou měsících zahraje ve čtvrtfinále. Španělský tenista v portugalském Estorilu vyřadil domácího Frederika Gila, byť ve druhém setu ztratil náskok dvou brejků a o výsledek se ještě strachoval.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco od únorového finále v San Jose vypadl na čtyřech z pěti turnajů hned po svém úvodním zápase. Výhry si připsal pouze po skreči soupeře a v Davis Cupu a v žebříčku ATP klesl z devátého na 15. místo. Minulý týden kvůli osobním sporům neobhajoval titul na domácí antuce v Barceloně a volný čas tak věnoval tréninku na další antukové turnaje,

Místo prestižního klání ve Španělsku se po osmi letech objevil v portugalském Estorilu, kde o něj prý pořadatelé usilovali. Druhý nasazený Verdasco se organizátorům soutěže 'odměnil' vítězstvím nad domácí jedničkou Frederikem Gilem, který obhajoval loňské finále.

Sedmadvacetiletý Španěl měl nakročeno k suverénnímu vítězství, ve druhém setu však přišel o náskok 5-1. Nakonec ale za 103 minut zvítězil 6-1 7-6 a připsal si první letošní výhru na antuce.

V přípravě na blížící se French Open ho v dalším zápase čeká Kevin Anderson, který si zajistil premiérový start ve čtvrtfinále antukového turnaje ATP. Sedmý nasazený Jihoafričan si ve druhém kole bez hrozby ztráty servisu poradil s Victorem Haneskem z Rumunska, kterému vrátil týden starou porážku z Barcelony.

První antukové čtvrtfinále čeká i na Milose Raonice, který si poradil s domácím Joaem Sousou. "Mám pocit, že se lepším každým dnem. Nikdy jsem neočekával, že bych se na antuce mohl cítit tak dobře. Jsem šťastný, jak jsem tu začal. Je to pro mě dobrý týden, ale nekoukám příliš dopředu. Jen se podívejte, s kým hraju příště," řekl dvacetiletý Kanaďan, po Dimitrovovi druhý nejmladší hráč v top 100.

O semifinále se utká se čtvrtým nasazeným Gillesem Simonem, který zametl s Argentincem Carlosem Berlocqem. "S dnešním výkonem jsem spokojený. Podařilo se mi zapracovat na některých věcech v mé hře," uvedl Francouz Simon.

"(Raonic) je letos hráč s největším progresem. Hraje dobře, ale na antuce ještě nemá tolik zkušeností. Myslím, že je s ním lepší hrát teď než v době, kdy bude v top 15," řekl na adresu Raonice Simon.

- ATP 250 ESTORIL (Portugalsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (28. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Verdasco (2-Šp.) - Gil (Portug.) 6-1 7-6(5)
Simon (4-Fr.) - Berlocq (Arg.) 6-2 6-1
Raonic (5-Kan.) - Sousa (Portug.) 6-3 6-3
Anderson (7-JAR) - Hanescu (Rum.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist