Veselý slaví v Ostravě úspěšný návrat na kurty. Začal vydřenou výhrou nad Giustinem

26. 4. 2023, 13:58
Aktuality 5
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Jiří Veselý odehrál na challengeru v Ostravě svůj první soutěžní zápas od US Open a postup do další fáze si pořádně zkomplikoval. Šampion ročníku 2013 vedl včera už 6-3 5-1 a měl k dispozici i tři mečboly, ale ani jednu šanci neproměnil a v dnešní dohrávce musel do rozhodujícího setu. Itala Lorenza Giustina nakonec udolal 6-3 6-7(7) 6-2.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý odehrál svůj první soutěžní zápas po téměř osmiměsíční pauze. Bývalý 35. hráč světa bojoval se zraněním stehenního svalu skoro celou loňskou sezonu, už po US Open ji musel ukončit a v žebříčku momentálně figuruje až na 496. místě.

Pro návrat si zvolil domácí antukový challenger v Ostravě, kde startuje pošesté, v roce 2013 triumfoval a při poslední návštěvě před čtyřmi lety uhrál čtvrtfinále. V úvodním kole mohl slavit jednoznačnou výhru, včera však nedotáhl náskok 6-3 5-1, ačkoli měl v desáté hře tři mečboly. Lorenzovi Giustinovi tak dovolil srovnat skóre druhé sady a utkání bylo kvůli tmě přerušeno.

V dnešní dohrávce si majitel dvou trofejí z turnajů ATP postup nadále komplikoval. V tie-breaku nevyužil další mečbol a zápas šel po více než dvou hodinách do rozhodujícího dějství. V něm už měl 29letý Čech znovu navrch, nečelil jedinému brejkbolu a soupeři povolil jen dva gamy. O první čtvrtfinále od loňského června si zahraje s nasazenou dvojkou Ivanem Gachovem z Ruska (H2H 1-0).

Už mezi nejlepší osmičkou je Zdeněk Kolář, jenž v dnešním derby smetl 6-2 6-1 Víta Kopřivu. O semifinále se mohl utkat s dalším krajanem a loňský semifinalistou Daliborem Svrčinou, 20letý Čech však uhrál jen tři gamy s Belgičanem Gauthierem Onclinem. Ve hře je ještě 17letý Jakub Menšík, který v prvním kole vyřadil nasazenou jedničku Ryana Penistona.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Alien
Je fakt dobrej! Ohromná gratulace k tomuto úspěchu!
Reagovat
makro99
To je v podstate jak comeback po porodu - co by za to Svitolina se Strycovou daly :)
Reagovat
com
tak šup, ať seš zase smile jednička smile
Reagovat
Ereinion
J1rka už si brousí zuby na Noleho ve Wimblu smile
Reagovat
Krisboy
Chudák Nole. Nerozehranej, forma nic moc a teď ještě takováhle lapálie...smile

J1rka si to pěkně zkomplikoval v tom druhém setu, zřejmě mu moc nesedlo to přerušení. Pak ale dokázal, že je o třídu lepší než ten soupeř (omlouvám se, ale už si nepamatuju, s kým to hrál).

smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist