Vondroušová ani na druhý pokus neporazila Hsieh, na Australian Open skončila v osmifinále

14. 2. 2021, 02:22
Aktuality 74
AUSTRALIAN OPEN - Markéta Vondroušová ani na druhý pokus nedokázala porazit Su-Wei Hsieh. Zatímco na úvodní letošní akci v Abú Zabí podávala na vítězství, v dnešním osmifinále Australian Open na tchajwanskou veteránku i vinou problémům s třísly jasně nestačila. Pětatřicetiletá Hsieh si tak zahraje své premiérové grandslamové čtvrtfinále, v němž vyzve Naomi Ósakaovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová za sebou nemá vůbec úspěšnou sezonu. Loni dokázala vyhrát jen osm z 18 duelů a do letošního tenisového roku vstoupila těsnou porážkou na lednové akci v Abú Zabí. Podstatně lépe si vedla v Melbourne Parku, kde si na generálce zahrála semifinále a na úvodním grandslamu sezony poprvé postoupila přes druhé kolo.

S oběma žebříčkově slabšími soupeřkami však měla potíže. V úvodním kole proti Rebecce Petersonové prohrávala o set a brejk a komplikace musela řešit také proti kvalifikantce a až 317. hráčce světa Rebecce Marinové. Paradoxně nejméně práce měla v premiérovém souboji se Soranou Cirsteaovou.

Další výhru však nepřidala, když ani podruhé nedokázala najít recept na deblovou světovou jedničku Su-Wei Hsieh. Zatímco na začátku roku v Abú Zabí mohla utkání dopodávat, dnes příliš chybovala, k šancím se nedostávala a prohrála jasně 4-6 2-6.

Vondroušová sice v úvodním dějství dokázala snížit z 2-5 na 4-5, ovšem zkušená Hsieh set uzavřela čistou hrou na podání. Ve druhé sadě už nasazená Češka, jež do zápasu nastoupila s obvázaným pravým stehnem a tejpem na levém třísle, působila zdeptaně a nevěděla moc, co hrát. Evidentně se trápila při pohybu, ale bojovala a dvakrát si udržela podání. Při servisu soupeřky se ve druhé sadě neprosadila a zápas skončil za hodinu a osm minut.

"Soupeřka hrála fakt dobře. Zápas by byl těžký, i kdyby mě noha nebolela," řekla Vondroušová Radiožurnálu. S tříslem měla problém od začátku turnaje. "Zvládla jsem s tím vyhrát tři kola, což je dobré. Tentokrát už to ale bylo všelijaké. Jinak mě to bolí, i když chodím. Ale jsem ráda, že to vydrželo alespoň pár kol," uvedla.

Nyní by se ráda dostala na pár dnů domů. Další turnaj by měla hrát od 1. března v Dauhá. Otázkou je, zda jí zdravotní stav umožní do Kataru odletět. "Dám si asi pár dní volno. Jestli bude tříslo natržené, bude to asi trochu na dýl," řekla.

Jednadvacetiletá Vondroušová si třetí kolo na grandslamech zahrála poprvé od senzačního finále na předloňském French Open. Ve druhém týdnu na grandslamech účinkovala potřetí v kariéře (US Open 2018 OF, French Open 2019 F). Do sbírky jí tedy chybí už jen Wimbledon, kde v hlavní soutěži ještě nevyhrála.

Poslední českou zástupkyní ve dvouhře letošního ročníku je Karolína Muchová, která zítra vyzve Elise Mertensovou z Belgie.

Pětatřicetiletá Hsieh naopak poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamů a je nejstarší debutantkou v této fázi největších podniků v open éře, osmifinále zvládla na čtvrtý pokus (Australian Open 2008 a 2018, Wimbledon 2018).

Hsieh bude ve čtvrtfinále čelit největší favoritce Naomi Ósakaové (H2H 1-4). Ósakaová v premiérovém souboji grandslamových šampionek a bývalých světových jedniček s Garbiñe Muguruzaovou prohrávala o set a brejk a za stavu 3-5 v rozhodující sadě čelila dvěma mečbolům. V koncovce však předvedla fantastický tenis, obě hrozby s přehledem zlikvidovala, nedovolila loňské finalistce utkání dopodávat a nakonec zvítězila 4-6 6-4 7-5. Předloňská šampionka tak vyhrála už svůj 18. zápas v řadě.

• AUSTRALIAN OPEN 2021 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (14. 02. 2021)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Vondroušová (19-ČR) 6-4 6-2
Halepová (2-Rum.) - Šwiateková (15-Pol.) 3-6 6-1 6-4
Ósakaová (3-Jap.) - Muguruzaová (14-Šp.) 4-6 6-4 7-5
S. Williamsová (10-USA) - Sabalenková (7-Běl.) 6-4 2-6 6-4
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Ram (6-ČR/USA) - Švedovová/Kontinen (Kaz./Fin.) 7-6(6) 7-5
Carterová/Gille (USA/Belg.) - Strýcová/Mektič (1-ČR/Chorv.) 6-4 5-7 10-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

74
Přidat komentář
SydneyOpen
Linda no je na dosah první pětistovka je skoro na dosahsmile uvidíme kam až to letos dotáhne, příští rok možná i v nějakém tom turnaji WTA
Reagovat
lvicek
Tak jestli bude letos Praha, tak snad i letos ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Máme nej tenistky na světěsmilesmile
Reagovat
com
jo Vnondrousova je toho dneska zarnym prikladem smile
Reagovat
SydneyOpen
nebo Plíšková smile
Reagovat
tommr
mít dvě hráčky mezi posledními 16 ale není zase tak špatnej výsledek. Problém bude asi v tom že naši fanoušci mají po minulých úspěších příliš velká očekávání ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Jan
Málo tommruješ. Úspěch je turnaj vyhrát. Všechno ostatní je neúspěch.
Reagovat
dadaft
Rozhodnutí přinesla 5. hra třetího setu.
Hned svůj první servis v setu Iga v dlouhém gemu ztratila, pak se bojovalo o další dva gemy a nakonec se jí podařilo perfektními údery rebrejknout na 4-4.
A pak, v mladistvé euforii, chtěla brejk potvrdit totálním rozstřílením Simony a zakončovala druhým úderem ...... jenže všechno těsně vedle a z tohohle lehkovážně ztraceného gemu už se nevspamatovala a Simona si to v klidu dopodávala........

škoda, nicméně před turnajem jsem se bál, že to dopadne ještě hůř, 4K beru jako solidní výsledek pro Igu.
Reagovat
dadaft
rebrejknout na 2-2
vzpamatovala
bože
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže dneska to pro ni byla lekce z taktiky a trpělivosti... Snad ji brzy zúročí. Je to naše polská siostrasmile
Reagovat
Davor1
Dobrý turnaj pre Igu. Čo mala, to suverénne uhrala a proti Simone to už bolo skôr o tom, že môže vyhrať, ale prehra v troch setoch určite nie je žiadna pohroma. Hlavné je, že sa po tom titule z RG nezbláznila a ďalej na sebe pracuje. Nepotrvá dlho a musí byť stabilne v top10 :)
Reagovat
Andrew89
božský začátek sezony...kež by už jsme jí mohli vidět na nějakém pořádném turnaji:)
Reagovat
marsden
Zapas Zvereva a Lajovice bez divaku mi prijde jak trenink hrace s trenerem. Lajovic vypada v klidu o 10 let vic nez na 31 a postava ala Stan, takovej lehkej bucek.
Reagovat
annah
Zatím Iga naplňuje očekávání. Jen aby se to neotočilo... Doufám, že ne, uřvaná žaba je nebezpečná a nevzdá to.
Reagovat
brixner
Nějaký streamek by nebyl? Iga musí vyhrát!
Reagovat
Mac
http://livetv387.me/frx/eventinfo/1035233_iga_swiatek_simona_halep/
Reagovat
annah
Bohužel to projela a žaba jde dál. Bylo to i o smůle, pár těsných autů. A navrch zkušenost Halepky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to tak. Simona mi nevadí, ale vítězství jsem přál Ize. Možná i na Velkomatku má větší zbraně než Simona. V ženském pavouku zůstávají samá hvězdná jména. Bude to lítý boj.
Reagovat
brixner
Ajaj, už to vidím..smile
Díky, i když mám slabý signál..smile
Já snad přisam bačku, že ve finále bych spíš fandil pramatce, než Rumunce...
Reagovat
annah
Taky to tak skoro vidím. Hlavně ne Simonka! A Velematka by snad pak už dala pokoj, když by dotáhla ten Margaretin rekord.
Reagovat
tommr
ta nedá pokoj snad nikdy. Až dotáhne Courtovou tak bude pokračovat dál, aby jí o jeden GS překonala ... smile
Reagovat
annah
No jo, to je taky fakt. Vystavený obří zadek budeme vidat na kurtech asi ještě dlouho.
Reagovat
lvicek
Tak furt bysme to mohli mít do půl roka za sebou ;).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
musí jenom odvádět daněsmile No nepovedlo se, škoda...
Reagovat
dadaft
tak vkládané naděje se potvrzují, zatím fantastický mač...

Simona zatím dost těží ze servisu, obzvlášť ten na téčko ki přináší lehké body...
Reagovat
dadaft
ho hó, tak to byla tenisová klasika -- Sinoma nevyužila šance na brejk a v následném gemu se totálně vyházela a Iga podává na set smile
Reagovat
dadaft
set je ve stodole smile
Reagovat
dadaft
hm, ve druhém setu úroveň klesla, z větší části vinou Igy smile
Reagovat
dadaft
iga teď chyba za chybou, s tímhle bez šance...smile
Reagovat
brixner
Borci nastupují na kurt s tím hadrem přes ústa a aniž by o to stáli, vypadají jako klauni...

Hlasatel je uvádí ve stylu zápasu Tyson - Holyfield, všech cca šestnáct diváků bouřlivě aplauduje a atmosféra je jako na Real - Barca, mám tohle fakt rád...
******************************************
Tahle moje gloska není o hráčích, ani sympatiích k nim, vím, že se musí podřídit. Jenže člověk si čím dál více uvědomuje(a vlastně tápe!), že něco není ale kurevsky v pořádkusmile, prostě NENÍ a nabízí se otázka, kdo(nebo co) za tím vším stojí, co je prioritou a co je vlastně cílem. Víte, jsem dost pozitivní člověk, já si nejspíš udělám prdel i na vlastbím pohřbu, prostě vylezu z rakve a prozvoním sousedku na vozíku a pak jí galantně podám umělý močový měchýř-takhle nějak se dívám na život. Jenže mě pomalu a jistě tahle rétorika opouští, začínám si více a více myslet, že tohle všechno je začátek nějaké změny a rozhodně ne k lepšímu. Asi to mnozí znáte-prostě děláte nějakou, skoro automatickou, činnost a u toho přemýšlíte o jiných věcech a s hrůzou zjistíte, že ač byste chtěli sebevíc, nemůžete nic změnit...Nemít svůj život ve vlastních rukách se mi opravdu vůbec nelíbí...smile
Reagovat
gigin
Stejný pocity. Ty aspoň trajdáš po mořích a oceánech...
Reagovat
brixner
No jo...Gigi, ale až potkam rybu s rouškou...normálně se zapíšu do kláštera a budu sedět a kolejbat se a zpívat "Óm mani padme hum" a svoje pálky věnuju na otop. Je to fakt všechno hodně čudné...smile
Reagovat
gigin
Už jsme staří brachu. Nějak to doklepeme, ale co naše děcka,vnuci. A co Gulbis?! :DD
Reagovat
brixner
No jo, práuda, těch děcek se mi asi potácí světem zopár...smilesmile
Reagovat
blixa
Pořád vám to říkám. Začátek konce naší civilizace, tak jak jsme ji znali.
Reagovat
FulnekUltras
zadarmo a předčasně to koloběžkáři nedostanou - dokud budeme dejchat... smile
Reagovat
Mantra
Cílek v své minipřednášceř říká, že to je krize cca do 70.roku...

https://www.youtube.com/watch?v=ITQnB3iaYzk
Reagovat
Jan
Konečně ses probral.
Reagovat
FulnekUltras
lidi si donekonečna srát na hlavu nenechají - pud sebezáchovy je velká přírodní síla, která se nakonec vždycky obrátí proti tomu nebezpečí, které je reálně větší... smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=1uNmLJ0OePs
Reagovat
dadaft
ještě jsem neviděl Serenu se Sabalenkou, ale Naomi - Garbine naprosto fenomenální zápas galaktické kvality, žádná česká hráčka se tomu to levelu bohužel v současnosti nepřibližuje ani na deset kilometrů...

opravdu jsem zvědav, jakou úroveň hry ukážou Iga a Simona, moc se těším...
Reagovat
baba
Markéta V. - marně si vzpomínám, zda to ubrečené a ukřivděné chování praktikovala i před corona. Ale zdá se mi, že byla normální.
Reagovat
hippos
odjakziva, 2019 se sklidnila a po korone je to tu zas
Reagovat
smazaný uživatel
Markéta V. - marně si vzpomínám, zda to ubrečené a ukřivděné chování praktikovala i před corona. Ale zdá se mi, že byla normální.
Reagovat
baba
Markéta V. - marně si vzpomínám, zda to ubrečené a ukřivděné chování praktikovala i před corona. Ale zdá se mi, že byla normální.
Reagovat
dadaft
Tak jsem začal po ránu Mrkétou a vydržel pár gemů.... bohužel to 4K je v jejím případě dílo náhody ............. po přepnutí na Osaku s Mugu jsem se přenesl na úplně jiný level ženského tenisu...
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky tak. Rozdíl v úrovni byl nebetyčný.smile
Reagovat
Jimbo
Jenom dokreslila svoje zoufalé vystoupení v Austrálii. V rozhodujícím setu z 10 bodů soupeře šlo za ní minimálně 5 jasných bodů, které plácla do sítě nebo vyhodila mimo kurt. Chudák Mektič, sice 1. set pohnojil ztrátou vlastního podání, ale pak hrál už skvěle - ovšem všechny nedostatky Báry nenapravil.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mantra
se vracím ve vzpomínkách na USO k zápasům Berty Vinči... Sie má fazonu smile
Reagovat
FulnekUltras
kéž by... ;-)
Reagovat
Pavlis
Sabalenka se má ještě co učit. Serena má nejlepší servis na světě. Jen konstatuji, není za tím upřednostnění té či oné.
Reagovat
FulnekUltras
stervis smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
steroidového mastodonta nepřeřveš
Reagovat
FulnekUltras
děs

na druhou stranu - bez ohledu na to, čím se krakatice za kolaborantské nečinnosti WADA krmí, by si z jejího zápalu a vůle po vítězství mohla kdekterá znuděná otrávená husička i u nás vzít příklad smile
Reagovat
FulnekUltras
jinak objektivně - čistá není ani jedna

estrogenu je teď na kurtu sakra málo smile
Reagovat
FulnekUltras
pajebáť tvaju máť !!!!!

stiflerka už demoluje smile
Reagovat
FulnekUltras
KAMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

daváj jiščó, ty súka maskulínaja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
FulnekUltras
hotové

na 4:5 ve třetím měl sice brojler servis - ale zároveň už byl bez koulí

končí jeden silný zážitek pro vyznavače bezpohlavní řežby

snad tedy v příštím kole... smile
Reagovat
Fandina
Divím se, že jsi ještě za tyhle výrazy, stereonidní mastoid, bezpohlavní řežby, brojler a spoustu dalších, nedostal ban.
Reagovat
FulnekUltras
byla to těžká noc, Fandi... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena mi dizajnom pripomina Cibulkovu
Reagovat
EllNino
Otocila jako pani tenistka ... a Mugu asi dneska neusne, sance byla velka

Tohle byl zapas hodny semi a vyse ... stejne jako napr. Aryna se Serenou nebo Iga se Simonou, naslapane

Se Su-wei jina story, kdyz ji tu porazila, slavika titul proti Petre, treba se docka i letos, hraje vyborne
Reagovat
FulnekUltras
pro Garbine a Conchitu obrovská škoda - tupě vydrilované novosvazácké sebevědomí bez obsahu ve zlomovém přetlačování hlav tentokrát bohužel uspělo
Reagovat
Mac
a megakotatko nebylo daleko, ale sumtorka rekla ne...
Reagovat
Mac
sumotorka...
Reagovat
EllNino
Bohužel tohle bylo ošklivé, ale chyběla radost, snaha zvratit trend zapasu, bez divaku nalada na pohrbu, spatny zaver jinak povedeneho predstaveni v Australii ...

Snad ta trisla nejak vyresi, neni to prvne ... a hlavne to kkackovani, to je fakt hrozny ...
Reagovat
tommr
od Markéty to bylo dneska ostudný vystoupení po všech stránkách. Nevím jak dalece jí limitoval zdravotní stav, ale ani skutečný zranění by neomlouvalo její hru a chování na kurtu. Od začátku dělala laciný chyby, zcela propadla po taktický stránce a úplně jí chyběla jakákoli bojovnost. O jejím ublíženeckým a ubrečeným chování ani nemluvím. Markéta by se měla nad sebou a nad svým přístupem k tenisu vážně zamyslet. Byla by škoda promrhat takovej talent ... smile
Reagovat
FulnekUltras
teď už si na hotelu v pohodě leští smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A já myslel, že se raketa vyplétásmile
Reagovat
FulnekUltras
tahle zbytná přítěž letěla do kouta už v šatně smile
Reagovat
blixa
No, kdyby sis takhle pěkně zatommroval před zápasem, mohlo být všechno jinak ! smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
FulnekUltras
výsledek podle očekávání smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist