Vondroušová: Hraju průměrně. Ale vyhrávám a to je důležité

5. 6. 2021, 09:54
Aktuality 14
Markéta Vondroušová si užívá podpory fanoušků a na Roland Garros je podruhé v osmifinále. Předloňská finalistka antukového grandslamu si včera solidní a tradičně pestrou hrou poradila se Slovinkou Polonou Hercogovou.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (j48tennis.net)

"Nehrála jsem nejlepší tenis, který umím, ale ani nejhorší, je to asi někde mezi. Ale jsem klidná, soustředím se na svoji hru a vyhrávám. To je důležité," řekla Vondroušová.

Tři kola na některém z grandslamů vyhrála počtvrté v kariéře. Osmifinále bude hrát v neděli, ale v tenisovém slangu se říká, že prošla do druhého týdne. "Je to skvělé. Mám za sebou dobré zápasy, jsem spokojená se svou hrou a jsem z toho nadšená," řekla jednadvacetiletá hráčka.

Po vyřazení či odstoupení favoritek je Vondroušová coby turnajová dvacítka nejvýše nasazenou ve spodní čtvrtině pavouku. "Neříkejte mi to, dělám si legraci. Nekoukám na los," smála se sokolovská rodačka. Její další soupeřkou bude Španělka Paula Badosaová, která vyřadila Rumunku Anu Bogdanovou.

Zápas s Hercogovou měla Vondroušová pod kontrolou. Ani jednou nepřišla o podání a soupeřku ve výměnách převyšovala. "Zápas byl nahoru dolů, ona občas zahrála dobře, občas divně. Bylo to bez tempa, ale láme se to na konci a byla jsem klidná. Cítila na sobě, že se nic neděje, když prohrávám 0:30, 15:40, věřím si do poslední chvíle," řekla.

Hercogová zkoušela českou hráčku rozhodit vysokými přeliftovanými míči do bekhendu. "Tušila jsem, že to začne dělat, protože v normálních výměnách jsem to měla pod kontrolou. Těžko se to hraje po doskoku, navíc jsem malá, ale ustála jsem to dobře," uvedla.

Zápas se hrál na kurtu Suzanne Lenglenové, druhém největším dvorci v areálu, kde předloni porazila Chorvatku Petru Martičovou a Lotyšku Anastasii Sevastovovou. "Ten kurt mám ráda, hraje se mi tady hezky," řekla Vondroušová. Užívá si diváků v ochozech. "Jsou zpátky a podporují mě, takže to je celé super. Díky tomu se hraje na velkých kurtech líp," prohlásila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
TOPtennis
Markéto finále můžeš opět dát smilesmile
Reagovat
Mr.Pink
najednou, nedavno jsi tu psal neco jineho
Reagovat
tommr
tak změnil názor a co? Je to snad trestný pane přechytralej? smile
Reagovat
Mr.Pink
neotravuj, troubo. pred dvema tydny ji tu odepisoval
Reagovat
tommr
na nic jinýho než na nadávky se nezmůžeš blbečku? smile
Reagovat
Mr.Pink
nadavky? takze ty muzes rikat kotyzovi troubo a ja tobe ne, troubo?
Reagovat
tommr
takže ty jsi Kotyza? To by tak odpovídalo ... smile
Reagovat
Mr.Pink
a jak se ti ten trouba libi? nic prijemneho, ze?
Reagovat
tommr
takovej blbeček jako ty mě nemůže urazit ...
Reagovat
Mr.Pink
ale ja te prece neurazim, jen pisu to same, co ty. a rozhodne nejsi klidny, trochu te to rozhodilo :)
Reagovat
TOPtennis
Je možné že jsem o jejim postupu pochyboval ale to jsem nevedel ze má nového trenéra Jana Mertla smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
no proti Badosaový na podporu diváků moc nespoléhej. Bude to pro tebe nejspíš peklo ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist