Vondroušová: Lepší to být nemohlo. Užívala jsem si to

16. 4. 2022, 22:52
Aktuality 7
Pod taktovkou Markéty Vondroušové vybojovaly tenistky postup do finále Poháru Billie Jean Kingové. Šikovná levačka sokolovské rodačky se doma na Štvanici podílela na třech bodech při výhře 3-2 na zápasy v kvalifikaci nad Britkami.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (© AFP)

"Lepší to být asi nemohlo. Myslím, že jsem předvedla dobré výkony, cítila jsem se tady dobře a užívala jsem si to," usmívala se Vondroušová po vydařeném vystoupení.

Za uplynulých patnáct let se stala teprve třetí českou tenistkou, která dokázala v soutěži družstev zajistit tři body. V roce 2008 to proti Slovenkám v Brně dokázala Nicole Vaidišová a v roce 2016 se tříbodovým výkonem blýskla Karolína Plíšková proti Rumunkám v Kluži.

Vondroušová potvrdila antukové kvality a dominovala dvouhrám. V pátek povolila Harriet Dartové jen jednu hru a v sobotu deklasovala loňskou vítězku US Open Emmu Raducanuovou dvakrát 6-1. "Hrála jsme dobře, jsem spokojená," řekla svěřenkyně Jiřího Hřebce.

Stejně jako před třemi lety v Prostějově zvládla perfektně roli jedničky týmu. "Je to krásný pocit," pronesla. V soutěži družstev si vylepšila bilanci na 8-1. "Už na začátku jsem říkala, že bych chtěla holkám pomoct, co nejvíc to půjde. Byla jsem připravená jít do všech zápasů i do debla. A jsem ráda, že mi to vyšlo, ještě takhle na Štvanici," připomněla, že v klubu I. ČLTK trénuje.

Kapitán Petr Pála měl radost, že měl Vondroušovou v týmu při absenci Barbory Krejčíkové, Karolíny Plíškové i Petry Kvitové. "Je to úplně suprový. Hrála famózně. Potvrdila, že má nejvíc zkušeností," ocenil Pála finalistku Roland Garros z roku 2019 Vondroušovou.

Dartovou i Raducanuovou vedle svého silného liftovaného forhendu tradičně trápila i zkracováním za síť. "Když jsem byla menší, měla jsem trenéra, který to pořád hrál. Tak to ve mně asi zůstalo a myslím, že na to ruku docela mám," řekla Vondroušová. Takzvané kraťasy zahrává za každého stavu, třeba i při brejkbolu soupeřky. "Že mám tenhle úder v záloze, je pro mě důležité. Vím, že ho můžu vytáhnout kdykoli, i když je nějaký důležitý stav. Je to pro mě velká výhoda."

I ve čtyřhře patřila Vondroušová k nejlepším na kurtu. Parádně prohazovala po lajně, ale dokázala i lobovat a zakončit volejem na síti. Nerozehrané Muchové hodně pomohla. "Jsem ráda, že jsme si s Kájou po dlouhé době zahrály. Celkově se dobře doplňujeme," řekla Vondroušová.

Několikrát během týdne zopakovala, jak hraje týmovou soutěž ráda. Další šanci může případně dostat v listopadovém finále. Do té doby bude hrát stříbrná olympijská medailistka z Tokia za sebe, už příští týden ve Stuttgartu, pak v Madridu, Římě a před Roland Garros možná i ve Štrasburku. "Teď jsem zahrála dobrý zápasy, tak doufám, že to udržím," přála si Vondroušová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
Osobně si myslimm, že to byla jediná světlá stránka zápasu.

Dvojka měla jeden singl vyhrát.

Tak dlouho se špekulovalo nad tim, jak Raducanu nepůjdu antuka, až si na ní vylámaly zuby dvě naše naše holky a ta třetí kvůli tomu ani nenastoupila.
Reagovat
tommr
a který dvě to byly? Já vím jen o Martincový ...
Reagovat
blixa
A taky by vyhrála, kdyby Pála nezešílel a nenasadil Lindu. I když je možné, že po odezvě na sociálních sítích už se jí hrát nechtělo ...
Reagovat
Esgalnor
Doufam, ze si Marketa tuhle formu prenese i na okruh WTA - tohle byly vynikajici vykony, tak jen tak dal!
Reagovat
makro99
Je to hodně zajímavý sledovat, komu ta repre sedne a užívá si to, a kdo se tam naopak trápí a pere s tlakem a očekáváními.. musím přiznat, že zrovna u Markéty bych si na tu první variantu nevsadil. Nicméně její fecdupová vystoupení, to je teda parádní dominance smile
Od Tokya stále drží vysoký herní i výsledkový standard a teď přichází oblíbená antuka, tak držme palce...
Reagovat
Mony
Zvlášť zajímavé, když je teď bez trenéra.. Tak přeji šťastnou ruku při výběru, jako měla Bára, Terka a snad i s Ruskou Kata
Reagovat
horska.kraslice
Markétě svědčí akce, kde koučuje Pála. On jí dobře radí a jeho rady Markétě prostě sedí. Škoda, že Pála se neangažuje jako trenér, podle mého mínění by to Markéta pod jeho soustavným vedením dotáhla hodně vysoko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist