Vondroušová po třech hodinách udolala Zvonarevovou. Bouzková, Plíšková i Kvitová vypadly

3. 2. 2021, 05:45
Aktuality 3
WTA MELBOURNE 2 - Markéta Vondroušová na generálce Melbourne 2 po třech hodinách boje zdolala bývalou světovou dvojku Věru Zvonarevovou a teprve podruhé za poslední rok postoupila do čtvrtfinále. Další tři Češk neuspěly. Marie Bouzková statečně vzdorovala Ashleigh Bartyové, se světovou jedničkou prohrála ve třech setech. Po třísetovém boji padla Petra Kvitová, zaváhala i Karolína Plíšková.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová do letošní sezony vstoupila na nové akci v Abú Zabí a hned v prvním kole prohrála těsný souboj se Su-Wei Hsieh. Mnohem lépe si vede v dějišti úvodního grandslamu sezony Australian Open, kde nejprve nedala šanci Varvaře Gračevové a dnes zdolala 7-6(4) 6-7(4) 6-4 další ruskou protivnici Věru Zvonarevovou.

Téměř tříhodinovou a velmi kvalitní bitvu s bývalou světovou dvojkou rozhodlo pár míčků. Zvonarevová, přemožitelka Kristýny Plíškové z úvodního kola, naštěstí pro Vondroušovou nedopodávala úvodní set, přesto se rodačka ze Sokolova rozhodujícímu dějství nevyhnula. Také v něm Vondroušová vedla o brejk, ale stejně jako v předchozích dvou sadách náskok neudržela, a za stavu 3-4 dokonce sama o brejk prohrávala. Následující tři hry však patřily Češce.

Vondroušová si teprve podruhé za poslední rok zahraje čtvrtfinále. Do něho se dostala poprvé od loňské semifinálové účasti na antuce v Římě.

Její další soupeřkou bude Argentinka Nadia Podoroská, jež překvapila výhrou nad Petrou Kvitovou. Čtvrtou nasazenou Češku zdolala po 2 hodinách a 40 minutách boje 5-7 6-1 7-6.

Boj loňských semifinalistek Roland Garros Kvitové a Podoroské skončil až hodinu před australskou půlnocí. Kvitová po zisku první sady prohrála devět z deseti gamů a za stavu 1-3 si navíc nechala promasírovat levou achilovku.

Ve třetím setu už prohrávala 0-3, ale bojovala, srovnala a set rozhodl tie-break. Kvitová v něm neudržela vedení 5-2, dva mečboly ještě odvrátila, ale při třetím poslala míč z forhendu do autu.

Velmi dobrý dojem na generálce na Australian Open zanechala Marie Bouzková. Dvaadvacetiletá Češka si v Melbourne Parku připsala dvě vítězství a dnes statečně vzdorovala Ashleigh Bartyové, se světovou jedničkou prohrála až po dvou hodinách 0-6 6-4 3-6. Bartyová, která hraje svůj první turnaj po téměř roční pauze, ve čtvrtfinále narazí na Shelby Rogersovou.

Karolína Plíšková skončila i na druhém letošním turnaji už na raketě své druhé soupeřky. Na Yarra Valley Classic v Melbourne dnes podlehla 6-7 6-7 Američance Danielle Collinsové.

Plíšková začala zápas ziskem podání soupeřky, ale sama o servis přišla na 4-4 a za stavu 4-5 odvrátila setbol. V tie-breaku první sady vedla 2-1, ale pak ztratila pět výměn. I druhý set dospěl do zkrácené hry a Američanka v ní byla znovu odvážnější.

Na Collinsovou ve čtvrtfinále čeká bývalá světová jednička Serena Williamsová, jež vyhrála i druhý letošní zápas 6-1 6-4. Dnes v Melbourne si 39letá Američanka poradila s Bulharkou Cvetanovou Pironkovovou, s níž si vylepšila vzájemnou bilanci na 6-0.

Sofia Keninová v derby s Jessicou Pegulaovou prohrávala 5-7 1-4, ale i tak dokázala nasazená dvojka zvítězit 5-7 7-5 6-2 a postoupit do čtvrtfinále. V něm se Američanka střetne s Garbiñe Muguruzaovou, kterou porazila ve finále loňského Australian Open.

• WTA 500 MELBOURNE 2 (Yarra Valley Classic) •
Austrálie, tv. povrch, 565.530 dolarů
středeční výsledky (3. 2. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Vondroušová (8-ČR) - Zvonarevová (Rus.) 7-6(4) 6-7(4) 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Bouzková (ČR) 6-0 4-6 6-3
Keninová (2-USA) - Pegulaová (USA) 5-7 7-5 6-2
S. Williamsová (5-USA) - Pironkovová (Bulh.) 6-1 6-4
Muguruzaová (6-Šp.) - Pavljučenkovová (11-Rus.) 6-1 6-2
Rogersová (USA) - Martičová (7-Chorv.) 7-6(1) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
paddy
Reagovat
Mac
dalsi waterloo... a mrtvolne ticho na portalu...
Reagovat
Nola
jj, nevidela som zhola nic, jediny damsky zapas, nebolo kde a ani kedy, no vcera som uchytkom citala nejake komenty, snad sa poucili.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist