Vondroušová si v Budapešti po sedmi měsících zahraje o finále

22. 2. 2019, 16:57
Aktuality 74
WTA BUDAPEŠŤ - Markéta Vondroušová si po sedmi měsících zahraje semifinále. Devatenáctiletá Češka v hale v Budapešti po obratu porazila Rumunku Irinu Beguovou a na své druhé finále na WTA bude útočit proti sedmnáctileté Rusce Anastasii Potapovové.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová, která se v posledních měsících trápí se zdravotními potížemi, letošní sezonu odstartovala až na Australian Open, kde skončila ve druhém kole.

Na teprve druhé letošní akci v Budapešti ovšem devatenáctiletá talentovaná Češka chytla formu. V maďarské hale si poradila se Španělkou Garcíaovou-Perézovou i Ruskou Blinkovovou a dnes po obratu zdolala 5-7 6-1 6-3 Irinu Beguovou.

Vondroušová jako první v utkání ztratila servis, ale dokázala z 2-4 srovnat na 4-4. Poté však nevyužila brejkbol a úvodní dějství nakonec ztratila. V dalším průběhu zápasu ovšem hrála výborně, nedělala skoro žádné chyby, na servisu dohromady ztratila jen 10 fiftýnů, Rumunku nepustila k jedinému brejkbolu a v dalších dvou setech jí povolila pouhé čtyři gamy.

"V prvním setu jsem měla trochu smůlu, ale snažila jsem se hrát pořád stejně, tlačit ji a věřila jsem, že to nemůže vydržet," uvedla Vondroušová v tiskové zprávě. "První vyrovnaný set ztratila trochu smolně prasátkem, ale pak přeřadila o stupeň výš a začala na kurtě dominovat," přizvukoval trenér Jan Hernych.

Do semifinále se Vondroušová probojovala poprvé od loňského července, kdy mezi nejlepší kvarteto postoupila na antuce ve Gstaadu. Zítra bude útočit na druhé kariérní finále, jediné předchozí předloni v Bielu přetavila v premiérový triumf na okruhu WTA.

Její semifinálovou soupeřkou bude o dva roky mladší Ruska Anastasia Potapovová, s níž se utká poprvé. Potapovová si dnes po velkém boji poradila 6-4 6-7 7-5 s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

První semifinalistkou se stala Jekatěrina Alexandrovová. Čtyřiadvacetiletá Ruska po setech 6-3 6-2 přehrála nasazenou trojku Pauline Parmentierovou a podruhé v kariéře a opět v hale si zahraje semifinále na WTA. O druhé kariérní finále se utká s obhájkyní titulu Alison van Uytvanckovou, která zdolala po obratu 3-6 6-1 6-4 Ukrajinku Katerynu Kozlovovou.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
páteční výsledky (22. 2. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vondroušová (8-ČR) - Beguová (Rum.) 5-7 6-1 6-3
Van Uytvancková (1-Belg.) - Kozlovová (Ukr.) 3-6 6-1 6-4
Alexandrovová (5-Rus.) - Parmentierová (3-Fr.) 6-3 6-2
Potapovová (Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 6-7(5) 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

74
Přidat komentář
FulnekUltras
das gance čechiše folk ist ajne simulantenbande ;-)))
Reagovat
blixa
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande!
Když už.
Reagovat
FulnekUltras
jj, takhle to má vypadat pro inteligenty ;-)
Reagovat
sojka1
v TB velmi odvazne, zaslouzene jde do tretiho..
Reagovat
sojka1
davno prohrala... :-))) Zpetne si poustim vsechny zapasy holek az ted vecer a uz je jich na me prilis ... :-)))
Reagovat
horska.kraslice
:-)))
Reagovat
blixa
Já si říkal, že si nějak přebrala ... :D :D
Reagovat
skott
V Budapešti je sice návštěnost špatná celý týden, ale ty poslední zápasy dne jsou hrůza, tam opravdu není už prakticky nikdo. Ani když hráčka vyhraje set, se neozve žádný potlesk:/
Reagovat
skott
Další ubojovaná výhra Nasti, tentokrát ale narozdíl proti utkání s Heather po mnohem lepším výkonu, kdy Cirsteu i poměrně jasně přehrála na vítězné míče (43-25). Bohužel, se ale často zbytečně sama dostává do problémů, hlavně kvůli nízké úspěšnosti trefování prvního servisu, který po celý turnaj má jen kolem 50%, viz. 2.set kdy byla při svém podání jen dva míčky od výhry, ale nedokázala si v těch chvilkách servisem pomoci a následně ztratila i tie-break.
Třetí set už byl hodně na krev, obě se vydali ze všech sil, Nasťě potom hodně pomohla Doronina, kterou si správně zavolala po dlouhém náročném gemu při 6-5. Pomohla jí uklidnit se a přesvědčit, že má převzít iniciativu a zariskovat, což udělala a poslala tam myslím tři winnery.
Nicméně jsem zvědavý kolik sil Nasťě zbylo, protože na turnaji má v nohách již 10 hodin. Snad to bude na simluantku stačit.
Reagovat
blixa
Jakou simulantku, co to zase meleš ?
Reagovat
SpacialRecognition
evidentně mele nesmysly
Reagovat
Patapuff
A kdo teda je ta simulantka? Prozradíš nám to?
Reagovat
bIbec
Markéta Vondroušová je simulantka.
A skott prokázal, že je jako my všichni tady, taky jenom člověk.
Reagovat
blixa
Chceš říct, že podle tebe platí rovnice "taky jenom člověk" = "id_iot" ?
Reagovat
bIbec
podle mě každý člověk je tak trošku idi_ot. Skott tu vždycky psal tak jakoby "korektně", aby nikoho moc neurazil, nebo takový sem z toho měl pocit. Vyloženě takové odkrytí nesympatií vůči někomu tu od něj čtu poprvé (ale zase tu nečtu vše, tak sem si třeba dřív nevšiml)
Reagovat
bIbec
takže vlastně být idi_ot není věc vyloženě špatná, z tohohle úhlu pohledu :-) Prostě napsal upřímně, co si o Markétě myslí.
Reagovat
blixa
Jo pozor, ale on o ní napsal že je "simluantka", tak tím se to komplikuje, to nevím co to je. Třeba to sedí, kdo ví ... :D
Reagovat
bIbec
No jo vidíš :-) Tak třeba to skott myslel jinak a zlobíme se na něj úplně zbytečně :-)

Ale ať to myslí jakkoliv, tak snad ještě nepřekročil hranici, kdy už to začíná být neúnosné. Zase nemusíme tady každý den číst, jaká je třeba ta Karolína kráva a tak podobně, jak od někoho, že. Prostě skotte, beru to! Ale hlavně, nemusíš to v rámci slušnosti (ne korektnosti) opakovat každý den do haleluja. Tady sou na ty naše děvčata lidé citliví. I já sem na ně citlivý.
Reagovat
EllNino
vím, že tady něco naznačoval už v zápase s Aničkou Blinkovou, ten zápas jsem neviděl, takže nevím, jak se Markéta chovala nebo nechovala ... pokud tam nějak kulhala a pak běhala jako čemrda, klidně to tak jde chápat, že simulovala ... ale jak říkám, zápas jsem neviděl, Markéta není zrovna vzorem "mile vyhlížející tenistky na kurtu", ráda gestikuluje, taky si zařve, ale já ji znám mimo kurt a tam je to prostě správná holka
Reagovat
blixa
Nooooo ... Markéta ještě na dnešní poměry je celkem milá tenistka na kurtu, zase nepřeháněj :D
Reagovat
blixa
Nemůžeš to srovnávat třeba s Luckou, to byla výjimka výjimek a ty už z okruhu mizí ...
Reagovat
EllNino
to je pravda, jen je prostě dost negativně vyhlížející, takhle to myslím, jinak je jí prostě 19 let a je na začátku své kariéry, my ji bereme už trochu jako vyspělou hráčku, ale kde byla třeba taková Karolína Plíšková v 19 letech ... má se stále co učit :)
Reagovat
tommr
no jako "milou" bych jí na kurtu rozhodně nenazval a to jsem její velkej fanoušek ... :)
Reagovat
skott
ano, taky jsem ji měl za bezkonfliktní a snad férovou hráčku, ale to co předvedla proti Anně byl vrchol herectví. Neustálé grimasy, že každou chvíli zkolabuje, šourání se mezi výměnama a zdržování, chytání se za všechno možné, ale samozřejmě jen dokud Blinkova měla převahu, jakmile na konci vedla už jí zas nic nebylo. O tom že měla údajné křeče, ale pořád i po víc než dvou hodinách podávala bez poblémů 160km/h nemluvě, stejně tak všechny ty dlouhé výměny ve 3.setu... podivoval se tomu i komentátor na BT Sportu.
Reagovat
EllNino
Dobrá, ale jak říkám ... je to jeden zápas ze sta, kde se chovala korektně, nevíme, jak to bylo ... jsou tam určitě horší herečky
Reagovat
skott
to nezpochybňuju, ale taky nechápu proč jsou některý lidi tak citlivý, když to normálně zmíním. Spousta lidí tu uráží hráčky den co den, jen na základě toho odkud je, jak vypadá, jestli je černoška, asiatka apod...:)
Reagovat
Patapuff
Re: skott
Zkoušel si někdy vykonávat něco fyzicky náročného krátce potom, co ti odezněla horečka, ale stále máš třeba ucpaný noc a kašel a ještě by se k ti k tomu přidaly křeče? Jak by ses při tom tvářil? Usmíval by ses a vesele poskakoval, nebo bys dělal grimasy a pokud by to bylo možné, tak by ses třeba i šoural? Zkus to a dej vědět.
Reagovat
skott
zareaguji tady, jelikož blixa je jen takový zdejší hlídací pes, který nikdy stejně nenapíše víc než jednu větu.
Není to o sympatiích/nesymapatiích, konkrétně k Vondroušové jsem měl až doteď neutrální vztah, ale co mě na ní ''vytočilo'' bylo právě to, že někoho veřejně obviní z předstírání zranění, aby za pár měsíců udělala to samé. V tom je ta dvojnásobná špinavost. Měla by mít alespoň tolik důstojnosti, aby si podobné řeči odpustila. Ani Lesja není svatá, sám jsem jí tady za stejnou věc kritizoval ještě dávno před jejich zápasem na USO. Nemám problém uznat, že i hráči/ky které mám rád, občas udělají něco špatného s čím nesouhlasím. To bych jinak nemohl přát vůbec nikomu.
Reagovat
George_Renel
Takže přesně jak jsem psal.
Ale zopakuji. Markéta si na rozdíl od tebou jmenované nebrala MTO.
Reagovat
skott
to nehraje žádnou roli, jestli měla ošetření nebo ne.
Reagovat
blixa
Aha, a co hraje roli ? Tvůj pocit, že se na někoho křivě podívala ? Nebo že se netvářila dostatečně šťastně ? Ty máš taky dost, chasníčku. Tak aspoň přiznej, že ji nesnášíš a hodláš ji hejtit a bude jasno.
Reagovat
skott
jj, odteď jí budu nadosmrti nenávidět. Ty si dobrej pacient, věnuj se Frickovi nebo někomu jinýmu, kdo je na tebe zvědavej. Z toho nonstop čumění za sklem tady ti začíná hrabat.
Reagovat
blixa
Odpověď hodná dementa. No aspoň je jasno ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš dost. Těmi dementy ses nakazil od tommra, ne?
Skottovy komentáře patří k nejpřínosnějším.
Reagovat
blixa
Opravdu ? Najdi mi pod tímhle tématem jediný jeho přínosný komentář. Možná že nevím, jak takový přínosný komentář má vypadat :D Jestli měl dříve nějaké přínosné komentáře nevím, třeba jo, bohužel si je absolutně nevybavuji. Já reaguju na ty nesmysly, co naslintal tady a teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Viz výše to vysvětlil skott. Ale ani se nedivím, že jsi ho nezaregistroval, když reaguješ na každý, nebo minimálně na každý druhý komentář FU...
Reagovat
blixa
Ten blábol je "přínosný příspěvek" ? Jo tak. Tak nic, no :D Na FU tak maximálně na každý dvacátý, ani to ne. On je hrozně pilnej, to bych nedal :D Ne vážně, skotta a jeho komentářů jsem si do teď nějak nepovšiml. Asi moje chyba. Nepíše spíš k ATP, to skoro nečtu ?
Reagovat
blixa
No když hlídat, tak hlídat :D Jak víš že udělala to samé ? S její fyzickou konstitucí nemusí nic předstírat, protože je trvale na rozsypání a je vůbec s podivem, že hraje. Zase nějaká tvoje "dojmologie" pod vlivem emocí ? Tenisky podle mě moc dobře vědí, kdy která simuluje a kdy je to realita, takže proč by se neozvala, když tam druhá předvádí divadlo ? Tak, a máš tu 6 vět, aby ses necítil ošizen :D
Reagovat
Patapuff
To, že někdo o někom řekne (napíše), že je simulant, prokazuje, že je člověk? Zajímavá logika. Můžeš ji nějak blíže rozvést?
Reagovat
EllNino
chování Markéty je sice takové klackovité, ale jako simulantku bych ji nenazýval, jsou horší případy, například Lesia Tsurenko, Virginia Razzano, ...
Reagovat
George_Renel
Kolega stále naráží, že si Markéta dovolila něco říci vloni k soupeřce co se sotva plazila, nechala se ošetřovat a pak stala z mrtvých.
Zapomíná však, že Markéta si zatím jen stěžovala na lavičce a žádná ošetření, na rozdíl od soupeřek, nevyžadovala.
Reagovat
bIbec
ona i ta Potapová dovede na tom kurtu solidně jančit, což si dovedu představit, že pro někoho může být nepříjemné a otravné. Každá má něco.
Jestli to bude vyrovnané utkání dneska, tak právě ta její zarputilost (Potapové) by ten jazýček vah mohla obrátit na její stranu.
Nevím, jestli je Potapova dneska lepší tenistka než Markéta.. vlastně už sem ji nějakou dobu neviděl.. ale bojovnice to větší je.
Reagovat
EllNino
Nasťa letos zatím spoustu zápasů vyhrála právě tou zarputilostí, žádná hladké výhry tam vcelku nebyly, ale ona třeba i ty herní "nedostatky" nahrazuje právě tou nesmírnou vůlí vydat ze sebe to nejlepší :)

Těžko říct, co dneska čekat, obě mají v nohách už docela hodně, baví mě tyhle souboje mladých tenistek na WTA
Reagovat
Patapuff
Simulant je ten, kdo něco předstírá, např. chorobu, nikoliv ten, kdo toto tvrdí o někom jiném. Máte v tom trochu bordel.
Reagovat
blixa
No jo, to jo, ale kdo je "simluant" ??? :-o
Reagovat
Patapuff
Co je "simluant" ???
Reagovat
Enterprise
Zkus si přečíst první komentář a pochopíš :-)
Reagovat
blixa
Vím já ? To napsal "skott" ;-)
Reagovat
Patapuff
Jo takhle. Až teď jsem si všiml, že slovo "simluant" pochází od Skotta.
Reagovat
SpacialRecognition
na to, jak rychle mířila k top 100 je poslední dobou v útlumu.
Reagovat
EllNino
Zajímavá konfrontace dvou mladých talentovaných tenistek, jsem na to zvědav, obě tady mají zasebou náročné zápasy ve 2. kole a ve čtvrtfinále, Nasťa to dneska urvala :)

Bude to určitě parádní zápas
Reagovat
SpacialRecognition
Kvalita dnešního zápasu Potapové nic moc a ke konci už sotva chodila. Uvidíme kdo bude mít zítra víc energie.
Reagovat
EllNino
Obě jsou to holky, které nevypustí míč, takže si myslím, že půjdou na krev, přeci jen, zatím mají jen pramálo zkušeností v těchto fází turnajů WTA :)

Hrozně se mi líbí, jak se prosazují tyto mladé tenistky i na WTA, ať už je to Amanda, Dayana, Olga Danilovic, právě Nasťa s Markétou, nebo třeba Sonya Kenin a Vika Kužmová :) a mohl bych pokračovat, samozřejmě tento týden Bel :)
Reagovat
EllNino
a samozřjmě Naomi, ale to je už trochu jiná kategorie levelu tenisu, ta je prostě fantastická, když uvížíme, že je jen o rok starší hráčkou než Markéta například
Reagovat
SpacialRecognition
V podstatě souhlas, akorát Danilovic mi příjde jako hráčka kategorie Anniky Beck ( kde té je konec?), ale třeba se pletu.
Reagovat
EllNino
Annika Beck skončila a studuje :)

Olga se ještě rozjede, je v útlumu, ale je ještě hrozně mladá a ten WTA titul s ní asi zamával víc, než si myslela .. jinak má všechny zbraně na to, aby jednou byla světovou hráčkou podobně jako její krajanky Jankovic a Ivanovic :)
Reagovat
SpacialRecognition
To teda Beck ukončila kariéru poměrně brzo.
Reagovat
EllNino
ale Back je úplně jiný typ tenistky, co se týče herního stylu :) Ta na u nejužší špičku nikdy úplně neměla ... Olga v ní podle mě jednou bude, je to nevybroušený diamant, navíc levačka
Reagovat
SpacialRecognition
Uvidíme. Jinak Beck je tedy škoda, sympatická byla. Ikdyž je pravda, že ty poslední její výsledky, nejsou nijak lichotivé.
Reagovat
smazaný uživatel
Olgu letos 2x "nachytala" Iga. I včera proti Alison hrála dobře.
Jsem zvědavý, kam to obě dotáhnou.
Co je s Bellis?
Reagovat
EllNino
No vidiš, na CiCi Bellis jsem úplně zapomněl ...
ani nevím, taky hodně dobrá
Reagovat
SpacialRecognition
A Kayla Day, jak trápila Muguruzu v 17 letech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi nic moc - https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/WTA_Tennis/64335/cici-bellis-hires-dieter-kindlmann-ahead-of-2019/
Snad nedopadne jako Laura.
Reagovat
ta-dah
AB ukoncila tenisovou karieru...
Reagovat
SpacialRecognition
Jo, už to vidím. V 24/25 letech to velmi brzké ukončení kariéry.
Reagovat
Enterprise
Anniku Beck jsem viděl hrát proti Markétě dva roky zpátky v Bielu a pak ještě proti Barboře Krejčíkové v Bastadu a vůbec podle jejího herního projevu se ani nedivím, že skončila. Tak bezkrevný výkon jsem dlouho neviděl. Proti Markétě snad 4 vítězné míčky, Bára jí tam drtila jak mlýnek na maso. Ale sympatická byla, to rozhodně.
Reagovat
SpacialRecognition
Kvalita zápasu uplně někde jinde než co dneska předvedla Markéta nebo i Begu. Katastrofální.
Reagovat
tommr
viděl jsem jen třetí set a v něm hrála Markéta opravdu dobře. Navíc se mi nezdála tak vyštavená jako v závěru včerejšího zápasu ...
Výhra nad Beguovou je každopádně hodně cenná a díky bodovýmu přísunu za semifinále se Markéta zase o něco posune v žebříčku. A pokud bude hrát tak jako v závěru dnešního zápasu tak určitě nebude bez šance ani proti vítězce zápasu Cirstea-Potapova ...
Reagovat
horska.kraslice
Já teda tak optimistická nejsem. Marky je sice bojovnice, kondici taky nabírá, v obraně super lítá jako vcelka, ale její zápasový deficit je vidět. Hraje málo pestře, převážně forhend křížem a sem tam kraťas, takže její hra je dosti čitelná. Má ještě dlouhou cestu před sebou. Samozřejmě jí moc fandím a doufám, že se bude dále zlepšovat. A zdraví držet, samozřejmě.
Reagovat
George_Renel
Málo pestře???
Reagovat
EllNino
Luxus, do 2. setu vlétla jako velká voda, myslel jsem si, že jí to prasátko na setbolu zlomí a ono ne, bylo to suverenní :) Lítala tam jako čamrda, vracela i nemožné a její kraťas je fakt snad nejkrásnější lahůdkou na okruhu WTA :) Celkově je tam prostě potenciál, ale musí vydržet zdravá

Markétě tohle semifinále hodně bodne, pěkný výsledek a já věřím, že má na to celý turnaj vyhrát :) Rád bych viděl další mladou konfrontaci z juniorského okruhu, tedy proti Nastě Potapově :)
Reagovat
tommr
z hlediska postupovejch šancí by pro Markétu asi byla lepší Cirstea ...
Reagovat
lavamancer
viděl jsem to až od druhýho setu a Vondroušová hrála velmi solidně.
postup si zasloužila. myslím, že to v Budapešti může i vyhrát.
uvidíme..
gratulka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist