Vondroušová si v Melbourne finále nezahraje, od Muguruzaové schytala výprask

6. 2. 2021, 04:52
Aktuality 35
WTA MELBOURNE 2 - Markéta Vondroušová si své první finále od předloňského French Open nezahraje. Nasazená Češka v semifinále generálky v Melbourne za necelou hodinu schytala výprask 1-6 0-6 od fantasticky hrající Garbiñe Muguruzaové, která do svého 13. finále prolétla se ztrátou pouhých deseti gamů ve čtyřech zápasech. O svůj osmý titul, největší od čtyři roky starého triumfu v Cincinnati, se Španělka utká se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová za sebou nemá vůbec úspěšnou sezonu. Loni dokázala vyhrát jen osm z 18 duelů a do letošního tenisového roku vstoupila těsnou porážkou na lednové akci v Abú Zabí.

Podstatně lépe si i přes dnešní lekci vedla přímo v dějišti Australian Open, kde na generálce vyřadila ruské tenistky Varvaru Gračevovou a Věru Zvonarevovou a ve čtvrtfinále po obratu Nadiu Podoroskou, která si o kolo dříve vyšlápla na její slavnější krajanku Petru Kvitovou.

Jízdu Vondroušové zastavila až Garbiñe Muguruzaová. Dvojnásobná grandslamová šampionka na turnaji předvádí fantastické výkony a po cestě do finále ztratila pouhých deset her. Bývalá světová jednička nedala šanci Alison Van Uytvanckové, Anastasii Pavljučenkovové, Sofii Keninové ani Vondroušové, se kterou byla hotová za necelou hodinu a nenabídla jí jediný brejkbol.

Vondroušová, jež teprve podruhé od začátku sezony 2020 postoupila mezi nejlepší kvarteto, si tak své první finále od French Open 2019 a celkově páté nezahraje.

Muguruzaová ve svém 13. kariérním finále zaútočí na svůj osmý titul, největší od čtyři roky starého triumfu v Cincinnati. Její soupeřkou bude Ashleigh Bartyová (H2H 1-2). Světová jednička hraje svůj první turnaj po téměř roční pauze. V semifinále měla na rozdíl od Muguruzaové volno, jelikož kvůli zranění pravého ramene přišla omluvenka od Sereny Williamsové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

35
Přidat komentář
tommr
dneska byla Markéta proti skvěle hrající Muguruze úplně bez šance. Hráčky sice dělí v žebříčku jen 6 míst ale rozdíl ve hře byl přímo propastnej ... smile
I přes ten dnešní debakl ale může Markéta tento turnaj považovat za úspěch. V příštím vydání žebříčku se zase vrátí do první dvacítky ze který vystrnadí Rybakinu ... smile
Reagovat
paddy
Muguruza může být spokojená, že jí Plíšková přenechala trenérku. Forma na zisk dalšího GS. smile

Plíšková by se pak určitě ráda podívala na F AO v TV a byla hrdá, že mohla dříve s Martinez spolupracovat. smile
Reagovat
lvicek
No tedy dnes byla Marketa dost mimo a zdalo se, ze opravdu nema vubec co hrat. Tak snad AO bude lepsi. Zato Bara pekne, bylo to o par micich a bohuzel mela nejaky ten problem s nohou. Behem zapasu hrala dost solidne - opravdu se zda, ze jak prorazila tu stovku, tak se ji najednou dost dari. Tak at se toho drzi! Jsem zvedava, jak jim to poklape ve ctyrhre, kdyz uz je ted vys nez Katka ;).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bára hraje takový zvláštní, uvolněný tenis. Tak trochu dámský Štěpec, jen jí oproti němu chybí větší variabilita.
Reagovat
EllNino
Jsou ve finale
Reagovat
Dobry-den
Ta fotka hovoří za vše. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To není ani k smíchu... Taky jsem si říkal, jestli je z tohoto zápasu.
Reagovat
milik254
Markéta prostě na tenistky, které hrají silově a aktivně (a nevyrábí jednu chybu za druhou) prostě nemá, rozhodně ne na rychlém povrchu...
Reagovat
sojka1
kdyz se to napise takhle, vypada to hrozne, ale kdyz se napise, ze hrala s o 6-7let starsi dvojnasobnou GS sampionkou, nevypada to zase tak beznadejne... navic ji to v tom novem, neuveritelne obtazenem outfitu opravdu sluselo... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jé, ahoj sojči!
Zrovna jsem chtěl trošku, malinko nesouhlasit s milíkem254. Ve statistikách zápasů proti ranařkám na hardu až tolik nepropadá. Dominantní antuka je bez diskuzí, ale i na tom hardu dokáže leccos uhrát. Problém bude jinde - viz níže.
Pěkný densmile
Reagovat
sojka1
cau.. :-) ja porad nevim, jestli je Maky ochotna a predevsim schopna do sve kariery skutecne a nekompromisne investovat, jestli to tak ma nastavene...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je otázka, myslím, že tu o tom někdo psal, myslím EllNino nebo Krisboy.
To je holt věc každého hráče/ky. Gyros by mohl vyprávětsmile
Reagovat
FulnekUltras
si koupí nové leštítko do ruky a má vystaráno smile
Reagovat
paddy
Objektivně řečeno, v papírově vyrovnaném souboji světová 15. rozdrtila světovou 21.

Ale bez překvapení, protože 21. je 21. jen díky zmraženému rankingu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Docela to připomínalo zápas s Igou v Praze. Zamyšlení nad tím by neuškodilo... A když už lifty, tak musí mít délku, ty s dopadem za kříž zamete každá solidnější hráčka.
Reagovat
sojka1
vzdyt pises, zes zapas nevidel... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sojka má všechno pod drobnohledemsmilesmile Nevim, jestli se při tom výsledku průběh a styl hry nějak moc lišil od toho setřihu tadysmile
Reagovat
EllNino
Tak se koukni na cely zapas ... ale mas pravdu
Reagovat
sojka1
nooooo, ja jsem ten zapas taky nevidela :-)) ale podle HL (a stats) to tedy nebylo jen o kratkych liftech. Navic jsem poucena uzivatelem FH, ze vsechny ty vybery a sestrihy jsou tak neobjektivni, ze klidne udelaji hvezdu i z Federera... :-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile tak teď už jsem taky poučený, ale tenhle zápas si nechám ujít -masochismus v českých barvách mě úplně nelákásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jsem neviděl, což asi bylo tentokrát dobře. Už mě to nebaví opakovat, ale základem posunu u Markéty je změna v realizačním týmu...
Reagovat
com
vostuda smile
Reagovat
EllNino
Markéta měla na sobě novou kolekci Nike na AO, moc jí to slušelo, ale 52 minut byla jen statistkou ...

Garbi pár dní před GS v parádní formě ... snad ne předčasně :)

Markétě přeji hodně štěstí do 1. kola s Beccou Peterson, to bude těžký zápas ... a třeba tentokrát ten zápas s Petrou (bohužel už ve 3. kole) vyjde
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme zítrasmile
Reagovat
fandorin78
Vondroušové mi bylo až líto. Absolutně bez šance. Muguruza má skvělou formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase psychický posun oproti FO finále tam byl.
Debakl ustála dobře.
Reagovat
FulnekUltras
spíš se jen ukázal reálný stav věcí
Reagovat
EllNino
Skoda zes tu nenapsal nic po vyhrach nad Ruskami a Nadiou ... Mugu ztrazila ve 4 zapasech 10 her ...
Reagovat
FulnekUltras
svět se prostě nezadržitelně vrací k normálu ;-)
Reagovat
HolyMotors
Jen ty jsi zůstal zalezlý v bolševické prdeli
Reagovat
FulnekUltras
buď v klidu, do školy vás ještě dlouho nepoženou
Reagovat
HolyMotors
Tam už nějaký čas nechodím, ale narozdíl od tebe jsem si z ní něco odnesl. Tobě možná tak zbyla fotka Vasila Mohority v peněžence, ty nechtuný gaunere a prodavači lidského utrpení. Jsi odporné zlo.
Reagovat
slacker
odporne zlo si ty, sproste tupe hloupe
Reagovat
HolyMotors
Nauč se gramatiku, a až poté mi odpovídej. Děkuji.
Reagovat
FulnekUltras
takhle primitivní jako ty byly ještě před 20-30 lety jen děcka, takže promiň - dneska už to holt dohnalo i třicátníky ;-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist